Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
19 Mayıs 2023 Cuma - 08:27

Et fiyatları durdurulamıyor...

Türkiye’de et fiyatlarındaki artış devam ediyor. Geçen hafta 220 lira civarında olan et fiyatları 240 liraya yükselirken bu hafta sonunda 250’yı bulması bekleniyor.

Et fiyatları durdurulamıyor...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye’de et fiyatlarındaki artış devam ediyor. Geçen hafta 220 lira civarında olan et fiyatları 240 liraya yükselirken bu hafta sonunda 250’yı bulması bekleniyor.  Tüketici artan en fiyatlarını karşılayamadığı için et almaktan vazgeçerken küçük kasaplar kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Artışın en büyük nedenleri ise büyük besicilerin fiyatları belirlemeleri ve hayvan sayısının azlığı. Bu durumu ve çözüm yollarını sektörün temsilcileri Patronlar Dünyası’na anlattı…

ARTIŞ MAALESEF DEVAM EDECEK

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, Türkiye’de et fiyatlarındaki artışın sürdüğünü belirterek, “Geçen hafta 220-225 civarından bu hafta 240-245 liraya yükseldi. Hafta sonu 250’yi görür. Yükselme trendi devam ediyor” dedi. Bunun nedenleri ise Tüfekçi şöyle anlattı; “Türkiye’de besicilik azaldı. Geçen sene süt para etmediği için çok sayıda dişi hayvan da kesildi. Bunun sıkıntılarını yaşamaya devam ediyoruz. Et ve Süt Kurumu şu anda et ithal ediyor. Bir yandan da sosyal medyada, ‘et fiyatları daha da artacak, hayvanınızı kesmeyin’ şeklinde spekülasyonlar var. Önümüz Kurban Bayramı, insanlar nasılsa ben satarım diyerek hayvanı kesime vermiyor. Bu da et fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

Şu anda piyasada talep yüzde 40 daraldı ve daralmaya devam ediyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bu sıkışıklığı gidermek için de et ithal etmeyi sadece Et ve Süt Kurumu’nun değil özel sektörün de yapmasına izin verilmeli. “

DOLARLA YEM ALIP HAYVAN BESLİYORUZ

Tüfekçi’nin dikkat çektiği bir noktada yem fiyatlarındaki artış ve köylünün zorlanması oldu. Köylüye mutlaka yem ve mazot desteği verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eskiden hayvanlar otlanmak için meraya çıkardı artık ağılda yem ile besleniyor. Dolar ile yem alıp hayvanları besliyoruz. Devletin mutlaka ve mutlaka küçük aile besiciliğini desteklemesi, ayakta tutması gerekiyor. Bizim sigortamız onlar” dedi.

BÜYÜK BESİCİLER FİYATLARI YÜKSELTİYOR

Piyasadaki büyük besicilerin fiyatlardaki artışa etkisini de Tüfekçi şöyle anlattı; “Şöyle düşünün piyasada etin fiyatı 230 lira. Büyük üretici 40-50 bin danası var. Ben 240 verdim diyor ve fiyat bir anda 10 lira yükseliyor. Ben et fiyatlarını öngöremiyorum, maliyet düşmeden et fiyatları düşmez demiştim ve hala o noktadayım. “

KASAPLAR KAPANIYOR

Şu anda kasap esnafının çok zor durumda olduğunu söyleyen Tüfekçi, “Her ay kasaplarımızın kapanışına imza atıyorum ve bu giderek artıyor. Küçük esnaf bu fiyatlarla baş edemediği için kapatmak zorunda kalıyor. “ dedi.

100 KİŞİ FİYATLARI BELİRLİYOR

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, Türkiye’deki et fiyatlarındaki artışın sürdüğünü belirtirken bu artışın temelinde kesilen hayvanların yerine buzağı temininde yaşanan sıkıntıların yattığını anlattı. Bu sıkıntıların et fiyatlarına doğrudan yansıdığını dile getiren Yalçındağ, “Diğer yandan sektörde et üretiminin yüzde 50’sini karşılayan büyük üreticiler et fiyatlarını belirliyor ve onların istedikleri fiyatlar artışı getiriyor. Fiyatları 50-100 kişiye teslim ederseniz sonuç da kaçınılmaz olur. Ama burada en zor durumda kalan kasaplar. Artık toplumda fiyat artışlarının kasaplardan dolayı oluştuğuna dair inancın yıkılması gerekiyor. Kasap arada kalan oluyor.  İnsanların satın alma gücü düşüyor, iş kayıpları oluşuyor. Sektöre etkili olan 100 adamın istediği oluyor” diye konuştu.

(MELTEM GÜNAY)

 
G7 Liderler Zirvesi başladı
 
Rus ve Belarus kulüplerine FIBA'dan yasak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 19 Mayıs 2023 Cuma 11:16

Daha durun seçimden sonra fiyatlar uçacak ve herhalde eti 500 Tl ye yiyeçeğiz.Tabi gücü olan alacak,diğerleri kurbandan kurbana eti görür diyeceğim ama artık vatandaş kurbanda kesemeyecek duruma geldi.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yarısı Bizden' kampanyasına rekor talep
'Yarısı Bizden' kampanyası iki haftada 631 bin 195 başvuru ile rekor kırdı. ...
Akaryakıta çifte zam geldi
Akaryakıta peş peşe gelen zamların ardından bu kez de çifte zam geldi. ...
TÜİK: 2022 yılı yoksulluk oranı yüzde 14,4
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılında yoksulluk oranının önceki ...
 
Sıfır araç satışına yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarında yeni bir düzenlemeye gitti.
Yeni bir banka daha kuruldu
BDDK, 5 ortaklı, 1 milyar lira sermayeli SLM Yatırım Bankası AŞ unvanlı ...
Motorine indirim geldi! İşte güncel fiyatlar
Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle gece yarısı itibarıyla motorinde ...
 
Gram altında tarihi rekor
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına ara vereceğine yönelik beklentiler ...
Asgari ücretlinin alım gücü 6 bin 580 liraya düştü
TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı enflasyon rakamları maaşlara ilişkin tartışmaları ...
Motorine indirim geldi
Bu gece yarısından itibaren motorinin litresi 1 lira 30 kuruş düştü.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva