7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
17 Eylül 2020 Perşembe - 17:01

Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı, Antalya'da açıldı

ANTALYA'da ilki düzenlenen Petzoo Antalya Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı'nda, yerli firmaların evcil hayvan ürünleri tanıtılıyor. Dünyada 370 milyar dolarlık pazara sahip sektörde, Türkiye'nin payının 550-600 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı, Antalya da açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ulusal Fuarcılık firması tarafından daha önce İstanbul'da düzenlenen Petzoo Fuarı, bu yıl ilk kez Antalya'da yapılıyor. Expo 2016 Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara, 2'si yurtdışından toplam 52 firma katıldı. Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, fuarda daha çok evcil hayvan ürünleriyle yerli ve yabancı firmaların ürünlerinin sergilendiğini, tanıtım için de bazı kedi, kümes hayvan türlerinin getirildiğini söyledi. Fuarı ilk kez 2012'de İstanbul'da düzenlediklerini, o dönem ithal ürünlerin daha revaçta olduğuna dikkat çeken Çetin, “Son dönemde artık bu fuarların da etkisiyle yerli ürün daha revaçta ve daha da yükseliyor. Özellikle pet mobilyaları değimiz grupta" dedi.

Evcil hayvan ürünlerinin dünyada çok ciddi pazara sahip olduğunu kaydeden Çetin, “Evcil hayvan ürünleri grubu 370 milyar doların üstünde pazar değerine sahip. Biz daha yeniyiz ama önümüzdeki 10 yıl içinde bizim de evcil hayvan ürünleri konusunda hem ihracat hem de iç pazarımızla milyar dolarlık sektör haline geleceğini düşünüyoruz. Şu an Türkiye 550-600 milyon dolar gibi görünüyor, bizim öngörümüz ise 1 milyar dolar civarında" diye konuştu.

Antalya'daki yerli üreticilerin ve yurtdışındaki firmaların bu bölgeyi görmesini amaçladıklarını anlatan Çetin, “Sonuçta evcil hayvan sahibi her yerde ve bunların profesyonel ürünlerle, profesyonel gıdalarla tanışmaları onların daha kolay evcil hayvan beslemelerine yardımcı olacak. Buradaki mağaza ve veteriner klinik sahipleri de kendi mağaza ve kliniklerindeki ürün çeşitliliğini artırabilecek. Bu ürünleri direkt getiren şirketi tanıyabilecek" dedi.

GÖRME ENGELLİ HAYVANSEVERLER İÇİN BRAİLLE ALFABELİ ÜRÜNLER

Bosphorus firması fuarda, görme engelli hayvanseverler için, ürettiği temizlik ve bakım ürünlerinin etiketinde Braille Alfabesi kullanıyor. Firma sahibi Handan Keçeci, “Pet sektöründe ilk kez uygulanan bir şey, ürünlerimizin üzerine Braille Alfabesi ekledik. Görme engelli hayvanseverler ürünleri aldığında markası, kedi mi köpek için mi olduğunu ve içeriğini etiket üzerinde dokunarak öğrenebilir. Hem Türkçe hem İngilizcesi var. İhracat odaklı düşündüğümüz için Türkiye'deki hayvanseverler kadar yurtdışındaki hayvanseverleri de düşünerek iki dilde etiketler hazırladık. Sloganımız da 'Görmeden sevenlere'" diye konuştu.

TASMA İHRAÇ EDİYOR

Antalya merkezli Lino tasma firması sahibi Volkan Ocak, baba mesleği olarak kedi köpek tasmaları ürettiklerini belirterek, “Baba mesleği tasma üzerine butik çalışıyorduk ve butikten yoğunlaşmaya başladık. Kanada, İsrail ve ABD'ye ürünlerimizi ihraç etmeye başladık. Ürünlerimiz kimyasal madde içermiyor, o yüzden daha çok talep almaya başladık. Hakiki deri kullanıyoruz, ürünlerimizin hepsinin garantisi var. Yaklaşık üç aydır ihracat yapıyoruz. 1000 dolarla başladık, bir anda 10 bin dolara yükseldi" dedi.

ALMANYA'YA KEDİ EVİ SATIYOR

Almanya'dan Antalya'ya yerleşerek 2017'de Varsak'ta kardeşiyle fabrika kuran Armağan Eski, kedi evleri, kedi tırmalama, yatak ve çantalar gibi kedi ve köpek ürünleri yaptıklarını söyledi. 25 çalışanları olduğunu, iç pazarın yanı sıra, ihracata da başladıklarını belirten Eski, “Almanya'ya gelecek ay 2 bin 500 şubeye kedi evi göndereceğiz. Haftada 1500- 2 bin üretimimiz var" dedi.

ANTALYA'DA ILKI DUZENLENEN PETZOO ANTALYA EVCIL HAYVAN URUNLERI FUARI'NDA, YERLI FIRMALARIN EVCIL HAYVAN URUNLERI TANITILIYOR.(KEREM KECECI-HANDAN KECECI)(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ILKI DUZENLENEN PETZOO ANTALYA EVCIL HAYVAN URUNLERI FUARI'NDA, YERLI FIRMALARIN EVCIL HAYVAN URUNLERI TANITILIYOR.(SELCUK CETIN)(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ILKI DUZENLENEN PETZOO ANTALYA EVCIL HAYVAN URUNLERI FUARI'NDA, YERLI FIRMALARIN EVCIL HAYVAN URUNLERI TANITILIYOR.(VOLKAN OCAK)(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ILKI DUZENLENEN PETZOO ANTALYA EVCIL HAYVAN URUNLERI FUARI'NDA, YERLI FIRMALARIN EVCIL HAYVAN URUNLERI TANITILIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ILKI DUZENLENEN PETZOO ANTALYA EVCIL HAYVAN URUNLERI FUARI'NDA, YERLI FIRMALARIN EVCIL HAYVAN URUNLERI TANITILIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'da meşrubat firması deposunda sahte içki ele geçirildi
 
Şehit yakınları, madalyaları gözyaşlarıyla aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da meşrubat firması deposunda sahte içki ele geçirildi
ANTALYA'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonunda bir meşrubat ...
Çayın ortasındaki adacıkta kenevir yetiştiren 3 kişi yakalandı
ANTALYA'da Aksu Çayı'nın ortasında oluşan adacıkta kenevir bitkisi yetiştirip ...
MATSO'da mücevherat sektörünün sorunları konuşuldu
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) 5. Meslek Komitesi tarafından ...
 
Muratpaşa'dan öğrencilere 'tablet' kampanyası
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, uzaktan eğitime erişim ...
Korkuteli'de İlköğretim Haftası kutlandı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.
Çandır: Üniversitenin birikimini tarıma yansıtmalıyız
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Akdeniz ...
 
Alanya'dan avokado ihracatı başladı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde üretilen tropikal meyve avokadoda, bu sezonun ...
O kız Akdeniz Üniversitesi öğrencisi çıktı
Tiktok'ta Batman’da Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırıda bulunduğu ...
Atadan kalma yöntemle katran yağı üretimi
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde, sedir ağacından, atalardan kalma damıtma ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva