'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
25 Haziran 2021 Cuma - 11:23

Eski özel harekatçıya cinayetten 18 yıl hapis

ANTALYA'da, CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Özel Harekat Polisi Hakan Balcı, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski özel harekatçıya cinayetten 18 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 28 Eylül tarihinde, Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Eski arkadaş oldukları belirtilen CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın ile Hakan Balcı, bir mekanda karşılaştı. Tartışan Yalçın ve Balcı, otomobille ormanlık alana gitti. Emekli Özel Harekat Polisi Hakan Balcı, burada Hasan Haluk Yalçın'ı tabancayla yaralayıp, boğarak öldürdü. Balcı, sonrasında cesedini yakmak için ormanı ateşe verip, bölgeden ayrıldı.

Çevredekilerin yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale edip söndüren ekipler, vücudunda kısmen yanıklar oluşan Hasan Haluk Yalçın'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yalçın'ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Döşemealtı Sanayisi'nde büfe işleten Hakan Balcı'yı evinde gözaltına aldı. Balcı, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Hakan Balcı hakkında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kasten öldürme' suçundan iddianame hazırlandı, Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Balcı, bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısıyla katılırken, şikayetçilerle taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayıp, sanık Hakan Balcı'nın 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan beraatini istedi. Savcı, sanığın maktul Hasan Haluk Yalçın'ı 'kasten öldürme' suçundan eylemine uyan TCK'nın 81-1 maddesi gereğince ömür boyu hapsini talep etti.

ALACAK VERECEK MESELESİ

Şikayetçi avukatları Gülen Dokuzoğlu Can ve Şerife Sultan Alp, bir önceki duruşmada yaptıkları savunmaları tekrarlayıp, sanık ve tanıkların ilk duruşmada çelişkili ifadeler verdiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Cinayetin alacak verecek meselesinden kaynaklandığı yönündeki beyanlara katılmıyoruz. Maktul, sanıktan büfeyi devralmıştır. Bu devir nedeniyle sanığa senet de verilmiştir. Maktul büfeyi işlettikten çok kısa bir süre sonra sanık gelerek büfeye el koymuştur. Dolayısıyla bu senetler bedelsiz kalmıştır. Burada bedelsiz senedin tahsili söz konusudur. Bu suç canavarca ve eziyet çektirerek işlenmiştir. Ayrıca, savcı mütalaasında 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan sanığa beraat istemiştir. Maktul öldürülmeden önce zorla götürülmüştür ve götürüldüğü yerde, yerde kan izleri vardır. Maktul kendi rızasıyla gittiyse, neden cep telefonu, cüzdanı, sigarası ve çakmağı kendi aracında kalmıştır. Sanık özel harekatçı ve keskin nişancı. Maktulü oracıkta vurup öldürebilirdi. Ancak o canavarca bir hisle acı çektirmeyi tercih etmiştir. Otopsi raporunda da bu mevcuttur."

Sanık avukatı ise, müvekkilinin olayda öldürme kastının olmadığını söyleyip, istemesi halinde, maktul avukatlarının da belirttiği gibi her türlü şekilde cinayeti işleyebileceğine dikkat çekerek, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Sanık son sözünde yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Maktul benim samimi arkadaşımdı. Büfenin devri ve borcu konusunda aramız açıldı. Aileye özellikle başsağlığı diliyorum. Öldürme kastım yoktu. Öldürmeyi istesem, defalarca yapardım. Uzun süre polislik yaptım. Yurt içi ve yurt dışında operasyonlarda bulundum. Öldürme tekniklerini biliyorum ve delil bırakmadan yok edebilirdim. Yine tekrarlıyorum. Ben maktulü bırakıp gittiğimde hala yaşıyordu. Oradan yürüyerek geri gelmesi için bıraktım. Hatta ben dönerken küfretmeye de devam ediyordu. Olayın bu şekilde sonuçlanmasını hiç istemedim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan beraatine karar verirken, Hasan Haluk Yalçın'ı 'kasten öldürme' suçundan ise ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ardından, olayda 'haksız tahrik' olduğuna kanaat getiren heyet, cezayı 18 yıla indirdi. Takdir indiriminde bulunmayan heyet, kararları oy birliğiyle verdi.

ANTALYA'DA, CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI (ORTADA), 18 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI (ORTADA), 18 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I (FOTODAKI) OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI, 18 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI, 18 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(OLAY YERI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Çiftçi Kayıt Sistemi için son gün 30 Haziran
 
Kurban bayramı öncesinde hayvancılık konuşuldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 25 Haziran 2021 Cuma 19:47

İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi Kayıt Sistemi için son gün 30 Haziran
KORKUTELİ Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Çiftçi Kayıt Sistemi ...
Jet ski kazasıyla ilgili Ukraynalı turist adli kontrolle serbest
ANTALYA'da, 2 jet skinin denizde kafa kafaya çarpıştığı ve Ukraynalı Vitalii ...
ANTGİAD'ın çevrimiçi konuğu Ümit Uysal oldu
ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği'nin (ANTGİAD) çevrimiçi olarak düzenlediği ...
 
Akdeniz, gezegenin en hızlı ısınan ve en tuzlu denizi haline geldi
DÜNYA Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) yeni raporuna göre Akdeniz, dünyadaki ...
Tur otobüsü kazaya karıştı, yaralılar var
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, tur midibüsü ile hafif ticari aracın çarpıştığı ...
Yamaçtan düşüp ağır yaralandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde sarp ve dik yamaçtan düşen Ali Berk, ağır yaralandı.
 
Başarılı güreşçiye kaymakamdan hediye
KEMER'de düzenlenen 11- 12- 13 Yaş Minikler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasında ...
Antalya'da düşük nem görüş mesafesini artırdı
HAVA sıcaklığının 36 derece olduğu Antalya'da, nem oranının yüzde 20'nin ...
Gazipaşa'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde hafif ticari aracın otomobile arkadan çarptığı ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva