GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
4 Şubat 2020 Salı - 13:21

Eşini 21 kez bıçaklayan kocaya indirimsiz 17 yıl hapis

ANTALYA'da eşi Ayşe Seyidoğlu'nu (52), 21 yerinden bıçaklayarak yaralayan Nizamettin Seyidoğlu (55), indirim uygulanmadan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan mahkemenin verebileceği en büyük cezayı verdiğini söyleyen Ayşe Seyidoğlu, "Adalet yerini buldu" dedi.

Eşini 21 kez bıçaklayan kocaya indirimsiz 17 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, Muratpaşa ilçesinin Meydankavağı Mahallesi'nde geçen 13 Eylül günü meydana geldi. Muş'ta yaşayan Ayşe Seyidoğlu, 30 yıllık eşi Nizamettin Seyidoğlu'na boşanma davası açıp, en küçüğü 10, en büyüğü 16 yaşında olan 4 çocuğunu da yanına alıp Antalya'ya yerleşti.

Boşanma sürecinde, eşine karşı 21 Eylül gününe kadar uzaklaştırma kararı aldırdı.

Ancak Nizamettin Seyidoğlu, izini kaybettirmek isteyen eşinin peşini bırakmadı. 12 Eylül günü İstanbul üzerinden Antalya'ya gelen, geceyi Ayşe Seyidoğlu'nun evinin yakınındaki parkta geçiren Seyidoğlu, sabah işe gitmek için servis bekleyen kadını sokak ortasında 21 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Ayşe Seyidoğlu, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Kaçan Nizamettin Seyidoğlu ise elini yıkadıktan sonra çalılık alana saklandı. Görgü tanıklarının anlatımları doğrultusunda polis, Nizamettin Seyidoğlu'nu saklandığı yerde yakaladı. Seyidoğlu, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Ayşe Seyidoğlu, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edildi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Nizamettin Seyidoğlu ve Ayşe Seyidoğlu ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Nizamettin Seyidoğlu ağlayarak, “Cezaevinde geçirdiğim 5 ay bana 5 yıl, 10 yıl gibi geldi. Ben böyle bir şey olsun istemezdim. Eşimi, çocuklarımı çok seviyorum. Onlar için ölürüm" dedi.

Mahkeme ise, Nizamettin Seyidoğlu'na önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı cezayı, 17 yıla düşürüldü. Mahkeme, cezada indirim uygulamadı.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Duruşma sonunda avukatı Bekir Alim ile birlikte açıklama yapan Ayşe Seyidoğlu, mahkemenin öldürmeye teşebbüs aşamasında kalan bir suçtan dolayı sanığa verebileceği en büyük cezayı verdiğini söyledi. Ayşe Seyidoğlu, dava boyunca kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, “Dava olumlu geçti. Allahıma şükürler olsun. Mahkeme tam da beklediğim kararı verdi. Bu duruşmada da sanık yalanlarını sürdürdü. Ancak, hakim gerçeği gördü. Onlar da biliyor, kadınlar ölüyor. Beni de öldürmek istedi. Davayı farklı yönlere çekmeye çalıştı. Sonunda gerçek ortaya çıktı. Adalet yerini buldu" dedi.

KADINLARIN HUKUK ZAFERİ

Dosyanın nihayet karara bağlandığını belirten avukat Bekir Alim de “Biz daha önce yüce Türk adaletine güvendiğimizi söylemiştik. Bu, Ayşe hanım nezdinde zulüm gören tüm kadınların kazandığı bir hukuk zaferidir. Kararda iyi hal indirimi uygulanmaması ve cezanın tam olarak verilmesi bize sevindirmiştir" diye konuştu.

ANTALYA'DA ESI AYSE SEYIDOGLU'NU (52), 21 YERINDEN BICAKLAYAN NIZAMETTIN SEYIDOGLU (ESI AYSE VE COCUKLARI ILE), IYI HAL INDIRIMI UYGULANMAKSIZIN 17 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ESI AYSE SEYIDOGLU'NU (52), 21 YERINDEN BICAKLAYAN NIZAMETTIN SEYIDOGLU, IYI HAL INDIRIMI UYGULANMAKSIZIN 17 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. OLAY MURATPASA ILCESININ MEYDANKAVAGI MAHALLESINDE MEYDANA GELMISTI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ESI AYSE SEYIDOGLU'NU (52), 21 YERINDEN BICAKLAYAN NIZAMETTIN SEYIDOGLU (55), IYI HAL INDIRIMI UYGULANMAKSIZIN 17 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. AYSE SEYIDOGLU (ORTADA) DURUSMA SONUNDA AVUKATI BEKIR ALIM (SOLDA) ILE BIRLIKTE ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ESI AYSE SEYIDOGLU'NU (52), 21 YERINDEN BICAKLAYAN NIZAMETTIN SEYIDOGLU (55), IYI HAL INDIRIMI UYGULANMAKSIZIN 17 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. AYSE SEYIDOGLU (FOTODAKI) DURUSMA SONUNDA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
2 kedinin tekmelenme anı kamerada
 
Çinli turist rezervasyonları iptal oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 kedinin tekmelenme anı kamerada
ANTALYA'da, marketin önünde görevliyle konuşan bir kişinin hemen yanında ...
Antalya'da apartmanda korkutan yangın
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, 4 katlı apartmanın 3'üncü katındaki dairede ...
Genç kıza dehşeti yaşatmıştı! Çaldığı parayla bakın ne almış
ANTALYA'da, lise öğrencisi Nurcan Durmaz'ın (16) elindeki çantayı kapkaç ...
 
Durdurulan şüphelilerden uyuşturucu çıktı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde marinada, polisin şüphelenerek üst araması ...
Jandarmadan ilk gün denetim ve uyarı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının ...
Emlakçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi
SORUMLU Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgeleri, Antalya Ticaret ...
 
Yılın Kadını, ZİÇEV Başkanı Yılmaz
ANTALYA Kadın Müzesi Prof. Dr. Jale İnan 2019 Antalya Yılın Kadını Ödülü, ...
Demre şehitler için söylüyor
ANTALYA'nın Demre ilçesinde eğitim öğretim yapan Karabucak Ortaokulu tarafından ...
Şah kartallarının sayısı azalıyor
TÜRKİYE'nin birçok ilinde son yıllarda yuva sayıları giderek azalan ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva