Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
1 Ağustos 2017 Salı - 13:08

Faytoncu, sıcak ve susuzluktan telef olan atı bırakıp kaçtı

ANTALYA'da, turistlere kent turu yaptırmak için faytonlara koşulan atlardan biri, iddiaya göre tur sırasında aşırı sıcak ve susuzluktan çatlayarak öldü. Faytoncu ise ölen atın koşum takımlarını çıkarıp leşi terk ederek başka bir faytonla olay yerinden kaçtı.

Faytoncu, sıcak ve susuzluktan telef olan atı bırakıp kaçtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa İlçesi Gençlik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki olay, dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Adı henüz belirlenemeyen faytoncu, iddiaya göre tarihi Kaleiçi'nden 500 TL'ye anlaştığı 5 turisti faytona alarak kent turuna çıktı. Işıklar Caddesi'nden geçip Fevzi Çakmak Caddesi'ne geldiğinde atın daha hızlı gitmesini isteyen faytoncu, iddiaya göre birkaç defa kırbaçla vurdu. Ancak at hızlanmak yerine bir anda yere yığıldı ve ağzından salya akmaya başladı. Çevredekiler ata yardım etmek için koştu. Ancak faytona bağlı at birkaç dakika içerisinde öldü. Faytoncu ölen atın koşum takımlarını çözerken bir taraftan da başka bir faytoncu arkadaşını yardım için çağırdı. Durumu gören vatandaşlar, ata işkence edildiğini iddia ederek tepki gösterdi. Bir vatandaş ise yaşananları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

LEŞİ BIRAKIP KAÇTI

Görüntülerde, "Ekmek teknem gitti, yazık oldu" diyerek atın koşum takımları ve faytonu çözen faytoncunun çağırdığı arkadaşının faytonuna binerek olay yerinden uzaklaştığı görüldü. İhbar üzerine gelen polis ekipleri faytoncuyu yakalamak için çalışma başlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise yaptıkları incelemede, atın sırtında açık yara izi olduğunu, ayaklarına ise nal yerine araç lastiğinden kesilen parçaların çakıldığını belirledi. Ayakları halatla bağlandıktan sonra kepçe yardımıyla kamyonete yüklenerek götürülen leş veteriner hekimin incelemesinden sonra gömülecek.

FAYTONCULARA TEPKİ

Çevredekiler aynı güzergahı kullanarak turist gezdiren diğer faytonculara tepki gösterdi. Faytoncuları durdurmaya çalışan 22 yaşındaki Erkin Yiğit, müşterileri uyarıp hayvanlara işkence edildiğini iddia etti. At öldüğünde sahibinin kaçma telaşında olduğunu belirten Yiğit, "Atın başında sahibi vardı. Duyduğum tek şey 'Ekmek teknem gitti' oldu. Bu hayvanlar Antalya'nın sıcağında sürekli aç ve susuz çalıştırılıyor. Atın sahibi hayvanın koşum takımlarını topladı. Faytonu da arkadaşının faytonunun arkasına bağladıktan sonra binip gitti" dedi.

Görgü tanıklarından Necmi Bilgili ise olay sırasında faytonda 5 turistin olduğunu söyledi. Atın bir anda yere yığıldığını anlatan Bilgili, "Evimin penceresinden bakarken atın bir anda titreyip yere yığıldığını gördüm. Geldiğimde ölmüştü. Bu atlar sıcakta sabahtan gece yarısına kadar çalıştırılıyor" diye konuştu.

'5 KİŞİNİN BİNMESİ İNSANLIK DIŞI'

Veteriner hekim Emre Demir de "Sıcakta bir atın çektiği faytona 5 kişinin binmesi insanlık dışıdır. Hava çok sıcak. İnsanlar bile bir şey yiyip içemezken onlar sıcak asfaltta çalıştırılıyor" dedi.

Atın gün boyu sıcakta çalıştırılıp susuz kalmasından dolayı çatlayarak ölmüş olabileceği kaydedildi.

ANTALYA'DA, TURISTLERE KENT TURU YAPTIRMAK ICIN FAYTONLARA KOSULAN ATLARDAN BIRI, IDDIAYA GORE TUR SIRASINDA ASIRI SICAK VE SUSUZLUKTAN CATLAYARAK OLDU. FAYTONCU ISE OLEN ATIN KOSUM TAKIMLARINI CIKARIP BASKA BIR FAYTONLA OLAY YERINDEN KACTI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, TURISTLERE KENT TURU YAPTIRMAK ICIN FAYTONLARA KOSULAN ATLARDAN BIRI, IDDIAYA GORE TUR SIRASINDA ASIRI SICAK VE SUSUZLUKTAN CATLAYARAK OLDU. FAYTONCU ISE OLEN ATIN KOSUM TAKIMLARINI CIKARIP BASKA BIR FAYTONLA OLAY YERINDEN KACTI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)


Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Dün Silivri bugün Antalya
 
Valentin Pastal Antalyaspor'da
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ben hayvansever 2 Ağustos 2017 Çarşamba 14:55

Atlatin yasam haklarina kosullarina aykiri bilincsiz kultursuz egitimsiz sevgisiz merhametsiz zalim insanlarin elinde sehrin iklim kosullarinda bakimsiz ac susuz ayaklarinda nal yok sirtindan para kazanıyorlar sadece turizme katkısı yok www.change.org kampanyaya imza verin fayton devri kapansın şehir trafiğinde sıcak gürültü ışık aç susuz sevgisiz calistirilan canlarimiza destek verin. Yaşam alanlarına sevgiye kavussunlar

Yorumu oyla      3      3  
Deniz 2 Ağustos 2017 Çarşamba 13:04

Sayın Can isimli yorumcu, elinize sağlık ne güzel dile getirirmiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfen bu hayvanların çilesini bitirin,bir avuç görgüsüz keyif yapacak diye paradan başka bir şeyi önemsemeyen bu arbacıların zulmünden elinden kurtarın, şu sıcakta aç susuz gece yarılarına kadar ayakta kalmaktan bir deri kemik kalmışlar,dram hayvanların halinden belli,bu garibanlara yardım edin.

Yorumu oyla      3      3  
Can 2 Ağustos 2017 Çarşamba 09:52

"Şanlı yurdumuz At üstünde kurtuldu. At dayanıklı hayvan. At şöyledir, At böyledir" laflarıyla telef edilip gidiyorlar. Yahu tamam bu hayvan dayanıklı ama, saatlerce çayır çimende gerekli besini aldığında, buz gibi akan dereden gerekli suyu aldığında dayanıklı. Saatlerce ayakta durur derler, hayır efendim belediye kızar ses olur diye ayaklarına çaktığınız araba lastiğinden bozma nal ile ayakta falan duramaz. Antalya kavurucu sıcak şu günlerde, arkasına bağlanan ve 2 soytarı binip romantik an yaşayacak (yerim onların romantikliğini) diye aksesuarlarla daha ağırlaştırılan 4x4 jeeplere uygun olan 21" jantlarla top arabasına çevrilen bu ağırlığı kaldırabilir mi bu yavrucak, yığılır kalır işte. Hayvanlara yapılan eziyet ve işkencenin yaptırımı az. İnsan neyse onlarda O. Cinayetle yargılansın o insan bozması herif...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat Kavaklı Cami yıkılıyor
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Kavaklı Camii'nin yıkılıp yenisinin ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 963 ...
Güzeller tatilde
ANTALYA'da düzenlenen Miss Kemer International 2017 Güzellik Yarışması ...
 
İki kardeş kazada yaralandı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde otomobille çarpışan motosiklette iki kardeş yaralandı.
Çocuklara diş sağlığı hizmeti
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde açıldığı ...
Atık yangın korkuttu
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde dün gece sera atıklarının yoğun olarak döküldüğü ...
 
Boş binada yangın çıktı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde boş binada çıkan yangın büyümeden söndürüldü.
O park böyle olacak
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, olayların çıktığı ...
Gurbetçi genç, tatil için geldiği Antalya'da kayboldu
AVUSTURYA'dan ailesiyle geldiği Antalya'da kaldığı pansiyondan çıkan 14 ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva