Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
25 Eylül 2021 Cumartesi - 11:26

Esrarengiz ölümde tahliye kararına isyan

IĞDIR’da, boşanma aşamasındaki 1 çocuğunun annesi hamile Ebru Aras’ı (28) öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ve önceki duruşmalarda eşinin kendisini yaralayıp, intihar ettiğini öne süren Umut Aras (29), adli kontrolle serbest bırakıldı.

Esrarengiz ölümde tahliye kararına isyan
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl Ocak ayında, Iğdır'ın Kazım Karabekir Caddesi'nde meydana geldi. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 3 aylık hamile Ebru Aras, şiddetli geçimsizlik nedeniyle Doğubayazıt Medine Müdafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde müdür yardımcısı olan 4 yıllık eşi Umut Aras'la boşanma aşamasına geldi. İddiaya göre, evde çıkan tartışma sırasında Umut Aras, üzerinde taşıdığı tabanca ile genç kadına ateş etti. Ebru Aras, kanlar içinde yere yığılırken, Umut Aras ise bu kez silahı göğsüne dayayıp, tetiği çekerek intihar girişiminde bulundu. 1 çocuk annesi Aras yaşamını yitirirken, hastaneye kaldırılan Umut Aras ise tedavisinin ardından mahkemece tutuklandı. Umut Aras hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Sanık Aras, Iğdır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7'nci kez hakim karşısına çıkarıldı. Ebru Aras’ın Mersin’de yaşayan ailesi, davaya Mersin Adliyesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme heyetinin tanıkları dinlemesinin ardından savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, 'eşi kasten öldürme' suçundan yargılanan ve önceki duruşmalarda eşinin, kendisini yaraladığını sonrasında intihar ettiğini öne süren Umut Aras için tutuklulukta geçen süreyi, mevcut delil durumunu, 6352 sayılı yasanın 97'nci ve 98'inci maddesi ile yapılan değişiklikleri de göz önüne alarak, adli kontrol uygulanmasının yeterli olduğuna hükmetti. Sanık hakkında yargılamanın tutuklu olarak yürütülmesinin haksızlığa yol açabileceği ve tutuklamanın ceza değil tedbir olduğu olgusunu da değerlendiren heyet, adli kontrol ile tahliyeyi kararlaştırdı. 

'SOMUT DELİLLER VARKEN NASIL DIŞARI ÇIKARILABİLİYOR?'

Sanık Umut Aras'ın adli kontrol kararı ile serbest bırakılması, Ebru Aras’ın Mersin’de yaşayan ailesinin tepkisine yol açtı. Tahliye kararına çok şaşırdıklarını belirten kız kardeşi Bahar Üstün, "Kişi 18 ay kadar tutuklu kaldığı için tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Ortada somut deliller varken birinci derecede şüpheli olan cani nasıl dışarı çıkarılabiliyor? Benim ablamın kanı yerde mi kalacak? Benim annemin gözü yaşlı mı kalacak? Annemin gözyaşlarına rağmen bizim mağduriyetimize rağmen bu kişiyi nasıl dışarı salabilirler? Adli kontrol şartıyla dahi olsa şartlı tahliye dahi olsa bir kişinin dışarıda nefes alması bizim yüreğimizi daraltıyor. Ortada somut deliller var. Gelen polis ekibi silahı ablama çok ters bir biçimde sağ elinin iki santim yanında buluyor. Bunlar delil değil mi? Ablamın düşüş pozisyonu delil değil mi? Kişi evde arbede yaşanmadığını ve kavga etmediklerini söylüyor ama ev savaş alanı gibi. Kişi pencerenin yanında vurulduğunu söylüyor ama vurulduğu yerde hiçbir şekilde kan bulgularına rastlanmıyor. Banyoda fırça duvara dayalı bir şekilde kanlı bulunuyor. Kan bulguları yok edilmeye çalışılmış. Bu adam elini yıkamış; elindeki barut izi gitsin, diye. Ablam öldürüldüğü zaman hamileydi. Biz pozitif testini kendimiz gördük. Öldürüldüğü zaman otopsi raporu eksik çıkmış. Eksik çıktığına dair bir rapor hazırlanmadan bu rapor kişinin cezası etkileyen bir faktör. Bu rapor hazırlanmadan celseye devam edildi. Biz bunu kesinlikle kabul edemiyoruz" diye konuştu. 

'BAŞKA KIZ KARDEŞLER ÖLMESİN'

Seslerinin duyulmasını isteyen Üstün, “Bu gibi canilerin dışarıda dolanması bizim için benim çocuğum için başka Ebru’lar, Fatma’lar, Ayşe’ler için bir tehdittir. Benim de bir kız çocuğum var. İleride böyle bir şey yaşamasını istemiyoruz. Bir tane Ebru verdik, bir tane Özgecan verdik. Daha bunun gibi bir sürü genç verdik. Kız kardeşlerimizi verdik. Ben başka kızların ölmesini istemiyorum. Başkalarının kız kardeşlerinin ölmesini istemiyorum. Bizim yüreğimizi ateş düştü. Başka annelerin, babaların evlerine ateş düşmesin" dedi. 

'KIZIM İKİNCİ KEZ ÖLDÜ'

Anne Necla Öcüm de karar karşısında şok yaşadıklarını söyleyerek, “Benim gibi başka anneler ağlamasın. Kızım sürekli tehdit görüyordu. Kızımın boğazına 5-6 defa bıçak dayamış. Bunu dışarı çıkardınız, bana bu acıyı yeniden yaşattınız. 2 sene önce ölen kızım yeniden ölmüş gibi oldu" diye konuştu. 

IGDIR'DA ESI EBRU ARAS'I OLDURDUGU GEREKCESIYLE YARGILANAN UMUT ARAS'IN SERBEST BIRAKILMASINA EBRU ARAS'IN AILESI TEPKI GOSTERDI. ANNE NECLA OCUM (FOTOGRAFTA SAGDA), KIZ KARDES BAHAR USTUN (FOTOGRAFTA SOLDA). FOTO: SONER AYDIN (MERSIN), (DHA)

IGDIR'DA ESI EBRU ARAS'I OLDURDUGU GEREKCESIYLE YARGILANAN UMUT ARAS'IN SERBEST BIRAKILMASINA EBRU ARAS'IN AILESI TEPKI GOSTERDI. ANNE NECLA OCUM (FOTOGRAFTA) . FOTO: SONER AYDIN (MERSIN), (DHA)

IGDIRDA ESI UMUT ARASI (SADA), TARAFINDAN OLDURULEN EBRU ARAS (SOLDA). FOTO: SONER AYDIN, MERSIN, (DHA)

IGDIR'DA EBRU ARAS, ESI UMUT ARAS  (FOTOGRAFTA) TARAFINDAN OLDURULDU. UMUT ARAS MAHKEME TARAFINDAN 7. CELSEDE SERBEST BIRAKILDI. FOTO: DHA/ IGDIR

MERSIN'DE CENGIZ (FOTOGRAFTA SAGDA)- NECLA OCUM (FOTOGRAFTA SOLDA) CIFTI, SUBAT AYINDA ESI UMUT ARAS (29) TARAFINDAN OLDURULEN KIZLARI EBRU ARAS'IN (24) MEZARI BASINDA GOZYASI DOKEREK ADALET ISTEDI. FOTO: SONER AYDIN/MERSIN, (DHA)

IGDIRDA ESI UMUT ARASI (SADA), TARAFINDAN OLDURULEN EBRU ARAS (SOLDA) MERSINDE TOPRAGA VERILDI. FOTO: SONER AYDIN, MERSIN, (DHA)

Soner AYDIN/ MERSİN, (DHA)

 
Kolombiya’da 3 bin 493 köpekbalığı yüzgecine el konuldu
 
Antalya'da feci olay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dua için para isteyen sahte din görevlilerine tutuklama
KARS'ın Digor ilçesinde, kendilerini 'din görevlisi' olarak tanıtıp, girdikleri ...
Dileklerinin kabul olması için 202 metre yokuştan Aya Yorgi'ye tırmandılar
BÜYÜKADA'nın en yüksek noktasındaki Aya Yorgi Kilisesi'nde, dileklerin ...
Karadeniz'de fırtına nedeniyle balık fiyatları katlandı
DENİZLERDE, 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu, fırtına engeline takıldı. ...
 
Şehit uzman çavuş için Hakkari'de uğurlama töreni
HAKKARİ'de, üs bölgesinde mevzilerin gözetleme ve ateş sahalarını temizlemek ...
Kan donduran sapıklık!
GÜNGÖREN'de, iki erkek çocuğunu sokak ortasında taciz ettiği iddia edilen ...
Ünlü rallici reklam filminde dublör oldu
Bir süre önce tesettüre giren ünlü rallici Burcu Çetinkaya başörtüsünü ...
 
Tek gözlü çadır evde yaşıyorlar
MUŞLU Argün ailesi, barındıkları harabe evin yıkılması sonucu kalacak ...
Boğaz'da 2. kaza
İSTANBUL Boğazı'nda 2. gemi kazası oldu. Tekirdağ'dan Rusya'ya giden kuru ...
İstanbul Boğazı'nda 2 kuru yük gemisi çarpıştı
Yeniköy önlerinde Türk ve Rus bandralı 2 kuru yük gemisi çarpıştı. Bölgeye ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva