3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
30 Eylül 2020 Çarşamba - 11:39

Eski milletvekilinin ölümünde doktora suç duyurusu

ANKARA'da geçen yıl kalp ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Demokratik Sol Parti kurucularından eski milletvekili Süleyman Koyuncugil'in 73 yaşında ölümüyle ilgili oğlundan doktora suçlama geldi.

Eski milletvekilinin ölümünde doktora suç duyurusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DSP kurucu üyelerinden eski milletvekili Süleyman Koyuncugil, geçen yıl eylül ayında özel hastanede gerçekleştirilen kalp ameliyatından 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Ali Serhan Koyuncugil, babasının ölümünden ameliyatı gerçekleştiren PRof. Dr. M.A.O.'yu sorumlu tutarak, avukatı Oğuz Atasoy aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Koyuncugil, suç duyurusu dilekçesinde, 2018 Eylül tarihinde rahatsızlanarak özel bir hastaneye kaldırılan babasının tıkalı olan kalp damarlarının açılması için stent takılma kararı alındığını; ancak anjiyo sonrası hekimler tarafından stent takılmasının uygun olmadığına karar verildiğini belirtti. Koyuncugil, hekimlerin damarlara çok sayıda stent takılması gerektiğini, bunun da yüksek hayati risk oluşturduğunu, hastanın By-Pass ameliyatı olmasının daha uygun olacağına karar verdiklerini belirtti. Koynucugil, babasının akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle By-Pass ameliyatının da risk taşıması nedeniyle birkaç farklı hekime danıştığını, görüştüğü tüm hekimlerin stent takma yerine ameliyatı önerdiğini aktardı.

TAVSİYE ÜZERİNE GİTTİK

Koyuncugil suç duyurusu dilekçesinde; tavsiye üzerine babasını Ağustos 2019’da özel bir hastanede çalışan Prof. Dr. M.A.O’ya götürdüklerini, yapılan muayene sonrası şüphelinin damarları stent takarak açabileceğini, diğer hekimlerin söylediklerini aktarmalarına rağmen, bunun hayati risk taşımayacağını söylediğini belirtti. Doktorun hayati risk olmadığı yönünde kendilerini inandırması üzerine babasının 9 Eylül 2019’da ameliyata alındığını, '1 saat sürer' dedikleri operasyonun 3 saat sürdüğünü belirtti. Operasyon sonrası doktorun kendilerine tıkalı 2 damara stent taktığını, bir damara ise daha sonra yapılacak operasyonla stent takacağını söylediğini belirten Koyuncugil, "Diğer damara stent takmak için 23 Eylül’e randevu verdi. Bu süre zarfında hastanın evde günlük yaşantısına devam edeceğini, tıkalı damarlardaki kirecin erimesi için de bazı ilaçlar yazacağını söyledi. Babamın hastanede kalması yönündeki ısrarlarımıza rağmen, 2 gün yoğun bakım bir günde normal serviste yatırdıktan sonra eve gönderdi. Yazdığı ilaçları almak için gittiğimiz eczacı, ilaçların çok yüksek dozlu ve çok agresif bir tedavi için kullanılabileceğini, damarlara, kalbe ve vücuda çok yükleneceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

'BABAM FENALAŞTI, DOKTOR TELEFONA BİLE ÇIKMADI'

Taburcu olduktan 2 gün sonra annesinin kendisini arayarak babasının fenalaştığını söylediğini aktaran Koyuncugil, dilekçesinde şunları söyledi:

"Babamı hastaneye götürmek için acilen yola çıktım. Bu sırada ameliyatı yapan doktoru aradım. Ancak sekreteri doktorun vizitede olduğunu ve kendisine ulaşamayacaklarını söyledi. Numaramı bırakıp, durumun acil olduğunu ve doktorun mutlaka bizi aramasını söyledim. Bir süre sonra sekreter arayıp doktorun ambulans istememiz gerektiğini söylediğini aktardı. Şüpheli, çalıştığı hastaneden ambulans göndermemiş, ısrarlarımıza rağmen telefona çıkarak tıbbi destek vermekten bile kaçınmıştır. Babam, çağırdığımız ambulanstaki sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen o gün yaşamını yitirdi. Ölüm kayıtlarına 'ani kardiyak ölüm' olarak geçti. Sunduğumuz raporlarda da görüleceği gibi ölümün nedeni şüpheli tarafından uygulanan hatalı operasyondur." 

KAMU DAVASI AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Dilekçede, şüpheli doktor hakkında, 'kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından soruşturma açılması, ilgili hekimler ve eczacılardan oluşturulacak bir bilirkişi heyetinden rapor alınması ve sonrasında kamu davası açılarak doktorun cezalandırılması talep edildi.

Koyuncugil Ankara Tabip Odası’na da dilekçe ile başvurarak, babasının ölümüne sebebiyet verdiğini iddia ettiği M.A.O hakkında disiplin soruşturması başlatılıp hakkında idari ve mesleki yaptırımların uygulanarak gereğinin yapılmasını talep etti. 

Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA)

 
Özlü: Pandemi süresince birlikte yeme içme güvenli değil
 
Manş Denizi'ni geçen ilk Türk kadını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özlü: Pandemi süresince birlikte yeme içme güvenli değil
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ...
Şoförü silahla tehdit ederek kamyonunu soydular
ESENYURT'ta silahlı 5 kişi Kayseri’den fırın ve mutfak gereçleri getiren ...
Balıkçı teknesi alabora oldu: Baba öldü, oğlu kurtarıldı
SAMSUN'un Tekkeköy ilçesinde Hasan Koç (60) ile oğlu Murat Koç’un (25) ...
 
Sahte senet operasyonuna 10 tutuklama
ADANA merkezli 6 ilde, iş insanlarının imzalarını taklit edip, sahte senet ...
Tanker, tarım işçilerini taşıyan midibüse çarptı: 26 yaralı
MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan midibüse, aynı ...
Annesini taklit etti, çektiği videolarla fenomen oldu
ORDU’nun Kabataş ilçesinde yaşayan Nurşen Karayanız (29), fındık bahçesinde ...
 
İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 13 gözaltı
İstanbul'da, 8 ilçede 16 farklı adrese terör örgütleri DEAŞ ve Heyet Tahrir ...
Eylül ayı Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8-9 Ekim'de
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, eylül ayına ...
2 kişiyi öldürüp, intihar etti
ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde, birlikte kahvaltı yaptığı Cemile (40) ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva