Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
28 Ocak 2022 Cuma - 17:59

Eski belediye başkanı Aksoy'un adli kontrol şartı kaldırıldı

CHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilince partisinden istifa eden, 2 gün sonra da Menemen Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Eski belediye başkanı Aksoy un adli kontrol şartı kaldırıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Merkezi tarafından 16 Kasım 2020’de ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 2 gün sonra partisinden istifa etti. 20 Kasım’da ise Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Serdar Aksoy ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu kişilere yönelik yolsuzluk operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında Başkan Serdar Aksoy ile birlikte 27 kişi gözaltına alındı. Haklarında rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçlama bulunan şüphelilerden 2’si polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, diğerleri ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. Görevine son verilen Aksoy için 'zimmet' suçundan 12 yıla kadar, diğre sanıklar için de değişen hapis cezaları istendi. İddianame, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Geçen yıl temmuz ayında görülen ilk celsede tutuklu sanıklar adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

'BU DOSYA BAŞKANI GÖTÜRÜR'

Aksoy ve diğer sanıkların yargılanmasına bugün Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Aksoy'un yanı sıra sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Celsede dönemin başkan yardımcısı Mehmet Çakmak tanık olarak dinlendi. Şantiye dosyasını kendisinin incelediğini belirten Çakmak, "Kubilay Bey benden Koyundere şantiyesiyle ilgili rapor hazırlamamı istedi. Çok istemedim. Bunun üzerine Aksoy 3 gün içinde rapor hazırlamamı istedi. Kurum içi gerekli yazışmaların ardından şantiyenin 3 günlük kamera görüntüleri bana getirildi. Bazı şeyler ortaya çıkınca devamını izlemedim. Koyundere şantiyesinden gayri hukuki yollarla hurda çıkarıldığını raporladım. O sırada Ankara'da olan Serdar Bey beni arayıp raporu hazırlayıp hazırlamadığımı sordu. Ertesi gün Menemen'e döndü. Saat 17.00'ye kadar beni çağırmasını bekledim. Çağırmayınca dosyayı sistem üzerinden yükledim. Ardından gerekli tutanakları tutturup makama çıktım. Tutanağı okudu, flash belleği aldı. Sonra imzalayacağını söyledi. Kabul etmeyip kayıtları izlememiz gerektiğini söyledim. Belleği bilgisayara taktık ama çalışmadı. Ben de başka bir yere kopyalamak için belleği alıp aşağıya indim. Ardından başkanın özel kalem müdürü aradı. Başkan yardımcısı Mustafa İlhan'ın odasına gittim. Odaya girdiğimde içeride bulunan Duran B., 'Mehmet hocam bu dosya başkanı götürür' dedi. Ben de muhakkiklik verilmesi durumunda olaya karışanları görevden alabileceğimi söyledim. Beni ikna etmeye çalıştılar. İkna olmayınca sistemimi 3 gün kapattılar. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

'ANLATTIKLARINDA ATLAMA VAR'

Çakmak'ın konuşması sırasında salonda zaman zaman tartışmalar yaşandı. Çakmak'ın ifadesine cevap veren Aksoy, "Mehmet Çakmak'ı ben görevlendirdim ve kendisine sonuna kadar gitmesini söyledim. Fakat anlattıklarında atlama var" dedi.

Celsede hurdaları kamyonuna yükleyen A.Ü. ise tanık olarak dinlendi. A.Ü., "Fedai Kurt beni arayıp hurda yükleneceğini söyledi. Kamyonuma yükledik ve döktük. Boş ve dolu olarak kantara girdim. İrsaliye kesmedik. Bu iş için 600 lira nakliye ücreti aldım. Parayı Zeki Torun ve Fedai Kurt verdi" dedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Konuşmaların ardından sanık avukatları, müvekkillerinin adli kontrol şartlarının kaldırılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından tüm sanıkların adli kontrol şartlarının kaldırılmasına karar verdi. Heyet, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

IZMIR'IN MENEMEN BELEDIYESI'NE YONELIK DUZENLENEN YOLSUZLUK OPERASYONUNDA TUTUKLANAN, CHP GENEL MERKEZI TARAFINDAN IHRAC ISTEMIYLE DISIPLIN KURULUNA SEVK EDILINCE PARTISINDEN ISTIFA EDEN ESKI MENEMEN BELEDIYE BASKANI SERDAR AKSOY'UN (ONDE SOLDA) DA ARALARINDA BULUNDUGU SANIKLARIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. MAHKEME HEYETI TARAFINDAN TUM SANIKLARIN ADLI KONTROL SARTLARI KALDIRILDI. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN MENEMEN BELEDIYESI'NE YONELIK DUZENLENEN YOLSUZLUK OPERASYONUNDA TUTUKLANAN, CHP GENEL MERKEZI TARAFINDAN IHRAC ISTEMIYLE DISIPLIN KURULUNA SEVK EDILINCE PARTISINDEN ISTIFA EDEN ESKI MENEMEN BELEDIYE BASKANI SERDAR AKSOY'UN (FOTOGRAFTA) DA ARALARINDA BULUNDUGU SANIKLARIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. MAHKEME HEYETI TARAFINDAN TUM SANIKLARIN ADLI KONTROL SARTLARI KALDIRILDI. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)

 
İsmail Kartal, genç oyuncularla yakından ilgilendi
 
Üzerine asit dökülen işçi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Laf atma' cinayetinde tutuklu sanığa 18 yıl hapis talebi
ANKARA'da Hasan Bağcı'nın (22), parkta laf attığı B.Ö. adlı kızın sevgilisi ...
Yaban keçisi avlayan kişiye 60 bin lira ceza
ERZURUM'un Tortum ilçesinde, avlanması yasak ve koruma altındaki türler ...
Şafak Mahmutyazıcıoğlu, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul Bakırköy'de balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu ...
 
Yaşamını yitiren uzman çavuş, toprağa verildi
ANKARA’da, beynindeki tümor nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını ...
Şebnem Köker'in ölümünde 'gitar biblosu' tespiti
KADIKÖY'de geçen Haziran ayında bir pansiyonun üçüncü katından düşerek ...
Fatma Girik, Bodrum'da son yolculuğuna uğurlandı
İSTANBUL'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Yeşilçam'ın usta ...
 
Traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
AYDIN'ın Bozdoğan ilçesinde devrilen traktördeki Günnur Şimşek (57) hayatını ...
1 haftadır kayıptı, sahilde ölü bulundu
İZMİT'te, 1 haftadır kayıp olarak aranan Mustafa Fıçıcı'nın (52), Kandıra ...
Taksici aracındaki kadın cinayetini anlattı
PENDİK'te Nermin Celep'i bıçaklandığı taksinin sürücüsü , "Arkamı döndüğümde ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva