Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
24 Nisan 2024 Çarşamba - 14:52

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu.

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ESKİ spordan sorumlu devlet bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, Beşiktaş'taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Haberi alan yakınları ve tanıdıkları Yılmaz'ın evine koştu.

Eski spordan sorumlu devlet bakanı Mehmet Ali Yılmaz sabah saatlerinde kızı tarafından evde ölü olarak bulundu. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cenaze, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Aile yakınlarından edinilen bilgiye göre, kısa süre önce fıtık operasyonu geçiren Yılmaz'a doktorların anjiyo da önerdiği ancak Yılmaz'ın önümüzdeki hafta anjiyo olabileceğini söylediği kaydedildi.

"BABAMIZI KAYBETTİK"

Mehmet Ali Yılmaz'ı 30 yıldır tanıdığını söyleyen Mehmet Zekayi Alatlı, "Akşam yatıyor. Sabah ölüsünü kızı Fatma buluyor. Devamlı buraya geliyordu, görüyorduk. Dün de selam gönderdim aldı selamı. Bugün de böyle oldu. 30 yıldır tanıyorduk. Ama hakikatten babamızı kaybettik" dedi.

"GENEL DURUMU GAYET YERİNDEYDİ"

Mehmet Ali Yılmaz'ın evine gelen Erol Köse, "Son güne kadar yanındaydık. Gayet iyiydi. Bel sorunu vardı. Fıtık tedavisi teşhisi için 2.5 gün hastanede kalmıştı. Ama genel durumu gayet yerindeydi. Ben de şokun içindeyim. Fıtık ve ağrı için hastaneye gitmişti. Başka bir problemi yoktu. Başımız sağ olsun. Adam gibi adamdı" diye konuştu.

Bu arada Yılmaz'ın cenazesinin cuma günü ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi. 

Bordo-mavili kulübün 1982-1988, 1989-1992 ve 1997-2000 yılları arasında başkanlığını yapan Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı görevinde de bulundu.

Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenledi. Ayrıca Trabzonspor'a Mehmet Ali Yılmaz tesisini kazandırdı.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde, Trabzon'un Of ilçesi Gülderen Köyü'nde doğmuştur. Annesinin adı Fatma, babasının adı Mehmet'tir. İlkokulu doğduğu köyde okudu. Daha sonra İstanbul'a taşındıkları için ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu'nda ve ardından liseyi de Haydar Paşa Lisesi'nde okudu. Lisede okurken 16 yaşında memleketinde evlendirilince okula ara verdi. Bir yıl ilkokulda vekil öğretmenlik yaptı. 1965 yılında İstanbul'a geri döndü ve liseye devam etti. Eşi memlekette kaldı. 1971 yılında Köyü'nde doğmuştur. Annesinin adı Fatma, babasının adı Mehmet'tir. İlkokulu doğduğu köyde okudu. Daha sonra İstanbul'a taşındıkları için ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu'nda ve ardından liseyi de Haydar Paşa Lisesi'nde okudu. Lisede okurken 16 yaşında memleketinde evlendirilince okula ara verdi. Bir yıl ilkokulda vekil öğretmenlik yaptı. 1965 yılında İstanbul'a geri döndü ve liseye devam etti. Eşi memlekette kaldı. 1971 yılında Üniversite eğitimini de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nde tamamladı.

İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atıldı. Askerlik görevini; 1 Temmuz - 1 Kasım 1975 arası İzmir Narlıdere İstihkam Er Eğitim Alayında kısa dönem olarak yaptı. 1973 yılında 'TEK-ART' adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978 ve 1988 yılları arasında 10 defa Türkiye Vergi Rekortmeni oldu.

1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankasının (Titibank – İmpexbank) sahibi oldu. Bankacılık da yapan Mehmet Ali Yılmaz, 1988 yılında bankayı elden çıkardı. Basın sektörüne 1983 ile 1989 yılları arasında Güneş gazetesine sahip olarak girmiş oldu.

1996 yılında Antalya Kemer'de Zigana Tatil Köyü'nü faaliyete geçirerek de turizm sektörüne de girdi.

1991 ile 1995 yılları arasında 19. Dönem DYP'den Trabzon milletvekili oldu. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Uydu üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Trabzon'da yayın yapan Zigana TV ve Zigana FM gibi medya kuruluşlarının da sahibidir.

Mehmet Ali Yılmaz, 1964 yılında evlendi. Fatma, Türkay, Serpil, Soner ve Zeynep adlarında 5 çocuğu oldu. Boşanmadı ama 1981 yılından beri ayrı yaşamaktadır. Mehmet Ali Yılmaz, önce Zeynep adında biri ile 17 yıl, sonra da şarkıcı Sibel Bilgiç ile birlikte 1997 yılından başlayarak 8 yıl yaşadı.

 

 
Bocce Ligi'nde dereceye giren takımlara Alanya tatili
 
3'üncü katın penceresinden düşen Umut Can, yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lastik botta 23 kaçak göçmen yakalandı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesi açıklarında lastik botla Yunan adalarına geçmeye ...
Patiswiss'in yeni CEO'su belli oldu
Geçtiğimiz günlerde bir tüketicinin 'küflü çikolata' paylaşımına tehditle ...
Yargıtay Başkanlığı seçiminde 21'inci turdan da sonuç çıkmadı
YARGITAY Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle ...
 
Yüksekova'da 'ters laleler' çiçek açtı
HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 'hüznün sembolü' olarak bilinen, koruma ...
11 ilde dolandırıcılık şebekesine operasyon: 52 gözaltı
KOCAELİ merkezli 11 ilde sahte ilanlarla ve çağrı merkezleri aracılığıyla ...
82 yaşındaki öğretmen, Alzheimer'a matematikle meydan okuyor
KAYSERİ'de kızıyla yaşayan emekli matematik öğretmeni Hakkı Sümengen (82), ...
 
4 yaşındaki Sultan, kuzeni tarafından boğazı kesilerek öldürüldü
KAHRAMANMARAŞ'TA 4 yaşındaki Sultan Akgül (4), amcasının oğlu A.A. (14) ...
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
Türk tarihçi ve yazar İlber Ortaylı, Türk Hava Yolları’nın (THY) İzmir-İstanbul ...
14 ilde iki ayrı 'Sibergöz' operasyonu: 63 gözaltı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 16 şüphelinin 'Sibergöz-33', 'nitelikli ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva