Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
13 Aralık 2022 Salı - 12:33

Evlenmek istemeyen Şerife'nin ağabeyini öldürdüler

ÇORUM'un Sungurlu ilçesinde Ahmet Özkarslı (25), üniversiteye gitmek için evlenme teklifini reddeden Şerife İçöz'ün (18) ağabeyi Mustafa İçöz'ü (21) çıkan tartışmada tabancayla vurarak öldürdü. Mustafa İçöz’ün cenazesinde kuzeni Meryem Taylan (26) da kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Evlenmek istemeyen Şerife nin ağabeyini öldürdüler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sungurlu'ya bağlı Kavşut köyünde bakkal işleten Ahmet Özkarslı, Şerife İçöz'ü ailesinden istedi. Şerife İçöz, üniversitede okumak istediğini belirterek evlenmek istemediğini söyledi. Bu nedenle Özkarslı ailesi ile İçöz ailesi arasında husumet oluştu. Ahmet Özkarslı, bakkaldan İçöz ailesi fertlerinin alışveriş yapmasına izin vermedi. Bu nedenle taraflar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

18 Ekim'de Şerife İçöz'ün ağabeyi Mustafa İçöz ile Ahmet Özkarslı ve babası Mehmet Özkarslı arasında köy meydanında tartışma çıktı. Ahmet Özkarslı, tabancayı çıkarıp İçöz'e ateş etti. Ağır yaralanan İçöz, ambulansla hastaneye götürülürken, yolda yaşamını yitirdi. Baba ve oğlu jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ahmet Özkarslı tutuklanırken, babası ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Mustafa İçöz'ün köydeki cenazesinde, halasının kızı Meryem Taylan kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Meryem Taylan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Taylan'ın cenazesi de bir gün sonra toprağa verildi.

BABA VE OĞLU İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

Sungurlu Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturmanın ardından Ahmet Özkarslı hakkında 'kasten öldürme', Mehmet Özkarslı hakkında ise 'öldürmeye azmettirme' suçlarından müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, taraflar arasındaki husumetin 'kız isteme' nedeniyle başladığı ve Ahmet Özkarslı’nın işlettiği bakkaldan İçöz ilesine satış yapmadığı aktarıldı. Mehmet Özkarslı’nın da market ihtiyaçlarını karşılamak için zaman zaman okul servisi ile Sungurlu’ya giden Şerife İçöz ve annesi hakkında, "Fuhuş yapıyorlar" dediği, kendisini uyaran kişilere de "Kızını evlendirmeyip başka ne yapacaktı" şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi. Olay günü de taraflar arasında bu yüzden kavga çıktığı, Mehmet Özkarslı'nın oğluna seslenerek, "Ahmet neredesin, öldürüyorlar beni" diye bağırması üzerine bakkaldan çıkarak gelen Ahmet Özkarslı'nın, Mustafa İçöz’e ateş ettiği belirtildi.

'EVLENMEK İSTEMİYORDUM, OKUMAK İSTİYORUM'

Açık lisede eğitimini sürdüren Şerife İçöz, üniversiteye gitmek istediği için evlenmek istemeyince oluşan husumette hem ağabeyini hem de kuzenini kaybettiğini söyledi. İçöz, "Beni istemeye geldiler. Evlenmek istemiyordum, okumak istiyordum. Bu yüzden aramıza küslük soktular. Olay günü de ağabeyim çalıştığı okula parasını almaya giderken, babasıyla karşılaşmış. Tartışmışlar. Mehmet Özkarslı, 'Ahmet Ahmet' diye bağırıyordu. Oğlu da oradan çıkıp ağabeyime ateş etti. Kuzenim de bu acıya dayanamadı, kalp krizi geçirdi" dedi.

Anne Yosma İçöz de "'Kızı vermediler' diye kin güttüler. Öldürmeleri için başka hiçbir neden yoktu. Sadece oğlum ‘annem ve kız kardeşim hakkında dedikodu yapma’ demiş. Oğlum olaydan bir ay sonra askere gidecekti. Benim oğlumun hiç suçu yoktu" diye konuştu.

İşitme ve konuşma engelli baba Bekir İçöz ise işaret diliyle Ahmet Özkarslı’nın en ağır cezayı almasını istediğini söyleyerek gözyaşı döktü.

'O SERBEST GEZDİKÇE BİZİM İÇİMİZ YANIYOR'

Mustafa İçöz’ün amcası, Meryem Taylan’ın da dayısı olan Mehmet İçöz, "Meryem cenaze sırasında ‘Mustafa kardeşim sen buraya sığmazsın, sen burada üşürsün’ diye ağlarken kalp krizi geçirdi. Her iki yeğenimin de ölüm sebebi Mehmet Özkarslı. O serbest gezdikçe bizim içimiz yanıyor. Mustafa için köyde hiç kimse kötü bir şey demiyor. Ne yapmış bu çocuk? Vermek zorundalar mı sana kızı? Vermediler diye bir sürü dedikodu yaptılar. Vermediler diye vurmak mı lazım? Adalete güveniyorum. Her iki yeğenimin de ölümüne neden olan Mehmet Özkarslı inşallah tutuklanacak. Bizim hepimizin içi yanıyor. Her ikisinin de cezasını çekmesini istiyoruz" diye konuştu.

MUSTAFA ICOZ (FOTOGRAFTA), KIZ KARDESININ EVLENME TEKLIFINI REDDETTIGI AHMET OZKARSLI TARAFINDAN OLDURULDU. FOTO-ANKARA-DHA

MERYEM TAYLAN (FOTOGRAFTA), MUSTAFA ICOZ'UN CENAZESINDE KALP KRIZI GECIREREK YASAMINI YITIRDI. FOTO-ANKARA-DHA

MUSTAFA ICOZ (FOTOGRAFTA), KIZ KARDESININ EVLENME TEKLIFINI REDDETTIGI AHMET OZKARSLI TARAFINDAN OLDURULDU. FOTO-ANKARA-DHA

MUSTAFA ICOZ (FOTOGRAFTA), KIZ KARDESININ EVLENME TEKLIFINI REDDETTIGI AHMET OZKARSLI TARAFINDAN OLDURULDU. FOTO-ANKARA-DHA

MUSTAFA ICOZ (FOTOGRAFTA), KIZ KARDESININ EVLENME TEKLIFINI REDDETTIGI AHMET OZKARSLI TARAFINDAN OLDURULDU. FOTO-ANKARA-DHA

AHMET OZKARSLI (ANKARA) MUSTAFA ICOZ'U TABANCA ILE ATES EDEREK OLDURDU. FOTO-ANKARA-DHA

CORUM'UN SUNGURLU ILCESINDE OLDURULEN MUSTAFA ICOZ'UN KIZ KARDESI SERIFE (SOLDA), ANNESI YOSMA VE BABASI BEKIR ICOZ.  FOTO-ANKARA-DHA

CORUM'UN SUNGURLU ILCESINDE OLDURULEN MUSTAFA ICOZ'UN  AMCASI MEHMET ICOZ. FOTO-ANKARA-DHA

SERIFE ICOZ (ORTADA) OKUMAK ICIN EVLENMEK ISTEMEDIGINI SOYLEYINCE AGABEYININ OLDURULDUGUNU SOYLEDI.   FOTO-ANKARA-DHA

Özkan ARSLAN- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

 
2 liselinin ölümüne neden olan sürücüye 15 yıla kadar hapis istemi
 
8'li İDA sürüsü göreve hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bilgin: EYT çalışmasını aralık sonuna kadar bitiririz
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar ...
Çaldığı doktor önlüğüyle hastaneye girerken yakalandı
MERSİN'de Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği'ne giden ...
Hastalığının son aşamasına gelen Can için destek bekleniyor
TEKİRDAĞ'da, soluk borusundaki kıkırdak dokunun oluşmaması nedeniyle solunum ...
 
Resmi İlan Fiyat Tarifesi yenilendi
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından teklif edilen Resmi İlan Fiyat ...
Muhtar, kan izli aracına yakın yerde ölü bulundu
ARTVİN'de, yol kenarında bulunan ve kan izlerine rastlanılan hasarlı kamyonetin ...
Gaspçıyı öldüren Enes için müebbet hapis talebi
BURSA'nın Osmangazi ilçesinde kendisini tornavida ile tehdit edip, cep ...
 
Ünlü markaların 1422 taklit ürünü ele geçirildi
EDİRNE’de, polis tarafından iş yerlerinde yapılan aramada ünlü markaların ...
Takip ettiği kadının ağzını kapatıp, çantasını çaldı
ADANA’da Aykut Düzakar (23), sokakta takip ettiği Leyla A.’nın (48) ağzını ...
Alp Kırşan'ı yıkan ölüm
Oyuncu ve sunucu Alp Kırşan'ın babası Erdinç Kırşan yaşamını yitirdi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva