TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
22 Şubat 2021 Pazartesi - 16:33

Eşini öldürüp gömdüğü ortaya çıkan kocaya 15 yıl hapis cezası

ANTALYA'nın Finike ilçesinde 8 yıl önce kaybolan eşi Hatice Bertan'ı (38), öldürüp, 2 kişinin yardımıyla gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bekir Bertan (39), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eşini öldürüp gömdüğü ortaya çıkan kocaya 15 yıl hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 21 Kasım 2012'de, Finike'de meydana geldi. İlçede bar işleten Bekir Bertan ile eşi Hatice Bertan arasında evde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Bu sırada Bekir Bertan, eşinin başına sert cisimle vurdu. Kan içinde kalan Hatice Bertan, hastaneye gitmek istedi, ancak eşinin karşı çıkması üzerine odasına geçip, uyudu. Sabah kalktığında eşinin yaşamını yitirdiğini fark eden Bekir Bertan, eski eşi Münevver Tayarer ve arkadaşı Sadettin Demiray'ı kendisine yardım etmeleri için eve çağırdı. Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray'ın yardım talebini reddetmesi üzerine Bertan, çocuklarına zarar vereceği tehdidiyle ikiliyi ikna etti. Hatice Bertan'ın cesedini çarşafa saran şüpheliler, Kumluca ilçesi Turizm Caddesi üzerindeki sazlık alana götürüp, gömdü.

DOSYA 8 YIL SONRA AÇILDI

Hatice Bertan'ın ortadan kaybolmasına ilişkin dosyayı yeniden değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bekir Bertan'ı 5 ay süresince teknik takibe aldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bekir Bertan ile Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray'ı konuşmalarından, Hatice Bertan'ın öldürüldüğünü belirledi. Polis, geçen yıl 10 Mart günü Bekir Bertan'ı Finike'de, Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray'ı ise Denizli'de gözaltına aldı.

HER YIL EŞİNİ GÖMDÜĞÜ YERDE DUA ETMİŞ

Bekir Bertan ile Antalya'ya getirilen Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray, polisteki ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Üçlünün zaman zaman bir araya geldiği, cinayetin ortaya çıkması halinde inkar etmeleri yönünde söz birliğine vardıkları ortaya çıktı. Bekir Bertan, ifadesinin ardından eşini gömdükleri yeri göstermek için Finike'ye götürüldü. Turizm Caddesi yanındaki alana cesedi gömdüklerini belirten Bertan, her yıl buraya gelip, eşi için dua ettiğini söyledi. Polis, Bekir Bertan'ın gösterdiği alanda iş makineleriyle kazı çalışması başlattı.

3 TUTUKLAMA

Finike Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 3 şüpheli, sevk edildikleri Finike Adliyesi'nde, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Bekir Bertan'ın cesedi gömdüğünü söylediği, Kumluca ilçesine bağlı Kum Mahallesi Turizm Caddesi'ndeki sazlık alanda kazı çalışması yapıldı, ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Finike Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin iddianameyi Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladı. Bekir Bertan'ın resmi nikâhlı eşi olan Hatice Bertan'ı darbettiği, darp sonucunda Hatice Bertan'ın yaralandığı, kadının eşinden kendisini hastaneye götürmesini istemesine rağmen Bekir Bertan'ın bunu kabul etmediği, bunun sonucu olarak da Hatice Bertan'ın vefat ettiği, bunun üzerine Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli Bekir Bertan'ın üzerine atılı 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan, diğer şüpheliler Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray'ın ise şüpheli Bekir Bertan'a yardım ederek maktulenin cesedini herhangi bir merciye başvurmadan gömmek suretiyle 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarını işledikleri iddiasıyla iddianame hazırlandığı belirtildi.

'YATIP, UYUDUM, SABAH UYANDIĞIMDA ÖLMÜŞTÜ'

İddianamede vicdani rahatsızlık nedeniyle 8 yıl sonra oğlu Bekir Bertan'ın yaptıklarını Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek anlatan babası V.B.'nin kolluk görevlilerine verdiği ifadeye yer verildi. Oğlunun 2001 yılında Münevver Tayarer ile evlendiğini, 2009 yılında boşandığını, 2012 yılında ise pavyonda tanıştığı Hatice Bertan ile evlendiğini belirten V.B.'nin, "2012 yılının son aylarına doğru oğlum iş ortağı ile yanıma gelerek, 'Baba ben bir b.. yedim. Hatice'yi öldürdüm. Ceset Finike'de bulunan evimde kaldı. Hatice ile kavga ettik. Ona vurdum. Hastaneye götürmemi istedi. Ancak götürmedim, yatıp, uyudum. Sabah uyandığımda ölmüştü. Cesedi Antalya'da gömmek istiyorum' dedi. Kabul etmedim ve jandarmaya teslim olmasını istedim" sözleri yer aldı.

'SABAH UYANDIĞIMDA HATİCE BUZ GİBİYDİ'

Bekir Bertan ve diğer 2 tutuklu sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada ifade veren Bertan savunmasında, "Ben ölüme sebebiyet verecek en ufak bir şey yapmadım. Olayın üzerinden uzun zaman geçmiştir. Keşke maktuleye ait ceset bulunabilseydi. Ben ona dediğim gibi öldürecek nitelikte bir şey yapmadım. Kumluca'dan eve gelirken daha önce de ifade ettiğim gibi araçtan atladı ancak eve geldiğimizde herhangi bir şeyi yok gibiydi. Eve geldiğimizde kendisi dışarıya çıkıp uyuşturucu madde almak istediğinde onunla tartıştık. Ben ona engel olmaya çalıştım. O krize girmişti. Kendisini sağa sola vuruyordu. Benim üzerime de şişe fırlatıyordu. Saat 00.00'da ben yattım. Aslında kanepede televizyon seyrederken uyuyakalmışım. Hatice de benim yanıma gelip yattı. Ben yanıma yattığını fark ettim ancak uyku sersemi olduğum için uyumaya devam ettim. Sabah uyandığımda Hatice buz gibiydi. Ben bu aşamada tahliyemi istiyorum. Herhangi bir suç işlemediğimi düşündüğüm için de beraatımı isterim" dedi.

Sanık avukatı da mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, beraat ile birlikte müvekkilin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

15 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti Bekar Bertan'ın 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış olsa da sanığın eyleminin 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama' suçu olarak vasıflandırılması gerektiğinden hareketle; suçun işleniş biçimi, sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı dikkate alınarak, Bekir Bertan'ın indirimsiz 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Tutuklu sanıklar Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray hakkında ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 4'er yıl hapis cezası verildi.

ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE 8 YIL ONCE KAYBOLAN ESI HATICE BERTAN'I (38), OLDURUP, 2 KISININ YARDIMIYLA GOMDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN BEKIR BERTAN (ORTADA) YARGILANDIGI DAVADA 15 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ELMALI-DHA)

ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE 8 YIL ONCE KAYBOLAN ESI HATICE BERTAN'I (38), OLDURUP, 2 KISININ YARDIMIYLA GOMDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN BEKIR BERTAN (39) YARGILANDIGI DAVADA 15 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KENDISINE YARDIM ETTIGI BELIRLENEN ESKI ESI MUNEVVER TAYARER (SOL BASTA)  VE IS ORTAGI SADETTIN DEMIRAY (POLISLERIN ARASINDA) ISE 4'ER YIL HAPISLE CEZALANDIRILDI.(FOTO:ELMALI-DHA)

ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE 8 YIL ONCE KAYBOLAN ESI HATICE BERTAN'I (38), OLDURUP, 2 KISININ YARDIMIYLA GOMDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN BEKIR BERTAN (39) YARGILANDIGI DAVADA 15 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. BEKIR BERTAN'IN CESEDI GOMDUGUNU SOYLEDIGI, KUMLUCA ILCESINE BAGLI KUM MAHALLESI TURIZM CADDESI'NDEKI SAZLIK ALANDA KAZI CALISMASI YAPILDI, ANCAK HERHANGI BIR BULGUYA RASTLANILMAMISTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Mehmet AKIN/ELMALI (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Burdur'da 200 gram ekmek 1,5 lira
 
Kemer Belediyesi vatandaşı dinledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer'de çalışmalar sürüyor
KEMER Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ali Acar, Başkan Yardımcısı Emin ...
Cinsel saldırı sanığının tutuklanması, mağdur kadının annesini sevindirdi
ANTALYA'da Çiğdem Yaylak'ı (29) çalıştığı iş yerinden eve bırakma bahanesiyle ...
Aranan 32 kişi yakalandı
ANTALYA'da polis, çeşitli suçlardan aranan 32 kişiyi yakaladı.
 
Siyanürden 1200 kat zehirli balon balığı, tezgaha da zarar verdi
AKDENİZ’e yerleşen balon balığı balıkçı tezgahına da zarar vermeye başladı. ...
Başkan Topaloğlu'ndan özel çocuklara ziyaret
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Aslanbucak Mahallesi'nde hizmet ...
Akdeniz Üniversitesi'nin kedisini köpeğini Konyaaltı Belediyesi besliyor
KONYAALTI Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan Akdeniz Üniversitesi ...
 
630 kişiye 1.8 milyon TL korona cezası
ANTALYA'da koronavirüs önlemleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına ...
Geleceğin kenti Muratpaşa
MURATPAŞA Belediyesi, Komşu Meclisi ve Çevreci Komşu Kart projeleriyle ...
Bakalım Koruma Kurulu kimi koruyacak?..
Antalya’daki Bambus Plajı’na Muratpaşa Belediyesi’nin ardından, koyu 6 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva