Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
16 Mart 2013 Cumartesi - 14:34

Eski Başkan Mehmet Atay'ın evinde huzur kalmadı

ANTALYA'da Ayşe Gül Atay, eşiyle boşanmasının ardından velayeti kendisine verilen oğlu 14 yaşındaki M.Z.Ö.'yü ısrarla mahkum ettirmeye çalışıyor. 'Sen anne değilsin, o... kadın' dediğini ileri sürerek şikayetçi olduğu M.Z.Ö. için savcının verdiği takipsizlik karırına itiraz edip kaldırtan Ayşe Gül Atay, öz oğlunun 1 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davayı açtırdı.

Eski Başkan Mehmet Atay ın evinde huzur kalmadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
Antalya'nın merkez Kepez Belediyesi'nin eski başkanı MHP'li Mehmet Atay'ın eşi Ayşe Gül Atay, ilk evliliğinden olan ve boşanma davasında velayeti kendisine verilen oğlu M.Z.Ö.'nün kendisine hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla geçen yıl savcılığa şikayette bulundu. Gözaltına alınan ve bir gece Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde kalan M.Z.Ö. hakkında, o zaman 13 yaşında olduğunu göz önünde tutan savcılık takipsizlik kararı verdi. Ancak anne Ayşe Gül Atay, savcının kararına itiraz ederek, oğlunun cezalandırılmasını istedi.

İtiraz üzerine takipsizlik kararı kaldırıldı ve M.Z.Ö. hakkında Antalya 2'nci Çocuk Mahkemesi'nde, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlamalarıyla 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ANNE VE ÜVEY BABA ŞİKAYETÇİ

Davanın ilk duruşmasına babasının yanında kalan M.Z.Ö. sanık, annesi Ayşe Gül Atay ve üvey baba eski Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay şikayetçi olarak katıldı. Duruşmada şikayetçi olduğunu yineleyen Ayşe Gül Atay, oğlu M.Z.Ö.'nün 2008'den bu yana babasının yanında kaldığını belirterek şunları söyledi:

"Olaydan bir kaç gün önce valiziyle eve geldi ve 'Ben artık sizde kalacağım' dedi. Ancak geldiği günden beri bana karşı saygısız davranışları ve saldırgan tavırları değişmedi. 'Ben televizyonu kırsam kimse bana ceza vermez. Bana bakmak zorundasınız' diyordu. Olay günü eline yemek tabağını alıp, bağırıp çağırdı. Mehmet Bey odaya girince tabağı yere fırlattı, kırdı."

Üvey baba eski Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay da eşi Ayşe Gül Atay'ı doğrulayarak, M.Z.Ö.'nün kendisine de hakaret ettiğini söyledi. Mehmet Atay, eşi Ayşe Gül'ün boşandığı eşinden çocuklarıyla ilgili nafaka aldığını belirterek bunun için M.Z.Ö.'nün kendisine "Şerefsiz adam, benim paramı mı yiyeceksin" dediğini ileri sürdü.

ANNESİNİN SUÇLAMALARINI REDDETTİ

Sanık sandalyesinde 14 yaşındaki M.Z.Ö., öz annesi Ayşe Gül Atay ile üvey babası Mehmet Atay'ın suçlamalarını reddederek, şunları söyledi:

"Annem evlendikten sonra velayetim annemde olmasına rağmen babamla kalmaya başladım. Annem kız kardeşimle babamı görüştürmüyordu. Bu nedenle aralarında tartışma vardı. Annem hem benim, hem de kız kardeşimin nafakasını ödemediği iddiasıyla babamı dava etti. Annem 'Oğlanı polis zoruyla senden alacağım' deyince valizimi hazırlayıp babama, annemin yanına gideceğimi bildirdim. Babam karışmadı. Annemin evine gittim ama bir hafta içinde üvey babam Mehmet Atay beni evden attı. Eve, polis marifetiyle girmek zorunda kaldım. Bir hafta sonra yeniden kavga alevlendi ve Mehmet Atay bana hitaben, 'Şerefsizin oğlu' diye bağırıp, vurmak için elini kaldırdı. Elimde tabaklar vardı. Kendimi korumak için elimi kaldırınca tabaklar düştü. Sürekli olarak bana ve babama hakaret edildi o evde."

Mahkeme M.Z.Ö.'nün ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle psikolojisinin bozulup bozulmadığının belirlenmesi için psikologa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA) -

 
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ısınma turları
 
Çöp konteynerinde bebek bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut Mutlu 18 Mart 2013 Pazartesi 09:06

Bir ana, öz oğluna bunu nasıl yapar? Örnekteki gibi. Bu örneğe iyi bakın, nadir bulunan cinstendir. Zaten bulunmasına da ihtiyaç yoktur.

Yorumu oyla      4      3  
esen esen 16 Mart 2013 Cumartesi 19:33

haberi okurken içim sızladı koca sevdasına düşmüş annne demeye dilim varmadı bir kadınla ondan intikam almaya çalışan bir eski koca ve pin pon topu gibi ordan oraya vurulan bir evlat yazıklar olsun size o evlat tam yetişme çağında şartmı evlenmen çocuklarını adam gibi büyütsen ne olurdu merdiven silerek evlat büyütmeye çalışan analar selam olsun size

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Facebook'ta yazdı, dediği gibi yaptı
ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde Rus asıllı Türk vatandaşı 39 yaşındaki Elena ...
Tabiat varlıkları semineri başladı
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından ...
Konyaaltı'nda 8 saat kesinti
AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın Konyaaltı ...
 
Alanya’da 74 kilo esrar ele geçirildi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan 74 kilo esrar ele geçirildi.
2B eylemcileri serbest
Antalya'da 2B hak sahiplerinin rayiç bedellerin yüksek olması nedeniyle ...
Hapis riskini göze alıp uzuv nakli iznini verdim
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, başarısız ...
 
26 metrelik ‘Urgan’ çıktı
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde gebe ineğe müdahale eden veteriner Nejdet ...
Sağlıkçılara 'Kırım-Kongo' semineri
ANTALYA'nın doğu ilçelerinde toplum sağlığı, devlet hastanesi ve özel ...
2B eylemcileri adliyede
ANTALYA'da, hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek bularak dün protesto ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva