TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
6 Temmuz 2021 Salı - 10:25

Erkekler Haziran’da 24 kadını öldürdü

Erkekler, Haziran’da en az 94 kadına şiddet uyguladı, en az üç çocuğu öldürdü, en az yedi kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az yedi kadını taciz etti, 63 kadını da seks işçiliğine zorladı.

Erkekler Haziran’da 24 kadını öldürdü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Haziran’da en az 24 kadını öldürdü, yedi kadına tecavüz etti.

Haziran 2021‘de en az 21 kadının ölümü (Antalya (3), Aydın (1), Diyarbakır (2), Giresun (1), İstanbul (2), İzmir (1), Kayseri (1), Kocaeli (1), Manisa (1), Maraş (1), Mardin (1), Samsun (2), Urfa (2), Van (1),  Zonguldak (1)) basına şüpheli olarak yansıdı. 

Antalya ve İstanbul’da iki çocuğun ölümü basına şüpheli olarak yansıdı.

En az dört ilde (Antalya, Kilis, İstanbul, Zonguldak) erkekler, kadınları “öldürmekle” veya “şiddet uygulamakla” tehdit etti.  

Diyarbakır'da ve Mersin'de iki kadının ölümü basına "faii belirlenmemiş cinayet" olarak yansıdı. İstanbul'da bir erkek bir kadını öldürmeye teşebbüs etti.

2021 - 2020

2021'in ilk altı ayında erkekler, 150 kadını öldürdü, 57 kadını taciz etti, 72 çocuğu istismar etti, 55 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 373 kadını seks işçiliğine zorladı, en az 414 kadına da şiddet uyguladı, yaraladı. 2021'in ilk altı ayında 120 kadının ölümü basına "şüpheli" olarak yansırken, erkekler, en az 11 çocuğu öldürdü.

2020'nin ilk altı ayında erkekler, 123 kadını öldürdü, 61 kadını taciz etti, 134 çocuğu istismar etti, 31 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 444 kadını seks işçiliğine zorladı, en az 291 kadına şiddet uyguladı.

Cinayet

Erkekler, Haziran 2021'de en az 24 kadını ve yanlarındaki dört erkeği öldürdü; geçen yıl bu sayı 21’di. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Ukraynalıydı.

Haziran 2021'de erkeklerin öldürdüğü kadınlar

Adalet B., Anzelika Sraufant, Arzu Rahman Gök, Aysel K., Bircan D., Deniz Poyraz, Döndü Özyiğit, Emel D., Firdevs Öztürk, Hacer B., Halime Uyar, Handan Ç., İlknur Ç., Kader Oktay, Medine Seyis, Nazife T., Nuran Ş., Sadriye Ş., Sevgi D., Sibel Koçan, Şahigül  Buluş, Şengül G., Yasemin A., Yemen A.

Erkeklerin kadınları öldürdüğü iller

Adana (1), Aksaray (1), Antalya (1), Balıkesir (2), Bursa (1), İstanbul (6), İzmir(1), Kayseri (1), Kırıkkale (1), Kocaeli (1), Konya (1), Manisa (2), Niğde (1), Sakarya (1), Samsun (1), Trabzon (1), Yozgat (1).

Erkeklerin 10 kadını öldürme bahanesi basına yansımadı. Erkekler, sekiz kadını ayrılmak istediği/barışmak istemediği için, beş kadını da “miras”, “para” ve “arazi” için öldürdü. Irkçı bir erkek bir kadını "nefret ve siyasi öfkesi" için öldürdü.  

13 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Üç kadını komşusu, üç kadını akrabası, bir kadını arkadaşı olan erkek öldürdü. Bir kadını oğlu, üç kadını da tanımadığını sekiz erkek öldürdü.

Erkekler, 12 kadını ev içinde, sekiz kadını sokak, ormanlık alan, siyasi parti binası gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin dört kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Erkekler, 15 kadını ateşli silahlarla, dört kadını kesici aletlerle öldürdü. Bir kadını yakarak öldüren erkekler, bir kadını balkondan aşağı atarak, iki kadını da boğarak öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı.  

Hukuki Süreç

Kadınları öldüren 29 erkekten 20’si tutuklandı. Altı failin durumu “intihar etti” veya “öldü” diye basına yansırken, bir grup failin arandığı, bir failin de ifadesi sonrası serbest bırakıldığı bilgisi basına yansıdı. Bir fail de gözaltına alındı.

Önceki yıllar işlenen, basına Haziran’da yansıyan cinayetler

Ankara’da bir erkek, evinin bahçesinde oturan Destina Masal Güler (31) ve sevgilisi H.M.’ye 13 Mayıs’ta pompalı tüfekle ateş açtı. Destina Masal Güler hayatını kaybederken H.M. yaralandı. H.M., kendilerine ateş açanın K.Ç. isimli erkek olduğunu söyledi. Jandarmaya teslim olan erkek, kadını öldürmediğini iddia etti, suç aleti olan tüfek evinde bulundu. K.Ç. 29 Haziran’da “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

bianet erkek şiddeti çetelesinde 30 Mayıs’ta şüpheli ölümü yansıyan Tuğçe Mutlu Ünal’ın (27) ölümü aydınlatıldı. Ankara’da evinde ölü bulundan kadını ev arkadaşı S.S. isimli kadının sevgilisi olan O.K. (35) isimli erkeğin öldürdüğü ortaya çıktı. 

Çocuk cinayeti

Haziran’da erkekler en az üç çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ayda da bu sayı üçtü. Bursa ve Antalya’da da erkekler iki çocuğu darp etti.

Bir çocuğu annesinin sevgilisi, bir çocuğu zorla evlendirilmek istendiği akrabası erkek, bir çocuğu da babası öldürdü.

Erkeklerin öldürdüğü çocuğun ismi

Kerem G. Emine K., Funda B.

Erkeklerin çocukları öldürdüğü iller

Çanakkale (1), Diyarbakır (1), İstanbul (1)

Hukuki Süreç

Çocukları öldüren dört fail vardı. Sadece iki fail tutuklandı. Bir failin hukukî süreci basına “aranıyor” diye yansıdı. Bir fail de intihar etti.

Cinsel Saldırı /Tecavüz

Erkekler, Haziran 2021’de en az yedi kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı ay erkeklerin tecavüz ettiği kadın sayısı yediydi.

Altı kadına tecavüz eden dört erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Bir kadına terapisti tecavüz etti.

Erkekler bir kadına ev içinde, altı kadına da ev dışı alanlarda tecavüz etti.

Erkeklerin kadınlara tecavüz ettiği iller

Bursa (2), Hatay (1), İstanbul (1), İzmir (1), Sakarya (2).

Hukuki Süreç

Kadınlara tecavüz eden beş fail vardı. Sadece iki fail tutuklandı. Bir fail hakkında yasal işlem başlatıldı. İki fail de gözaltına alındı.

Taciz

Haziran 2021’de erkekler en az yedi kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ay 13’tü.

Dört kadın kendisini taciz eden beş erkeği tanımıyordu. İki oyuncu kadını meslektaşı iki erkek taciz etti.

Erkekler, altı kadını sözlü ve fiziki olarak, bir kadını da fotoğrafını çekerek taciz etti.

Erkekler, yedi kadını sokak, ofis, metro gibi ev dışı alanlarda taciz etti.

Erkeklerin kadınları taciz ettiği iller

Aydın (1), İstanbul (2), Kastamonu (2). Erkeklerin iki kadını hangi ilde taciz ettiği basına yansımadı.

Hukuki Süreç

Kadınları taciz eden altı erkek vardı, sadece biri tutuklandı. İki fail hakkında yasal süreç başlatıldı. İki failin hukuki süreci basına yansımadı. Bir fail hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Çocuk İstismarı

Erkekler, Haziran 2021'de en az yedi kız ve oğlan çocuğunu istismar etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı 46’ydı.

Üç çocuk kendisini istismar eden dört erkeği tanımıyordu. Dört çocuğu komşusu dört erkek istismar etti.

Erkekler yedi çocuğu sokak, apartman girişi gibi ev dışı alanlarda istismar etti.  

Erkeklerin çocukları istismar ettiği iller

Antalya (2), Bingöl (1), İstanbul (1), İzmir (1), Kayseri (1), Kocaeli (1).

Hukuki Süreç

Çocukları istismar eden sekiz fail erkek vardı. Sadece iki fail tutuklandı. Bir failin hukuki süreci basına “kaçtı”, bir failin hukuki süreci “serbest bırakıldı” olarak yansıdı.

İki fail gözaltına alındı. İki failin hukuki süreci basına yansımadı.

Şiddet/Yaralama

Erkekler, Haziran’da en az 94 kadına şiddet uyguladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı, 61'di. 

Erkeklerin şiddet uyguladığı 14 kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az dört kadına sistematik olarak şiddet uyguluyordu. Erkeklerin şiddet uyguladığı en az altı kadının “koruma” ve “uzaklaştırma” kararı vardı.

Erkeklerin şiddet uyguladığı kadınlardan ikisi Suriyeliydi, biri Iraklıydı. Şiddet uygulayan erkeklerden biri korucuydu.

Erkeklerin kadınlara şiddet uyguladığı iller

Adana (2), Adıyaman (1), Antalya (3), Antep (1), Aydın (1), Bursa (1), Çanakkale (1), Denizli (2), Dersim (1), Diyarbakır (3), Edirne (38), Eskişehir (4), İstanbul (12), İzmir (2), Kastamonu (1), Kocaeli (1), Manisa (2), Muğla (1), Sakarya (3), Samsun (5), Sivas (1), Zonguldak (7). Erkeklerin bir kadına hangi ilde şiddet uyguladığı bilgisi basına yansımadı.

En az 52 kadını, kocası, sevgilisi yaraladı. 17 kadına şiddet uygulayan erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımazken, bir kadına iki polis, 10 kadına eski nişanlısı, sevgilisi, kocası, üç kadına yöneticisi, bir kadına evine giden kurye, bir kadına bindiği taksinin şoförü, üç kadına arkadaşı, altı kadına da akrabası şiddet uyguladı.

Erkekler 16 kadına “boşanmak istediği” için şiddet uyguladı. Bir kadına “kıskandığı”, bir kadına “borç vermek istemediği”, bir kadına “hayvan beslediği”,  dört kadına “kıyafetini açık veya kapalı bulduğu” için şiddet uyguladı. Erkeklerin 71 kadına şiddet uygulama “bahanesi” basına yansımadı.

Erkekler, 68 kadını darp ederek yaraladı. 16 kadını ateşli silahlarla yaralayan erkekler, en az dokuz kadını da kesici aletlere yaraladı. Erkekler iki kadını da kaçırmaya çalıştı.

Erkekler, 40 kadını hastane, otobüs, ormanlık alan, adliye gibi ev dışı alanlarda, 42 kadını ev içinde yaraladı. Erkeklerin, 12 kadını nerede yaraladığı bilgisi basına yansımadı.

Hukuki Süreç

Faillerden sadece dördü tutuklandı. En az 39 failin hukuki süreci basına yansımadı. 20 fail hakkında yasal süreç başlatıldı.

15 failin hukuki süreci basına “kaçtı”, “aranıyor” diye yansıdı. 10 fail gözaltına alınırken, beş fail de serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Haziran 2021’de erkekler, en az 63 kadını seks işçiliğine zorladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı, 93'tüSeks işçiliğine zorlanan 55 kadın Türkiye vatandaşı değildi. Seks işçiliğine zorlananlar arasında çocuklar da vardı.

Hukuki Süreç

Kadınları seks işçiliğine zorlayan en 89 fail vardı. Faillerden sadece 10’u tutuklandı. 79 fail gözaltına alındı.

Açıklama

bianet'in erkek şiddeti çetelesinde basına yansıyan ve sadece erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden kadınlara yer veriyoruz.

Toplumsal cinsiyet temelli olmayan şiddet vakalarını ve cinayetleri çeteleye almıyoruz.

Faili henüz belirlenememiş kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümlerini sene boyunca aylık çetelelere not ediyoruz ancak başlıktaki sayıya eklemiyoruz.

Sene sonunda, çetelelerde yer alan bu faili belirlenememiş cinayetler ve şüpheli ölümlerin akıbetini araştırarak, zaman içinde aydınlatılan vakaları eğer toplumsal cinsiyet temelli ise çeteleye ekliyoruz.

Ruhsal bozuklukları olan kişilerin işledikleri cinayetleri de çeteleye almıyoruz (Şizofreni hastalarının işlediği cinayetler gibi).

İntihar ve intihara teşebbüs vakalarını sadece kadın geçmişinde şiddet/ sistematik şiddete maruz kaldıysa çeteleye dâhil ediyoruz. Bu intihar vakalarına ayrı bir kategoride yer veriyoruz ve başlığa taşıdığımız sayıya dâhil etmiyoruz.

Ayrıca kadının doğrudan hedef olmadığı toplu cinayet haberlerini de, eğer tartışmaya sebep olan konu toplumsal cinsiyet temelli değilse çeteleye dâhil etmiyoruz.

Çetelelerde yer alan meslek grupları, sadece şiddet olayının meslekle bağlantılı olduğu durumları kapsıyor.

Örneğin, "Kadını, evinde, profesyonel asker olan kocası ateşli silahla öldürdü" gibi.

Erkeklerin, çocuklara uyguladığı şiddeti de şiddetin boyutlarının görünür olması açısından çeteleye ekliyoruz.

Evrim KEPENEK (bianet)

 
Konyaaltı'nda denizin dibi çöplüğe döndü
 
TIR devrildi: 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nüfusu nereli 6 Temmuz 2021 Salı 14:34

Antalyaliyim denize gitmedim.ulkenin en aşağılık insanları elinde içki sigara denize giriyor

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'nda denizin dibi çöplüğe döndü
TURİZM kenti Antalya'nın Konyaaltı sahilinde, su altı kameralarıyla kaydedilen ...
Kadınlara KADES ve En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri tanıtıldı
ANTALYA'da İçişleri Bakanlığı katkılarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ...
Alanya Kestelspor'da Uğur güven tazeledi
MİSLİ.com 3'üncü Lig 4'üncü Grup ekiplerinden Alanya Kestelspor'da olağanüstü ...
 
Antalya'da otomobille çarpışan motosikletli hayatını kaybetti
ANTALYA'da, otomobille çarpışarak, motosikletten havaya fırlayıp, yola ...
Alanya'da tatilciler denize girip, turistik yerleri gezdi
ANTALYA'nın hava sıcaklığı 32, deniz suyu sıcaklığı 25 derece ölçülen ...
ATSO Başkanı Çetin'den Haziran enflasyonu değerlendirmesi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme ...
 
Başkan Esen, 'efsanelerle' buluştu
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya'da geçmiş dönemde İl Genel ...
Antalya Teknokent, tarım sektörüyle işbirliği için buluştu
ANTALYA Tarım Konseyi ve Antalya Teknokent A.Ş. tarafından düzenlenen ...
Damada '5 liradan 5 bin liralık takı' sürprizi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde dünyaevine giren Halil İbrahim Tanrıkulu'nun ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva