Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
20 Ocak 2012 Cuma - 18:14

Erdoğan'dan 19 Mayıs Yanıtı

Başbakan Erdoğan, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Hak Sahibi Kura Çekimi töreninde konuştu.

Erdoğan dan 19 Mayıs Yanıtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konuşmasında 19 Mayıs eleştirilerine de cevap veren Erdoğan,  “19 Mayıs'la veya milli bayramlarla ilgili yönergeyi bizden önceki dönemlerde yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun şekilde uygulanması istiyoruz. Bunun farklı yerlere çekilmesine gerek yok. Vatan sevgisini sizden öğrenecek değiliz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tartışma yaratan 19 Mayıs talimatıyla ilgili konuşan Erdoğan, "19 Mayıs'la veya milli bayramlarla ilgili yönergeyi bizden önceki dönemlerde yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun şekilde uygulanması istiyoruz" dedi. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Dün Hakkari'de sokak ortasında patlatılan bomba nedeniyle adeta ihanetten 21 yaşında bir öğrenci yavrumuz hayatını kaybetti, 3 güvenlik görevlisi ve 24 sivil de yaralandı. Zeki Yeşil'in babasını telefonla aradım ve başsağlığı mesajını ilettim. Bu saldırı terör örgütünün nasıl bir gözü dönmüşlük içinde olduğunu gösterir. Akşam işinden evine dönen insanlarına arasında bomba patlatan zihniyeti kınıyorum.

DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDEN PROJE

Bu proje dünyada örnek teşkil eden bir proje. Bu proje ödüllere layık görülen bir proje. 7,5 milyon metrekarelik bir alanda biz bu projeyi gerçekleştiriyoruz.  2005 Temmuz - 2006 Aralık döneminde burada 6500 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. 30 bin kişinin tahliye çalışmalarını tamamladık. Burada oturan vatandaşlarımız bizlere zorluk çıkarmadı. 8152 konut inşa edeceğiz proje kapsamında. 3436'sı tamamlandı, diğerlerinin de inşası devam ediyor. Konutlarla birlikte 3 ilkokul, bir anaokulu, üç ticaret merkezinin de inşaatları tamamlandı.

YENİ BİR ANKARA

5 tane cami bu bölgede halkımızın hizmetine açıldı. Yeni bir Ankara genişlerken bu tür bir dönüşüm içerisinde farklı bir Ankara'yı Haziran Temmuz gibi bitirmiş olalım inşallah. Ankara'nın görüntüsünü değiştiriyoruz. Havaalanı ile şehir merkezine metro yapacağız. Bunun çalışmalarını başlattık.
100'ü aşkın ülkeye ziyarette bulunduk. Gittiğimiz bir çok ülkede havaalanı ile şehir merkezi arasına yüzlerce metrelik perdeleme yapıldığına şahit oldum. Sorardım 'Bu ne?' diye. Bunların içinde gürültü kirliliğine evet diyorum ama görüntü kirliliği dendiğinde orada duralım diyorum. Dünyanın her şehrinde havayolu ile gelen ziyaretçi havaalanı ile şehir merkezi arasındaki yolu görür. İlk izlenim orada görülür. Bu çirkin izlenimi böyle perdelemeyle kapatıyorlar dünyada. Esenboğa ile Kızılay arasındaki içler acısı tabloyu hatırlıyorsunuz değil mi? O gecekondular bir dünya başkentine yakışıyor muydu? Geçen hafta bu konutların yapıldığı yere gittim. Orada bir okula gittim. Giderken bizi bir yerlerden geçirdiler. Bir tarafta bu binalar, bir tarafta o malum yapılar. Dedim ki 'Melih bey süratle bunları da kamulaştıralım.'  Nasıl ki burada 10 bine yakın vatandaşımız bizi anlayışla karşıladıysa ben inanıyorum ki o binalarda oturanlar da bizi anlayışla karşılayacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞA ÜÇ TEKLİF

Üç teklif var.
1 - Ya bizim yapılmış hazır konutlardan birine geçme
2 - Ben burada oturmak istiyorum derse orada yapılmakta olan konutları alır. Yapılana kadar biz kiralarını veririz
3- Ben ikisini de istemiyorum diyorsa, parasını istiyorsa, o zaman da parasını veririz.
Başkan oradan bakma bana bu işi çözeceksin.

"Ankara İÇİN NE YAPTINIZ?"


Fırça darbeleriyle vitrin düzeltme derdinde olmadık. Kökten çözüyoruz problemi. Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Bazıları Ankara'yı belli yıldönümlerinde hatırlarken, bazıları Ankara'yı marşlara, sloganlara hapsederken biz Ankara'yı bu ülkeye yakışır bir başkent haline getiriyoruz On yıllarca 'Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak' dediler Ya bırakın bunları Başkent Ankara'ya siz ne kazandırdınız? Tek parti iktidarında hem Ankara'yı hem ülkeyi yönettiniz. Peki Gazi'nin Ankara'sına ne kazandırdınız?

19 MAYIS GENELGESİ

19 Mayıs'la veya milli bayramlarla ilgili yönergeyi bizden önceki dönemlerde yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun şekilde uygulanması istiyoruz. Bunun farklı yerlere çekilmesine gerek yok. Vatan sevgisini sizden öğrenecek değiliz.

NEDEN Samsun'DAKİ HATIRALARA EL ATMADINIZ?
Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli siz 19 Mayıs törenlerini bu kadar severdiniz de neden Samsun'daki hatıralara bugüne kadar el atmadınız?
Samsun'u devraldığımızda harabeydi.
Şehitliklerimizi neden öyle metruk halde kendi kaderlerine terk ettiniz?

ONLAR İŞİN İSTİSMARINI YAPIYOR

Biz gideriz Moğolistan'da ta Türklerden kalma ilk yazılı anıtlara sahip çıkarız, biz gideriz Saraybosna'da atalarımızın mirasına sahip çıkarız, 81 vilayette tarihi eserleri bulur, tamir ederiz, Ankara'nın Hacı Bayram Velisi'ni biz hatırlarız. Samsun'da 19 Mayıs'ın hatırasına, Çanakkale'de şehitliklere biz sahip çıkarız ama onlar sadece işin edebiyatını, istismarını yaparlar. Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak. Bunlar bu. Biz Gazi Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler hedefine doğru koşuyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEKSAS VALİSİ'NDEN NE FARKI VAR

Yurtdışında kendi ülkesini şikayet eden bir ana muhalefet partisi genel başkanı olabilir mi? Maalesef Türkiye'de bak. Brüksel'de diyor ki: Dünyada cari açıkta bir numaradayız. Hapisteki gazeteci sayımız Çin'den fazla diyor. Türkiye'deki ekonomik iyileşmenin abartıldığını söylüyor. Bunları Brüksel'de yabancıların önünde söylüyor. Türkiye ile ilgili cahilce açıklamalar yapan Rick Perry ile bizim ana muhalefet partisi genel başkanı arasında ne fark var. Biri Teksas'ta yaşıyor, biri Ankara'da. Biri Teksas'tan Ankara'ya Fransız, biri Ankara'dan Ankara'ya Fransız.

Ankara ARTIK MİYOP DEĞİL

Biz Ankara'nın köhnemiş ruhunu, sağır hantallığını, ağır bürokratik havasını değiştirdik. Ankara'nın yüreği Uludere ile birliktedir. Ankara artık kendi sınırlarının ötesini göremeyen bir miyop değil. Yanı başındaki illere tepkisiz bir hipermetrop değil.

DİNK DAVASI Ankara'NIN DERİN DEHLİZLERİNDE KAYBOLMAZ

Dink'in davası kimsenin endişesi olmasın Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmaz, kaybolamaz. Türkiye eski Türkiye değil. Kimsenin yaptığı kimseye kar kalmaz. 6 dilde aynı farklı dilde aynı duyguyla söylenen Sarı Gelin türküsünü Şişli'de sıkılan bir kurşun susturamaz. Yürütme olarak bugüne kadar sorumluluğumuz neyse onu yerine getirmenin gayreti içinde olduk.

BU BİR FAİLİ MEÇHUL DEĞİL

32 saatte faili yakalandı. Bu, yürütmenin bu konu üzerinde hassas olduğunun bir ifadesidir. Sağda solda köşelerinde yazı yazanlar Hükümetimize konuşurken önce kendilerine bir çeki düzen versinler. Bu bir faili meçhul olmamıştır. Bunları bağlantıları falan şu bu falan, yargı neyi yürütmeden isterse yürütme onu yapmıyor. Yapmıyorsa bütün bu sorumluluğun altına biz gireriz. Yeri geldiği zaman diktatörlük, yeri geldiğinde demokrasi diyeceksin. Demokraside kuvvetler ayrılığı prensibi var. İşte biz bunu yapıyoruz. Kimse sanki yargılamayı hükümet yapıyor gibi faturayı hükümete kesme gayretine girmemeli. Ak Parti'nin aklığına kimse leke süremez. Dink davasında da dosya kapanmamıştır, devam eden bir süreç var. Temyiz aşamasında umuyorum ki yargı şüpheleri giderecek adımları atacaktır.

 

 
1 milyon 200 bin euro’ya bir Türk firması satın aldı
 
Liseli Yasemin kayıp
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan kuşkulu; ‘Bu söylenti doğru mu?’
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, ...
Önder Sav hastanelik oldu
Önceki gün hastaneye kaldırılan Sav'ın en yakınındaki bazı partililerden ...
Baykal hangi haberi okuyor?
TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu görüşmeleri sırasında ...
 
Ne olacak şimdi?
CHP Antalya İl Örgütü, genel merkezin 1700 kişiyi parti üyesi yapmasına ...
Evren ve Şahinkaya için yurtdışına çıkış yasağı getirildi...
12 Eylül davası 4 Nisan'da başlıyor.
Acar’dan bakana ‘Balbay’ sorusu
CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Adalet Bakanı Sadullan Ergin’e, ...
 
‘Kurultayı 15 günde toplayalım’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu imzaların ulaşmasının ardından startı verdi.
Ülken'den 19 Mayıs açıklaması
CHP İl Başkanı Özer Ülken, yaptığı yazılı açıklama ile 19 Mayıs törenlerinin ...
Gökçek'e göre CHP'nin yeni lideri kim?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında CHP ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva