TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
13 Haziran 2018 Çarşamba - 12:11

FETÖ'cülerin panik halleri ByLock yazışmalarında

Örgüt üyeleri arasındaki panik halleri ByLock yazışmalarına yansıdı. Operasyon yapılacağı korkusu içindeki FETÖ'cülerden birinin diğerine, "Abi Antalya'dan listeye girdik, operasyon bekliyoruz' dediği ortaya çıktı.

FETÖ cülerin panik halleri ByLock yazışmalarında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ERZURUM 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasında, Doğu Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Örgüte ait hastane, yurt ve okullarının kapatılması nedeniyle örgüt üyeleri arasındaki panik hallerinin, aralarındaki ByLock yazışmalarına yansıdığı, gerekçeli kararda yer aldı.

15 Temmuz sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Erzurum merkezli 17 ilin iş adamlarından sorumlu imamı olduğu iddiasıyla örgüte ait DASİDEF ve Erzurum Girişimci İş adamları Derneği'nde (ERGİAD) Genel Sekreterlik yapan Halim Gökçe, 18 Kasım 2016'da tutuklanarak cezaevine kondu. ByLock programını 3 farklı GSM hattından kullandığı tespit edilen Halim Gökçe hakkında Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Gökçe, ByLock programını kullanmadığını öne sürdü. 17 merkezin esnaf imamı olduğu iddiasını reddeden Gökçe, "Ben yalnızca derneğin faaliyetlerinde görev aldım. MGK ve Bakanlar Kurulu tarafından örgüt olarak ilan edildikten sonra bu kurumlardan ayrıldım. Örgütle herhangi bir bağım yoktur. Çalıştığım kurumların terör örgütüne müzahir olduğunu bilseydim çalışmazdım. FETÖ örgütünün hiçbir eylemine ve faaliyetine de katılmadım. FETÖ örgütünü, hain darbe girişimini lanetliyorum" dedi. 


HASTANEYİ KURTARMA ÇABASI

Halim Gökçe, geçen 31 Mayıs'ta görülen karar duruşmasında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezasına  çarptırıldı. Hazırlanan gerekçeli kararda, Halim Gökçe'nin SGK'nın, 2015 yılı Aralık ayında Şifa Hastanesi'nin sözleşmeyi iptal etmesi üzerine ekonomik sıkıntıya düşen hastaneyi kurtarmak için o dönem hastanenin başhekimi olan Sebahattin Dalga'nın talebi üzerine iş adamlarını hastaneye götürüp 100 bin TL verdirmeyi vaat ettirdiğine değinildi.



'SEKİZGEN SALONDA ÇAY SERVİSİ YAPTIRDI'

Tanık beyanlarına da yer verilen gerekçeli kararda, itirafçı T.K.'nın "Derneğin tüm işlerini o takip ederdi. Derneğe gelen ve şu anda FETÖ/PDY kapsamında cezaevinde olan birçok esnaf ile yüz yüze ve gizli görüşmeleri vardı. Ben odasına girdiğimde susar konuşmazdı. Beni bir kere Sekizgen adı verilen Aziziye Koleji üst katında bulunan toplantı salonuna götürerek çay servisi yaptırdı" diye konuştuğu ifadesi yer aldı. 

BYLOCK YAZIŞMLARI

Gerekçeli kararda, Gökçe'nin 11 Ağustos 2014'de ByLock programını cep telefona yükleyerek kullanmaya başladığına vurgu yapıldı. ByLock yazışma içeriklerinde örgüt üyelerinin 17/25 Aralık sonrası panik halinde oldukları ortaya çıktı. Yapılan operasyonlardan tedirgin olan üyeler ByLock üzerinden birbirlerine dikkatli olmaları konusunda telkinde bulundukları tespit edildi. Halim Gökçe'nin 18 Aralık 2015'de FETÖ üyesine 'Bir genel sekreteri almışlar doğru mu? İş adamlarından kimleri aldılar?" dediği, FETÖ üyesi sanığa "Zaten bölgeci olduğu için alındı. Tanıdık yok, öndekiler değil" diye yanıt verdi. Bir örgüt üyesi 1 Ocak 2016'da Gökçe'ye "2010 ve evvelini imha etmek lazım. İmha komisyonu kurararak. KOM'dan gelmişler, hepsine geleceğiz demişler" diye yazarken, başka bir FETÖ'cü ise 8 Şubat 2016'da Halim Gökçe'ye "Osman abi oralarda mı? Sinop'ta operasyonlar var. 5 tutuklu 3'ü bayan. Daha da tutuklayacaklar ama abiler hep dışarıda, bizim Karadeniz hep yerinde. Sanırım Ali Osman abilerden kaynaklanıyor. Senin kanaatin nedir?" dedi. 

Sanık ile başka bir örgüt mensubunun ByLock yazışmalarında ise "Abi Antalya'dan listeye girdik, operasyon bekliyoruz" dendiği Gökçe'nin "Hadi ya, sen var mısın?" diye karşılık verdiği görüldü.  Bir örgüt üyesinin 18 Şubat 2016'da Gökçe'ye "Dün akşam haber geldi. Kars ile alakalı yakalama kararları çıkmış. Bizim Zeki abi 'evde ve iş yerinde kalma' dedi bana. Size de sormamı istedi. Detayını öğrenebilir miyiz abi ona göre tedbir alsam?" diye yazdığı tespit edildi. Başka bir kullanıcı ise sanığa yazdığı mesajda "Malatya'yı aldılar bir anda gördün değil mi? Aynısını Erzurum'a da bir anda yaparlar. Abilere tek tek anlat, bak Halim eğer ağır davranırsanız vebali yok. Tüm illeri oturup bu bakışla masaya yatırın. Ali Osman beyle acilen yarın tek tek teşvik edilsin öndeki esnaf" dediği şeklinde yazışmalarının olduğu tespit edildi. 

ETKİN PİŞMANLIK UYGULANMADI

Gerekçeli kararda, sanık Halim Gökçe'nin yargılama aşamasında mahkemeye etkin pişmanlık kapsamında beyanda bulunmak istediğini, bunun üzerine 6 Nisan 2018'de Erzurum KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince teşhis işlemi yaptırıldığını vurgulandı. Sanığın 23 kişi hakkında beyanda bulunduğu belirtilen kararda, "Sanık ByLock yazışmalarını inkâr etmiş, ByLock listesinde görülen kişilerle ilgili herhangi bir beyanda bulunmamıştır. Hakeza 17/25 Aralık sürecine ilişkin herhangi bir anlatımda bulunmayan sanık buna ilaveten örgütsel faaliyetleri de belirtmemiştir. Sanığın örgütle irtibatlı kişilerin örgüt içindeki konumlarından, ayırt edici özelliklerinden, kişisel bilgilerinden, terör örgütü içinde kullandıkları kod isimlerinden ve eylemlerinden bahsetmediği,  örgütün yapısına, faaliyetine ve işleyişine ilişkin olarak soruşturma ve yargılama aşamasında istikrarlı ve tutarlı anlatımlarda bulunmadığı, örgüt içerisindeki konumu nazara alındığında uyumlu ve istikrarlı bilgi vermediği ve suçlamaları inkâr yönündeki savunması nazara alındığında sanık hakkında şartları oluşmadığından etkin pişmanlık hükümleri uygulanmamıştır" denildi.

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA)-

Etiketler:
 
Polisten 'Duman' uygulaması
 
Çocuklardan 'Midas'ın Kulakları'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahir Yaman hayatını kaybetti
Magazin medyasının tanınan isimlerinden Tahir Yaman, geçirdiği kalp krizi ...
Ceylan'ın ağaçtan heykelleri Külliye'de
ANTALYA'da yaşayan, doğadan topladığı odun ve tahta parçalarıyla heykeller ...
Medyada ambargo tartışması...
AKP ve MHP’nin kurduğu Saray İttifakı’nın aldığı seçim kararının ardından ...
 
Bodrum'da 21 kaçak yakalandı
BODRUM'da yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 21 kişilik grup, ...
Paris Hilton bagaj işlemleri uzayınca yere oturup dinlendi
ANTALYA’DA düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show'da  baş manken olarak podyuma ...
Fettah Tamince sağ gösterdi sol vurdu
Rixos Otelleri sahibi Fettah Tamince'nin tepkiler üzerine vazgeçtiği Kleopatra ...
 
Malatya'da 2 kişiyi yaralayan muhtar intihar etti
MALATYA'da tartıştığı iki kişiyi silahla yaralayan Kuyulu Mahalle Muhtarı ...
İnce: İftar sofralarını iftira sofralarına dönüştürüyorlar
CUMHURİYET Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Beylikdüzü Belediyesi ...
Köprü korkuluklarına çarpan 'patpat'tan düşen sürücü öldü
TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde köprü korkuluklarına çarparak asılı kalan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva