Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
9 Haziran 2020 Salı - 12:51

Eşini öldürmekten yargılanan astsubay: Dolaba kafasını çarptı

BURDUR'da, eşi Güllü Efe'yi (38) döverek ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan astsubay Mehmet Efe'nin (43) yargılanmasına başlandı. Efe, eşinin WhatsApp'tan bir erkekle mesajlaştığını öne sürerek, "Elimdeki telefonu almak isteyince ittim. Kanepeyle bitişik dolaba kafasını çarptı" dedi.

Eşini öldürmekten yargılanan astsubay: Dolaba kafasını çarptı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Armağan İlci Mahallesi'nde, geçen yıl 5 Aralık günü yaşanan olayda, 2 çocuk annesi Güllü Efe ile astsubay eşi Mehmet Efe arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Mehmet Efe, eşini çocuklarının gözü önünde dövdü. Fenalaşan Güllü Efe, çağrılan ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Efe, yapılan ilk müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Güllü Efe, 9 Aralık akşamı yaşamını yitirdi.

Yakınları, Güllü Efe'nin eşi tarafından dövüldüğünü, başının sert biçimde duvara vurulması nedeniyle beyin kanaması geçirip, öldüğünü iddia etti. Polis, astsubay Mehmet Efe'yi Antalya'da gözaltına aldı. Burdur'a götürülen Mehmet Efe, sevk edildiği adliyede, 'eşe karşı nitelikli basit yaralama' suçundan tutuklandı. Daha sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere 15 bin lira kefalet karşılığında salıverildi. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Sulh Ceza Mahkemesi, kefaletle serbest bırakılma yönündeki kararı iptal ederek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Soruşturma sırasında Mehmet Efe'nin, geçen yıl, TSK Yüksek Disiplin Kanunu'nun 20'nci maddesi (b) bendindeki 'ahlaki zayıflık' maddesi gereğince meslekten ihraç edildiği, Isparta İdare Mahkemesi'ne açtığı dava ile göreve döndüğü ortaya çıktı.

'KANEPEYLE BİTİŞİK DOLABA KAFASINI ÇARPTI'

Tutuklu sanık Mehmet Efe'nin Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.  İlk duruşmada Güllü Efe'nin babası İbrahim Efe, annesi Habibe Efe ile taraf avukatları hazır bulundu. Efe ise tutuklu bulunduğu Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Hakkında 'neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama' suçundan 16 yıla kadar hapis cezası istenen Efe, savunmasında eşinin A.K. isimli bir erkekle WhatsApp yazışmalarını yakaladığını öne sürdü. Mehmet Efe, "Mutfakta yemek yapan eşimin elinde telefon vardı, beni görünce tedirgin oldu. Ben de elindeki telefonu aldım, WhatsApp mesajları görünüyordu. Mesajları okuduğumda A.K. isimli kişiyle yazışmalarını gördüm. Bunun üzerine tartıştık. 'Boyumuz kadar iki çocuğumuz var, neden böyle yapıyorsun?' dedim. Böyle bir şey olmadığını söyledi. Eşim elimden telefonu almak istedi, ben de vermemek için kendisini ittim. Arkasında bulunan kanepeyle bitişik dolaba kafasını çarptı. 'Başım ağrıyor' diye kanepeye uzandıktan sonra bayıldı. Kolonya ve su ile ayıltmaya çalıştım. Bir ara kendine geldi, sonra tekrar kendinden geçti. Ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Beyin kanaması geçirmiş olabileceğini söylediler. Daha sonra Antalya'daki hastaneye sevk edildi. Keşke bu tartışma olmasaydı. Hem eşimden hem çocuklarımdan hem de işimden oldum. Yedi aydır cezaevindeyim, kötü psikolojiyi üzerimden atamıyorum. Eşimi öldürme kastım yoktu. Yaralama kastım bile yoktu. Amacım sadece telefonu vermemekti. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

'YAZIŞMALARI OĞLUM DA GÖRDÜ'

Mahkeme başkanının, telefondaki yazışmaların tespit edilemediğini hatırlatması üzerine Efe, "Telefondaki yazışmaları oğlum İsa da gördü" dedi.

Güllü Efe'nin babası İbrahim Efe ise, sanığın ağabeyinin oğlu olduğunu, annesinin ısrarıyla evlenmelerine izin verdiğini anlattı. Baba İbrahim Efe, "Evlendikten bir yıl sonra damadım annesinin sözünü dinlemeye başladı, kızımla sürekli tartışıyorlardı. Sonra öğrendiğim kadarıyla damadımda içki, kumar, esrar, başka kadınlarla ilişki gibi kötü huylar varmış. İki çocukları olmasına rağmen kızım, 'Ben bundan boşanacağım' dedi. 'Kızım iki çocuğun var' diyerek vazgeçirdim. Daha önce de kızımı darbetti ve 9 gün evden uzaklaştırma cezası aldı. Askeriyedeki disiplin dosyasının da incelenmesini talep ediyorum. Ben kızımı, damadımın kasten öldürdüğünü düşünüyorum. En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum"  dedi.

Güllü Efe'nin annesi Habibe Efe, "Kızım 20 sene sanıktan çekti. Sadece çocukları için dayandı. Damadımdan şikâyetçiyim" derken ağabey Necmettin Efe de "Rahmetli ablam bu adamdan sürekli şiddet görüyordu. Daha önce Afyon'da evden uzaklaştırma kararı da vardı. Telefonu da sürekli sanıkta durmaktaydı. Şikâyetçiyim" şeklinde konuştu.

Mahkeme, sanık Mehmet Efe'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

'KASTEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ'

Duruşma çıkışında Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan İbrahim Efe'nin avukatı Serdar Dündar, "Sanık mahkemede maktulün kendisini WhatsApp üzerinden akrabası ile aldattığını iddia etti ancak maktulün telefonunda yapılan incelemelerde, aldatmaya ilişkin herhangi bir kayıt çıkmadı. Biz müvekkilin kasten öldürüldüğünü düşünüyoruz. Adli tıp kurumu tarafından maktulün vücudunda çok sayıda darp izi olduğu tespit edildi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. İnşallah adalet yerini bulacak" dedi.

'BİRAZ SABRET DEDİM AMA SONU ÖLÜME GİTTİ'

Baba İbrahim Efe, "Kızım boşanacaktı ben engelledim. Başka kadınlarla ilişki kuracağım diye, pislik yapınca kızım dayanamadı. Boşanmak istedi ben engel oldum biraz da. 'Kızım iki çocuğun var, biraz sabret' dedim ama sonu ölüme gitti. İki çocuğu için canını verdi. Küçük oğlu annesinin mezarına gidiyor. 'Anne beni de al yanına' diye ağlıyor" diye konuştu.

'KIZIMI GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRDÜ'

Anne Habibe Efe, "Kızımı göz göre göre öldürdü. İki çocuğunun yanında öldürdü. Utanmaz, sahtekar 'işimden oldum' diye ağlıyor. Yirmi sene çekti çocuğum, yirmi sene sonra öldürdü. Bir şey oldu mu hemen boğazını sıkıp duvara yapıştırırdı. Afyon'da kaç sefer polislik oldular" dedi.

BURDUR'DA GECEN YIL ARALIK AYINDA ESI GULLU EFE'YI (FOTODAKI) DOVEREK OLUMUNE SEBEP OLDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ASTSUBAY MEHMET EFE'NIN (43) YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:BURDUR-DHA-ARSIV)

BURDUR'DA GECEN YIL ARALIK AYINDA ESI GULLU EFE'YI (FOTODAKI) DOVEREK OLUMUNE SEBEP OLDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ASTSUBAY MEHMET EFE'NIN (43) YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:BURDUR-DHA-ARSIV)

BURDUR'DA GECEN YIL ARALIK AYINDA ESI GULLU EFE'YI  DOVEREK OLUMUNE SEBEP OLDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ASTSUBAY MEHMET EFE'NIN (ESI ILE) YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:BURDUR-DHA-ARSIV)

BURDUR'DA GECEN YIL ARALIK AYINDA ESI GULLU EFE'YI DOVEREK OLUMUNE SEBEP OLDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ASTSUBAY MEHMET EFE'NIN (FOTODAKI) YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:BURDUR-DHA-ARSIV)

BURDUR'DA GECEN YIL ARALIK AYINDA ESI GULLU EFE'YI DOVEREK OLUMUNE SEBEP OLDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ASTSUBAY MEHMET EFE'NIN YARGILANMASINA BASLANDI. BABA IBRAHIM EFE ANNE HABIBE EFE ILE AVUKATLARI SERDAR DUNDAR (ORTADA)  DURUSMA CIKISI ACIKLAMA YAPTI. (FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)

Etiketler:
 
Emekli astsubay evinde ölü bulundu
 
Minibüs, kamyona çarptı: 2'si ağır 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli astsubay evinde ölü bulundu
BURDUR'da emekli astsubay Şeref C. (65), evinde başından silahla vurulmuş halde ölü bulundu.
Burdur'da kaza: 2 yaralı
BURDUR'da sürücüsünün önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptığı ...
Burdur'da zincirleme kaza: 3 yaralı
BURDUR merkez Büğdüz köyünde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
 
Bucak'ta kaza: 2 yaralı
Burdur'un Bucak ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucu meydana ...
Otomobil ağaca çarptı: 1 yaralı
BURDUR'da kontrolden çıkan otomobilin ağaca çarptığı kazada sürücü yaralandı. ...
Baba ve kızı kazada yaralandı
ANTALYA- Burdur karayolunda şarampole devrilen otomobilde baba ve kızı yaralandı.
 
Yarışlı Gölü'nün misafiri flamingolar geldi
BURDUR'da, geçen yıl büyük bölümü kuruyan ve sığ bir göl olan 1463 hektar ...
Cuma namazı kuyruğu
BURDUR'da cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar, belirlenen alanlara, ...
Türkülere konu olan değirmen restore edilecek
BURDUR'da, türkülere konu olan 12 su değirmeninden biri olan Ali Bey Değirmeni, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva