Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
8 Mart 2011 Salı - 14:57

Erdoğan sert çıktı

Başbaka ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Erdoğan sert çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konuşmasında, Ergenekon soruşturması kapsamında, basın mensuplarının tutuklanmalarına değinen Başbakan Erdoğan, söz konusu gözaltılar ve devam eden yargı sürecinin kendi mecrasında yürümekte olduğuna işaret etti ve “Birileri çıkmış, olup biten her şeyi hükümete fatura etmenin, hükümeti bu işlerin içindeymiş gibi göstermenin gayreti içinde, başka birileri de çıkmış ‘Hükümet adım atsın, yargıya müdahale etsin!’ diyerek, hükümeti, sürecin içine çekmeye çalışıyor, bunların ikisi de yanlıştır. Hükümet, durması gereken yerde durmaktadır,” dedi. Erdoğan, Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğüne en küçük bir baskı ve kısıtlama gördükleri takdirde, bunun karşısında ilk olarak AK Parti’nin duracağının altını çizdi.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Konuşmasına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak, göreve geldikleri günden bu yana, kadına yönelik istismar ve özellikle de şiddeti sona erdirmek için yoğun bir mücadele içinde olduklarını anlattı. Erdoğan, partisinin iktidara geldikten sonra kadınlar hakları konusunda yaptıkları iyileştirmelerden bahsetti.

KADINA ŞİDDET

Başbakan Erdoğan, dün de dillendirdiği, kadına yönelik şiddetin artmakta değil azalmakta olduğu fikrini bugün de yineledi ve şunları söyledi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTMIYOR, AZALIYOR”

“Diyorlar ki, ‘Kadına yönelik şiddet artıyor,’, hayır! Kadına yönelik şiddet artmıyor, tersine, azalıyor. Ama geçmişte, kadına yönelik şiddet bilinmediği için, biz bugün bunu görünür hale getirdiğimiz için, şiddet, artıyormuş gibi lanse ediliyor. Bizim kararlı mücadelemiz sonucunda, geçmişte halının altına süpürülen, hasıraltı edilen, gözlerden kaçırılan bu sorunlar, şimdi gün yüzüne çıkıyor, tartışılıyor, tedbirler ve çözüm yolları geliştiriliyor.”

“SIFIR TOLERANS GÖSTERECEĞİZ”

Başbakan Erdoğan, kadına ve çocuklara yönelik şiddete karşı çalışmalarını sürdüreceklerinin ve bu olaylara karşı sıfır tolerans göstereceklerinin altını çizdi. Erdoğan, kadınların parlamentoda temsilini daha güçlü hale getirmeyi amaçladıklarını da belirtti.

ERGENEKON’DAKİ SON TUTUKLAMALAR


Ergenekon soruşturması kapsamında, basın mensuplarının tutuklanmalarına da değinen Başbakan, bir ‘basın özgürlüğü’ tartışmasının başlatıldığını hatırlattı. Erdoğan, söz konusu tartışmanın, gerçek mecrasından çıkarak belli medya kuruluşları ve medya tarafından ‘haksız ve mesnetsiz’ bir şekilde, hükümet aleyhine bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini savundu.

“Şiir okuduğu için mahkum olmuş bir başbakan olarak, ifade özgürlüğünü canımız pahasına savunduğumuzu, basın özgürlüğüne sonuna kadar saygılı olduğumuzu her fırsatta belirttim,” diyen Başbakan, son tutuklamalarla ilgili olarak şunları söyledi:

“HÜKÜMET, DURMASI GEREKEN YERDE DURMAKTADIR”


“Son yaşanan gözaltılar ve devam eden yargı süreci, kendi mecrasında yürümektedir. Yürütmenin değil, tamamen yargının iradesi dahilinde gerçekleşmektedir. İçinde olmadığımız bir yargılama süreci hakkında bizden görüş belirtmemizin istenmesi son derece yanlıştır. Bu olayın, bizimle ilişkilendirilmesi, bu olay üzerinden hükümetin yıpratılmaya çalışılması, AK Parti’nin eleştiri tahtasına oturtulması ise daha büyük bir yanlıştır. Birileri çıkmış, olup biten her şeyi hükümete fatura etmenin, hükümeti bu işlerin içindeymiş gibi göstermenin gayreti içinde, başka birileri de çıkmış ‘Hükümet adım atsın, yargıya müdahale etsin!’ diyerek, hükümeti, sürecin içine çekmeye çalışıyor, bunların ikisi de yanlıştır. Hükümet, durması gereken yerde durmaktadır.”

Bazı gazetelerin, geçmişte ‘ısmarlama’ manşetlerle nasıl çalıştıklarını çok iyi bildiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, bazı uluslararası basın kuruluşlarının, Türkiye’de yaşananları anlamakta zorluk çektiklerini açıkladıklarını hatırlattı ve şöyle devam etti:

“O ÜLKELERDE BASIN KURULUŞLARI, ÇETELERİN TETİKÇİLİĞİNİ YAPMIYOR”

“Doğrusu, hukuk devleti anlayışını savunan, yargının bağımsızlığına vurgu yapan Batılıların, konu Türkiye olunca anlama zorluğu çekmesini de biz yadırgıyoruz. Aslında onların anlama zorluğu çekmesini mazur görmek gerekiyor, çünkü o ülkelerde basın kuruluşları, çetelerin tetikçiliğini yapmıyor. Basın mensupları, darbelere çanak tutmuyor, basın özgürlüğünden istifade ederek psikolojik harekatlar yürütmüyor veya yürütülmüyor. Biz şuna inanıyoruz; demokrasini olmadığı yerde, basın özgürlüğünün olmayacağını görecek, anlayacak, idrak edecek en önemli kesi, bizzat gazetecilerdir, gazetecilerin olması gerekir.”

“BASINA BASKI KARŞISINDA İLK BİZ DURURUZ”

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğüne en küçük bir baskı ve kısıtlama gördükleri takdirde, bunun karşısında ilk olarak AK Parti’nin duracağının altını çizdi.
Erdoğan, son Ergenekon tutuklamalarıyla ilgili olarak konuşurken, yargılamada asıl olanın, adaletin tecelli etmesi olduğunun altını çizdi ve “Bizim dertli olduğumuz burasıdır. Yani bu süreç uzamasın, bir an önce hemen dosyalar masaya getirilsin, ne yapılacaksa yapılsın, karar verilsin. Bu sürecin uzamasını biz doğru bulmuyoruz,” dedi. Basın özgürlüğü tartışmalarıyla ilgili konuşurken de, şu anda cezaevlerinde, mesleği gazeteci olan 27 kişi bulunduğunu söyleyen Başbakan, bunlardan bir tanesinin bile, gazetecilik faaliyetinden dolayı cezaevinde olmadığını belirtti. Erdoğan, bu kişilere yöneltilen suçlamaların, ‘Anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, cinsel istismar, nitelikli yağma, ateşli silah bulundurmak, resmi belgede tahrifat’ olduğu bilgisini paylaştı.

Konuşmasında, Ergenekon soruşturması kapsamında bazı basın mensuplarının tutuklanmasından sonra başlayan ‘basın özgürlüğü’ konusuna geniş yer ayıran Başbakan Erdoğan, bugün hiçbir gazetecinin, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunmadıklarını belirtti ve şunları söyledi:

“HANGİ GAZETECİ, BASIN FAALİYETİNDEN DOLAYI TUTUKLUDUR?”

“Tutuklanan, gözaltına alınan gazeteciler üzerinden, ‘Hükümetin eleştiriye tahammülü yok’ diye kampanya başlatanlara da buradan açık açık sesleniyorum; hangi gazeteci, hükümeti eleştirdiği için bugün tutukludur? Bunu söylesinler. Hangi gazeteci, basın faaliyetinden, gazetecilik faaliyetinden dolayı tutukludur?”

“TUTUKLU 27 GAZETECİNİN HİÇBİRİ GAZETECİLİK FAALİYETİNDEN DOLAYI TUTUKLU DEĞİL”


Şu anda cezaevlerinde, mesleği gazeteci olan 27 kişi bulunduğunu söyleyen Başbakan, bunlardan bir tanesinin bile, gazetecilik faaliyetinden dolayı cezaevinde olmadığını belirtti. Erdoğan, bu kişilere yöneltilen suçlamaların, ‘Anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, cinsel istismar, nitelikli yağma, ateşli silah bulundurmak, resmi belgede tahrifat’ olduğu bilgisini paylaştı.

“ÇARPIŞA ÇARPIŞA İKTİDARA GELDİK”

Kendilerine yönelik olarak düşünce zemininde gelecek saldırılardan korkuları olmadığını söyleyen Erdoğan, “Biz, ‘Muhtar bile olamaz’ diyen medyayla çarpışa çarpışa iktidara geldik,” dedi.

“SÜRECİN UZAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ; BİZİM DERTLİ OLDUĞUMUZ BURASIDIR”

Son Ergenekon tutuklamalarıyla ilgili olarak konuşurken, yargılamada asıl olanın, adaletin tecelli etmesi olduğunun altını çizen Başbakan, “Bizim dertli olduğumuz burasıdır. Yani bu süreç uzamasın, bir an önce hemen dosyalar masaya getirilsin, ne yapılacaksa yapılsın, karar verilsin. Bu sürecin uzamasını biz doğru bulmuyoruz,” dedi.

“HERKESİ, YARGIYI RAHAT BIRAKMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Bir çağrıda da bulunan Başbakan Erdoğan, “Herkesi, bir kez daha sorumlu davranmaya, yargıyı rahat bırakmaya, yargının çalışmasını kolaylaştırmaya çağırıyorum,” diye konuştu.

“CHP LİDERİ, ÜLKESİNİ ŞİKAYET EDİYOR”


Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Başbakan Erdoğan, daha önceden, İsrail’e ve Brüksel’e, değişik vesilelerle Türkiye’yi ‘şikayet ettiğini’ söylediği CHP liderinin İngiltere’de de Türkiye’yi oradaki çevrelere yine şikayet ettiğini kaydetti.

“CHP VE YARSAV DA ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?”

Başbakan Erdoğan, İngiltere’nin, Daily Telegraph gazetesinin, partisiyle ilgili, İran’dan 25 milyon dolar bağış aldığı yönündeki haberini hatırlattı ve CHP ve diğer bazı çevrelerin, bu haberden sonra AK Parti’ye karşı harekete geçtiğini anlattı. Söz konusu gazetenin, 28 Şubat tarihinde, kendisinden özür dilediğini ve tazminata mahkum olduğunu hatırlatan Başbakan, CHP ve YARSAV başta olmak üzere, haberi kullanan çevrelerin de özür dileyip dilemeyeceklerini sordu.

“CHP VE MİLLETVEKİLLERİNİ SİYASİ AHLAKA DAVET EDİYORUM”

Başbakan, “Siyasi ahlak, özeleştiriyi gerektirir, özür dilemeyi gerektirir. CHP ve milletvekillerini, buradan bir kez daha, siyasi ahlaka davet ediyorum,” diye konuştu.

 
‘Süper Ali’den eserler
 
Psikolog eşten işkence iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç bakan değişti
Anayasa gereği, seçim kararının alınmasının ardından 5 gün içinde görevi ...
'Ergenekon, arap saçı'
Ergenekon ve Balyoz davalarının siyasi olduğunu iddia eden Hak ve Eşitlik ...
CHP'de sürpriz istifa
CHP İstanbul İl Başkan Nebil İlseven, geçtiğimiz ocak ayından bu yana ...
 
DP'de ittifak yok
Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP), Türkiye Partisi(TP) ve Büyük Birlik ...
Kılıçdaroğlu, Akaydın görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 ilde yaptırdığı bir anketten söz ...
Erdoğan'ın Antalya'dan beklentisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12 Haziran'da tarihi bir seçimi ...
 
Akaryakıt sorusu
CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
Müsteşarların önü açık
Seçim takvimi gereği Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir ...
Seçim için ilk istifa
Milletvekilliği aday adaylığı için bürokrasiden ilk istifa yaşandı. Türkiye'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva