TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
9 Haziran 2021 Çarşamba - 10:21

Eşini ve kızını kaynar suyla haşlayan sanığa 8,5 yıl hapis istemi

KONYA'da, sabah kahvaltı için uyandıran eşi Rukiye (23) ile kızı Eylül Ay'ı (1,5) üzerlerine kaynar su dökerek, haşladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ali Ay (28) hakkında, savcı mütalaasını verdi.

Eşini ve kızını kaynar suyla haşlayan sanığa 8,5 yıl hapis istemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi’nde oturan 6 yıllık evli Rukiye Ay, iddiaya göre, 9 Ocak'ta, kahvaltı yapmak için eşi Ali Ay'ı uyandırdı. Buna sinirlenen Ay, tartışmanın ardından çaydanlıktaki kaynar suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada sıcak su, kızları Eylül'ün de ayaklarına sıçradı. Kızını kucağına alıp, komşularının evine sığınan Rukiye Ay, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrası Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ay, cumhuriyet başsavcılığı ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık tarafından iddianame hazırlandı. Sıcak suyun 'silah' olarak değerlendirilmesi istenilen iddianamede Ay'ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ay'ın ayrıca eşini tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Tutuklu sanık Ali Ay'ın 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının 4'üncü celsesi yapıldı. Duruşmaya Ay, cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Ay, savunmasında, ''Çocuğuma karşı olayı kasten yapmadım. Eşim bana karşı geliyordu. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

'SAĞLIĞI VE ALGILAMA YETENEĞİ BOZUK' RAPORU 

Rukiye Ay'ın sağlık durumuyla ilgili Necmettin Erbakan Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nın hazırladığı ‘kesin rapor’ da mahkemeye sunuldu. Raporda, Ay'ın, tüm sırt bölgesi ve iki omuz bölgesinden birinci ve ikinci derecede yanık, sağ kalçada ikinci dereceden yanık, her iki omuz bölgesi dahil olmak üzere enseye uzanan yanığın ikinci ve birinci dereceden yanık olduğu belirtildi. Ayrıca raporda, basit tıbbı müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığına, kişiye acı veren, sağlığını ve algılama yeteneğini bozan durum oluşturduğuna, yaşamını tehlikeye sokmadığına, yüzünde sabit iz niteliğinde olmadığına ve vücutta kemik kırığına neden olmadığına yer verildi. 

SICAK SUYUN 'SİLAH' SAYILMASI İSTENDİ

Duruşmada cumhuriyet savcısı da mütaalasını verdi. Sıcak suyun 'silah' olarak değerlendirildiği mütalaada, "Rukiye Ay’ın nikahlı eşi olduğunu ve mağdurun öz çocukları olduğu olay günü Rukiye’nin sanığı uyandırmak istediği ve bu sebeple aralarında tartışma çıktığı tartışma sırasında sanığın eşi olan müştekiye ‘Sen hiçbir şeyi hak etmiyorsun. Çocuğu da alıp sana tekmeyi basacağım’ diyerek tehdit eyleminde bulunduğu, daha sonra da sofrada bulunan Türk Ceza Kanu'nu anlamında saldırı ve savunmaya elverişli nitelik taşıması nedeni ile silahtan sayılan kaynar su dolu çaydanlığı, başından aşağı döktüğü, bu esnada öz çocukları olan mağdur bebeğin de müştekinin yanında olması sebebiyle dökülen kaynar suyun mağdurun bacağına döküldü" denildi.

Savcı, mütalaasında sanığın ‘tehdit ve canavarca hisle eşe karşı silahla yaralama’ suçundan 7 yıl, kızı Eylül’e karşı ise ‘alt soya karşı silahla olası kastla yaralama’ suçundan 1,5 yıl olmak üzere toplam 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

AVUKAT: DEPREM ÇANTASI GİBİ ÇANTA HAZIRLAMIŞ

Duruşmada söz alan Ali Ay’ın avukatı Merve Kahraman, "Rukiye bu eylemi tasarladı. Ali’nin elinde çaydanlık varken ona tırnaklarıyla saldırdı. Ali de refleks olarak elindeki suyu döktü. Rukiye plan yapıp, onu uygulamış. Önceden hazırladığı bir çanta da evde bulundu. Deprem çantası gibi önceden hazırlamış çantasını" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. 

  KONYA'DA, SABAH KAHVALTI ICIN UYANDIRAN ESI RUKIYE (23) ILE KIZI EYLUL AY'IN (1,5)  UZERLERINE KAYNAR SU DOKEREK, HASLADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ALI AY (28)   HAKKINDA SAVCI MUTALAASINI VERDI. 'SICAK SUYUN' SILAH  DEGERLENDIRILDIGI OLAYDA AY'A 'CANAVARCA HISLE ESE KARSI SILAHLA YARALAMA' SUCUNDAN 7 YIL, 1,5 YASINDAKI KIZI EYLUL'E ISE 'ALT SOYA KARSI SILAHLA OLASI KASTLA YARALAMA' SUCUNDAN ISE 1,5 YIL OLMAK UZERE  TOPLAMDA 8,5 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILMASINI ISTEDI. (FOTO:KONYA,DHA)

  KONYA'DA, SABAH KAHVALTI ICIN UYANDIRAN ESI RUKIYE (23) ILE KIZI EYLUL AY'IN (1,5)  UZERLERINE KAYNAR SU DOKEREK, HASLADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ALI AY (28)(FOTOGRAFTA)   HAKKINDA SAVCI MUTALAASINI VERDI. 'SICAK SUYUN' SILAH  DEGERLENDIRILDIGI OLAYDA AY'A 'CANAVARCA HISLE ESE KARSI SILAHLA YARALAMA' SUCUNDAN 7 YIL, 1,5 YASINDAKI KIZI EYLUL'E ISE 'ALT SOYA KARSI SILAHLA OLASI KASTLA YARALAMA' SUCUNDAN ISE 1,5 YIL OLMAK UZERE  TOPLAMDA 8,5 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILMASINI ISTEDI. (FOTO: KONYA,DHA)

  KONYA'DA, SABAH KAHVALTI ICIN UYANDIRAN ESI RUKIYE (23) ILE KIZI EYLUL AY'IN (1,5)  UZERLERINE KAYNAR SU DOKEREK, HASLADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ALI AY (28)   HAKKINDA SAVCI MUTALAASINI VERDI. 'SICAK SUYUN' SILAH  DEGERLENDIRILDIGI OLAYDA AY'A 'CANAVARCA HISLE ESE KARSI SILAHLA YARALAMA' SUCUNDAN 7 YIL, 1,5 YASINDAKI KIZI EYLUL'E ISE 'ALT SOYA KARSI SILAHLA OLASI KASTLA YARALAMA' SUCUNDAN ISE 1,5 YIL OLMAK UZERE  TOPLAMDA 8,5 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILMASINI ISTEDI. (FOTOGRAFTA RUKIYE AY VE VE KIZI EYLUL)(FOTO: ARSIV- HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

  KONYA'DA, SABAH KAHVALTI ICIN UYANDIRAN ESI RUKIYE (23) (FOTOGRAFTA) ILE KIZI EYLUL AY'IN (1,5)  UZERLERINE KAYNAR SU DOKEREK, HASLADIGI SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ALI AY (28)   HAKKINDA SAVCI MUTALAASINI VERDI. 'SICAK SUYUN' SILAH  DEGERLENDIRILDIGI OLAYDA AY'A 'CANAVARCA HISLE ESE KARSI SILAHLA YARALAMA' SUCUNDAN 7 YIL, 1,5 YASINDAKI KIZI EYLUL'E ISE 'ALT SOYA KARSI SILAHLA OLASI KASTLA YARALAMA' SUCUNDAN ISE 1,5 YIL OLMAK UZERE  TOPLAMDA 8,5 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILMASINI ISTEDI. (FOTO: ARSIV- HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)

 
Mayıs ayında 42 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
 
Husumetlisini av tüfeği ile yaraladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mayıs ayında 42 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
SAĞLIK-Sen'in 'Sağlıkta Şiddet Raporu'na göre mayıs ayında sağlık çalışanlarına ...
'Müsilaj şeker bazlı bir sıvı, zehir etkisi olması mümkün değil'
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi ...
700 yıllık kalenin varisi olan aile, yeni bir kale için devrede
TRABZON’da, 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar ...
 
Sedanur, vefat eden babasının muhtarlık bayrağını devraldı
SAMSUN’un İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi’nde yapılan ara seçimde muhtarlığı, ...
Motosikletli kuryeleri koronavirüs değil kazalar öldürüyor
İZMİR Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, 1 yıl 3 aylık ...
Uyuşturucunun etkisiyle indiği dere yatağında mahsur kaldı
BURSA'da, uyuşturucu maddenin etkisiyle, indiği dere yatağında mahsur ...
 
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu
İSTANBUL genelinde 25 adrese polis helikopteri destekli uyuşturucu operasyonu ...
Plastik atık fabrikasında çıkan yangın, hasara neden oldu
BURSA'da bir plastik atık fabrikasında yangın çıktı. Çevrede paniğe neden ...
İş arkadaşını önce boğdu, sonra arazideki kuyuya attı
ESENYURT'ta bir kişi aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşını aralarında henüz ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva