Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
13 Haziran 2020 Cumartesi - 11:00

Falez plajları Pazartesi açılıyor

ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin mavi bayraklı falez plajları Pazartesi açılıyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal, koronavirüs salgını dolayısıyla kullanım koşullarının değiştiği plajlarda incelemelerde bulundu.

Falez plajları Pazartesi açılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın doğa harikası falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan Muratpaşa Belediyesi'nin plajları 15 Haziran Pazartesi açılıyor. Falez sahil bandında ahşap platformlar üzerine kurulu plajlarda koronavirüs salgını dolayısıyla yeni önlemler alınırken Başkan Uysal da İnciraltı Falez Plajı'nda devam eden çalışmaları inceledi.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Alınan önlemler çerçevesinde 625 metrekarelik ahşap bir platformdan oluşan İnciraltı Falez Plajı'nda şezlonglar ikili setler halinde sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirildi. Şezlong kapasitesi yarı yarıya azaltılırken kumaş ya da yıkanabilir - silinebilir minderler bu yıl için kullanılmayacak. Plajda duş sistemleri de değiştirilip pedalla çalışır hale getirilirken çalışanların da sürekli maske kullanmaları sağlayacak düzenlemeler de yapıldı.

"KEYFİ DÜNYAYA DEĞER"

Başkan Uysal, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Konserve Koyu, Mobil, İnciraltı, Erdal İnönü ve Erenkuş falez plajlarının kısa bir sürede Türkiye'de isim yaptığını söyledi. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

"Plajlarımız bir anlamda komşularımızın da takdiriyle Türkiye'de ün saldı. Bu yıl da plajlarımızı 15 Haziran itibariyle açmış olacağız. Pandemi şartlarında gerekli aralıkları koyarak gerekli dezenfeksiyon koşullarını yerine getirerek farklı bir kullanım olacak. Ama değişmeyen şey, Muratpaşa'mızda kıyılar halkın malı, halkın kullanabileceği yerler ve plajlarımızın keyfi dünyaya değer. Bu değişmeyecek."

Belediyenin 5 falez plajının mavi bayraklı olduğunu ve bu yıl da mavi bayrakları korumayı başardıklarını aktaran Başkan Uysal, "Yaptığımız birçok işte olduğu gibi muntazam yapmaya gayret ediyoruz. Plajlarımızda, mavi bayrak şartlarını ikinci yıldan itibaren yerine getirdik ve bunu koruyoruz" dedi.

KRİZİ DİKKATE ALAN FİYATLAR

Başkan Uysal, sahillerde şezlong ve şemsiye ücretlerinden diğer hizmetlere bu sezon yüksek fiyat artışlarının yaşandığının hatırlatılması üzerine "Ücretlerimiz ekonomik kriz ortamını dikkate alan, halkı yormayacak ücretler olacak" dedi. Girişlerin ücretsiz olduğu Muratpaşa Belediyesi falez plajlarında şezlong ve şemsiye kullanmak isteyen tatilciler ve kent sakinleri her biri için 10 liralık ücret ödeyecek.

"ÜÇ PLAJ İÇİN TALEPTE BULUNDUK"

Bununla birlikte Başkan Uysal, Antalya'nın tarihi kent merkezi Kaleiçi'nin iki plajından biri olan Adalar, eski Divan Talya Otel'in yanında bulunan Hamit Bey ve belediyenin Erenkuş Falez Plajı'na komşu Bambus plajlarında düzenleme ve uygulama çalışması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yetki ve izin talebinde bulunulduklarını da dile getirdi. Konuyla ilgili sonuç beklediklerini aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Muratpaşa'nın kıyıları hem kamusal kullanıma açık tutması hem de halkın ihtiyacını giderecek şekilde basit büfe hizmeti verecek şekilde düzenleme yapması, ranta açmaması ve mavi bayraklı standartlarda bunu yapıyor olması Türkiye'mize örnek olabilecek bir şey. Talep ettiğimiz diğer üç plajı bize verirlerse aynı uygulamayı oralarda da yapar halkımızın özgür kullanımına açarız."

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI'NIN MAVI BAYRAKLI FALEZ PLAJLARI PAZARTESI ACILIYOR. BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, KORONAVIRUS SALGINI DOLAYISIYLA KULLANIM KOSULLARININ DEGISTIGI PLAJLARDA INCELEMELERDE BULUNDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI'NIN MAVI BAYRAKLI FALEZ PLAJLARI PAZARTESI ACILIYOR. BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, KORONAVIRUS SALGINI DOLAYISIYLA KULLANIM KOSULLARININ DEGISTIGI PLAJLARDA INCELEMELERDE BULUNDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Vuhan'da karantinada 102 kilo aldı
 
Dinar'da TOKİ konutları teslim ediliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Umutsuz', Meis'te yarışacak
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) akademisyenlerinin ...
Kaş'ta orman yangını tatbikatı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde gerçeği aratmayan orman yangını tatbikatı düzenlendi. ...
Kaçmaz ailesinin mutlu günü
MURATPAŞA Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz'ın oğlu Çağdaş Özgün ...
 
Geçmişi ofisinde yaşıyor
ANTALYA Kuyumcular Odası Başkanı Ali Çelik (48), 10 yıl önce hobi amaçlı ...
Yangında 2 dönüm makilik zarar gördü
ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın sonucu 2 dönüm makilik alan zarar gördü.
Koronavirüs, yeni bir iş kapısı oldu
KORONAVİRÜS kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından yeni normal hayatta ...
 
Özge, yürümeyi öğrendiği düzenekle koşu antrenmanına başladı
ANTALYA'da 6,5 aylık dünyaya gelip, 13 günlükken sol bacağı kesilen kızı ...
Hamamlar yeni normale ayak uydurdu
KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında 76 gün önce kapanan hamamlar, normalleşme ...
Melisa'ya sürpriz doğum günü
ANTALYALI iş adamı ve SPA işletmecisi İlker Balbay, kızı Melisa için sürpriz ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva