Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka programı
Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka programı
29 Nisan 2022 Cuma - 10:49

Eski rektör Kurtcephe 'görevi kötüye kullanma' suçundan beraat etti

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü İsrafil Kurtcephe, 'görevi kötüye kullanma' suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Eski rektör Kurtcephe  görevi kötüye kullanma  suçundan beraat etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

FETÖ'nün, AÜ'de yapılanmak için dönemin Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin 2014 yılında genç bir kadınla görüşmesini kayda aldığı, üniversitedeki kadrolara kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edilmişti. 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu tespit edilen bir IP üzerinden telefon hattının K.A. isimli şahsa ait olduğu öğrenilen görüntülerin Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilmesi üzerine YÖK tarafından İsrafil Kurtcephe hakkında disiplin soruşturması açıldı. Kurtcephe’nin şikayetçi olması nedeniyle 15 Aralık 2015 sabahı düzenlenen operasyonda, Prof. Dr. Kurtcephe'nin görüntülerde yer alan ve sözleşmeli işçi kadrosuna atanan kadın S.A. ile buluşmaya lojmanında aracılık yaptığı ileri sürülen AÜ Döner Sermaye İşletme Müdüresi H.D., AÜ Personel Daire Başkanı H.G. ve Ziraat Fakültesi Budama Bölümü'nde görevli S.D., görevleri başında gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından 'örgüt kurmak, örgüte üye olmak, şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri izinsiz alıp yaymak' suçlamasıyla adliyeye çıkarıldı. 4 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eski rektör Kurtcephe ve 4 personelin Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davası sürüyor. Haklarında dava açılan ve İsrafil Kurtcephe’nin katılan olarak yer aldığı, sanıklar S.A., H.G., H.D. ve S.D.'nin yargılama süreci haziran ayında devam edecek.

YÖK’ün disiplin soruşturması sonucunda Danıştay aynı konuyla ilgili eski rektör İsrafil Kurtcephe’nin yargılanmasına karar verdi. Cinsel pazarlık sonucu usulsüz işe alım yaparak görevi kötüye kullanmakla suçlanan eski rektör İsrafil Kurtcephe hakkında Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'sürekli tarım işçisi alımında cinsel içerikli görüşmeler yaptığı S.A.'nın, bu görüşmelere aracılık yapan S.D. ile makam aracının şoförünün oğlu Ü.T.'yı usulsüz olarak işe almak suretiyle görevi kötüye kullanmak' iddiası ile açılan davada ise karar çıktı.

İsrafil Kurtcephe savunmasında, "Olay tarihinde ben Akdeniz Üniversitesi'nin rektörü olarak görev yapmaktaydım. Akdeniz Üniversitesi çok büyük bir kurumdur, işçi alımı gibi en alt seviyede işle bizzat ilgilenmem söz konusu olamaz, bu işçi alımı ile ilgili bir komisyon kurulur, bu komisyonun başında da üniversite genel sekreteri vardır, bu komisyondaki görevim sadece mevzuata uygun olarak işçi alımı yapılmasına dair görev vermiş olmamdan ibarettir" dedi.

Komisyon üyeleri hakkında Antalya 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın beraatle sonuçlandığını kaydeden Kurtcephe, "Bu karar da kesinleşmiştir, o tarihte işe alınan ve benim işe almada aracılık ettiğim iddia edilen kişiler halen çalışmaktadırlar. Bu kişilerin işe alınmasında bir usulsüzlük ve hukuka aykırılık olsaydı bunların işine son verilmesi gerekirdi. Hakkımda dava açılmış olması hukuk devleti ilkesine aykırıdır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Savcılık mütalaasında, "Her ne kadar sanık hakkında Danıştay 1. Dairesi'nin muhakeme kararı ile görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılması talebiyle kamu davası açılmış ise de tüm dosya kapsamından sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verilmesi talep olunur" değerlendirmesi yaptı.

Davaya konu 12 adet sürekli tarım işçisi kadrosuna personel alımına ilişkin ilanda aranan şartların objektif nitelikte olduğuna, gerek aday listelerinin belirlenmesinde, gerekse bunlar arasından işe yerleştirileceklerin seçimine dair söz konusu sınavda Yönetmelik hükümlerine aykırı davranıldığına ilişkin bir iddia ve saptamanın bulunmadığına hükmeden Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesi, "Hukuka uygun olarak işe alınan personelin işe alınmasında sanığın görevini kötüye kullanmasının söz konusu olmaması nedeniyle sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından sanığın atılı suçtan beraatine karar vermek gerekmiştir. Her ne kadar sanık İsrafil Kurtcephe hakkında görevi kötüye kullanma suçundan TCK'nın 257/1 maddesi gereğince cezalandırılması için kamu davası açılmış ise de; sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verilmiştir" dedi.

Yerel mahkemenin kararı, dosya istinafa götürülmediği için kesinleşti.

ANTALYA (DHA)

 
Antalya'nın simgesi Yivli Minare içler acısı halde...
 
Bireyler Tıbbi Cihaz Seçerken Nelere Dikkat Etmeliler?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite ve Kent Konseyi buluştu
Akdeniz Üniversitesi’nde mimarlık eğitiminin 10. yılı kapsamında düzenlenen ...
Rektör Özkan Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi öğrencileriyle görüştü
Akdeniz Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliği ile Siber ...
Üniversitede bayramlaşma sevinci
Akdeniz Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla ...
 
'Kaset skandalı' davasında eski başkan açığa alındı
AKDENİZ Üniversitesi yönetimi, 2014 yılında eski rektör İsrafil Kurtcephe'nin ...
Rektör koltuğuna oturan çocuklar fidan dikilmesini istedi
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 23 Nisan Ulusal ...
Ödüllü konservatuvar öğrencilerinden Rektör Özkan’a ziyaret
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, bu yıl ulusal ve ...
 
Kültürel mirasa defileyle dikkat çekildi
AKDENİZ Üniversitesi, ortağı olduğu Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ...
AÜ Turizm, TedQual belgesiyle eğitim kalitesini yeniden tescilledi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi, Dünya Turizm Örgütü tarafından ...
Başkan Esen iftarını öğrencilerle açtı
Konyaaltı Belediyesi, Ramazan ayı süresince Gençlik Lokali’nde üniversite ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva