Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
11 Eylül 2019 Çarşamba - 10:32

Eş katili: Aldatılan, kandırılan, ihanete uğrayan ben oldum

ANTALYA'da, eşi Sultan Uluışık'ı (27), başka bir erkekle yatakta yakaladığı iddiasıyla öldüren cezaevi firarisi Sedat Uluışık’ın (39), yargılanmasına devam edildi.

Eş katili: Aldatılan, kandırılan, ihanete uğrayan ben oldum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uluışık  mahkemede, "Aldatılan, kandırılan, ihanete uğrayan ben oldum. Eşimi çok seviyordum. Bir başkasıyla çırılçıplak görünce dayanamadım, kendimden geçtim" diye kendisini savundu.

Kepez ilçesinde boya ve sıva işi yapan Sedat Uluışık, 2 çocuğunun annesi eşi Sultan Uluışık'a defalarca şiddet uygulayınca 2017 yılında tutuklanarak Dalaman Açık Cezaevi'ne gönderildi. Sultan Uluışık son olaydan sonra çocuklarıyla annesinin yanına taşındı. 3 Aralık 2017 tarihinde cezaevinden firar eden Sedat Uluışık, bir gün sonra saat 21.00 sıralarında yeniden barışmak için eşinin annesiyle oturduğu Kepez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 6703 Sokak'taki tek katlı gecekonduya gitti.

Uluışık, iddiaya göre eşini ve M.S.Ö.'yü (60) yatakta gördü. Sedat Uluışık, mutfaktan aldığı bıçakla M.S.Ö.'yü 5, eşini ise 15 yerinden bıçakladı. Kendisi de ellerinden bıçakla yaralanan Sedat Uluışık, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Yaralı halde dışarı çıkan M.S.Ö, çevredekilerden yardım istedi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği M.S.Ö. Kepez Devlet Hastanesi'nde, Sultan Uluışık ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sultan Uluışık, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

POLİSE TESLİM OLDU

Sedat Uluışık daha sonra polisi arayarak teslim oldu. Tutuklanan Sedat Uluışık hakkında, eşini 'kasten öldürmek' ve M.S.Ö.'yü 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava devam ederken M.S.Ö., geçen yıl rahatsızlığı nedeniyle tedaviye alındığı Batman Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Tutuklu sanık Sedat Uluışık, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10'uncu kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Sultan Uluışık'ın annesi Aysen Kara ile taraf avukatları da katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın, 'kasten öldürme' ve 'kasten insan öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

'EŞİMİ ÇOK SEVİYORDUM'

Sedat Uluşık savunmasında, ağır tahrik nedeniyle kendisini kaybettiğini, olayın bu nedenle gerçekleştiğini söyledi. Daha önce verdiği ifadesini tekrar eden Uluışık, "Aldatılan, kandırılan, ihanete uğrayan ben oldum. İkisini de çırılçıplak yakalayan ben oldum. Erkek olarak gözyaşı döktüm. Çok ağrıma gitti. Eşimi çok seviyordum. Bir başkasıyla görünce dayanamadım. Kendimden geçtim. Onları o halde görünce ikisinin yüzüne tükürüp gidemedim. Bunu yapamadım. Çoluk çocuğum var. Gördüklerimi gururuma yediremedim. Aklım başımdan gitti. Amacım öldürmek değildi. Pişmanlığım devam ediyor" dedi.

Mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.

KADIN DERNEKLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Duruşmayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleri ise yargılama sonrasında basına açıklama yaparak kadına yönelik şiddeti kınadı. Sultan Uluışık'ın 15 bıçak darbesiyle öldürüldüğünü, 2 çocuğunun yetim kaldığını belirten Dernek Başkanı Müjde Tozbey Erden, "Bugünkü duruşmada savcı çok güzel bir mütalaa verdi. Aslında kadın cinayetlerinde karşılaşmadığımız bir durum. Bir kadın cinayeti dosyası için çok güzel bir mütalaa. Maalesef kadın cinayetleri davalarında iyi hal indirimi sürekli uygulanmaktadır. İyi hal indiriminin uygulanmasına karşıyız. Bu nedenle karar duruşmasında özellikle iyi hal indiriminin uygulanmaması için mücadele edeceğiz" dedi.

Anne Aysen Kara da sanığın duruşmada yalan beyanda bulunduğunu belirterek, ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi.

ANTALYA'DA, ESI SULTAN ULUISIK'I (FOTODAKI), BASKA BIR ERKEKLE YATAKTA CIRILCIPLAK YAKALADIGI IDDIASIYLA OLDUREN CEZAEVI FIRARISI SEDAT ULUISIK (39), "ALDATILAN, KANDIRILAN, IHANETE UGRAYAN BEN OLDUM. ESIMI COK SEVIYORDUM. BIR BASKASIYLA CIRILCIPLAK GORUNCE DAYANAMADIM, KENDIMDEN GECTIM" DIYE KENDISINI SAVUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, ESI SULTAN ULUISIK'I (27), BASKA BIR ERKEKLE YATAKTA CIRILCIPLAK YAKALADIGI IDDIASIYLA OLDUREN CEZAEVI FIRARISI SEDAT ULUISIK (39), "ALDATILAN, KANDIRILAN, IHANETE UGRAYAN BEN OLDUM. ESIMI COK SEVIYORDUM. BIR BASKASIYLA CIRILCIPLAK GORUNCE DAYANAMADIM, KENDIMDEN GECTIM" DIYE KENDISINI SAVUNDU. (OLAY YERI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, ESI SULTAN ULUISIK'I (27), BASKA BIR ERKEKLE YATAKTA CIRILCIPLAK YAKALADIGI IDDIASIYLA OLDUREN CEZAEVI FIRARISI SEDAT ULUISIK (39), "ALDATILAN, KANDIRILAN, IHANETE UGRAYAN BEN OLDUM. ESIMI COK SEVIYORDUM. BIR BASKASIYLA CIRILCIPLAK GORUNCE DAYANAMADIM, KENDIMDEN GECTIM" DIYE KENDISINI SAVUNDU. ANNE AYSEN KARA (FOTODAKI) SANIGIN DURUSMADA YALAN BEYANDA BULUNDUGUNU BELIRTEREK, OMUR BOYU HAPIS CEZASI VERILMESINI ISTEDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, ESI SULTAN ULUISIK'I (27), BASKA BIR ERKEKLE YATAKTA CIRILCIPLAK YAKALADIGI IDDIASIYLA OLDUREN CEZAEVI FIRARISI SEDAT ULUISIK (39), "ALDATILAN, KANDIRILAN, IHANETE UGRAYAN BEN OLDUM. ESIMI COK SEVIYORDUM. BIR BASKASIYLA CIRILCIPLAK GORUNCE DAYANAMADIM, KENDIMDEN GECTIM" DIYE KENDISINI SAVUNDU.  DURUSMAYI TAKIP EDEN ONCE COCUKLAR VE KADINLAR DERNEGI UYELERI ISE YARGILAMA SONRASINDA BASINA ACIKLAMA YAPARAK KADINA YONELIK SIDDETI KINADI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, ESI SULTAN ULUISIK'I (27), BASKA BIR ERKEKLE YATAKTA CIRILCIPLAK YAKALADIGI IDDIASIYLA OLDUREN CEZAEVI FIRARISI SEDAT ULUISIK (39), "ALDATILAN, KANDIRILAN, IHANETE UGRAYAN BEN OLDUM. ESIMI COK SEVIYORDUM. BIR BASKASIYLA CIRILCIPLAK GORUNCE DAYANAMADIM, KENDIMDEN GECTIM" DIYE KENDISINI SAVUNDU. DURUSMAYI TAKIP EDEN ONCE COCUKLAR VE KADINLAR DERNEGI UYELERI ISE YARGILAMA SONRASINDA BASINA ACIKLAMA YAPARAK KADINA YONELIK SIDDETI KINADI. DERNEK BASKANI MUJDE TOZBEY ERDEN (FOTODAKI), ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Demre'de ejder meyvesi üretildi
 
Antalya'da yardım bahanesiyle dolandırıcılık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre'de ejder meyvesi üretildi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde ilk kez pitaya (ejder meyvesi) üretildi.
Cinayet sanığı 15 yıl sonra yakalandı
ANTALYA'da 15 yıl önce işlediği cinayetin ardından sahte pasaportla kaçtığı ...
Oğlunu askere uğurladı, evde ölü bulundu
ANTALYA'da iki gün önce oğlu Sezer Tavşan'ı askere uğurlayan Ayhan Tavşan ...
 
Böcek, Antalya'nın borcunun neden kaynaklandığını açıkladı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önceki dönem yapılan ...
Anlattıkları şaşırttı hakimin kararı bekleniyor
ANTALYA'da, üç hafta önce Rus turist A.K.'nin (29) çantasını kapkaç yöntemiyle ...
Paralarını gasbedip, 4 aracı üzerlerine geçirdiler
ANTALYA'da, A.Ç. ve A.K.'nin parasını gasbeden, ikilinin 4 aracını da ...
 
79 yaşındaki motosiklet sürücücü kazada öldü
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü ...
Tescilli nefes alanına mermer ocağı iznine dava
ANTALYA'nın İbradı ilçesinde su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanlarıyla ...
Jandarma okul servislerini denetledi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde jandarma ekipleri okul servis araçlarını denetledi.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva