12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
2 Şubat 2011 Çarşamba - 16:13

Falezlerde acil önlem uyarısı

Antalya'da çok sayıda otel ve binanın bulunduğu Konserve Koyu'ndaki falezlerde göçük tehlikesine karşı acil olarak önlem alınması uyarısında bulunuldu.

Falezlerde acil önlem uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da çok sayıda otel ve binanın bulunduğu Konserve Koyu'ndaki falezlerde incelemede bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, hazırlayacakları rapor doğrultusunda belirlenecek önlemlerin göçük tehlikesine karşı acil olarak alınması uyarısında bulundu.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, çok sayıda otel ve binanın bulunduğu Lara semtindeki Konserve Koyu'ndaki falezlere ilişkin göçük tehlikesi olduğu belirterek, bölgedeki binaların acilen boşaltılması talebiyle Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurmuştu. Başvuru üzerine, Antalya Valiliği'nce Yıldız Teknik Üniversitesi'nden (YTÜ) 3 kişilik teknik heyet, Antalya'ya gelerek yaklaşık 1.5 ay önce falez kayalıklarında inceleme yaptı.

YTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik  Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, Doç.Dr. Mehmet Berilgen ve Dr. Cem Akgüner'den oluşan teknik ekip incelemesini tamamladıktan sonra ilk tespitler hakkında bilgi verdi.

Ayrıntılı rapor çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, çalışmanın sadece bir noktada değil bölgenin tamamını kapsadığını söyledi. Prof.Dr. Yıldırım, bölgedeki incelemelerinin sık sık devam edeceğini ve bölgedeki kaya hareketliliğinin teknik cihazlarla izlemeye alınacağını ve sondajların yapılarak, eski ile karşılaştırılarak, neler yapılması gerektiğine ilişkin raporun hazırlanacağını kaydetti. Teknik cihazlarla yapılacak incelemeler ve sondajlar ile kayma yüzeylerinin belirleneceğini belirten Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, falezlerin olduğu bölgedeki denizin içinde de 100 metreye kadar barimetrik haritanın talep edileceği ve deniz içindeki değişimlerin de göz önüne alınacağını vurguladı.

ETKİ BÜYÜYEBİLİR

Bölgede şu an 'Aman kayıyor, hemen binaları boşaltın' gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, rapor doğrultusunda alınması gereken önlemlerin ise bir an önce yerine getirilmesini aksi halde Konserve Koyu'nun doğu ve batı kısımları ile içerilere kadar etkinin büyüyebileceği uyarısında da bulundu. Prof.Dr. Yıldırım, bölgede bazı binaların kenarlarında çatlaklar gözlemlendiğini de söyledi.

HEYELAN GÖRÜLÜYOR

Falezlerden kopan ve 'tufa' denilen parçaların denize düştüğünün saptadığını dile getiren Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, şunları söyledi:

"Tufa kalsiyum karbonatlı bir yapı olduğu için bölgede erime boşluğu var. Nasıl yoğurdu kaşıkla alırsınız, orada bir boşluk oluşur, onun gibi parçalar düşmüş ve boşluk oluşmuş. Burada bir heyelan olduğu görülüyor. Bölgede ek sondaj yapılması gerekiyor. Burada sıkıntı var ve acil önlem alınması gerekiyor. Tufalar yukarıdan aşağı kaymış. Heyelan önlenip gerideki binalara aksetmesine izin verilmemeli, mevcut yapılar iyileştirilmeli. Karstik boşluk varsa betonla doldurup buradaki yere sağlamlaştırma yapılabilir."

Tehlikenin yaşandığı Konserve Koyu'ndaki boşluğun oluştuğu alanın 15 bina ve iki oteli kapsadığı belirtildi. Etki alanının raporun kesin sonucu ile ortaya çıkacağı Konserve Koyu'nun tamamında ise yüzlerce bina ve oteller bulunuyor.

DHA - Antalya - Mehmet ÇINAR
 

 
Gönlümdeki 14 Milletvekili
 
Bisikletlerinden vazgeçemiyorlar
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
merve dayar 20 Şubat 2011 Pazar 19:32

çok iy önlemimizi almamımızı sölüo :D

Yorumu oyla      3      3  
Tunç Tarımcı 4 Şubat 2011 Cuma 10:43

2000 yılında kentin imar planına esas jeoloji raporu Belediye tarafından hazırlanmıştır.Bu rapor Kent Konseyi Alt Yapı Gr tarafından değerlendirilmiş, bir rapor hazırlanarak kamu oyuna duyurulmuştur.Falezlerdeki sorunlar (sadece konserve koyu değil) da belirtilmiştir. 10 yıldır ele alınmayan bir konunun sadece bir kısmının bu günlerde konu edilmesi enteresandır.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatilde Davraz fırsatı
TED Antalya Koleji 12. sınıf öğrencileri yoğun bir çalışma temposuyla ...
Adam olacak çocuklar
Ünlü sanatçı Barış Manço, ölümünün 12'nci yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde ...
HATIR KREDİ KARTLARI
Geçtiğimiz dönem Antalya merkez ilçelerden birine bir partiden başkan ...
 
Gaspçıyı tekmeyle nakavt etti
Antalya'da hemşire Emine Şenbak, otomobiline binmek üzereyken yanına gelen ...
Plaj keyfi
Türkiye genelinde kar yağışı ve soğuk hava etkili olurken Antalya'nın ...
Ünlü boyacı
Antalya'ya konsere gelen türkücü Ankaralı Turgut, Kışlahan Havuzlu Meydan'da ...
 
10 yaralı
Mersin'in Anamur İlçesi yakınlarında iki otomobilin kafa kafaya çarpışması ...
Yaşamın kıyısında
Antalya'da işsiz kaldığı gerekçesiyle falezlere çıkıp intihar edeceğini ...
Üras'a çifte kutlama
Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras'a, Tekirova Belediyesi'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva