'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
18 Ekim 2019 Cuma - 08:30

FETÖCÜ ifadelerinden ATSO ve CHP

FETÖ dosyasının son bölümüyle sizi baş başa bırakıyoruz.

FETÖCÜ ifadelerinden ATSO ve CHP
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İsmet Akıl… Antalya Serik doğumlu… Petrolcü ve otomotiv sektöründe faaliyet gösterirken gözaltına alınıp FETÖ’den tutuklandı…

Cemaatin Antalya’daki 4 kişilik çekirdek kadrosunun içinde olduğu söyleniyor.

Mahkemedeki ifadesinde Pensilvanya’ya gittiğini, Fettullah Gülen ile görüştüğünü, FETÖ’nün kapatılan okullarından Toros Koleji’nin yönetim kurulunda 3 yıl süreyle görev aldığını, cemaatin sohbetlerine katıldığını itiraf etti.

İsmet Akıl’ın o sohbetlerle ilgili iddiaları şöyle:

“Erdoğan Çiğdem isimli şahıs, havaalanı civarında bulunan Güllüoğlu Baklavacısı’nda cuma günleri sohbet yapmaya başlamış, beni de çağırdı. Sanırım 2010 veya 2011 yılları idi. Sohbete gittim. Erdoğan Çiğdem, Rıdvan Candemir, İhsan Büyükgebiz, tanımadığım 4-5 kişi daha vardı. İhsan Büyükgebiz Lara'da Sedir Restoran'ı açacağını söyledi. Erdoğan Çiğdem de ‘kahvaltılı sohbet yapalım orada’ dedi. İhsan Büyükgebiz de kabul etti. ‘Size özel kahvaltı yaptırayım. 5-6 kahvaltıdan da para almayayım, reklam olsun, değişik insanlar çağıralım, benim yer bilinsin’ dedi. Cuma günü yapılan kahvaltılar, Sedir Restoran’da yapılmaya başlandı. Bu kahvaltılı sohbete katıldım. Sohbet hocası Erdoğan Çiğdem'di. Sohbette gördüğüm kişiler, Erdoğan Çiğdem, Rıdvan Candemir, İhsan Büyükgebiz, Esat Göyük, Ramazan Yükseloğlu ve tanımadığım 5-6 kişi daha vardı. Bu sohbetin bir keresinde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı. Belediyenin faaliyetlerini anlattı. Bu sohbetlere, 2013 yılı Mayıs ayındaki yapılan ATSO seçimlerinden sonra ben katılmadım. Duyduğum kadarı ile 17/25 Aralık 2 013 tarihinden sonra dağılmıştır.”

ATSO SEÇİMLERİ VE CEMAATİN ROLÜ

Ve, İsmet Akıl ifadesinin bir yerinde ATSO seçimleriyle ilgili şu iddialarda bulundu:

“Antalya'da 2013 yılı Mayıs ayında gerçekleşecek olan ATSO seçimlerinde Ali Rıza Akıncı beni yönetim kurulu listesine davet etti. Aramızda yaptığımız toplantıda benden AGİD Derneği ile görüşmem istendi. AGİD sorumlusu Murat Sakartepe ile görüştüm. Ali Rıza Akıncı ile görüştüğünü söyledi. ‘Oyumuz sizindir’ dedi. Ancak seçim yapıldı, seçimi kaybettik. AGİD üyeleri, Çetin Osman Budak'ı desteklemişler. Murat Sakartepe ile tekrar görüştüm neden desteklemediklerini sordum.

‘Abi öyle istedi’ dedi. ‘Abi kim?’ dedim. ‘Tarık Hoca (Antalya imamı)” dedi. Ben de kızdım, “Tarık Hoca Antalya'nın özel meselesine niye karışıyor?” dedim. ‘Dindar görünüp dini istismar ediyorsunuz alçaklar, şerefsizler’

diyerek gıyabında her türlü küfürlü hakarette bulundum. Bu tarihten yani 2013 yılı Mayıs ayından sonra cemaat denilen yapının organize ettiği hiçbir sohbete katılmadım. İlgim ve sempatim kalmamıştır. Tarık Hoca olarak belirtilen kişi Hasan Tarık ŞEN'dir.”

ATSO seçimiyle ilgili konuşan ve hemen hemen aynı iddialarda bulunan biri daha var. O da kaçtığı yurtdışında kırmızı bültenle aranırken dönüp itirafçı olan Arif Orhan…

Bakın o da ifadesinin bir yerinde ATSO seçimleriyle ilgili iddialarda bulunuyor. Ama yukarıda adı geçen İsmet Akıl’ın bir iddiasını ise çürütüyor. İsmet Akıl, Çetin Osman Budak desteklenince kızdığını cemaat ile arasına mesafe koyduğunu söylüyor. Oysa, itirafçı Arif Orhan bunun tam tersi İsmet Akıl’ın da Çetin Osman Budak’ın başkanlığını desteklediğini iddia ediyor.

İşte Arif Orhan’ın ATSO seçimleriyle ilgili o ifadesi:

“2013 yılında ATSO seçimleri yapılırken, cemaatin çekirdek kadrosu İzzet Bayar, Mustafa isimli hırdavatçı, Kadir Sarı ve İsmet Akıl idi. ATSO seçimlerinde son ana kadar karşı grupla seçim pazarlığını bunlar yürüttüler. ATSO başkanlığını karşı gruba vererek, meclis başkanlığını almak suretiyle pazarlığı tamamladılar. Seçimi bu şekilde bitirdiler. İsmet Akıl da bu çerçevede karşı grubun başkanlığını desteklemiştir. Seçimden dolayı cemaatle arasının bozulması söz konusu değildir. Tam tersine cemaatin aldığı karar doğrultusunda seçimde pazarlıklar gerçekleşmiştir.”

GÜN HABER DİYOR Kİ

2013 yılında Çetin Osman Budak’ın seçimi kazandığı, daha sonra FETÖ’den hapis yatıp çıkan İzzet Bayar’ın o tarihte cemaatle pazarlık sonucu meclis başkanı yapıldığı iddiaları hep konuşuldu durdu. Ve bunlar iddiadan, dedikodudan öteye gitmedi.

Bugün gelinen noktada, İstanbul seçimlerine damga vuran şu söz gibi bir durum var; “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu”

FETÖ’den ifade veren ve cemaatin A kadrosunda yer aldıkları ileri sürülen her iki kişinin ortak iddiası; o günkü ismiyle cemaatin, bugünkü ismiyle FETÖ/PDY’nin ATSO’nun seçimlerine müdahil olduğuna ilişkindir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Antalya Girişimci İş Adamları Derneği’nin (AGİD), 2013 yılının mayıs ayındaki ATSO seçimlerinde derneklerine üye cemaatçileri Çetin Osman Budak’ın listesine oy vermeye yönlendirdiği iddiası vahimdir.

Çetin Osman Budak, bu seçimden sonra TOBB’ta başkan yardımcılığına yükselmiş, siyasete atılmış, CHP milletvekili olmuş ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Ve halen milletvekilidir.

Bu iddiaların doğru olup olmadığını çıkıp kamuoyuna açıklamalıdır. Yoksa, görev yaptığı tüm kurumlar ve Atatürk’ün kurduğu CHP bile töhmet altında kalacaktır.

“BANK ASYA OKÇULAR TEPESİ’DİR”

Hidayet Şimşek… Veteriner hekim… Tutuklu olarak verdiği ifadesinde bir olay dikkat çekici…

Önce iddialarını okuyalım, sonra yorumumuzu yapalım:

“17-25 Aralık döneminden sonra bir akşam Soner Teker (Kapatılan Toros Koleji Din ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni), beni ismini hatırlamadığım bir yurtta yapılan bir sohbete davet etti. Orada diğer sohbetten gelen insanlarda vardı. Bu gelenlerden hatırladığım kişiler yoktur. Zaten ben kendi grubumdan başka bir grubu tanımıyordum. Orada bize Mehmet Ali Şengül isimli kişinin sohbet yapacağı söylenmişti. Bu şahsın kendisi geldi ve dini konularda sohbet yaptı. Arkasından konuyu Bank Asya’ya getirdi. Ve oradaki insanlardan mevduatlarını Bank Asya’ya yatırmalarını istedi. Hatta şöyle bir ifade kullanmıştı ‘Bank Asya Okçular Tepesidir’ demişti. (Okçular tepesi Uhud savaşında kaybedilmemesi gereken bir tepe olarak bilinmektedir.) Dolasıyla bu söylemi kullanmasındaki amaç Bank Asya'nın kayıp edilmemesi gereken bir konum olduğunu izah etmeye çalışmıştır. Ben durumumun olmadığını belirterek para yatıramayacağımı söyledim. Yine 2014 yılında ayını hatırlamadığım bir zamanda Soner Teker beni telefonla aradı ve ‘Abi bir yerden param geldi. Senin de sıkışıklığın var. Eğer istersen bu parayı sana verebilirim’ dedi. ‘İhtiyaç halinde senden geri alırım’ dedi. Ve benim hesabıma tam hatırlamamakla birlikte nisan mayıs ayları olabilir, 500.000.00TL elden yatırdı.

PARAYI CHP’NİN SEÇİM ÇALIŞMALARINDA

… Bundan sonra Soner Tekeli bu parayı ihtiyaç oldukça peyderpey elden benden aldı. Bu şekilde ben bu borcumu kapatmıştım. O dönemde Bank Asya’ya para yatırmanın suç olacağını düşünmemiştik. Ben o dönemde finans zorluğu çekerken kendi işyerimi satmak istemiştim. Av. Hasan Tarık Şen (Antalya imamı) isimli şahıs, hizmetle alakasını kestiğini ve bir ofis açtığını benim şirket satışı için İstanbul’dan alıcılar bulabileceğini söyledi. Daha sonra ben bu iş için Antalya'da bu avukatın ofisine gittim. Şirketin satış görüşmesini yaptık. Daha sonra öğle yemeği yedik ve beni birkaç kişi ile tanıştıracağını söyledi. Bu arada, bahsettiklerim 2015 yılına ait gelişmelerdir. Gelen kişiler Antalya'nın eski belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve ismini Sıtkı olarak bildiğim ve encümen olduğunu bildiğim kişilerdi. Bu kişiler ile birlikte yemek yedik. Devamında bu Soner Teker benden ‘Bu Sıtkı'larla tekrar görüşelim’ dedi. Ben de yoğun olduğumu görüşemeyeceğimi söyledim. Daha sonra 500.000.00 TL’den 10.000,00 TL sini bu Sıtkı denen beyin oğluna vermemi istedi. Ben de verdim. Daha sonrasında bu parayı CHP'nin seçim çalışmalarında kullanacağını bana söyledi. Bu karşılaşmadan sonra benim ne Mustafa Akaydın’la ne de Sıtkı olarak bildiğim şahısla görüşmem olmadı. Bu Soner Teker isimli kişi 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne öğretim görevlisi olarak girmişti.”

Mustafa Akaydın, Antalya İmamı Hasan Tarık Şen ile AKDİM'in kahvaltısında

GÜN HABER DİYOR Kİ

Sıtkı Soydal ifadede geçtiği gibi encümen üyesi değil, 2014 yılındaki yerel seçimlerde CHP’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu. CHP listesine Cemaat kontenjanından girdiği ileri sürülmüştü. Meclis üyesi olduktan sonra HAMLEDER yöneticileriyle bir eyleme katılmış, en önde saf tutmuştu. O dernek ise 15 Temmuz’un ardından FETÖ/PYD iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı. Sıtkı Soydal ve Antalya Gazetesi’nin sahibi olan oğlu FETÖ’den tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kalmışlardı. Sahibi oldukları Antalya Gazetesi ise FETÖ’den kapatılmıştı. Bu gazete, seçim döneminde cemaate yakın yayın yapmakla suçlanmıştı.

Mustafa Akaydın da Sıtkı Soydal ile aynı dönem CHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine girmiş ancak seçimi Menderes Türel’e karşı kaybetmişti. Akaydın’ın Soydal’ı cemaatin isteği üzerine Konyaaltı’na aday yaptığı ileri sürülmüştü. Akaydın, Fettullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret ettiği iddialarına karşı çıkmış ancak, ‘Kahve içmeye davet ederse giderim’ demişti.

Bu kısa bilgilerden sonra gelelim Gün Haber diyor ki meselesine…

Hidayet Şimşek’in bu iddiası korkunç…

Mustafa Akaydın’ın belediye başkanlığı döneminde (2009-2014) cemaatin Antalya İmamı olan Hasan Tarık Şen (2011-2014), avukatlığa dönüş yapmıştı.

İfadede geçen görüşmenin 2015 yılında yapıldığıydı…

Eğer doğruysa, iftira değilse, eski büyükşehir belediye başkanı, adı ‘İl imamı’ diye ayyuka çıkmış bir avukat ile ne diye yemeğe çıkar?.. Yanında cemaatçi damgası yemiş bir siyasetçiyi, yani Sıtkı Soydal’ı ne diye götürür?..

Bu görüşme 2015 yılının haziran ayından önce yapıldıysa, CHP milletvekili adayı olarak hangi beklentiyle yemeğe gitmiştir?.. Yok, Haziran ayından sonra gerçekleşmişse CHP Milletvekili sıfatıyla böyle bir yapının mensuplarıyla ne görüşmüştür?..

Bunlar cevaplanması gereken sorulardır.

Yine burada 500 bin TL bir paradan, Sıtkı Soydal’ın oğluna verildiği ileri sürülen 10 bin TL’den, CHP’ye seçim çalışmaları için yapıldığı iddia edilen ödemeden bahsedilmektedir.

CHP veya adaylardan herhangi biri 2015 genel seçimlerinde cemaat mensuplarından seçimlerde kullanmak üzere para almış mıdır?..

Burada Akaydın’a düşen görev açıklama yapmaktır. Yoksa Çetin Osman Budak’ın ATSO seçimlerinde olduğu gibi Atatürk’ün partisi CHP yine töhmet altında kalacaktır.

NOT: Bu bölümde adı geçenler ve iftira atıldığını düşünenler cevap hakkını kullanabilir… Kısa cevap mesajınızı [email protected] adresine atabilirsiniz… Cevaplar bu bölümün altında yayınlanır.

SITKI SOYDAL’DAN AÇIKLAMA VAR

Haberde adı geçen Sıtkı Soysal, avukatı Serkan Günel aracılığıyla noterden yazılı bir açıklama gönderdi.

Gün Haber olarak cevap hakkına duyduğumuz saygıdan dolayı, bu açıklamanın haberle ilgili kısmını aynen yayınlıyoruz;

“18.10.2019 Tarihi'nde http://www.gunhaber.com.tr.haber/FETOCU-ifadelerinden-ATSO-ve-CHP/433190 URL adresinde "Fetöcü ifadelerinden ATSO ve CHP" başlıklı bir haber yayınlandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Hidayet Şimşek'in verdiği ifadesi malumunuzdur. Müvekkilim Sayın Mustafa Akaydın ile birlikte hiçbir zaman bir avukatın ofisinde yemek yemedik. Söz konusu ifadeyi veren kişiyi tanımaz. Ne maksatla bu ifadeyi verdiğini bilmiyoruz ancak kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.”

YENİ DOSYALARDA BULUŞMAK ÜZERE...

 

 

Etiketler:
 
Antalya'da akşam kazaları; 2 ölü, 2 yaralı
 
Oltu taşının dönüşüm yolculuğu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 18 Ekim 2019 Cuma 10:40

Deveye sormuşlar neden boynun eğri,oda nerem doğru ki demiş.Ticaret yapanlardan tutunda siyasetçisine kadar toplumun değişik kesimlerinden bir çoğu, bu FETÖ denen yapıyla irtibat kurdukları anlaşılıyor.Yukarıdaki kahvaltı resmine bakınca masada yok yok,ifadeleri de okuyunca kimin eli kimin cebinde belli değil.Hem Çetin Osman BUDAK hemde Mustafa AKAYDIN Antalya da siyasi olarak öne çıkmış insanlar,peki bu ilişkileri nasıl izah edecekler,insan kahvaltı yaptığı kişileri herhalde tanır,onların siyasi düşüncelerini veya cemaatçi olup olmadıklarını bilir,buna rağmen bu tür ilişkiler kuruluyorsa kusura bakmasınlar ama karanlık bir bölüm var.Birde ATSO meclis başkanlığının da FETÖ cü İzzet Bayar'a verilmesi var ki vahim ki vahim.Ne diyor pazarlık sonucu ATSO başkanlığında Çetin Osman BUDAK desteklenecek,yani kirli pazarlıklar,hem Çetin Osman BUDAK la,hemde Mustafa AKAYDIN la ilgili iddialar doğruysa kendilerini destekleyen binlerce insanı da kandırmış olmuyorlar mı.Çıkıp doğru dürüst bir açıklama yapmak zorundalar,Mustafa AKAYDIN ikinci defa listelere konmadı,Çetin Osman BUDAK ise CHP genel Başkan yardımcılığına tekrar atanmadı,insanın aklına şu geliyor,acaba bu ilişkiler Kemal KILIÇDAROĞLU'nun da kulağına gitmiş olabilir mi,bu nedenle mi Kemal KILIÇDAROĞLU böyle bir tasarruf da bulundu.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da akşam kazaları; 2 ölü, 2 yaralı
Antalya'nın Manavgat ve Gazipaşa ilçelerinde meydana gelen iki ayrı kazada, 2 ölü, 2 yaralı var.
Kemer'de temizlik çalışmaları sürdü
KEMER Belediyesi ekipleri ilçedeki temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürdü.
Manavgat'ta kaçak parfüm operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir iş yerine yapılan baskında gümrük kaçağı ...
 
Eğitim-Sen: Müdürün öğretmene saldırısını psikologlar araştırsın
ANTALYA'da, okul müdürü B.T.'nin görsel sanatlar öğretmeni A.U.'yu darbetmesiyle ...
Kamyonla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde kamyonla çarpışan motosikletteki Kürşat Görür ...
Arslan: Kadına şiddetin önüne geçmek için sorumluluk almalıyız
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Zihin dünyamızdaki ...
 
Corendon, Polonya pazarında atakta
CORENDON Airlines, Polonya’da faaliyet gösteren tur operatörleri, seyahat ...
Marmara ve Trakya YÖREX'te
ANTALYA Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, TOBB'un desteğiyle ...
'Benden olmayan çocuklar için neden nafaka ödeyeyim'
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde oturan Nazir O. (42), 13 yıl evli kaldığı ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva