Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
10 Haziran 2017 Cumartesi - 09:54

FETÖ üniversite yapılanması davası başladı

ANTALYA’da Akdeniz Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik, haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4’ü tutuklu, 10 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

FETÖ üniversite yapılanması davası başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tutuklu yargılanan Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi eski öğretim görevlisi Şevket Yirik, darbe girişimiyle ilgili Cumhurbaşkanının 'Darbe girişimini FETÖ yaptı' beyanından başka bir delil olmadığını ileri sürdü.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik, Akdeniz Üniversitesi eski başhekim yardımcılarından Yard. Doç. Dr. Mahmut Akyol’un da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamenin kabul edilmesinin ardından 4’ü tutuklu 10 sanık hakkında 'Terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası isetimyle dava açıldı. Antalya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanıklar Hasan Serkan Kırca, Mahmut Akyol, Nedim Tetik, Şevket Yirik ile tutuksuz yargılanan Göksel Şimşek Kaya, Mahir Kaya, Murat Demir, Nejmi Kıymaz ve Zeynep Eken ile avukatları hazır bulundu.

‘ÖRGÜT İSPAT EDİLMELİDİR’

Tutuklu sanıklardan Şevket Yirik savunmasında, “Benim yargılanabilmem için örgüt lideri yargılanmalıdır. Örgüt ispat edilmelidir. Terör örgütü hakkında verilen bir karar olmadan ve karar verilmiş ise kesinleşmeden bir örgütün silahlı terör örgütü olduğu söylenemez” dedi.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Cumhurbaşkanının “Darbe girişimini FETÖ yaptı” beyanından başka bir delil olmadığını ileri süren Yirik, “Konseyin arkasında kimler varsa yargılanmalıdır. Konseyin arkasısında FETÖ olup olmadığı yargılanma sonucunda çıkacaktır. Şu anki durumu, yani bu darbe girişimini FETÖ’nün yaptığına ilişkin savcının iddianamedeki görüşü şahsi görüşüdür. Hukuki karşılığı yoktur. Örgüt üyeleri için darbe girişimini veya örgütün değişen amacını bilmeyen üyeler bundan dolayı sorumlu tutulamaz, devlet delil ile işlem yapar. Darbeyi Gülen örgütünün yaptığına ilişkin kesinleşmiş bir mahkeme kararı yoktur” diye konuştu.

FETÖ’nün terör örgütü olduğuna ilişkin kararları da eleştiren Yirik, “2016 yılı haziran ayında Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karar kesinleşmemiştir. Kesinleşmiş bir karar bulunmadan örgütün amacı değerlendirmekte ve darbenin Fetullah Gülen tarafından gerçekleştirildiği ön kabulüne iddianame dayanmaktadır. 26 Mayıs 2016 tarihinde MGK'da legal görünümlü illegal yapıdan bahsedilmiştir, bu açıklamayı Numan Kurtulmuş yapmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihini takip eden gece 16 Temmuz 2016 günü saat 03.20'de girişimin arkasında Fetullah Gülen olduğu Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştır. 19 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ‘Yeni bir terör örgütüyle karşı karşıyayız’ şeklinde bir açıklama yapmıştır. HSYK başkan vekili Mehmet Yılmaz ‘Silahlı terör örgütü olup olmadığı tartışmalıydı, artık silahlı olduğu ayan beyan ortaya çıkmıştır’ şeklinde açıklama yapmıştır. Bu açıklamanın tarihi 22 Eylül 2016’dır. 15 Temmuz 2016 tarihine kadar bu örgütün şiddete başvurduğuna ilişkin bir delil yoktur. Dava ve yargılama suç ve cazaların şahsiliği ilkesine aykırıdır” dedi.

Diğer sanıklar da kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Yapılam müzakere sonucu mahkeme, Serkan Kırca’nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Mahmut Akyol, Nedim Tetik ve Şevket Yirik'in tahliye talebini kabul etmedi. Duruşma ertelendi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 

Etiketler:
 
Bir tek o vardı
 
Büyükşehirde otobüs gerginliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü mankenlerden Antalya yorumu
ANTALYA'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show'un defilesi öncesindeki ...
Kurtcephe tehdit edildiğini iddia etti
ANTALYA'da, FETÖ yapılanmasıyla ilgili tutuklanan Akdeniz Üniversitesi'nin ...
Binlerce şişe kaçak parfüm ve sigara ele geçirildi
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen ...
 
Sahte kimlik ve uyuşturucu ile yakalandılar
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2'si kadın ...
Jandarmadan asayiş uygulaması
KORKUTELİ- Antalya karayolu Datköy uygulama noktasında Jandarma tarafından ...
Tatile gelip hırsızlık yaptılar
MANAVGAT'a tatile gelen ve bir marketten hediyelik ve giyim eşyası çalan ...
 
Serik'te buğday hasadı başladı
SERİKLİ çiftçiler buğday hasadına başladı. Buğdayın Antbirlik'te taban ...
Karneler kaymakam amcadan
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Yunus Emre Ana Okulu, İlkokulu ve Ortaokulu'nda ...
Kooperatif ortakları iftarda buluştu
KORKUTELİ Tarım Kredi Kooperatifi'nin ortakları ile düzenlediği iftar ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva