ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
22 Eylül 2023 Cuma - 15:33

Eş katili ‘Beni aldattı’ dedi, kızı tam tersini söyledi

KONYA'da, 7 yaşındaki kızının gözü önünde boşanma aşamasındaki eşi Ebru Gürpe'yi (33), tabancayla vurarak öldüren Yılmaz Gürpe (33), 'Tasarlayarak eşi kasten öldürme' suçundan yargılandığı davada, eşinin kendisini aldattığını öne sürdü.

Eş katili ‘Beni aldattı’ dedi, kızı tam tersini söyledi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 5 Nisan'da saat 19.00'da Karatay ilçesi Sarıyakup Mahallesi Küçük Kumköprü Caddesi'nde meydana geldi. Antalya'da oturan ve turizm firmasında şoför olarak çalışan Yılmaz Gürpe, caddede kızıyla yürüyen 7 aydır ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki Ebru Gürpe'ye tabancayla 2 el ateş etti. Ebru Gürpe yere yığılırken, Yılmaz Gürpe ise kızını geldiği otomobile bindirip bölgeden uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Ebru Gürpe, kurtarılamadı.

'Yaralama' ve 'Hırsızlık' suçlarından kaydı olan Yılmaz Gürpe, polisi arayıp teslim olacağını belirterek adresi verdi. Topraklık Caddesi'ndeki evinde, suç aleti tabancayla gözaltına alınan Yılmaz Gürpe tutuklandı.

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'Tasarlayarak eşi kasten öldürme' suçundan dava açılan Yılmaz Gürpe’nin yargılanmasına başlandı. Gürpe, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken; taraf avukatları, öldürülen Ebru Gürpe'nin kızı J.G. (13) ve aynı adı taşıyan annesi Jale Gürpe ise salonda hazır bulundu.

'HAYATINDA BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ'

Yılmaz Gürpe, mahkemedeki ifadesinde eşinin kendisini aldattığını öne sürerek, şunları söyledi: "Poliste verdiğim ifadeler doğru değil. Ben Antalya'da çalışıyorken eşim, benimle ve çocuklarla hiç ilgilenmiyordu. Evimde uyuşturucu yakaladım. Bu sebepten eşimle sürekli tartışıyorduk. Daha sonra akrabalar bizim aramızı bozmaya başladılar. Bir gün eve geldiğimde eşimin evden ayrılmış olduğunu gördüm. Eşimi aradım, eve dönmesini istedim. Eşim ise artık beni istemediğini, hayatında başka biri olduğunu söyledi. Eşimle barışmak için aracılar gönderdim ama olmadı."

Olayda taşıdığı tabancayı daha önce kayınvalidesinden aldığını iddia eden Gürpe, ''Daha önce hasımlarım olduğu için kızım kaçırılmıştı. Olayda kullandığım silahı kayınvalidem verdi. 'Kızını kaçıran kişileri vur, öldür' dedi. Silahı onlardan temin ettim ve devamlı olarak silahı yanımda taşıyorum'' dedi.

Olay günü eşini vurduktan sonra kendine de ateş edeceğini belirten Gürpe, "Eşimin Konya'ya geldiğini öğrendim. Ben de onun yanına geldim. Eşimin yanına konuşmak için yalnız gittim. Eşime yalvardım. Eşim bana 'Başkasını seviyorum. Sana dönmeyeceğim' dedi. Kızım ve oğlum bana Antalya'da yaşarken eşimin eve başka erkeklerle girdiklerini söylediler. Olay günü ise bir araç kiralamıştım. Eşim beni görünce hakaret ve küfretti. Sonra bacağına 1 el ateş ettim, daha sonra ise 1 el daha ateş ettim. Orada kendime de sıkacaktım ama kızım olduğu için yapmadım. Olanlar nedeniyle çok pişmanım" diye savunma yaptı.

'KIZIM ONU HİÇ ALDATMADI'

Ebru Gürpe'nin annesi Jale Gürpe ise "Söylediklerinin tamamı yalan, kızım onu hiç aldatmadı. O, 2 yıl önce kızımı aldattı, büyükleri olarak biz barıştırmıştık" dedi.

Çiftin kızları J.G. de annesinin babasını hiç aldatmadığını ancak tam tersi babasının, annesini aldattığını söyledi. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

'BAŞKA ANNELERİN YÜREĞİ YANMASIN'

Duruşmanın ardından adliye binası önünde açıklama yapan Jale Gürpe, "Önce Allah'a sonra adalete güveniyorum. Hak ettiği cezayı alsın. Benim kızımın bir suçu yok. Suçsuz günahsız. Bir de kızımın iffetiyle oynuyorlar. Ölmüş bir kadının iffetiyle oynamasınlar. Benim kızım oruçlu öldü. Beş vakit namazındaydı. 17 senede 3 evlat verdi ona. Benim 3 torunumu öksüz bıraktı. Benim kızım öldü, başka kızlar ölmesin. Benim gibi başka analar ağlamasın. Antidepresan ilaçlarıyla ayakta duruyorum. Başka anneler ağlamasın. Ben ağlıyorum, başka annelerin yüreği yanmasın" dedi.

Ailenin avukatı Hüseyin İlerioğlu ise duruşmayı değerlendirerek, "İddianame boyutunda savcımız, güzel bir çalışma hazırladı. Olaydan önce sanığın nerelerde bulunduğunu, maktulün evinin etrafında gezdiğini ve olayın tasarlanarak gerçekleştiğine ilişkin iddianamemiz de düzenlendi. Davanın 2'nci celsesinde geri kalan tanıklar dinlendikten sonra hakkın yerini bulabileceğini düşünüyoruz. Artık böyle cinayetlerin meydana gelmeyeceğini ve bu yargılamalar neticesinde de artık herkesin ders alabileceği kanaatindeyiz. Olayın ilk kurşunu kasık bölgesine sıkıldıktan sonra 1-2 dakika maktulün başında beklenildiğini ve akabinde 2'nci kurşunun da göğsüne sıkıldığı belirtildi. Olay yerinden kaçarken de kafasına kapüşon geçirerek kaçtığını, kızını da alarak gittiği belirlendi. Burada şunu değerlendirmekte fayda var. İlk el ateşlendikten sonra tarafın bunun ölmesini beklemesi, öldüğünden emin olunmadıktan sonra 2'nci eli ateşlemesi, yaptığı hareketin 'cani bir hisle' gayesini tamamen öldürmek olduğu ve tasarlamak olduğu apaçık ortadadır. Bu hususları da biz mahkemeye belirttik. Takdir mahkemenindir" diye konuştu.

KONYA'DA 7 YASINDAKI KIZININ GOZU ONUNDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EBRU GURPE'YI (33) (FOTOGRAFTA) SOKAK ORTASINDA TABANCAYLA VURARAK OLDUREN YILMAZ GURPE'NIN (33) 'TASARLAYARAK ESI KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA BASLANDI. (FOTO:KONYA,DHA)

KONYA'DA 7 YASINDAKI KIZININ GOZU ONUNDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EBRU GURPE'YI (33) SOKAK ORTASINDA TABANCAYLA VURARAK OLDUREN YILMAZ GURPE'NIN (33)  'TASARLAYARAK ESI KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA BASLANDI. (FOTO:ARSIV-KONYA,DHA)

KONYA'DA 7 YASINDAKI KIZININ GOZU ONUNDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EBRU GURPE'YI (33) SOKAK ORTASINDA TABANCAYLA VURARAK OLDUREN YILMAZ GURPE'NIN (33) 'TASARLAYARAK ESI KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA BASLANDI. (FOTO:ARSIV-KONYA,DHA)

DAVANIN ARDINDAN ADLIYE BINASI ONUNDE ACIKLAMA YAPAN ANNE JALE GURPE, "ONCE ALLAH'A SONRA ADALETE GUVENIYORUM. HAK ETTIGI CEZAYI ALSIN. BENIM KIZIMIN BIR SUCU YOK. SUCSUZ GUNAHSIZ. BIR DE KIZIMIN IFFETIYLE OYNUYORLAR'' DEDI. (FOTO: SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

AILENIN AVUKATI HUSEYIN ILERIOGLU, ''ILK EL ATESLENDIKTEN SONRA TARAFIN BUNUN OLMESINI BEKLEMESI, OLDUGUNDEN EMIN OLUNMADIKTAN SONRA IKINCI ELI ATESLEMESI, YAPTIGI HAREKETIN 'CANI BIR HISLE' GAYESINI TAMAMEN OLDURMEK OLDUGU VE TASARLAMAK OLDUGU APACIK ORTADADIR. BU HUSUSLARI DA BIZ MAHKEMEYE BELIRTTIK. TAKDIR MAHKEMENINDIR" DEDI. (FOTO: SALIH BUYUKSAMANCI/ KONYA,DHA)

KONYA'DA 7 YASINDAKI KIZININ GOZU ONUNDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EBRU GURPE'YI (33) SOKAK ORTASINDA TABANCAYLA VURARAK OLDUREN YILMAZ GURPE'NIN (33) 'TASARLAYARAK ESI KASTEN OLDURME' SUCUNDAN YARGILANMASINA BASLANDI. (FOTO: SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)

 
Eski Kıyıköy Belediye Başkanına hapis
 
Alanya Uluslararası Caz Günleri başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Kıyıköy Belediye Başkanına hapis
KIRKLARELİ'nin Vize ilçesi Kıyıköy beldesinin eski belediye başkanı Ender ...
Kazada ölen 4 kişinin kimliği belli oldu
BAHÇELİEVLER'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, ...
Bebek sahilinde cinsel ilişki davasında tahliye kararı
BEBEK sahilinde geçtiğimiz yıl Carmen Maria T. ile gündüz vakti herkesin ...
 
Ebrar Karakurt: 2 kupa 1 şampiyon
Hem Milletler Ligi hem CEV Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'nın ...
Yunan unsurlarının geri ittiği 17 kaçak göçmen kurtarıldı
MUĞLA'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Dilan Polat servetinin kaynağını açıkladı
Lüks yaşantısıyla adından sıkça söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni ...
 
Sıfır Atık Vakfı kuruldu
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ...
MEB, 2023 yılı bursluluk sınavı sonuçlarını açıkladı
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk ...
Aleyna Tilki'den 'çocuk fenomen' isyanı
Şarkıcı Aleyna Tilki, 0-12 yaş arası çocukların modellik yapmasına fenomen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva