Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
10 Mart 2018 Cumartesi - 19:28

Erdoğan Antalya'da konuştu

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Antalya'ya geldi.

Erdoğan Antalya da konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meltem Mahallesi'ndeki 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu'ndaki kongre öncesinde, spor salonu dışında toplanan kalabalığa seslendi. Salon etrafındaki alan Türk bayraklarıyla süslenirken, bazı vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'na ellerinde zeytin dallarıyla destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışarıdaki büyük coşkuyu görünce selamlamadan geçemediğini söyledi. Mersin'de de muhteşem bir katılım ve heyecan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu millete sevdalıyız. Hamdolsun milletimizde bize sevdalı, bunu görüyorum. Ve çıkarken bir şey söylemiştim 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'. Gideceğiz gündüz gece, çünkü bizim bir aşkımız var, oraya ulaşacağız ve bu konudaki kararlığımız ana kademede, kadın ve gençlik kollarında hep oldu, hep olacak. Şu anda 11 milyon üyesi olan bir partiyiz. Bu bir aşkın ifadesidir, bir heyecanın ve yolculuğun hazırlığı içindeyiz. Nedir bu hazırlık? Mart 2019. Nedir bu hazırlık? Kasım 2019. Türkiye bir dönüşüm yaşıyor. Bu dönüşümde Mart'ta yerel yönetimde, Kasım'da inşallah Türkiye siyaseti başkanlık sistemine geçerken hükümet etmede bir karar verecek. Şimdi ben ana kademeye sesleniyorum: Kapı kapı dolaşmaya hazır mısınız? Kadın kollarımız, gençler kapı kapı dolaşmaya hazır mısınız? Dilinize sağlık" dedi.

AFRİN'DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST 3 BİN 200'Ü AŞTI

TSK'nın Afrin harekâtında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 200'ü aştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peygamberimize komşu olmak üzere yürüyen şehitlerimiz de var. Ama bu şehitlerimiz olmasa biz imdi böyle olabilir miydik, onların bereketi bu. Kardeşlerim onun için çok çalışacağız, eğer çalışmazsak onların şehadetini alamayız. Çok koşacağız. Bu topraklarda son 15 yılda nereden nereye geldik. Kişi başı milli gelirin 3 bin 500 dolar olduğu Türkiye'de şimdi 12 bin dolara yürüyoruz. Bakınız 'battık, bittik, yıkıldık' diyorlardı. 'Antalya'da turizm çöktü' diyorlardı. Geçen yıl 10 milyonu aştık, bu yıl inşallah 13 milyonu aşacağız. Fazlası olacak, azı olmayacak ve bütün bunlarla beraber hedef koyduk kendimize diyoruz ki, 2023'e giderken biz bir defa dünyada ilk 10 içerisine gireceğiz" diye konuştu.

'18 MİLYON KİLOMETREKAREDEN 780 BİN KİLOMETREKAREYE'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim bir Rabia'mız var. Rabia'mızda ne var? Bir: Tek millet; 81 milyon Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Roman'ı, Arap'ıyla tek millet. Ama bir ricam daha var: Bir olacağız, iri, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölemeyecekler. İki: Tek bayrak. Şu bayrağımızdan başka asla, rengi şahidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Üç: Tek vatan; 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatanımızı bölemeyecekler. Kardeşlerim biz 780 bin kilometrekareye nereden geldik biliyor musunuz? 18 milyon kilometrekareden geldik. Ah ah küçüldük, küçüldük olduk 780 bin kilometrekare. Hep verdik. Şimdi birileri konuşuyor, ağzı olan konuşur. Ama 780 bin kilometrekarede ameliyat yaptırmayız. Ne PKK'sına, ne DEAŞ'ına, ne DHKP-C'sine, ne şuna, ne buna asla. İnlerine gireceğiz demiştik ve girdik. Cudi'de, Gabar, Tendürek, Kandil, Bestler Deresi'nde girdik hepsi nal toplamaya başladı, kaçan kaçana. Şimdi Suriye'deler, orada da kovalıyoruz. Cerablus'ta, El-Bab'da kovaladık. DEAŞ'la, FETÖ'yle iş birliği yaptılar, kaçan kaçana. Kimisi Pensilvaya'ya, kimisi Almanya'ya, Fransa'ya, Hollanda'ya kaçan kaçana. Onlar kaçacak biz kovalayacağız."

'AFRİN OLAYI BİTİYOR'

Dördüncü olarak 'Tek devlet'i söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bizim devletimiz yok. Kimse de böyle hevese kapılmasın, kapıldığı yerde burunları yere sürter. Kararlıyız ve azimliyiz. Ve Allah'ın izniyle Afrin'de rakam nereye çıktı ve Afrin olayı bitiyor. Biz teröristleri, ülkemize bunlar bela olmasınlar diye kovaladık, kovalıyoruz. Nereye giderlerse gitsinler. Şimdi biz Cerablus'ta ne yaptık? 2 bin kilometrekareyi kontrolümüze aldık. İnşallah burayı da kontrol altına aldığımızda Afrinli kardeşlerimiz de topraklarına dönecek. Biz işgalci olmadık tarih boyunca, biz sömürgeci olmadık tarih boyunca. Bize yanlış yapanların tarihi sömürgecilikle doludur. Onlar katliamlar yapmıştır. Önce hesabını versinler Cezayir'de ne kadar katliam yaptınız? 5 milyon insanı Fransa'da katlettiler. Ruanda'da katliam yaptılar, Libya'da yaptılar, her yerde yaptılar. Ama biz hep merhametle gittik. Bizim gittiğimiz yerde hep rahmet oldu, merhamet oldu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini zeytin dalıyla selamlayanları da unutmadığını belirterek, onları selamladığını söyledi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE TİMSAH BENZETMESİ

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin, Antalya 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongre öncesi dışarıdaki kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından salona geçti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin kahramanlıkları ile tarih yazdığını söyledi. Bu toprakların henüz İslam'ın kalesi olmaya devam etmesinin şehitlere borçlu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Hiçbir gücün karşısından eğilmedik. Allah'ın huzurunda eğildik, bundan sonra da eğilmeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

'ÇANKAYA YETER BİZE KABE ARABIN OLSUN'

Antalya'nın 811 yıl önce fethedildiğini belirten Cumnurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın yetiştirdiği alimlerle medeniyetin en önemli karargahlarından biri olduğunu söyledi. Antalya'nın bu geleneği sürdürmesinin gururunu yaşadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gücümüzün farkındayız, hasımlarımız da bunun farkında, bu nedenle pınarlarımızı kurutmanın çabası içindeler. Son iki asırdır Türk milletinin can damarlarını kesmek için nasıl bir kampanya yürütüldüğünü görüyorsunuz. Türkleri savaş meydanında değil asıl tarihte yenme çabasındalar. Belli kesimlerin ağızlarını her açtığında 'din ilerlemeye manidir' demeleri boşa değildir. Tek parti döneminde ne diyorlardı, 'Ne mucize, ne efsun, ne örümcek, ne yosun, Çankaya yeter bize, Kabe Arap'ın olsun. Gençler bu ülke bu tür putperestlerle doluydu. O karanlık zihniyetlerin tüm çabalarına rağmen milletin dirayeti ile başaralı olamadılar. Gazi Mustafa Kemal'i istismar etmeye çalışmaları başarısızlıkla sonuçlandı. Bu heveslerini kursaklarında bırakan alimlerden Allah razı olsun."

'AKAYDIN DÖNEMİNİ HATIRLATTI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın önceki Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı da isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, "Menderes beyden önce bira festivalleri oldu. Bu bira festivallerinden birinde genç bir yavrumuz öldü. Bunu çatısı altında bulunduranlar bunun hesabını sordular mı? Ne yaptı Antalya, aslına rücu etti. FETÖ gibi ihanet çetelerini de devreye soksalar, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışsalar da başarısız oldular. Türkleri İslamsızlaştırma projeleri her seferinde akamete uğratıldı" dedi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI

"Ülkemizi dün olduğu gibi bugün de hedef alan senaryolar var" diye sözlerini sürdüren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Afrin'deyiz değil mi? Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3213 oldu. Ordumuz muzaffere yürüyor. Mehmetçiğimiz Afrin'e yürüyor. Afrin'e girdi giriyor. Bu ne için, zevk için mi, toprakları işgal etmek için mi? Hayır sadece ülkemize musallat olan bu teröristleri yok etmek için. Bunları son nefeslerine kadar kovalayacağız. Milletin huzurunu kaçırmayacaklar. Kim olursa bunları kovalayacağız. Bu topraklar huzur içinde olacak. 3,5 milyon mülteci bizim ülkemizde, bizim mecburiyetimiz mi vardı? Bizim vicdanımız var. Bizim dinimiz bunu emrettiği için kapımızı açtık. Unutmayın er meydanında bileğimizi bükemeyenler köklerimize saldırmaya devam ediyor."

'TİMSAHIN ALT VE ÜST ÇENESİ BENZETMESİ'

40 yıl boyunca milletin boynunda beslenen ve devlete sızan FETÖ'nün bu saldırıların en son örneği olduğunu belirten Erdoğan, "Eli kanlı çeteler bu ezel projenin ürünleri ve araçlardır. Bu örgütlerin hedefi sadece Müslümanlardır. Bu terör örgütleri sadece Müslüman kanı dökmüşlerdir. İslam düşmanlarına istismar edebileceklerine bolca malzeme vermişlerdir. Dinimizin kavramlarını bu amaçla kullananlar aynı plana hizmet ediyorlar. Biri timsahın alt çenesi, diğeri de üst çenesidir. Ancak her ikisinin hedefi Müslümanlardır. Biz bunların çalışma usullerini, niyetlerini çok iyi tanıyoruz. Zira bunların nereden talimat aldığını biliyoruz. Bunların cibiliyetlerini değil ciğerlerini biliyoruz" diye konuştu.

'ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM'

Bazı yanlış örneklerin büyütülerek milletin inancına saldırı getirilmesine göz yummayacaklarını belirten Erdoğan, "Altını çizerek söylüyorum; insanların inancının horlandığı günler geride kaldı. Bu ülkede vatandaşların kılık kıyafeti nedeniyle baskı gördüğü dönem sona ermiştir. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

'HEDEFLERİN ÇOK GERİSİNDE KALMIŞ OLSA DA'

Antalya'ya yapılan yatırımları tek tek sıralayan Erdoğan, Antalya'ya 15 yılda 31 katrilyon (31 milyar) lira yatırım yaptıklarını söyledi. Mustafa Akaydın dönemini eleştiren Erdoğan, "Bizden önce gelenler ne yaptı, hikaye" dedi. Antalya'nın turizm potansiyelinden de bahseden Erdoğan, "2016 yılında 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle sayılarda düşüş oldu. Bir önceki yıla göre 2017 yılında yüzde 57 artış oldu. 2017'de 10.5 milyona çıkan sayıyı bu yıl 14 milyon olarak hedefledik. Eser yapmak kadar bunların kıymetini bilmek de önemlidir. Prestij projelerimizden biri de 112 hektarlık arazi üzerin kurulan uluslararası EXPO 2016 Fuar alanıdır. 3 milyar lira harcanarak tamamlanandı. EXPO'ya, turizmimizi deniz, kum, güneş, kısır döngüsünden kurtaracak eser olarak bakalım, hedeflerin çok gerisinde kalmış olsa da 5 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu projenin yaşatılması hususunda gayret gösterilmesi gerekiyor. İlgili Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi müşterek bir çalışmayla EXPO alanının Antalyamıza ve ülkemize farklı hizmetler vermesini temenni ediyoruz" dedi.

BAKANLAR DA KATILDI

Kongreye katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kardeşlik içinde kongre düzenlediklerini söyledi. Kongrelerin Ak Parti için güçlenme dönemi olduğunu belirten Çavuşoğlu, görevi devreden İl Başkanı Rıza Sümer'e katkılarından dolayı teşekkür etti. İbrahim Ethem Taş'ın görevi ecdadından devraldığını aktaran Çavuşoğlu, Taş'ın babası merhum Hamza Taş'ın da Ak Parti İl Başkanlığı yaptığını hatırlattı.

Türkiye olarak eskiden sahada kazandıklarını, ama masada kaybettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Artık masada da kazanan olduk. Türk milletine herkes nasıl davranılacağını herkes öğrenecek" dedi.

Kongreye Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Süleyman Soylu'nun ismi anons edildiğinde salondakilerin coşkusu arttı. Vatandaşlar Soylu'ya büyük sevgi gösterisinde bulundu. Kongreye Ak Parti genel başkan yardımcıları da katıldı.

Konuşmaların ardından delegeler, Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın tek aday olduğu il başkanlığı seçimi için oylarını kullandı.

İŞTE YENİ İL BAŞKANI İBRAHİM ETHEM TAŞ'IN YÖNETİM KADROSU



Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı
 
Arkadaşlarını eve davet etti ve...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer'de İYİ Parti yönetimi oluştu
İYİ Parti'nin Kemer ilçe yönetimi kamuoyuna tanıtıldı
Ak Parti Antalya İl Başkanı belli oldu
Ak Parti Antalya İl Başkan Adayı Av. İbrahim Ethem Taş oldu.
Ak Parti Antalya'da iç hesaplaşma mı var?
Ak Parti Antalya İl Başkanlığı koltuğu için başvuran ve temayül yoklamasını ...
 
ANTALYALI GENEL BAŞKANIN BU AÇIKLAMASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partiler arasında ayrım yapmadıklarını ...
Bu 5 isim Ankara'ya görüşmeye gidecek
Antalya Ak Parti’de mevcut il başkanı Av. Rıza Sümer’in aday olmayacağını ...
Başkan Böcek Korkuteli’nde esnafı ziyaret etti
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
 
O başkan her an görevden alınabilir
MHP'den ihraç edilen ve İyi Parti'ye geçen Antalya'nın Korkuteli İlçe ...
Rıza Sümer, genel merkezle görüştü ve...
Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, genel merkez ile yaptığı görüşmeler ...
İki genel başkan yardımcısı Antalya'da konuştu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, tek hayalinin, 2019 seçimleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva