Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
10 Ekim 2016 Pazartesi - 18:00

Eşcinsel öğrenciye sürgün

Antalya'da bir lise öğrencisi cinsel tercihleri yüzünden, dayak yediğini, azarlandığını, hakaret gördüğünü ve sonunda da başka okula sürgün edildiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

Eşcinsel öğrenciye sürgün
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deniz A, adındaki öğrenci bir haber sitesine gönderdiği yazısında şöyle yakındı:

"Merhaba benim adım Deniz A. Antalya Saime Konca Anadolu Lisesinde okumaktayım. Okuduğum okulda sürekli bir baskı altındayım, geçtiğimiz dönem Mert A adlı öğrenci bana saldırıp, burnumu kırmıştır, daha sonra okul idaresi hiç bir şey yapmadı, ben babam ile yaşayan genç bir lise öğrencisi olarak hakkımı aramak için dava açtım, daha sonra okul bu dava nedeniyle, bu şahsı okuldan attı. Fakat benim için kabus dolu günler devam etmektedir. Okuldaki idareciler giydiğim cekete kadar karışır durumdalar, müdür H.Y. cinsel yönelimim farklı olduğu için, ilçe emniyet müdürlüğüne ‘Bu çocuk gay’ diye bir yazı göndermiştir, ardından babam Antalya Çocuk Şube tarafından aranıp, taciz edilmiştir. ‘oğlunuz eşcinsel bu gelip geçici bir heves olabilir, biz takibe alacağız’ denmiş, tüm kişisel haklarıma saldırılmıştır. Daha sonrasında müdür ile konuşmaya, odasına gittiğimde, ve kendisine ben bir öğrenciyim ve okumak istiyorum, burası benim okulum, bu benim özel hayatım dediğimde, kendisi, ‘Gerizekalı senin özel hayatın olamaz, senin özel hayatını ben çizerim’ deyip, babamı okula çağırıp, okuldan gitmem için nakil kağıdını imzalattırtmıştır. Amaçları okulda eşcinsel kimlikli öğrencileri, LGBT’li öğrencileri barındırmamak. Bu olaylardan sonra psikolojim çok bozuldu, babamla çok büyük kavgalar ettik, annem seneler önce vefat etti, kendimi çok yanlız ve çaresiz hissediyorum. Konuyu sadece Gmag ile paylaşabildim, kendimi güçlü biri olarak görüyorum, okuma hakkım için savaşacağım, çünkü bu benim hakkım. Defalarca kimliğim nedeni ile rehber öğretmene gönderildim, okulda her şekilde psikolojik ve fiziksel tacize uğradım yeter artık yeter! ben sadece okumak istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Benim yerimde başka biri olsaydı belki canına kıyabilirdi, veya babam başka türlü bir adam olsaydı beni öldürebilirdi.
Bizim okumaya, yaşamaya hakkımız yok mu?
Deniz A."

HALKÇI LİSELİLER SAHİP ÇIKTI


Halkçı Liseliler Genel Sekreteri Deniz Çapanoğlu ve Halkçı Liseliler Antalya İl Başkanı İrem Taşkın’ın açıklamaları şöyle;
 
"Basına ve kamuoyuna;

Son günlerde gerçekten aklımızın almadığı, sabrımızın zorlandığı olaylar yaşamaktayız. Bugünlerde Antalya'da yaşanan gerçekten insan onurunun hiçe sayıldığı, kinin, ayrımcılığın, eşitsizliğin bir göstergesi olan, bizleri üzen elim bir olaya şahit olmaktayız.
Basında ve kamuoyunda da gördüğümüz gibi Antalya'mızda bulunan Saime Salih Konca Anadolu Lisesinde yaşanan bir ayıbı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gerici, ayrımcı, eşit olmayan bir sistemin moda olduğu ülkemizde bu tür hadiselerin yaşanması artık şaşırtıcı gelmemekle birlikte zihniyetini bel altına bağlayan, bizden olmayan gitsin anlayışı gitgide benimsenmeye, uygulanmaya başlanıyor.
Adı geçen okulda öğrenim görevini sürdüren, Deniz A.  Adlı bir öğrenci kardeşimizin yaşadığı dram bizleri üzmekte aynı zamanda sinirlerimizi bozmaktadır.
Türkiye'nin hemen hemen her yerinde bu zihniyetin sahip olduğu insanlar tarafından yapılan baskıların, ayrımcılıkların sadece bir tanesine şahit oluyoruz.
Okulunu okuyan , "Zorunlu Öğrenim" hayatını sürdüren Deniz kardeşimiz, düşünceleri, cinsel eğilimi dolayısıyla Okul Müdürü başta olmak üzere, okul idaresi tarafından sırf  (LGBT) üyesi olduğu gerekçesiyle yaptırıma ve baskıya maruz kalmıştır.
Okul müdür ve idaresinin yaptıkları yetmediği gibi idarenin okulda bulunan bir öğrenci grubunu kafaya alıp, mağduru zedeleyici bir kampanya başlatılmak istenmiştir. Okul müdürünün Denizi polise şikayet etmesi ve aynı zamanda naklini buradan al demesi eğitime, eğitimciye, bu ülkenin yasal ve etik tüm değerlerine hakaret niteliğindedir. Böyle bir eğitimciyi asla ama asla kabul etmiyor, bu zihniyeti reddediyoruz.
Okullarda uyuşturucunun, ahlaksızlığın, disiplinsizliğin Kol gezdiği bu dönemlerde idarenin kimin görüşünün ne olduğu, kimin ne tercihlerde olduğunu kendilerine iş güç edinmişler. Okullarda her sorun bitmiş gibi. İdarenin yanında bir grup öğrenciyi de alarak kamuoyunda haklı olarak kendini göstermesi anlamsızdır, kesinlikle inanılması, haklı görülmesi imkansızdır.
İnsan onurunu, gururunu kendi vücutlarında, kendi karakterinde hissedemeyenler doğal olarak karşısındakinin de onurunun, gururunun kırılıp kırılmadığını hissedemezler.
Örnek veriyorum;  Etnik kökeni dolayısıyla veya düşünceleri dolayısıyla gördüğü ayrım yüzünden o insanı savunmak için illa onunla aynı düşüncede, aynı cinsiyette, aynı eğilimde, aynı etnik kökende olmamız gerekmiyorsa, Deniz kardeşimizin gördüğü bu ayrımı da savunmak için yanında olmak için, mücadelesinde destek vermek için LGBT üyesi olmamız tabii ki de gerekmiyor.
Bu sorun sadece o düşünceye sahip insanların sorunu değildir, toplumumuzda yaşanan diğer sorunlar gibi buda bir ayrımcılık, ötekileştirme, insan onurunu hiçe sayan bir sorundur. Ayrım içinde ne olursa olsun başlı başına bir toplumsal sorundur, hep birlikte buna karşı durmamız gerekmektedir.
Dini, dili, ırkı, düşüncesi, siyasi görüşü, cinsel eğilimi ne olursa olsun bir haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizlik varsa biz buna karşıyız, karşı duracağız.
Deniz kardeşimizin hukuki ve manevi anlamda yanındayız, Baro Avukatları, Eğitim Sendikaları ile görüşerek bu sorunun çözülmesi için elimizden geleni yapacağız, ve buradan İl Milli Eğitim Müdürümüze ve MEB bürokratlarına sesleniyoruz, bu konu hakkında bir işlem başlatılmasını, konunun araştırılması ve kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz, hiç bir ayrım yapmadan sadece "insanı, insan olarak gören bir anlayış" istiyoruz.
Okul müdürünü ve idaresini esefle kınıyoruz, bu yanlıştan derhal dönülmesini istiyoruz.
Okulun işi şu bu ayrımı yapmadan insanları eğitmek, öğretmenin işi ayrım yapmadan eğitim öğretin hayatında öğrenciye bir şeyler katmaktır, kesinlikle sen şöylesin böylesin diye ayrım yapmak değildir, eğer işini bilmeyen kişi veya kişiler varsa derhal oturduğu koltukları terk etmelilerdir."
 
 

 
Oldu mu müdür bey?
 
Antalya'da FETÖ'den 28 tutuklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
musa 6 Ocak 2017 Cuma 17:18

insanların görüşlerine saygı duyulma sı lazım

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oldu mu müdür bey?
ANTALYA'da okulun duvarına yazı yazan biri 6, diğeri 13 yaşındaki iki ...
Barodan birlik mesajı
Antalya Barosu'nda seçimlerin ardından kazanan başkan, eski başkan ve ...
Elmalı'ya yeni çocuk parkları kuruldu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmalı İlçesi'nde 2 mahalleye çocuk parkı yapıldı.
 
15 yaşındaki Furkan'ın tek isteği yürüyebilmek
ANTALYA'da oturan Tülay ve Enver Küçük çifti, kas erimesi hastalığı teşhisi ...
İşadamı Boztepe'den 60'ıncı yaş kutlaması
ANTALYALI işadamı Ercan Boztepe, 60'ıncı yaşını yurtiçi ve yurtdışından ...
Güneş enerjili taksi durakları geliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tüm taksi duraklarını ...
 
Hastane çalışanlarına aerobik kursu
KUMLUCA Devlet Hastanesi çalışanları düzenli fiziksel aktivite kapsamında ...
Öz kızına 6 yıl tecavüz eden babaya 30 yıl hapis
ANTALYA'da, zihinsel engelli öz kızı 21 yaşındaki H.E.'ye 6 yıl boyunca ...
Antalya Barosu'nun yeni başkanı Polat Balkan
ANTALYA Barosu'nun yeni başkanı, Polat Balkan oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva