Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
13 Ağustos 2014 Çarşamba - 22:52

Evin kedisi tecavüzü böyle önledi

Diyarbakır'da 20 yaşındaki üvey yeğeninin tecavüz etmeye kalkıştığı öne sürülen 18 yaşındaki H.T.'nin, evdeki kedinin şüpheli S.B.'nin üzerine atlaması üzerine kurtulduğu iddianamede yer aldı.

Evin kedisi tecavüzü böyle önledi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şikayet üzerine tutuklanan şüpheli S.B. hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarına teşebbüs' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 20 yaşındaki S.B., geçen Nisan ayında ziyaret amacıyla kısa süre önce evlendirilen 18 yaşındaki üvey teyzesi H.T.'nin evine geldi. Üvey teyzesiyle kahvaltı yapan H.T. iddiaya göre bir süre sonra H.T.'ye "Gel yanımda otur. Sana sarılıp birşeyler anlatmak istiyorum" dedi.

H.T.'nin teklifi redderek başka yere oturması üzerine ısrarını sürdüren S.B.'nin, "Öz teyzem değilsin. Senden hoşlanıyorum. Bir defa birlikte olabiliriz" dedi. Şüphelinin ısrarı üzerine genç kadının kıyafet değiştirmek için yatak odasına gittiği belirtilen iddianamede, S.B.'nin de peşinden yatak odasına gittiği kaydedildi. İddianameye göre, yatak odasına giden S.B. üvey teyzesine, "Seninle birlikte olmak, seni öpmek istiyorum. Kocan yakışıklı değil, seni hak etmiyor" diyerek saldırmaya başladı.

İddiaya göre, S.B., üvey teyzesinin kıyafetlerini zorla çıkarmaya çalışırken H.T. kurtulmak için uzun süre boğuştu. İddianamede, boğuşma sırasında evdeki kedinin şüphelinin üzerine atladığı, mağdurun bundan yararlanarak kaçıp evdeki eşyaları üvey yeğeni S.B.'ye fırlattığı, evin dış kapısını açıp, bağırarak yardım istediği şüphelinin bu sırada evden dışarı çıktığı yer aldı.

"SENİN TADINA BAKMADAN ÖLMEYECEĞİM"
İddianamede, evden çıktıktan bir süre sonra dönen S.B.'nin üvey teyzesi H.T.'nin boğazını sıkarak,"Seninle birlikte olmadan bu evden çıkmam. Senin tadına bakmadan ölmeyeceğim" dediği kaydedildi. H.T.'nin 'Polis imdat' telefonunu araması ve komşuların gelmesi üzerine şüphelinin kaçtığı belirtilen iddianamede, hastaneye sevk edilen kadının bilek, kol ve sırtında yaralanmaların tespit edildiği vurgulandı.

"EVCİL HAYVAN SALDIRISI TECAVÜZÜ ENGELLEDİ"
Cumhuriyet Savcısı Ömer Yurdusev, hazırladığı iddianamede güvenlik kuvvetlerinin sürdürdüğü aramalarda kaçan şüphelinin bir süre sonra yakalanarak tutuklandığı belirtilirken şu ifadeler yer aldı:

"Şüphelinin kendisiyle cinsel ilişkiye girmekte rızası bulunmayan 15-18 yaş aralığındaki mağdura cebir kullanarak cinsel ilişkiye girmeye çalışmaktan ibaret eylemleri mağdurun aşırı direnci, evcil hayvanın saldırısı etkisi ve komşuların olay yerine gelmesi gibi dış etkenler nedeniyle son bulması karşısında 'Çocuğa karşı cinsel istismara teşebbüs' suçunu oluşturmaktadır."

18 YAŞIN İÇİNDE BULUNAN KİŞİ ÇOCUK SAYILIR

Savcı Yurdusev'in hazırladığı iddianamede, saldırıya maruz kalan kadının 18 yaşında olduğu hatırlatıldı, TCK ve Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne de dikkat çekildi. İddianamede, şöyle denildi:

"Sözleşmenin 1'inci maddesine göre daha erken yaşta reşit olma durumu hariç, 18 yaşına kadar her insan çocuk sayılır. TCK'nin 6'ncı maddesindeki tanıma göre çocukluk 18 yaşın doldurulmasına kadar devam eder. O halde 18 yaşın içinde bulunan kimse çocuk sayılır. Birinci yaşın 1'inci doğum gününün doldurulmasıyla kutlandığı göz önüne alınırsa, 18'inci yaş gününün kutlanması ve 19 yaşından gün alınmasıyla çocukluk sona erer. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin aksine TCK ile çocuğun 18 yaşını doldurmadan reşit olmasına değer verilmemiştir. Kişi evlenme veya mahkeme kararı ile reşit olsa bile 18 yaşını doldurmadığı sürece çocuk sayılır."

İddianamenin Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından sanık S.B.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Felat BOZARSLAN/ (DHA)

 
Olağanüstü kurultay planı
 
Tuğba hastane penceresinden düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüs kazası; 8 ölü, 41 yaralı
İstanbul’dan Hatay’a giden yolcu otobüsü Aksaray’a 20 kilometre kala yoldan ...
İhsan Varol, 'Kelime Oyunu'yla yeni kanalında
Yarışma programı, yeni sezonda Fox TV'de ekrana gelecek.
Erdoğan'ın genel başkan kriterleri
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte gözler AK Parti'ye, yeni ...
 
Kılıçdaroğlu: Liderlik yarışı beni sevindirir
Kılıçdaroğlu, "Kurultay çağrısı olursa da saygı duyarım” dedi.
Arınç: Dedikodu olur, küslük olur
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, A Haber'de katıldığı canlı yayında 'Eğer ...
Anketçiler yanıldı
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapılan anketlerin büyük bölümü özellikle ...
 
Sezer niçin sandığa gitmedi
Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ...
Sivas'ta deprem
SİVAS'ta Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Erdoğan çıktı
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin olmayan ilk sonuçları belli oldu. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva