Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 17:07

Eski emniyet müdürü; O iş adamı cemaatçi değil keyifçidir

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Eski emniyet müdürü; O iş adamı cemaatçi değil keyifçidir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da, 2009-2013 yılları arasında, aralarında siyasetçi ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 130 kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle 15 sanıklı 'telekulak' davasında yargılanan ve hakkında verilen beraat kararı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi'nce bozulan dönemin İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz hakkında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan da dava açıldı. Yeniden görülecek telekulak davası ile örgüt üyeliğinden açılan yeni dava, mahkemece birleştirildi.

Antalya'da 2009-2012 yılları arasında İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Ali Yılmaz hakkında, 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği', 'kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kaydetmek', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek', 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek', 'suç uydurma', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından dava açıldı.

Antalya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'telekulak' davasının 27 Nisan 2018 günkü karar duruşmasında 15 sanıktan 13'ü 81 yıl ile 6 yıl arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılırken, sanıklardan İ.K. ile Ali Yılmaz delil yetersizliği gerekçesiyle beraat ettirildi.

Duruşma savcısı ile müştekiler CHP eski Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, emekli polisler Hikmet İskender, Zeki Kılınç ve sanıkların tamamı, kararı temyiz etti. Duruşma savcısı ve mağdur avukatları, Yılmaz'ın yapılan yasa dışı dinlemeden haberdar olmamasının mümkün olmadığını öne sürerek, beraat kararının bozulmasını talep etti. Talebi görüşen

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi, Ali Yılmaz hakkında verilen beraat kararını 15 Mayıs 2019 günü oybirliğiyle bozdu. Karar yerel mahkemeye gönderilirken, Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 'telekulak' davasında yeniden yargılanacak.

FETÖ ÜYELİĞİNDEN GÖZALTINA ALINDI

Telekulak davası sürerken, eski müdür Ali Yılmaz, geçen nisan ayında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 23 Nisan salı günü evinden alınarak Çallı TEM Şube Müdürlüğü'ne götürülen Yılmaz, suçlamaları kabul etmedi. Ali Yılmaz, savcılık tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

YENİ DAVA AÇILDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda Ali Yılmaz hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianame Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek, dava açıldı. Yılmaz hakkındaki yeni dava, 'telekulak' davasıyla birleştirildi.

FETÖ'NÜN ÖNEMLİ İSİMLERİYLE İRTİBATLI ÇIKTI

İddianamede, şüpheli Ali Yılmaz'ın emniyet teşkilatı dışında hakkında aynı suçtan adli işlem yapılan çok sayıda iletişim kaydının bulunduğunun görüldüğü, yine FETÖ/PDY silahlı terör örgütü adına önemli görevlerde bulunan kişiler ile irtibatlı olduğunun tespit edilediği kaydedildi.

Ali Yılmaz'ın, örgütün sözde 'Antalya İmamı' olarak bilinen ve 'Çatı Davası'nda sanık olan Nevzat Ayvacı ile Hırant Dink davası sanıklarından Ramazan Akyürek'le irtibatlı olduğu da ifade edilen iddianamede, şüpheli aleyhinde verilen ifadelere de yer verildi. 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, kasım ayının son haftasında görülmeye başlanacak.

HANGİ İŞ ADAMI İÇİN ‘KEYİFÇİ’ DEDİ

Ali Yılmaz’ın savcılık soruşturması sırasında alınan Antalyalı iş adamı Emin Hesapçıoğlu ile olan telefon görüşmeleri ile ilgili ifadesinin de alındığı öğrenildi. Soruşturma sırasında, 25 Aralık 2018 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan işlem gördüğü belirtilen Hesapçıoğlu’nun, Ali Yılmaz’a  Ammar Yılmaz isimli avukatın ofis adresini gönderdiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Ammar Yılmaz, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016/48246 sayılı soruşturması kapsamında gözaltına alınmak istenmiş, ancak yakalanamamıştı. Ammar Yılmaz halan firari durumda…

ALİ YILMAZ; CEMAATLE BAĞI YOKTUR

Ali Yılmaz’ın savcılık tarafından alınan ifadesinde, Emin Hesapçıoğlu’nu  Antalya’ya geldiğinde Antalyaspor’da yönetim kurulu üyesi olan OPET petrollerinin sahibi olarak tanıdığını söylediği öğrenildi. Yılmaz’ın ifadesinde Hesapçıoğlu ile ilgili, “Kendisinin bir cemaatle, örgütle bağı yoktur, keyifçidir, benim kendisi ile örgütsel bir bağım olamaz şahsın bir örgütle ilgisi yoktur” dediği öğrenildi.

 

 
Tartıştığı genç kızı kolundan çekerek sürükledi
 
Bahçelerinde Hint keneviri yetiştiren çifte gözaltı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet erdemir 30 Temmuz 2019 Salı 09:27

Çoğu memuru bende dahil keyfi sürgün etti.İLAHİ ADELET bir gün gelir kapını çalar Ali yolmaz

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 29 Temmuz 2019 Pazartesi 20:45

Kamunun anahtarı anlaşılan FETÖ ye teslim edilmiş,her kademeye her mevkiye ticaret den tutunda her yerde bunlar olmuş.FETÖ' cü olmayanlarda iş yapmak için, ihaleden tutunda aklınıza ne gelirse işin FETÖ den bittiğini görünce onlarda iş tutmuşlar.Bunlara acımak gelecekte millet acınacak hale düşer,15 temmuz da şehit olanları düşünün,boşa mı şehit oldular,bu devletin BEKA sı için kim bunlarla şu veya bu nedenle beraber olmuşsa yasalar çerçevesinde ayıklanmalıdır.Yoksa ilk fırsat da inanın kimseye acımazlar keserler.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Suriyelilerle ilgili referandum yapılsın’
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, her geçen gün sıkıntısı artan ...
Rıza Sarraf'ın eşi Ebru Gündeş CHP'li belediyenin festivalinde...
Manavgat'ta Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali, dün ...
Turizm ve gastronomi öğrencileri işsiz kalmıyor
ALANYA'nın ilk üniversitesi olma özelliğini taşıyan Alanya Hamdullah Eminpaşa ...
 
Sağlıklı yaşam için egzersiz kursu
SAĞLIKLI yaşam ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla 7'den 70'e herkes ...
Finike'ye ikinci kadın doğum uzmanı
FİNİKE Devlet Hastanesi'ne atanan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. ...
Yuvaları su altında kaldı, carettalar telef oldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde iddiaya göre bir akaryakıt şirketinin boru ...
 
Otobüsçüler alacakları için Büyükşehir'e yürüdü
ANTALYA'da toplu ulaşım esnafı adına yaklaşık 30 kişilik grup, Büyükşehir ...
Mimarlar Odası, Salda Gölü'ne Millet Bahçesi projesinin iptalini istedi
MİMARLAR Odası Antalya Şubesi, turkuaz rengi ve beyaz kumsallarıyla dünyaca ...
Antalya'da çocukların fıskiyeli serinliği
ANTALYA'da sıcaktan bunalan çocuklar, kent merkezindeki süs havuzları ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva