TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
16 Ocak 2020 Perşembe - 09:03

Erivan'a gidemeyen Cansu, destek bekliyor

AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nda keman eğitimi alan Cansu Sara Takmaz (11), Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen yarışma sonrası Erivan Devlet Senfoni Orkestrası'nda solist olarak sahne almaya hak kazandı.

Erivan a gidemeyen Cansu, destek bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da oturan Meltem ve Sinan Cem Takmaz çiftinin çocuğu Cansu Sara, anaokulunda piyano eğitim almaya başladı. Cansu, öğretmeninin yönlendirmesiyle Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı sınavına girdi. Cansu sınavları kazandıktan sonra öğretmenlerinin değerlendirmesiyle keman çalmaya başladı. Şu an konservatuvarın yarı zamanlı 6'ncı sınıf öğrencisi Cansu, ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı. Cansu, 2017 Mart ayında 'Uluslararası Harmony Yarışması'nda ikincilik, 2017 Nisan ayında 'Uluslararası Genç Yetenekler Yarışması'nda üçüncülük ve en genç yarışmacı ödülü, 2019 Mart ayında '4'üncü Paris International Music Competition Yarışması'nda ikincilik, 2019 Nisan ayında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'yla solist olarak sahneye çıkma fırsatı, 2019 Kasım ayında 'Kamerton- Soloist International Competitionfor Performing Arts Yarışması'nda birincilik ödülü ve Erivan Senfoni Orkestrasıyla solist olarak sahneye çıkma ödüllerini kazandı. Erivan Senfoni Orkestrası'yla sahneye çıkma hakkı elde eden Cansu, maddi imkansızlık nedeniyle Erivan'a gidemedi.

SPONSOR DESTEĞİ BEKLİYOR

Son olarak 2019 Aralık ayında düzenlenen Stage 4 Kids Yarışması'nda 23 ülke ve 71 yarışmacı arasında derece elde eden Cansu, Almanya'nın Hamburg kentinde şubat ayında konser verme hakkı elde etti. Bugüne kadar Almanya'daki kuzenlerinin gönderdiği kemanlarla çalışan ve 5 keman eskiten Cansu, yeni keman alamadığı için öğretmeninin kemanını kullanarak yarışmalara ve Hambug'da vereceği konsere hazırlanıyor. Cansu Sara Takmaz, Hamburg'da düzenlenecek konser için sponsor desteği beklediğini söyledi.

İDOLÜ, HİLARY HAHN

Keman çaldığı sırada şarkının ritmine ayak uydurduğunu ve bunu seyircilere yansıttığını anlatan Cansu, 8 yaşındayken yarışmalara katıldığını, sahneye çıktığı anda bambaşka bir dünyada olduğunu hissettiğini anlattı. Cansu, "Sahnede gözlerimi kapatıyorum ve kendimi müziğin akışına bırakıyorum. İleride çeşitli orkestralarda solist olarak sahne almak ve küçük çocuklara keman öğretmek istediğim için öğretmen olmak istiyorum. İdolüm, ABD'li mekan virtüözü Hilary Hahn. Onun gibi olmak, hatta ondan daha da iyi olmak isterim. Hilary Hahn'la birlikte konser vermeyi de hedefliyorum" diye konuştu.

ÖĞRETMENİNİN KEMANIYLA ÇALIŞIYOR

Meltem Takmaz, kızı Cansu'ya hamile kaldığı andan itibaren anne karnında klasik müzik dinlettiğini, babasının ise ona saz çalıp türkü söylediğini anlattı. Cansu'nun müzikle büyüdüğünü belirten Meltem Takmaz, "Cansu'yla çok gurur duyuyoruz. Her girdiği yarışmada derece elde etti. Yarışmalar yurt dışında olduğu için maddi anlamda zorlanıyoruz. Cansu gelişim çağında olduğu için boyu büyüdü ve yeni keman almamız gerekiyor. Şu an kendi kemanı yok. Öğretmeni Güljahan Babayeva'nın kemanıyla çalışıyor. 5 keman eskitti. Çok minyon olduğu için zor keman buluyoruz" dedi.

'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'

Sinan Cem Takmaz ise “Kızımın başarılarıyla, emekleriyle gurur duyuyorum. Cansu bebekken işten eve geldiğimde onu uyutmak için her seferinde şarkı, türkü söylerdim. Müzikler Cansu'ya huzur verdi. Daha sonra eğitime başladı. Bu tür çocuklarımızın gelişiminde emek ve sabır olmadan, zamanı iyi doğru kullanmadan başarıya imza atamıyorlar. Ama kızım bunları annesi ve öğretmeninin desteğiyle başardı. Elimizden geldiğince ona destek oluyoruz. Onun başarısı bizim için en büyük mutluluk" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI ANTALYA DEVLET KONSERVATUARI'NDA KEMAN EGITIMI ALAN CANSU SARA TAKMAZ (11), ERMENISTAN'IN BASKENTI ERIVAN'DA DUZENLENEN YARISMA SONRASI ERIVAN DEVLET SENFONI ORKESTRASI'NDA SOLIST OLARAK SAHNE ALMAYA HAK KAZANDI. MADDI SIKINTILAR NEDENIYLE ERIVAN'A GIDEMEYEN, BASKA BIR YARISMA SONRASI ALMANYA'DA KONSER VERMEYE HAK KAZANAN CANSU, SUBAT AYINDA HAMBURG'DA DUZENLENECEK KONSER ICIN SPONSOR DESTEGI BEKLIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ANTALYA DEVLET KONSERVATUARI'NDA KEMAN EGITIMI ALAN CANSU SARA TAKMAZ (11), ERMENISTAN'IN BASKENTI ERIVAN'DA DUZENLENEN YARISMA SONRASI ERIVAN DEVLET SENFONI ORKESTRASI'NDA SOLIST OLARAK SAHNE ALMAYA HAK KAZANDI. MADDI SIKINTILAR NEDENIYLE ERIVAN'A GIDEMEYEN, BASKA BIR YARISMA SONRASI ALMANYA'DA KONSER VERMEYE HAK KAZANAN CANSU, SUBAT AYINDA HAMBURG'DA DUZENLENECEK KONSER ICIN SPONSOR DESTEGI BEKLIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ANTALYA DEVLET KONSERVATUARI'NDA KEMAN EGITIMI ALAN CANSU SARA TAKMAZ (BABASI SINAN CEM TAKMAZ VE ANNESI MELTEM TAKMAZ ILE), ERMENISTAN'IN BASKENTI ERIVAN'DA DUZENLENEN YARISMA SONRASI ERIVAN DEVLET SENFONI ORKESTRASI'NDA SOLIST OLARAK SAHNE ALMAYA HAK KAZANDI. MADDI SIKINTILAR NEDENIYLE ERIVAN'A GIDEMEYEN, BASKA BIR YARISMA SONRASI ALMANYA'DA KONSER VERMEYE HAK KAZANAN CANSU, SUBAT AYINDA HAMBURG'DA DUZENLENECEK KONSER ICIN SPONSOR DESTEGI BEKLIYOR.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
TBMM Alt Komisyonu 'Obezite' için toplandı
 
Domatesin bir kısmında halen hormon kullanılıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ergun gulsen 17 Ocak 2020 Cuma 12:56

Allahim yar yardimcin olsun basarilar

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KONYSİAD 10 yaşında
Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) 10. kuruluş yıl dönümünü Hotel Su'da kutladı.
Kömür ocağı köylüleri huzursuz etti
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde mahallelerine yapılacak kömür ocağının ...
Kardeş kent protokolü imzalandı
MURATPAŞA ve Isparta'nın 7 bin 500 nüfuslu ilçesi Gönen arasında 'Kardeş ...
 
Rönesans resimleri Antalya'da
DÜNYACA ünlü ressam Ashot Yan'ın, Rönesans ustalarının kullanmış olduğu ...
Başkan Topaloğlu Utrecht Turizm Fuarı'nda
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Hollanda'nın Utrecht şehrinde ...
Ankara'ya giden o mektup...
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
 
Müzede selfie günü
ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından Antalya Müzesi'nde 'Müzede selfie ...
Yüzde 100 elektrikli, yeni nesil hizmet aracı, fuarda görücüye çıktı
ANTALYA'da düzenlenen Hotel Ekipmanları Fuarı'nda TRAGGER'ın yüzde 100 ...
Barok konseri ayakta alkışlandı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Barok Müzikten Türk Müziğine' adlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva