Çerkezköy Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, okullarda bulunan eski sıraları ekonomiye kazandırmak için, 'Eski ahÅŸap sıralar oyuncak oluyor, doÄŸanın ve çocukların yüzü gülüyor' projesi hazırladı. Projeye Trakya Kalkınma Ajansı 384 bin lira destek vermesiyle, okulda marangoz atölye kurularak makineler alındı. Okul öÄŸretmenleri ve aralarında kızların da bulunduÄŸu öÄŸrencilerin çalıştığı atölyeye bölgede bulunan okullardaki atık sıralar toplanarak getirildi. Atölyede eÄŸitim öncesi çocuklar ve ÅŸehit ailesi çocuklarına verilmek üzere bugüne kadar yaklaşık 2 bin oyuncak üretilip, dağıtımı gerçekleÅŸtirildi.
123 ÖÄžRENCİ ATÖLYEDE ÇALIÅžIYOR
'Eski ahÅŸap sıralar oyuncak oluyor, doÄŸanın ve çocukların yüzü gülüyor' Projesi Koordinatörü Çetin Çelik, projelerinin çok anlamlı olduÄŸunu belirterek, arkadaÅŸlarıyla beraber hazırladıklarını anlattı. Çelik, "Projedeki arkadaÅŸlarımızla bir araya gelerek, hazırlayacağımız projenin deÄŸerlendiriciler tarafından geri dönmesin, destek alsın istedik. Okullardan, kamu kurumlarından atıl durumdaki sıra ve eski ahÅŸapları toplayıp, onları burada oyuncaÄŸa dönüÅŸtürüp, ana sınıfı öÄŸrencileri ve ÅŸehit çocuklarına dağıtmayı düÅŸündük. DüÅŸündüklerimizi de gerçekleÅŸtirip, atıl durumdaki ahÅŸapları aldık. Atölyemizde anasınıfı öÄŸretmenlerimizin fikirlerini alarak eÄŸitsel amaçlı çocuklara uygun olacak ÅŸekilde ürettik. SaÄŸlığa zararsın boyalar ile boyadık ve bunları anasınıfı öÄŸrencilerine ve bu vatan için canını ortaya koymuÅŸ aziz ÅŸehitlerimizin çocuklarına hediye ettik. Bu projede 123 öÄŸrenci 10 mobilya iç mekan tasarımı öÄŸretmeni bir fiil çalıştı. Bu proje bize çok ÅŸey kazandırdı. ÖÄŸretmenler yeni teknolojik makineler sayesinde ve öÄŸrenciler kedilerini geliÅŸtirdi, bir nevi mesleki eÄŸitim aldılar burada. ÖÄŸrenciler de piyasanın ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını kazanmış oldu" diye konuÅŸtu.
Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Dede, proje ile ülke ekonomisinin yanı sıra eÄŸitim ve öÄŸretime büyük katkı saÄŸladıklarını belirterek, "Özellikle okullarımızda eski sıra ve masaları topluyoruz, burada onları iÅŸleyerek çocuklarımıza eÄŸitim amaçlı oyuncaklar üretiyoruz. Bu da bizim için eÄŸitim açısından ülke ekonomisi açısından önemli bir katkı niteliÄŸi kazanmış oluyor. Trakya Kalkınma Ajansı'nın verdiÄŸi destekle makine parkurumuzu yeniledik ve burada bu projeye destek veren emeÄŸi olan herkese çok teÅŸekkür ediyorum" dedi.
Mobilya iç mekan tasarım öÄŸretmeni Fatih Tokmaklı, 20 çeÅŸit oyuncak planladıklarını belirterek, "Bilindik oyuncakları yaptık. Anasınıfı öÄŸrencileri için burada gördüÄŸünüz küçük oyuncak arabalar, satranç takımları dukaz taÅŸ, üç taÅŸ, çarpım tablosu gibi bilindik oyunları yaptık. Böyle bir projede görev almaktan dolayı da çok mutlu olduÄŸumu ifade etmek istiyorum" dedi.
'PROJEDE ÇALIÅžMAK GURUR VERİCİ'
Atölyede oyuncak üreten öÄŸrencilerden TuÄŸçe Boyraz, böyle bir projede çalışmaktan büyük mutluluk duyduÄŸunu ve proje sayesinde çok ÅŸey öÄŸrendiklerini söyledi. Boyraz, "Böyle bir projede çalışmak çok güzel bir duygu. Çünkü eÄŸitici oyuncaklar tasarladık. Hem bu sırada kendimizi geliÅŸtirdik, kendi adımıza mutluyuz. ArkadaÅŸlarımız sayesinde kafamızda hem fikirler ürettik, kendi ihtiyacımız olan ve ÅŸehit ailelerine bağışlaya bileceÄŸimiz oyuncaklar ürettik. Bunların birkaçını da anasınıfı öÄŸrencilerine bağışladık. ÖÄŸretmenlerimiz ve öÄŸrencilerimiz adına bir sürü kapsamlı oyuncaklar ürettik. Çok mutluyum" dedi.











Mehmet YİRUN- Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (TekirdaÄŸ), (DHA)