Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
24 Ocak 2011 Pazartesi - 09:46

Erdoğan'a cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili kullandığı ifadeleri 'Densiz' olarak nitelendirerek,"En kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna başvursun" dedi.

Erdoğan a cevap
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kılıçdaroğlu, "Benim Başbakan'a önerim var. . Ezberinin bozulduğu belli. Önümüzdeki günlerde meraklanmasın onun kimyasını da bozacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam İstanbul'dan özel uçakla Eskişehir'e geldi. Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda çok sayıda partili tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 100 araçlık konvoyla kent merkezine hareket etti. Kılıçdaroğlu ilk olarak DSP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park içerisine konulan 'Demokrasi ve Özgürlük Heykeli'nin açılış törenine katıldı.

BÜYÜKERŞEN'E ÖVGÜ

Burada, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve kalabalık bir topluluk tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Parklar ve parkları süsleyen anıtlar bir kentin onurudur. Sayın Büyükerşen, kent kültürünün en güzel örneklerini Eskişehir'e ve Eskişehirliler'e gösterdi. Umuyorum bu İstanbul, Ankara ve Kars'a da örnek olur. Eğer biz bunları yaparsak, bu örnekleri çoğaltırsak Türkiye'de kentin, kentlinin önemini daha iyi vurgulamış oluruz. O açıdan sosyal demokrat belediyecilik örneğini Eskişehir'de hocamız çok güzel örnekleriyle ortaya koydu. Sadece anıt yapmadı, büyük parklar da yaptı. Büyük parklarda insanlar özgürce dolaşıyorlar. Kent kültürünün en önemli özelliklerinden birisi de odur. Evlerde dört duvar arasında değil, kentte özgürce dolaşmak çok daha önemlidir. Eskişehir'de yapılan çok şey var. Hocamız bu konuda defalarca Eskişehirliler'e bilgi vermiştir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıla gurur duyduumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğul bir gazetecinin "Hocamızı ne zaman partinizde göreceğiz?" sorusu üzerine "Onları daha sonra görüşeceğiz arkadaşlar" dedi.

UĞUR MUMCU'YU ANMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kent Park'ın ardından Anemon Otel'de Çağdaş Gazeteciler Derneği ve ADD Eskişehir şubelerinin ortaklaşa düzenlediği 'Uğur Mumcu'yu Anma' etkinliğine katıldı. Etkinliğe Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP genel başkan yardımcıları Süheyl Batum, Gürsel Tekin, CHP Eskişehir milletvekilleri Tayfun İçli ve Murat Sönmez, DSP'li Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ile çok sayıda kişi katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlikte Şef Murat Göktaş yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası konser verdi, Hülya Kazan da piyanoda Lilian Tonella, kanunda Öke Ünler'in eşliğinde Turkuvaz şarkılar söyledi. Kılıçdaroğlu sanatçıları alkışladı.

KILIÇDAROĞLU'NA YILIN SİYASETÇİSİ ÖDÜLÜ

Ardından Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından yılın başarılı kişilerine ödülleri verildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yılın Siyasetçisi' ödülünü aldığı törende yılın sporcusu ödülü voleybolcu Neslihan Demir Darnel'e, Centilmen Sporcu ödülü Eskişehirsporlu Sezgin Coşkun'a, Yerel Televizyon Programcısı ödülü Kanal 26 Televizyonu'ndan Şaban Bağcı ve Banu Öge'ye, Tiyatro Sanatçısı ödülü Özlem Boyacı ve Arif Pişkin'e, Çevre ödülü Gürleyik köylülerine,Yılın Demokrasi ve Hukuk Savaşçısı ödülü İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal'a, Yılın Cumhuriyet Sanatçısı Gürer Aykal'a, Yılın Hukukçusu ödülü Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'a. Yılın Gaazetecilik Özel Ödülü de halen cezaevinde bulunan gazeteci Mustafa Balbay'a verildi.

EZBERİ BOZULDU, KİMSAYISINI DA BOZACAĞIM

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay'dan ödülünü alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği sözleri televizyon haberlerinde izlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'ın ruh halinden bir hayli endişeliyim. Toplantı sonrası Başbakana soru yöneltiyorlar. Benim için kullandığı ifade 'Densiz'. Ama ben Sayın Başbakan için bu ifadeyi kullanmayacağım. Sayın Başbakan'a bir önerim var: En kısa zamanda bir hastaneye başvursun. Mutlaka hekimlerin tavsiyeleri olacaktır. Çünkü ezberinin bozulduğu belli. Önümüzdeki günlerde meraklanmasın onun kimyasını da bozacağım.

Seçimlere kadar uzun bir süre var, sinirlerine hakim olamıyor. En kısa zamanda bir sağlık kurumuna başvursun" dedi.

BUNLAR BEREKETSİZ

Erzurum'a gittiğinde AK parti için 'Bereketsiz' sözcüğünü kullandığını anlatan Kılıçdaroğlu, "AKP için bereketsiz sözcüğünü kullandım: Çünkü Palandöken'e her yıl insan boyu kar yağardı, ama bu sene yok. Ben sanki yanlış birşey söylemişim, 'Git Kılıçdaroğlu oradaki tesisleri bak' diyor. Sayın Başbakan ben tesisleri gördüm, sen oraya yağmayan kara bak diyorum. Bunları içimden gelerek ve samimi bunlara bereketsiz dedim. Neden? Çiftçiye gidelim soralım. Hayatından memnun mu, değil. Demek ki bereketsizsin. Esnafa soralım. Hayatından memnun musun, memnun değil. Kim yönetiyor, bunlar. Demek ki bunlar bereketsiz. Sanayiciye soralım. O da hayatından memnun değil. Demekki sen onlar için de bereketsizsin. Ee sen bereketsizsin. Kimler için bereketli AKP, hortumcular için bereketli. Bakın AKP'ye tepeden bereket yağıyor, ama onların üzerine. Allah rızası için çiftçinin, köylünün, işsizin, emeklinin üzerine düşüyor mu? Düşmüyor. Ben diyorum ya bunların kökü bereketsiz. Bereketsiz oldukları için de bir an önce milletin yakasından bunların düşmesi lazım" diye konuştu.

BASININ SESİ DE BİZİZ

Medya patronlarının korkudan bir şey yapamadıklarını öne süren Kılıçdaroğlu, bazı medya kuruluşlarında devletin elemanlarının ellerinde sopalarla beklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Bugün Çağdaş Gazeteciler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte bize bir ödül verdi. Gelin şimdi bir de medyanın haline bakalım. Medya patronları korkudan bir şey yapamıyorlar. Yaparlarsa başlarına gelecekleri çok iyi biliyorlar. Bugün bazı medya patronlarının binalarında devletin denetim elemanları var. Ellerinde sopa bekliyorlar. Bir şey yayınlarsan sopayı indirecekler. Şimdi siz buna basın özgürlüğü mü diyorsunuz. AKP'nin demokrasisinden bahsediyorsunuz. Sizin ülkenizde 51 gazeteci hapiste var mı? Şimdi 59'a çıkmış. Buna basın özgürlüğü diyoruz. Basının sesi de biziz. Basın mensupları kusura bakmasınlar. Onlar konuşamıyorlar, yazamıyorlar. Yazanları atıyorlar, üstünü çiziyorlar, telefon ediyorlar. Bu haber niye çıktı burada diye. Diyelim ki ben bir televizyon kanalına canlı yayına çıktım. Arkadan 3-4 tane AKP'li bakanı, milletvekili hepsini sıraya ip gibi diziyorlar. Ben konuştum ya, benden sonra AKP'nin tatmin edilmesi lazım. Başka türlü olmaz bu iş. Onun için halkın iktidarında söz veriyorum medya özgürlüğünü gerçekten getireceğiz ve bütün medya çalışanlarının tamamına sendikal hak getireceğiz. Hiçbir medya patronu doğrudan ya da dolaylı kamu ihalesine girmeyecek. Ama medya patronlarının bu ülkede özgürce haber yapmalarının, özgürce çalışmalarının önünü sonuna kadar açacağız."

ISLIK ÇALMAK SUÇ, MALI GÖTÜRMEK SERBEST

AKP'nin söylediklerinin aksini yaptığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, ıslık çalmanın suç sayıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"AKP ne söylüyorsa bilin ki aksini yapacaktır. Demokrasi diyorsa demokrasiyi katledecektir, halk diyorsa bilin ki; halkın başına çorap örecektir, özgürlük diyorsa bilin ki özgürlükleri sınırlayacaktır. Hukuk diyor, hangi hukuk. Bilboardlarda okuyorsunuz değil mi? Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü diyordu. Buyurun geldik üstünlerin hukukuna. Hangi hukukun üstünlüğü? Karar veriyorlar. Şu yargıçlar tarafsızlığını yitirdi diye yargı karar veriyor. O tarafsızlığını yitiren yargıçlar, bulundukları yerlerden ayrılmıyorlar. Sanki mübarekler oraya zamkla yapıştırılmışlar. Onurlu bir yargıç, onurlu bir insan tarafsızlığı tartışıldığı zaman o kürsüyü terk eder. Eğer o kürsüyü terk etmiyorsa, o yargıcın yargıçlığı tartışılır. Bunu ben söylemiyorum, bunu yargı söylüyor. Eğer yargı söylüyorsa, o yargı kararına o yargıçlarında uyması lazım. Aksi halde o yargıç tarafsızlığını kaybetmiştir. O yargıcın oradan ayrılması lazım. Yargıya saygı duyuyorsa, kendi onuruna saygı duyuyorsa, o koltukta oturmaması lazım. Geldik şimdi bir yere. AKP'nin demokrasisine geldik. AKP demokrasisinde ıslık çalmak suç, malı götürmek serbesttir. Bu AKP demokrasisi. Yolsuzluk yapabilirsiniz. Arkanızda kapı gibi iktidar var. Hiçbir şey olamaz size. Ama siz ıslık mı çaldınız? Gel bakayım buraya. Nasıl ıslık çalarsınız? Bundan sonra hep beraber ıslık çalacağız arkadaşlar. Korkmayacağız. Bedel ödemekten korkmayacağız. Halkın yürüyüşüne başladık, halk için, halkla beraber yürüyoruz. Her türlü baskıya rağmen yürüyoruz. Telefonlarımız dinleniyor, yürüyoruz, yürüyeceğiz. Her türlü baskıya direneceğiz, yürüyeceğiz. Defalarca söyledim bir kez daha söylüyorum. İkinci Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattık. . İkinci Ulusal Kurtuluş Savaşı hareketini halkla beraber başlattık.

BAŞBAKAN EKONOMİDEN ANLAMIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden anlamadaığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Biz yoksulluk sigortası, aile sigortası getireceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz deyince AKP 'Vay efendim siz o parayı nereden bulacaksınız? Nerede bu kaynak? 200 katrilyondan bahsediyor' diyorlar. 200 katrilyon lafını duyunca ben anladım ki bu başbakan ne ekonomiden, ne rakamdan, ne maliyeden, hiçbir şeyden anlamıyor. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Onun görevi milletin gözünü korkutmak. Eskişehir'den söylüyorum, Ankara'da O beyefendi de duysun. Halkın iktidarında yoksulluğu tarihe gömeceğiz, bu ülkenin yoksul kadınlarına hane başına en az 600 lira aile sigortasından para ödeyeceğiz. Hiç endişe etmesin Recep Bey. Efendim bunların projeleri yokmuş. Senin çok projelerini gördük. Milletin yoksulluğunu artırdın sen. Bir yılda artan yoksul sayısı TÜİK'in rakamlarına göre 818 bin kişi. Toplam yoksul sayımız kaça çıktı? 12 milyon 715 bin kişiye çıktı. Şu AKP'ye bakın. Çağ atlattığı Türkiye'ye bakın. Gelişen Türkiye'ye bakın. Yoksul sayısı artmış, adamın söylediği türküye bakın. Birbiriyle ilgisi yok. Çünkü bunlar yoksulluktan geldiler, yoksulları ezerek zenginleştiler. Bunların özelliği o. Bunlarda insan hakları kavramı gelişmemiş, bunlarda insan sevgisi yok. Bunlarda insan kaygısı yok. Bunlarda inançlara da saygı yok. Çünkü bizim inancımıza göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz yoksulluğu, yoksulu teşhir etmeyeceğiz. Biz bunu söylüyoruz. Bir de bunlar Müslüman geçiniyorlar. Rahmetli İnönü'nün bir lafı var, 'Hadi canım sen de' bunu söyleyeceğiz. Uğur Mumcu'nun kalemi yerde. O kalemi kaldırmak, almak, doğruları yazmak her yurt severin görevidir. O göreve bütün yurttaşlarımızı, bütün halkımızı davet ediyorum. Gelin kalemi yerden alalım yeniden yazalım" şeklinde konuştu.

Ödülünü Eskişehir Büyükşehir belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den alan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da konuşmasında seçimlerinde iktidara karşı güçlerin birleştirilmesini isteyerek, siyasal iktidarın seçimleri kazanması halinde Türiye'ye başkanlık sisteminin geleceğini öne sürdü.

 
İşte Ankara'nın gündemi
 
Kanser sorusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
70 VEKİL RAHATSIZ
AKP’nin ‘Kürt açılımı’ projesinden rahatsızlığını dile getirerek partisinden ...
Aaaa, bu Böcek değil mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslar ve açılışlar yapmak ...
"Başka istifalar da olacaktır"
AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Baykal 1'inci sırayı bırakabilir
CHP Antalya’da parti genel merkezinin mi, yoksa Deniz Baykal’ın mı aday ...
“AKP’liler içiyor”
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
İrbeç partisinden istifa etti
AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden istifa etti. ...
 
CHP'de güzellerin adaylık yarışı
Her siyasi partide olduğu gibi CHP’de de aday olmak için sıkı bir yarış ...
"Taşeron ekonomisi"
Devlet Bakanı Egemen Bağış, bazı hizmetlerin hizmet alımı yoluyla sürdürülmesinin ...
"Baykal'a vefa borcu"
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, eski Genel Başkan ve Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva