Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:22

Evlendikten sonra hukuk fakültesini bitirdi, avukatlık bürosu açtı

IĞDIRLI Fatma Oluz Karaçay (38), evlendikten 5 yıl sonra Adalet Meslek Yüksekokulu'nu kazandı. 2013 yılında dikey geçiş sınavıyla Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giriş yapan Karaçay, 2017 yılında okulunu bitirdi.

Evlendikten sonra hukuk fakültesini bitirdi, avukatlık bürosu açtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avukatlık stajını da tamamlayan Karaçay, avukatlık bürosunun açılışını, çocukları Elanur (14), Muhammed Ali (12), Zeynep Su (10) ve Kübra Naz (3) ile birlikte yaptı. Zorlu bir sürecin ardından hayalini gerçekleştirdiğini belirten Karaçay, avukat olarak geleceğini planlayan herkese yardımcı olacağını söyledi.

Iğdır eski İl Genel Meclisi Başkanı Kurban Oluz'un kızı Fatma Oluz, 2001 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Ailesinin desteğiyle Almanya'ya giden Oluz, Bremen Üniversitesi'nde bir yıl Almanca hazırlık okudu. Vatan hasreti ağır basan Oluz, Iğdır'a döndü. 2004 yılında kendisi gibi işletme okuyan Serkan Karaçay ile hayatını birleştiren Fatma Oluz Karaçay, hayali olan hukuk fakültesini okumak için çalışmalara başladı. 2009 yılında girdiği üniversite sınavı sonrası Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'nu kazanan Karaçay, 2013 yılında dikey geçiş sınavıyla Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giriş yaptı. 2017 yılında okulunu bitiren Karaçay, bir yıllık stajını da tamamladıktan sonra avukatlık bürosu açmaya karar verdi.

ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Merkezdeki İmece İş Merkezi'nde avukatlık bürosu açan 4 çocuk annesi Fatma Oluz Karaçay'ı Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve avukatlar yalnız bırakmadı. Açılış törenine eşi Serkan Karaçay (39) ile çocukları Elanur, Muhammed Ali, Zeynep Su ve Kübra Naz da katıldı. Hayalini gerçekleştirmenin mutluğunu yaşayan Avumak Fatma Oluz Karaçay, bütün kızların okumasını istedi. Karaçay, avukat olarak gelecek planlayan herkese yardımcı olacağını belirtti.

Lise yıllarından sonra Erciyes Üniversitesi'nden mezun olduğunu hatırlatan Karaçay, hukuk fakültesi hayalini ise evlendikten sonra gerçekleştirdiğini söyledi. Çocuklarıyla birlikte okumanın hayli zor olduğunu ifade eden Karaçay, zoru başarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Iğdır'da gelecek planı olan herkese gönüllü olarak yardımcı olacağını kaydeden Karaçay, "Sadece kadınlara değil, herkese elimden geleni yapmaya çalışacağım. Önceden de özellikle okulunu bırakan kızları getiriyorlardı 'konuş ikna et' diyerek. Bundan sonra bu tür faaliyetlere devam edeceğim. Kızlar okusun istiyorum. Ben de onlara elimden geldiğince rehber olmaya çalışacağım" diye konuştu.

IGDIRLI 4 COCUK ANNESI FATMA OLUZ KARACAY (CUPPELI), 2013 YILINDA OKUMAYA BASLADIGI YAKINDOGU UNIVERSITESI HUKUK FAKULTESINI BITIRDIKTEN SONRA BIR YIL STAJ YAPTI. KARACAY, ESI SERKAN (SOL BASTA)VE COCUKLARI ELANUR (SAG BASTA), MUHAMMED ALI (SAGDAN IKINCI), ZEYNEP SU VE KUBRA NAZ'LA (BABASININ KUCAGINDA) BIRLIKTE AVUKATLIK BUROSU ACTI. (FOTO: DHA / OZKAN AYDIN / IGDIR)

HUKUK FAKULTESI HAYALINI EVLENDIKTEN VE 4 COCUK SAHIBI OLDUKTAN SONRA GERCEKLESTIREN FATMA OLUZ KARACAY'IN AVUKATLIK BUROSUNUN ACILISINA COK SAYIDA DAVETLI KATILDI. (FOTO: DHA / OZKAN AYDIN / IGDIR)

BIR YANDAN OKURKEN BIR YANDANDAN COCUKLARINA ANNELIK YAPTIGINI SOYLEYEN FATMA OLUZ KARACAY, IGDIR'DA GELECEK PLANLAMAK ISTEYEN HERKESE YARDIMCI OLACAGINI SOYLEDI. ACILIS TORENINDE KARACAY'IN COCUKLARI ELANUR (SOLDAN IKINCI), MUHAMMED ALI (SOL BASTA), ZEYNEP SU (SAG BASTA) VE KUBRA NAZ (SAGDAN IKINCI) ANNELERINI YALNIZ BIRAKMADI. (FOTO: DHA / OZKAN AYDIN / IGDIR)

HUKUK FAKULTESI HAYALINI EVLENDIKTEN VE 4 COCUK SAHIBI OLDUKTAN SONRA GERCEKLESTIREN FATMA OLUZ KARACAY'IN AVUKATLIK BUROSUNUN ACILISINA COK SAYIDA DAVETLI KATILDI. (FOTO: DHA / OZKAN AYDIN / IGDIR)

Özkan AYDIN/IĞDIR, (DHA)

Etiketler:
 
Makas atan araç otomobile vurup kaçtı
 
Kavga ettiği babasını bıçaklayarak öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kedileri besledi diye anne ve kızından dayak yedi
ADANA’da mahallede kedileri besleyen Merve A. (30), aynı mahallede oturan ...
İzmir'de kaza; 2 kişi öldü
İZMİR'in Balçova ilçesinde, aşırı hız nedeniyle sürücüsünün kontrolünden ...
LG G4 Ekran Fiyatı ve Çeşitleri İçin www.telefonparcasi.com
LG G4 Ekran
 
Emlakçı, evinde kemerle boğulmuş olarak bulundu
BURSA'nın Gemlik ilçesinde emlakçılık yapan Kenan Uzun (31), evinde kemerle ...
Selin vurduğu mahalle boşaltılıyor
TRABZON'un Araklı ilçesinde, 8 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ...
Avcıların vurduğu yaralı peçeli baykuşa tedavi
MANİSA'nın Saruhanlı ilçesinde, yaralı halde bulunan ve av tüfeğiyle vurulduğu ...
 
Evine giderken bıçaklanan genç öldü
GİRESUN'un Yağlıdere ilçesinde evine giderken kimliği belirsiz kişinin ...
Dünyanın en küçük tavuğu
DÜNYANIN en küçük tavuk ırkı olarak bilinen Malezya kökenli 'serama', ...
Beyaz kiraz üreticileri, 2 lira alım fiyatına tepkili
KONYA’nın Ereğli ilçesinde üretilen ve coğrafi işaret tescilli beyaz kiraz ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva