Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
8 Eylül 2023 Cuma - 14:27

Fatih Altaylı'ya göre, AKP ve CHP'nin Antalya Büyükşehir adayları tamam gibi...

Gazeteci Fatih Altaylı, önümüzdeki yerel seçimlerde Antalya’dan aday olacaklarla ilgili iddialı tahminlerde bulundu. Ak Parti’nin adayı olarak Çavuşoğlu’nu, CHP’den ise, “Bir ilçe başkanı” diyerek isim vermeden Ümit Uysal’ı işaret etti.

Fatih Altaylı ya göre, AKP ve CHP nin Antalya Büyükşehir adayları tamam gibi...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti'nin yaptırdığı tüm İstanbul anketlerinde Ekrem İmamoğlu'nun önde çıktığını belirten Altaylı, İyi Parti Lideri Meral Akşener'in "Kendi adayımızı çıkaracağız" açıklamasının AK Parti ve Beştepe için bir müjde olduğunu iddia etti.

Erdoğan'ın kafasındaki en önemli konunun İstanbul'u kazanmak olduğunu, Ankara'nın umurunda olmadığını öne süren Altaylı, "Benden duymuş olmayın ama iktidar partisinin yaptırdığı hemen hemen tüm anketlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Kiminde 1, kiminde 2, kiminde 3 puan önde" dedi. 

İSTANBUL EKİBİNİN BAŞINDA EFKAN ALA VAR

Erdoğan'ın bu yüzden eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı İstanbul için kurduğu özel birimin başına getirdiğini yazan Altaylı, "Ala da kendi kurduğu bir kadro ile İstanbul için doğru adayı belirlemek ve kenti yeniden AK Parti’ye kazandırmak için yoğun bir faaliyet içinde.

İSTANBUL'DA ADAY SAYISI 3'E İNDİRİLDİ

AK Parti'de İstanbul adayı konusunda kafaların karışık olduğunu belirten Altaylı, şöyle devam etti: "Meral Akşener’in 'İstanbul’da aday çıkaracağız' açıklaması her ne kadar AK Parti’yi ve genel başkanını rahatlatıp, umutlandırsa da son anda her şey olabilir mantığı ile işi sıkı tutmaya devam ediyorlar ve görünün o ki, aday sayısını üçe indirmiş gibiler."

İLK SIRADA SAĞLIK BAKANI KOCA VAR

"Şu ana kadar öne çıkan isim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Koca’nın pandemi performansı, kimseyi dışlamayan tavrı, öne çıkan bir siyasetçi olmasına rağmen kamplaşmaya neden olan bir siyaset anlayışına sahip olmaması, muhaliflerle bile diyalog kurabilme yeteneği, bunu çok doğal bir biçimde yapıyor olması ve oluşturduğu iyi insan imajı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı favori aday yapıyor. Şu anda ilk sırada o var."

İKİNCİ SIRADA KARAİSMAİLOĞLU GELİYOR

"Onu takip eden isim ise eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu. 25 yıllık İBB tecrübesi, bakanlığı döneminde İstanbul’da metrolarla ve diğer ulaşım projeleri ile kendini göstermeye devam etmesi ve Cumhurbaşkanı’nın güveni ve tabii Trabzonlu olması Karaismailoğlu’nu da plase haline getiriyor."

JOKER KURUM, BAŞKA İLE DE GİDEBİLİR

"Bir diğer adayın da eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğu zaten sır değil. Ancak Kurum joker olarak sadece İstanbul’a değil, başka illere hatta Ankara’ya bile düşünülüyor. İstanbul şansının giderek zayıfladığı aşikar.

ERDOĞAN ŞAPKADAN TAVŞAN DA ÇIKARABİLİR

Tabii Erdoğan’ın şapkadan tavşan çıkarma ihtimali her zaman var, o da ayrı. Tabii AK Parti ne yaparsa yapsın İstanbul’u kazanmaları CHP’nin yapacağı hatalara bağlı ki, CHP’nin bir hata yapacağına AK Parti tarafı kesin gözüyle bakıyor.

ANTALYA ADAYI YÜZDE 99 MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

AK Parti'nin adaylığı kesinleşen tek büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu belirten Fatih Altaylı, "Şu anda AK Parti’nin belediye başkan aday adayları arasında yeri hemen hemen kesinleşmiş tek kişi var. Eski Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu. Antalya’da aday yüzde 99 o olacak gibi." iddiasında bulundu. 

BÖCEK’İN YERİNE…

Altaylı, Antalya ile ilgili iddialarını şöyle sürdürdü:

“Çavuşoğlu da aynen Fahrettin Koca gibi siyasi olarak çok kamplaşma yaratmış biri değil. Antalya’da esnafla, halkla, şunla, bunla hep arası iyi. Partideki gücünü her zaman Antalya lehine kullandı. Evet, bazı işlerle ilgili adı anılmış, ailesinin oradaki işlerinden dolayı bazı karalamalara, bazı gerçeklere -onu da bilmiyoruz- muhatap olmuş olabilir. Ama Antalya halkının esnafın vatandaşlarının çok da negatif bakmadıklarını ve Antalya’da güçlü bir aday olabileceğini düşünüyorum.

Burada CHP’nin büyük yanlışlıkları var. Bir, korona salgını döneminde Muhittin Böcek’e yani mevcut başkana, Anavatan Partisi kökenli olan mevcut başkana yapılanlar. İki Böcek’in kendi kendine yaptıkları. Burada söylemek istemeyeceğim ama Antalya’da çok konuşulan bazı meselelerden ötürü Muhittin beyin bir zafiyeti var.

Onun yerine CHP kuvvetle muhtemeldir ki bir başka adayı, bir ilçe belediye başkanını getirecektir. Ama karşısında Mevlüt Çavuşoğlu olduğu zaman iş güç. Hele hele Antalya’da merkez sağın gücü göz önüne alınırsa, Meral Akşener’in ‘Biz kendi adayımızı çıkaracağız’ demesi halinde orada büyük ihtimalle AK Parti ipi göğüsler.”

 

 
Anadolu parsı, bu kez sislerin arasından çıktı
 
Konyaaltı’nda okullar yeni döneme hazır
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akrep 9 Eylül 2023 Cumartesi 12:57

Bu Fatih Altay'lı da çok sallıyor.Herhalde sallama çayı çok içiyor.Bir zamanlar Alo Fatih vardı,bu da herhalde 'Salla Fatih'olsa gerek.Zaten videolarında da ona buna sallayıp duruyor.O nedenle çok ciddiye alınacak bir tahmin olmamış.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 8 Eylül 2023 Cuma 17:30

Desenize CHP kurultayından sonra ortalık ısınacak.Böcek senelerdir Belediye Başkanı,Konyaaltı göçler sayesinde zaten büyüdü.Böcek o günün ittifak ortamında ortak aday formülü tuttu.Ancak madem ittifak olmayacak Böcek CHP örgütlerine uzak ve yabancı,örgütler de seçmende çalışmaz.O nedenle Böcek'in değiştirilmesi şart.Hatta CHP,İyi Parti işbirliği olsa da Böcek Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığını kaldıracak liyakatte değil.Zaten sürekli krizler çıkıyor.Belediye'yi AKP kadroları yönetiyor.Velhasıl Böcek değişmeli ve en liyakatli olan İlçe Belediye Başkanlarından birinin aday yapılması uygun olur.

Yorumu oyla      0      0  
taş 8 Eylül 2023 Cuma 15:55

Böcek'te zaten CHP kadroları ile doku uyuşmazlığı mevcut.Başkan'ın CHP örgütleri ile hiç bir bağı yok.Belediye'yi kendi çevresinden tanıdığı sağ kadrolarla yönetiyor.O nedenle CHP'li bir İlçe Başkanının Büyükşehir adayı olması normal.Bu aday Manavgat,Muratpaşa,Konyaaltı veya Döşemealtı Başkanı mı olur onu önümüzdeki İl başkanlığı seçimlerinden çıkan sonuçtan görürüz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu parsı, bu kez sislerin arasından çıktı
DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, ilk kez 2019'da Batı ...
Antalya'da pitbull saldırısında dehşeti yaşadı
ANTALYA'da sokakta başıboş dolaşan pitbull cinsi köpek, sahibinin yanındaki ...
Otodrag 2. Ayak yarışları Kepez'de
KEPEZ Belediyesi ve Kepez Otomobil ve Motorsporları Kulübü işbirliğinde ...
 
ATSO Başkanı Bahar: OVP, nitelikli üretimi teşvik edecek
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Ali Bahar, Orta Vadeli Program'ı ...
3 milyar liralık bütçede söz Muratpaşalı'da
Antalya’da iş ve alışveriş merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, Kaleiçi ...
Antalyasporlu Naldo'nun oğlu 48 saat uyutulacak
ANTALYA'da 2 otomobil ile motosikletin karıştığı kazada Antalyaspor'un ...
 
Antalya Kemer Kaymakamı Solmaz, göreve başladı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinin yeni Kaymakamı Ahmet Solmaz görevine başladı.
Sel felaketine karşı 'Kasukabe' modeli önerisi
TTKD Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, kararsız yağışların artmasına bağlı ...
Manavgat Kaymakamı Demir Antalya'ya veda etti
CUMHURBAŞKANLIĞI Kararnamesi ile Samsun'un İlkadım ilçesi kaymakamlığına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva