Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
17 Aralık 2020 Perşembe - 17:28

Eşini dövdü, duruşmada 'kendi kendine yapmıştır' dedi

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 2 çocuğunun annesi Halime O.'yu evde öldüresiye döven R.O. hakkında açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık R.O. savunmasında, "Ben karıma sadece bir kez vurdum. Kendi kendine yapmıştır" dedi.

Eşini dövdü, duruşmada  kendi kendine yapmıştır  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 29 Eylül gecesi Alanya'nın Güllerpınarı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Apartmanda yaşayanlar, polisi arayıp, komşuları R.O.'nun daha önce de şiddet uyguladığı eşi Halime O.'yu dövdüğünü bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen ekipler, R.O.'dan kapıyı açmasını istedi. Ancak R.O. kapıyı açmamakta direndi, polislere hareket etti. Halime O. ile 2 çocuğunun yardım çığlığı atması üzerine polis, savcılık izniyle balkondan eve girdi. Uzun süre bağıran ve tehditler savuran R.O.'yu gözaltına alınırken, Halime O.'yu ise eli yüzü kanlar içinde buldu. Çağırılan ambulansla götürüldüğü hastanede tedavi edilen Halime O., akrabaları tarafından  Alanya'dan götürüldü.  

TUTUKLANDI

R.O. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Daha önce eşini birçok kez dövdüğü ve hakkında 'kasten yaralama' ile 'tehdit' suçlarından uzaklaştırma kararı verildiği öğrenilen R.O., çıkarıldığı mahkemece aynı suçlar kapsamında tutuklandı. Hakkında daha önce uzaklaştırma kararı verilen R.O.'nun o dönem eşinin şikayetini geri çekmesi üzerine yeniden eve geldiği öğrenildi.

'KENDİ KENDİNE YAPMIŞTIR'

Hakkında 'öldürmeye tam teşebbüs' suçundan dava açılan R.O., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde götüren duruşmaya tutuklu sanık R.O., SEGBİS aracılığıyla katıldı. Antalya Barosu Alanya Kadın Çocuk Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu adına avukat Halime Şenli Bilgin, avukat Fatma Gürsoy ve avukat Emine Gülcan Avanaz da duruşmada yer aldı. Duruşmada en ufak bir pişmanlık belirtisi göstermeyen R.O., savunmasında, "Ben karıma sadece bir kez vurdum. Kendi kendine yapmıştır" dedi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, detaylı darp raporunun alınması ve Halime O.'nun dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

'HALİME AĞIR YARALAR NEDENİYLE 2 KEZ AMELİYAT OLDU'

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Halime Şenli, "Halime O., 29 Eylül'de kocası tarafından ağır bir şiddete uğruyor. Kocası zaten uzun süre şiddet uyguluyormuş. Daha önce 5 defa uzaklaştırma kararı var. O gün de uzaklaştırma kararı varmış. Adam eve geliyor konuşmak için, kadın da onu balkona alıyor. Kocası 'Neden karar aldın' diyor ve saldırıyor. Kadın da bir fırsatını bulup onu balkona kilitleyip içeri kaçıyor. Ama eşi balkon camını kırıyor ve camla Halime'ye saldırıyor. Halime'nin çok ağır yaraları var. İki kere ameliyat oldu. Komşular polislere haber veriyor. Gelen polisleri de içeri almıyor" dedi.

'DAVA ÖLDÜRMEYE TAM TEŞEBBÜSTEN AÇILDI'

Halime Şenli olaydan basın aracığıyla haberdar olduklarını söylerken, "Dava, ağır cezada açıldı, öldürmeye tam teşebbüsten. Bu bizi memnun etti çünkü kadına şiddet olayları cezasız kalıyor. Genelde şüpheliler, suçlular tutuklanmıyor. Adam çıkıyor aynı şeyi yapıyor. Ta ki kadını en son öldürüyor. Şimdi Halime'nin de 'Çıkarsa beni öldürür' korkusu var. Kendisi Alanya'da değil, ailesi götürdü. Biz mahkemeden en ağır cezayı almasını istiyoruz ki bir daha Halime'ye yaklaşmaya cesaret edemesin. Bu karar örnek olsun. Eşlerine şiddet uygulayanlar ağır cezalar alacaklarını, tutuklanacaklarını bilsinler istiyoruz. Halime'nin sesini duyuralım istiyoruz. Bir daha Halime'ler olmasın, ölmesin istiyoruz. Baro olarak davayı takip edeceğiz. Şöyle bir sıkıntımız var, mahkemeler baroların katılma talebini kabul etmiyor ama Halime'nin avukatı yok. Halime'nin avukat tutacak parası da yok. Bu davalara biz de girmezsek, onlar savunmasız, avukatsız kalıyor. Mahkemenin buna duyarlılık göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HALIME O.'YU EVDE OLDURESIYE DOVEN R.O. YARGILANDIGI DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ALANYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HALIME O.'YU EVDE OLDURESIYE DOVEN R.O. YARGILANDIGI DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ALANYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HALIME O.'YU EVDE OLDURESIYE DOVEN R.O. YARGILANDIGI DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ALANYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HALIME O.'YU EVDE OLDURESIYE DOVEN R.O. YARGILANDIGI DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(HALIME SENLI BILGIN VE FATMA GURSOY)(FOTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HALIME O.'YU EVDE OLDURESIYE DOVEN R.O. YARGILANDIGI DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(HALIME SENLI BILGIN VE FATMA GURSOY)(FOTO:ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
MEB'den 15 ile 50 bin 500 tablet bilgisayar
 
Fraport TAV Antalyaspor - Beypiliç Boluspor: 1-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevden uzaklaştırıldı
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Antalya Kumluca Devlet Hastanesi'nde iki ...
Alanya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ...
AK Parti'li Ülker: Kırcami'de vatandaşımızın yanındayız
AK PARTİ Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, Kırcami imar planı ile ilgili ...
 
Evde kumara 56 bin lira ceza
ANTALYA'nğın Finike ilçesinde bir evde kumar oynadığı belirlenen 13 kişiye, ...
Manavgat'ta kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde motosikletle otomobilin çarpışması sonucu ...
'Son model araçla gelip çaldıkları için şikayetçiyim'
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde inşaat halindeki binaya giren şüpheliler ...
 
Antalya'da aralık ayının ortasında deniz keyfi
ANTALYA'da yazdan kalma günler yaşanıyor. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne ...
Oda ve borsalardan sağlık çalışanlarına anlamlı destek
ANTALYA'daki oda ve borsa başkanları, pandemi sürecinde fedakarca görev ...
Başkan Yardımcısı Gül ana binaya taşınıyor
KEMER Belediyesi Başkan Yardımcılığını 16 aydan bu yana başarı ile yürüten ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva