Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
3 Şubat 2020 Pazartesi - 15:35

Eşini zincirle boğarak öldüren kocaya 20 yıl hapis

AYDIN'ın Efeler ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Zeynep Öztürk'ü (45) elinden bıçakla yaralayıp, ardından zincirle boğarak öldüren Ercan Öztürk'ün (51) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Eşini zincirle boğarak öldüren kocaya 20 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Efeler Mahallesi'ndeki 2'nci Sanayi Sitesi'ndeki dükkanında inşaat malzemeleri satışı yapan 1 çocuk babası Ercan Öztürk, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Zeynep Öztürk ile boşanmaya karar verdi. Geçen 3 Nisan'daki boşanma davası öncesinde Ercan Öztürk, iddiaya göre, daha önce işyerini üzerine yaptığı eşinden tapuyu kendisine devretmesini istedi. Zeynep Öztürk bunu kabul etmeyince, geçen 22 Mart'ta, ikili arasında iş yerinde tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İşyerinin kepengini indiren Öztürk, çocuğunun annesi Zeynep Öztürk'e elindeki bıçak ve zincirle saldırdı. Boğuşma sırasında Zeynep Öztürk elinden yaralandı. Ercan Öztürk'ün boğazına doladığı zincirden kurtulmayı başaramayan Zeynep Öztürk, boğularak can verdi. Sağlık ekiplerini arayan Ercan Öztürk, ardından da polisi aradı. Ercan Öztürk gelen polis ekibine teslim oldu. Zeynep Öztürk'ün cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Efeler ilçesinin kırsal Savrandere Mahallesi'nde toprağa verildi.

'ÇOK PİŞMANIM'

Öztürk hakkında, Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu sanık Ercan Öztürk, avukatı, öldürülen Zeynep Öztürk'ün babası Ahmet Adlı, kardeşi Osman Adlı, Adlı Ailesi'nin avukatı ve CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz katıldı. Mahkemede avukat ve tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Ercan Öztürk ifade verdi. Sanık Öztürk, pişman olduğunu belirtip, "Keşke bu olay yaşanmasaydı. Hem kendisinden hem de ailesinden özür diliyorum. Zeynep, dükkana gelmese bu olay yaşanmazdı" dedi. Son sözü sorulan sanık Öztürk, "Takdir mahkemenindir" diye karşılık verdi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Öztürk'e 20 yıl hapis cezası verdi.

'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Duruşma çıkışında, mahkemenin verdiği kararı kabullenemediklerini, itiraz edeceklerini belirten öldürülen Zeynep Öztürk'ün babası Ahmet Adlı, "Bizim istediğimizin çok altında bir ceza verdiler. Kızımın çok seveni vardı. 100 yıl ceza bekliyordum. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bir üst mahkemeye itirazda bulunacağız" dedi. Osman Adlı da , "Ablamı öldüren kişiye müebbet hapis cezası verilmesini bekliyorduk. Bu dava sonucunda sütten çıkmış ak kaşık gibi oldu. Daha önceki darp raporları göz önünde bulundurulmuyor. Neymiş başkasından gelen bir mesaj varmış eğer mesajla insan öldürülüyorsa herkes birbirini öldürsün. Bu olay bu kadar basitse sanığa 20 yıl vereceklerine, serbest bıraksınlar bundan daha iyi olurdu" diye konuştu.

'KARARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ise, olayın yaşandığı ilk günden beri Adlı Ailesi ile temasta olduklarını belirtip, "Duruşmaları takip etik. Ama maalesef adalet yine erkekten yana oldu. Olayı tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi namus cinayetine çevirdiler. Ölen öldüğüyle kaldı. Kendisini savunamıyor. Geride kalan ne derse bir sonuç elde ediliyor. Biz de bu davanın peşini bırakmayacağız. Aileyle birlikte gerekli itirazları yapacağız ve her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinin olmadığı, çocuk istismarının olmadığı bir ülke istiyoruz. Ama bu kararlar üzerine maalesef her gün kadın cinayetleri artarak devam edecek" dedi.

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI ZEYNEP OZTURK'U (SAGDA) ELINDEN BICAKLA YARALAYIP, ARDINDAN ZINCIRLE BOGARAK OLDUREN ERCAN OZTURK'UN (SOLDA) AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE AYDIN 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. MANHKEME, DURUSMADAKI IFADESINDE, "COK PISMANIM. ZEYNEP, DUKKANA GELMESE BU OLAY YASANMAZDI" DIYEN SANIK OZTURK'E 20 YIL HAPIS CEZASI VERDI. OLDURULEN ZEYNEP OZTURK'UN AILESI MAHKEMENIN KARARINA ITIRAZ EDECEKLERINI SOYLEDI.(FOTO: AYDIN / DHA) (ARSIV)

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI ZEYNEP OZTURK'U (45) ELINDEN BICAKLA YARALAYIP, ARDINDAN ZINCIRLE BOGARAK OLDUREN ERCAN OZTURK'UN  AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE AYDIN 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. MANHKEME, DURUSMADAKI IFADESINDE, "COK PISMANIM. ZEYNEP, DUKKANA GELMESE BU OLAY YASANMAZDI" DIYEN SANIK OZTURK'E 20 YIL HAPIS CEZASI VERDI. OLDURULEN ZEYNEP OZTURK'UN AILESI MAHKEMENIN KARARINA ITIRAZ EDECEKLERINI SOYLEDI. ZEYNEP OZTURK'UN BABASI AHMET ADLI (ONDE) VE KARDESI OSMAN ADLI (SOLDA) (FOTO: BURHAN CEYHAN / AYDIN, DHA)

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI ZEYNEP OZTURK'U (45) ELINDEN BICAKLA YARALAYIP, ARDINDAN ZINCIRLE BOGARAK OLDUREN ERCAN OZTURK'UN (51) AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE AYDIN 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. MAHKEME, DURUSMADAKI IFADESINDE, "COK PISMANIM. ZEYNEP, DUKKANA GELMESE BU OLAY YASANMAZDI" DIYEN SANIK OZTURK'E 20 YIL HAPIS CEZASI VERDI. CHP EFELER ILCE KADIN KOLLARI BASKANI OZLEM EKIZ (ONDE ORTADA) ALILERIN KARARA ITIRAZ EDECEGI DAVANIN TAKIPCISI OLACAKLARINI SOYLEDI.(FOTO: BURHAN CEYHAN / AYDIN, DHA)

AYDIN'IN EFELER ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI ZEYNEP OZTURK'U (45) ELINDEN BICAKLA YARALAYIP, ARDINDAN ZINCIRLE BOGARAK OLDUREN ERCAN OZTURK'UN (51) AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS ISTEMIYLE AYDIN 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. MAHKEME, DURUSMADAKI IFADESINDE, "COK PISMANIM. ZEYNEP, DUKKANA GELMESE BU OLAY YASANMAZDI" DIYEN SANIK OZTURK'E 20 YIL HAPIS CEZASI VERDI. CHP EFELER ILCE KADIN KOLLARI BASKANI OZLEM EKIZ (SOLDAN IKINCI) ALILERIN KARARA ITIRAZ EDECEGI DAVANIN TAKIPCISI OLACAKLARINI SOYLEDI.(FOTO: BURHAN CEYHAN / AYDIN, DHA)

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

Etiketler:
 
Yapımı tamamlanan okullarına dönmek istiyorlar
 
Uyuşturucu şüphelisi kadın: Çocuklarım var, çekmeyin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapımı tamamlanan okullarına dönmek istiyorlar
ZONGULDAK'ta, 3 yıl önce yenisi yapılmak üzere yıkılan Gazi Ortaokulu'nun ...
Tuzla'ya şehit ateşi düştü
SURİYE İdlib'de şehit olan Uzman Çavuş Halil Demir'in şehadet haberi ailesine ...
Uyuşturucu şüphelisine tutuklama
YOZGAT'ta, polisin uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan E.B.M. (38), ...
 
Yatağa bağımlı hasta, yangında hayatını kaybetti
DÜZCE’de, yalnız yaşayan yatağa bağımlı Hüseyin Güler (82), elektrikli ...
Osmaniye'ye şehit ateşi düştü
SURİYE'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına Esad ...
Seyfe Gölü'ndeki kuşlar objektiflere yansıdı
KIRŞEHİR'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü'ne gelen flamingo ve turnagiller objektiflere yansıdı.
 
Riskli okul eğitime kapatıldı, veliler taşımalı eğitim eylemi yaptı
TRABZON'un Düzköy ilçesinde, ilave kat inşaatı sonrası duvarlarında oluşan ...
Tecavüzle suçlanan profesör davasında jinekoloğa men cezası
ANKARA'da sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye ...
Otomobilden fırlayan lastiği durdurup, tehlikeyi önledi
OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde seyir halindeki otomobilin yola fırlayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva