Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
14 Şubat 2023 Salı - 16:29

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ beraat etti

"TÜRKİYE Cumhuriyetinde Güç Odaklarının Mücadelesi" serisinin üçüncü kitabına ilişkin yaptığı söyleşide "darbe" imasında bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında beraat kararı verildi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ beraat etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya sanık İlker Başbuğ avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmada esasa ilişkin son savunmasını yapan Başbuğ, bugüne kadar yaptığı tüm konuşmalarda toplum birliğinden bahsettiğini söyleyerek, daha önce basında çıkan demeçlerinden örnek verdi. FETÖ kumpasıyla cezaevinde yattığını anlatan Başbuğ, "Silivri'den çıktığım gün bile, 'Bütün bunlara rağmen içimde nefret ve intikam duygusu taşımıyorum' dedim. Yapılan bu kadar büyük haksızlık karşısında bile nefret duymayan bir insanın halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesi akla zarardır" dedi. 

Mahkeme, İlker Başbuğ'un üzerine atılı "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle beraatine karar verdi. 

"YAŞADIĞIMIZ DEPREMDEN GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ"

Duruşma çıkışında açıklama yapan İlker Başbuğ, "Ülkemin büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldığı bugünlerde benim davam hakkında sizinle konuşmayı doğru bulmuyorum. Türkiye, cumhuriyet tarihimizin en büyük doğal felaketleriyle karşı karşıya kaldı. Biliyorsunuz, bu deprem gerçekten çok büyük ve etkili bir deprem. Depremin başlangıcında en önemli iş, elbette arama kurtarma faaliyetleri ve depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. 1999 yılında Gölcük ve Adapazarı depreminden sonra bu depremin yönetilmesinde üst bir görevli olarak yer aldım, görev yaptım. Dolayısıyla bu depremde karşılaşılan arama kurtarma faaliyetlerinin ve depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Çünkü bunu o dönemde yaşayarak, şahit oldum. Bugün geldiğimiz noktada artık bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinin sonuna yaklaştığına şahit oluyoruz. Bundan sonra millet olarak hepimiz, hep beraber depremzedelerin karşılaştığı her türlü güçlüğü onlara sağlayacağımız imkanlarla, desteklerle karşılamaya çalışacağız. Depremzedelerin yaralarının sarılması millet olarak hepimize düşen bir temel görev" dedi. Başbuğ, "Eksikliklerimizi yetersizliklerimizi tespit etmeli ve gidermeye çalışmalıyız ki Allah korusun yarın İstanbul, İzmir, Bingöl buralarda bir felaketlerle karşı karşıya kalırsak en azından o depremlere daha hazırlıklı olmak zorundayız. Bu yaşadığımız depremden gerekli dersleri çıkarmak zorundayız" dedi. Başbuğ, deprem sonrası süreçte de ekonomik, sosyal ve demografik yapısının değişimine neden olacak hususlara karşı millet ve devlet olarak dikkatli olmamız gerektiğini de vurguladı. 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, İlker Başbuğ "şüpheli" sıfatıyla, aralarında AK Parti Rize İl Başkanlığı, AK Parti İl ve İlçe Başkanları ile Kadın Kolları Başkanlarının da bulunduğu toplam 166 kişi de "müşteki" sıfatıyla yer alıyordu. İddianamede, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 4 Ocak 2021'de Cumhuriyet Gazetesi'ne "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı alınmış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi açıkça milletin siyasi idaresine de vurulacak bir darbe olurdu" ifadelerini kullandığı kaydediliyordu. Başbuğ'un söyleşisinde "darbe" imasında bulunduğu belirtilerek "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyordu.

"TURKIYE CUMHURIYETINDE GUC ODAKLARININ MUCADELESI" SERISININ UCUNCU KITABINA ILISKIN YAPTIGI SOYLESIDE "DARBE" IMASINDA BULUNDUGU IDDIASIYLA YARGILANAN ESKI GENELKURMAY BASKANI ILKER BASBUG HAKKINDA BERAAT KARARI VERILDI. BASBUG DURUSMA SONRASINDA YAPTIGI ACIKLAMADA, "DEPREMZEDELERIN YARALARININ SARILMASI MILLET OLARAK HEPIMIZE DUSEN BIR TEMEL GOREV" DEDI. (DHA)

"TURKIYE CUMHURIYETINDE GUC ODAKLARININ MUCADELESI" SERISININ UCUNCU KITABINA ILISKIN YAPTIGI SOYLESIDE "DARBE" IMASINDA BULUNDUGU IDDIASIYLA YARGILANAN ESKI GENELKURMAY BASKANI ILKER BASBUG HAKKINDA BERAAT KARARI VERILDI. BASBUG DURUSMA SONRASINDA YAPTIGI ACIKLAMADA, "DEPREMZEDELERIN YARALARININ SARILMASI MILLET OLARAK HEPIMIZE DUSEN BIR TEMEL GOREV" DEDI. (DHA)

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)

 
Öğrencilerin yaptığı sobalar depremzedeleri ısıtacak
 
Konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı yasaklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 14 Şubat 2023 Salı 23:52

Peki senelerdir mahkemelerde neden yargılandı dersiniz.Dava açılması için neden iddianame düzenlendi,savcılıklarda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi gerekirken binlerce vatandaş mahkelerde yargılanıyorlar ve sonrada beraat ediyorlar.Ancak aylarca adliye salonlarına gide gele psikolojileri kalmıyor,buda ülkemizde bir sorun yani.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin yaptığı sobalar depremzedeleri ısıtacak
AFYONKARAHİSAR Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, velileri, ...
Bakanlıktan deprem bölgesinde 'salgın hastalık' önlemi
SAĞLIK Bakanlığı, deprem bölgesinde salgın hastalık riskine karşı gerekli ...
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı
İSTİKLAL Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan ...
 
78 yaşındaki kadın 9 gündür kayıp
AFYONKARAHİSAR'ın Bayat ilçesi Çukurkuyu köyünde yalnız yaşayan ve 9 gündür ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği depremzede konuştu
GAZİANTEP'te, 2. kattaki evinde depreme yakalanan ve camdan kendisini ...
Haluk Levent, Pazarcık'ta kaza geçirdi!
DEPREMİN merkez üssü olan Kahramanmaraş Pazarcık'ta geçirdiği kazada yaralanan ...
 
Yıkılan iş yerinin enkazında gümüş takılarını arıyor
HATAY'ın Antakya ilçesini vuran ve büyük yıkıma yol açan depremin ardından ...
Enkazda kalan rehberlik öğretmeni, toprağa verildi
DİYARBAKIR’da depremde yıkılan binanın enkazında kalan rehberlik öğretmeni ...
Şoförün yatağından 20 kilo 800 gram uyuşturucu çıktı
KOCAELİ’de, TEM Otoyolu’nda takibe alınarak durdurulan TIR’da şoför yatağına ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva