Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
30 Haziran 2022 Perşembe - 16:25

Eşini vurup bacağının kesilmesine neden olan kocaya 13 yıl hapis

İZMİR'de, eşi Manolya Akman'ı (33) pompalı tüfekle vurarak sol bacağının diz kapağından kesilmesine neden olan Onur Akman (29), tutuklu yargılandığı davada, 13 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Akman'ın cezasında indirim uygulanmadı.

Eşini vurup bacağının kesilmesine neden olan kocaya 13 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karabağlar ilçesinde yaşayan Manolya Akman ile Onur Akman, 2018 yılında dünyaevine girdi. Evliliklerinin 2'nci ayında Akman, askerlik için Diyarbakır'a gitti. İddiaya göre, Manolya Akman ise kayınvalidesi tarafından annesi Arzu Oruç'un evine gönderildi. Akman, 2018'in Kasım ayında, askere gitmeden önce kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü eşine boşanma davası açtı. Akman ise 'Askerliğe elverişli değildir' raporu alarak erken terhis oldu. Onur Akman, Manolya Akman'ı cep telefonuyla arayıp, "Seni çok seviyorum. Yuvamızı kuracağız" sözleriyle yeniden birlikte yaşamaya ikna etti. Çift, 2'nci kez bir araya geldi ancak 1 ayın sonunda Manolya Akman, yeniden şiddet görmeye başladı.

SOL BACAĞI, DİZ ALTINDAN KESİLDİ

Onur Akman, 21 Mayıs 2019'daki tartışmada, evdeki bavuldan çıkardığı pompalı tüfekle Manolya Akman'a ateş açtı. Yaralanan Akman, komşuların ihbarıyla gelen sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde 10 gün tedavi gören Akman'ın sol bacağı, diz altından kesildi. Olay sonrası yakalanıp, tutuklanan Onur Akman hakkında, İzmir 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada hakim, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunun işlendiği gerekçesiyle dosyanın görevli İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen geçen duruşmada savcı, mütalaasında 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

'İNŞALLAH O DA HAYATA TUTUNUR'

Onur Akman'ın tutuklu yargılanmasına İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık Akman, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak avukatlara söz verildi. Mağdur avukatları, sanığın üst sınırdan indirimsiz olarak cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilinin eylemi öldürme niyetiyle yapmadığını savunarak 'kasten yaralama' suçundan ceza alması ve tahrik indirimlerinden de yararlanmasını istedi.

Son sözü sorulan Akman ise "Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Zerre öldürme niyetiyle ateş etmedim. Mutlu bir yuvam olsun istedim. Pişmanım. İnşallah o da hayata tutunur" dedi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Konuşmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Onur Akman'ı 'kasten yaralama' suçundan 3 yıl hapse çarptırırken, silah kullanılması ve eylemin eşe karşı işlenmesi nedeniyle cezayı 4 yıl 6 ay hapse çevirdi. Manolya Akman'ın organ kaybetmesi nedeniyle sanığın cezası, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çevrildi. Heyet, cezada indirim de uygulamadı.

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE ESI MANOLYA AKMAN'I (33) (SAGDA), POMPALI TUFEKLE VURUP SOL BACAGININ DIZ KAPAGINDAN KESILMESINE NEDEN OLAN TUTUKLU SANIK ONUR AKMAN (29) (SOLDA), 'ESI KASTEN YARALAMA' SUCUNDAN INDIRIMSIZ OLARAK 13 YIL 6 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE ESI MANOLYA AKMAN'I (33) (FOTOGRAFTA), POMPALI TUFEKLE VURUP SOL BACAGININ DIZ KAPAGINDAN KESILMESINE NEDEN OLAN TUTUKLU SANIK ONUR AKMAN (29), 'ESI KASTEN YARALAMA' SUCUNDAN INDIRIMSIZ OLARAK 13 YIL 6 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE ESI MANOLYA AKMAN'I (33) POMPALI TUFEKLE VURUP SOL BACAGININ DIZ KAPAGINDAN KESILMESINE NEDEN OLAN TUTUKLU SANIK ONUR AKMAN (29) (FOTOGRAFTA), 'ESI KASTEN YARALAMA' SUCUNDAN INDIRIMSIZ OLARAK 13 YIL 6 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE ESI MANOLYA AKMAN'I (33) (FOTOGRAFTA), POMPALI TUFEKLE VURUP SOL BACAGININ DIZ KAPAGINDAN KESILMESINE NEDEN OLAN TUTUKLU SANIK ONUR AKMAN (29), 'ESI KASTEN YARALAMA' SUCUNDAN INDIRIMSIZ OLARAK 13 YIL 6 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)

 
Gülsüm, arkadaşlarına inat 69 yaşında ehliyet aldı
 
Otomobilin çarptığı bisikletli öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dövülerek 3’üncü kat penceresinden atılan Gökhan öldü
ESKİŞEHİR’de erkek kuaförü Gökhan Kısacık (26), alacak meselesi nedeniyle ...
Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı
TÜRK sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen ...
Zonguldak’ta sel sonrası hasar tespit çalışması
ZONGULDAK'ta selden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları başladı.
 
Ayçiçeği tarlasındaki Hint kenevirleri, dronla tespit edildi
KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde, ayçiçeği tarlasına ekilen 85 bin ...
21 saniyede 2 cep telefonu hırsızlığı
DİYARBAKIR'da, kafeye müşteri gibi giren hırsızlık şüphelisi, tezgahtaki ...
Fabrikadaki cinayetten yasak aşk çıktı
ADANA'da, ayrı yaşadığı Cansu Yıldız'ın çalıştığı fabrikadaki kavgada ...
 
400 dekar buğday tarlası yandı
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde, buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen ...
Teknede 59 kaçak göçmen yakalandı
ŞİLE Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı devriye ekipleri, Kurfallı Plajı ...
Ağaçtan kayısı toplarken balkondan düştü
AKSARAY’da, balkonunun yanındaki ağaçtan kayısı toplayan Leyla Akyıldız ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva