Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
23 Şubat 2011 Çarşamba - 09:34

Fahri imamlar görevde

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın soru önergesine Devlet Bakanı Faruk Çelik’in verdiği yanıt, 36 ilkokul mezununun fahri imam-hatip olarak 4/B sözleşmeli pozisyonuna yerleştirildiğini ortaya koydu.

Fahri imamlar görevde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in bilgi notuyla CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın soru önergesini yanıtladı. Bakan Çelik, 2008 yılında bir defaya mahsus olmak üzere 36 ilkokul mezunun fahri imam-hatip olarak yerleştirildiğini belirterek, şöyle dedi:
“Bakanlığımızca taşra teşkilatımızda boş bulunan mevcut vizeli sözleşmeli personel pozisyonlarına Bakanlar Kurulunun 2008/14254 sayılı kararı ile 17-26.12.2008 yılında bir defaya mahsus olmak üzere yapılan sınav sonucunda toplam 36 ilkokul mezunu fahri imam-hatip 4/B sözleşmeli pozisyonuna yerleştirilmiştir.”

-8 YILDA BİN 125 KİŞİ İSTİSNAİ KADROLARA ATANDI-

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın soru önergesine Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan’ın bilgi notuyla yanıt veren Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Başbakanlık ve bakanlıklar ile diğer kamu kurumlarda bin 125 kişinin istisnai kadrolara atandığını, bunlardan 187 tanesinin kurumların teknik ve idari ihtiyaçlarına göre başka kurumlara geçtiğini bildirdi.

 
İstihdam tahmini
 
Özel uçakla geldiler
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli dursun 25 Aralık 2011 Pazar 14:19

Mele ve Bin Kadro Tartışması Sayın yetkililerin dikkatine! Bahse konu olan dede ve caferi imamların bir çoğunun din bilgisi yok denecek kadardır. Dedelerin çogu Diyanet ve dindarlara her fırsatta karşı olduklarını dile getirmektedirler. İslamın temel esaslarını nerdeyse hiç bilmeyen bu insanlar üstelik hurafe inançları yayan zümrenin esiri durumuna gelmiştir. Kanıt aramaya gerek yok biraz tvlerini izlemek, ileri gelenleriyle bir miktar konuşmak bu konuda yeterli olur. Hiç duymadığınız, görmediğiniz, duymadığınız ilme, irfana, akla ve mantığa uymayan bir inançla karşılaşırsınız. Resmi olarak bunları statü tanımak yeni İslam ve Ehli Sünnet inancıyla bağdaşmayan Cami ve Cemeat karşıtı Ehli Bidat bir fırkanın Diyanet eliyle tanınması demek olur ki faydadan çok telafisi mümkün olmayan zararlar getirir. Mele mollalarda medrese mezunlarının çoğunun Kuranı Kerimi zayıfolup ilk ve ortaokul mezunları ağırlıktadır. Kabiliyet ve yetenekleri olan ve tahsillleri olanlar zaten şuan Diyanetin imamlıktan vaiz ve müftülüğe kadar farklı kademelerinde görev almışlardır. Geçimlerini zekatla temin etmekte olup çoğu yetersizliklerinden dolayı görev alamamamışlardır. Devlete bağlılıkları tatışılır. Üstelik batıdan yeni atanan İmamları da muhtar veya köy halkını kışkırtarak,devlet imamı ajan,arkasında namaz caiz olmaz vs kışkırtarak kamu otoritesini de engellenmektedir. Sonuçda geçim dünyası. Çözüm bölgede Yatılı İmam Hatip liselerinin sayısının çoğaltılması bu konuda bir boşluğu doldurabilir. En azından devlet millet kaynaşması açısından bundan sonra sorun yaşanmaz. Böyle bir illaki yapalım deniyorsa en azından medrese icazeti, İHL diploması 30 yaş üstü, 50 yaş altı gibi kriterler koymak İyi olur. Dogu ve Güneydogudaki kaçak elektrik ve bitmeyen sorunları başda teror olmak üzere bu bin kadroylada zor çözeriz. Devlete sırtını dayamış ağalar, korucuların yanına birde onları ekleyelim. Bir yük daha. Üstelik kamuya kılık kıyafet, fikir vedüşünce olarak da Diyaneti zor duruma koyacakları kesin. Madem bu insanlar bu kadar muhterem NiyeDoğuda kaçak elektrik %90larda :Bilmeyene söyleyelim fetva var. Kaçak elektrik kullanmak caizdir. Elektriği sadece Batıdan gelen öder. Hergün hiç söndürülmeyen lambalara,sürekli alttan ısıtmalı halılara basarak, soba yakılmadan elektrikli klimalarda misafirlikte geçirerek. Nede olsa ağaya beleş. Memur soba yaksın. Paraya hergün et yemeye var. Devlete gelince bir fakirlik edebiyatı sürer gider. Sömürü olunca devlet, arkadan vurmaya devam. Buraların sadece dağı taşı işgal etmiş toprak sahiplerini bir düzene koysak bir çok şey değişir. İnsanları hak etmedikleri yere getirirsek sonuç vahim olur. Emaneti ehline vermek lazım. Kamuoyunun takdirine

Yorumu oyla      4      3  
hasangülten 17 Haziran 2011 Cuma 21:25

o kadar imam hatip okulu varken fahri imamlık neye,imam hatip mezunlarına imam olduktan sonra 3-4 sene mecburi hizmet şartı konsun,başka iş koluna giremesinler.adam imamlığı bitiriyor,devlet memuru oluyor.o zaman imam hatip okulları niye var.normal lise yapsınlar.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşsizlik oranı arttı
20. yüzyılı yüzde 7.4’lük işsizlik ile kapatan Türkiye’de ‘işler’ 21. ...
Soner Yalçın'dan mektup
Odatv imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Silivri Cezaevi’nden mektup yazarak ...
Deprem korkusu
Muş'un Bulanık İlçesinde meydana gelen depremler nedeniyle büyük bir korku ...
 
Saray intikamla çalkalanıyor
Show Tv'nin tartışmalı dizisi Muhteşem Yüzyıl bu hafta nefes kesen bir bölümle ekranlarda olacak.
'Bayan garson aranıyor' ilanlarına dikkat
SON yıllarda şiddet ve 'namus' cinayetleriyle gündeme gelen müzikhol ve ...
Öğretmen çocuklarına burs iptali
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın ...
 
Yağışlar etkili olacak
Türkiye, sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni ...
Vali ikramda bulunmayın diye uyardı
ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, köy ziyareti yapan mülki amirler ve kamu çalışanlarına ...
KOSGEB'le işbirliği
YÖK ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva