Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
18 Mayıs 2023 Perşembe - 14:40

Eş katiline indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

ISPARTA'da tartıştığı eşi Yadigar Işık'ı (40) tabanca ile vurarak öldüren Sezer Işık'a (38), hiçbir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Eş katiline indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 2 Ekim'de Büyükgökçeli köyünde meydana geldi. Sezer Işık, ormandaki ağılda tartıştığı eşi Yadigar Işık'a tabancayla ateş etti. Yaralanan Işık, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Jandarma, kaçan Sezer Işık'ı Isparta- Eğirdir kara yolunda yakalayıp, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Sezer Işık hakkında, Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Işık, bugün karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanık Işık, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılırken; şikayetçi avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına katılan avukat, sanık avukatı ve Yadigar Işık'ın babası ile kardeşleri salonda hazır bulundu.

'OLAY İSTEMEDEN BAŞIMA GELDİ'

Mahkeme başkanı, sanığa hakkında istenilen cezaya ilişkin savunmasını sordu. Sanık Işık, "Olay istemeden başıma geldi. Pişmanım" dedi. Müşteki avukatları ise suçun sabit olduğu ve sanığın daha önceki eylemlerini de hatırlatarak, en üst sınırdan ceza alması talebinde bulundu. Sanık avukatı da olayın kaza olduğunu savunarak, müvekkili için beraat talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, Işık'ı istinaf yolu açık olmak üzere ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırdı. Heyet, sanığın olaydan pişmanlık duyduğuna ilişkin bir kanaat oluşmaması, çocukların gözü önünde olayın cereyan etmesi gibi nedenlerden dolayı da 'takdir indirimi' uygulanmamasına karar verildiğini açıkladı. Sanık hakkında 'ruhsatsız tabanca taşımak' suçundan da 1 yıl hapis ve 600 TL para cezası verildi.

'ADALETE GÜVENİYORUM'

Duruşma sonrası konuşan Yadigar Işık'ın babası Ali Danışman, "Adalete güveniyorum" dedi. Ailenin avukatlarından Arif Ersoy ise "Bu olay, Türkiye'nin kanayan yarasıdır. Kadınlarımızın hiç kimsenin kölesi olmadığını, Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye, bir hukuk devletidir. Kadınlarımız eş olarak geldiği yerden kefenle gitmemesi gerektiğini, kimsenin onları gelinlikle çıkarıp, kefene koymayacağını, 1'inci Ağır Ceza Heyeti tüm dünyaya ilan etmiştir. Burada kadın haklarını savunmaktayız. Kadınlarımız kimsenin kölesi değildir. Kadınlarımız gittiği yerden kocalarının kurşunuyla mezara gitmemesi gerektiğini Türk adaleti, şu anda tüm dünyaya duyurmuştur. Sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştır. Mahkeme heyetini tebrik ve teşekkür ediyoruz. En ağır ceza verilmiş ve hiçbir indirim uygulanmamıştır" diye konuştu.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Avukat Büşra Danışman da "Kadınlarımızın her zaman arkasındayız, mücadelemiz devam edecektir, hiç korkmasınlar. Her türlü, her şekilde kadınlar olarak dimdik durduğumuzu ve onların yanında olduğumuzu bilsinler. 'Takdir indirimi' uygulanmadan bu şekilde emsal olacak bir karar verildi. Teşekkür ediyoruz" dedi. 

ISPARTA'DA TARTISTIGI ESI YADIGAR ISIK'I (40) TABANCAYLA ATES EDEREK OLDUREN SEZER ISIK (FOTODAKI), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME SANIK HAKKINDA TAKDIRI INDIRIM UYGULAMADI. KARARIN ARDINDAN KONUSAN YADIGAR ISIK'IN BABASI ALI DANISMAN, "ADALETE GUVENIYORUM" DEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA TARTISTIGI ESI YADIGAR ISIK'I (FOTODAKI) TABANCAYLA ATES EDEREK OLDUREN SEZER ISIK (38), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME SANIK HAKKINDA TAKDIRI INDIRIM UYGULAMADI. KARARIN ARDINDAN KONUSAN YADIGAR ISIK'IN BABASI ALI DANISMAN, "ADALETE GUVENIYORUM" DEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA TARTISTIGI ESI YADIGAR ISIK'I (40) TABANCAYLA ATES EDEREK OLDUREN SEZER ISIK (38), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME SANIK HAKKINDA TAKDIRI INDIRIM UYGULAMADI. KARARIN ARDINDAN KONUSAN YADIGAR ISIK'IN BABASI ALI DANISMAN, "ADALETE GUVENIYORUM" DEDI.(OLAY YERI)(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'DA TARTISTIGI ESI YADIGAR ISIK'I (40) TABANCAYLA ATES EDEREK OLDUREN SEZER ISIK (38), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME SANIK HAKKINDA TAKDIRI INDIRIM UYGULAMADI. KARARIN ARDINDAN KONUSAN YADIGAR ISIK'IN BABASI ALI DANISMAN, "ADALETE GUVENIYORUM" DEDI.(ARIF ERSOY- ALI DANISMAN- BUSRA DANISMAN)(FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)

 
AK Parti'den ikinci tur öncesi ulaşım desteği
 
Sibel Can'dan 'telif' davası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Isparta'da minibüs devrildi: 1 ölü, 5 yaralı
ISPARTA'da yolcu minibüsünün tarlaya devrildiği kazada şoför İbrahim Çataloğlu ...
Eğirdir'in kokulu ardıçları büyüyor
ISPARTA Eğirdir Gölü çevresinin ardıç ağaçlarıyla yeşillenmesini amaçlayan ...
Isparta'da engellilere temsili askerlik
ISPARTA'da engelli gençler temsili askerlik yapmanın sevinci ve gururunu yaşadı.
 
Isparta belediye başkanının kızı beyin kanaması geçirdi
ISPARTA Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in kızı Mürüvvet Başdeğirmen ...
Otomobil pastaneye girdi
ISPARTA'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin pastaneye girdiği ...
Isparta'da 4 milletvekili paylaşıldı
ISPARTA'da 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde resmi olmayan kesin ...
 
Dağda kurtarılan çoban: Açlıktan ölecektik
ISPARTA'nın Sütçüler ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan çoban Ramazan ...
Isparta'da soba can aldı
Isparta'da Tuncay Kılınç (45) evinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından ...
Isparta'da kaza: 7 yaralı
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesi Mahmatlar köyü yakınındaki trafik kazasında 7 kişi yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva