Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 09:58

Fedakar anne, kendisini engelli oğullarına adadı

İZMİR'in Gaziemir ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sadiye Candemir (35) tüm hayatını beyin felci olarak bilinen serebral palsi (SP) hastası engelli iki oğluna adadı.

Fedakar anne, kendisini engelli oğullarına adadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Doğuştan yüzde 99 engelli iki oğlunun hem eli ayağı hem de hayat enerjisi olan Candemir, "Bazen vücudum yorgun düşüyor ama sürünsem bile onlara bakarım. Onlar benim canım ciğerim" dedi.

Gelecek pazar günü kutlanacak Anneler Günü'ne sayılı günler kala İzmir'in Gaziemir ilçesinde hayatını beyin felci olarak bilinen serebral palsi (SP) hastası engelli iki oğluna adayan Sadiye Candemir'in fedakarlığı, oğullarının hayatını bir ölçüde kolaylaştırdı. Sadiye Candemir, 16 yaşındayken ilk bebeğini kucağına aldı. Çocukluğunu yaşayamadan anne olan Candemir, serebral palsi hastası iki oğlu ile bir odanın içinde yaşam mücadelesi veriyor. İlk oğlu Ahmet Candemir (19) ile küçük oğlu Yunus Emre Candemir'in (10) yüzde 99 engelli olduğunu anlatan Candemir, kızı Zeynep Sümeyye'nin (12) ise sağlıklı bir çocuk olarak ilkokula gittiğini söyledi. Çocuklarını çok sevdiğini ve onların iyiliği için dua ettiğini belirten anne Candemir, "Çocuklarımdan ikisi genetik olduğu söylenen bu hastalık nedeniyle yatağa bağlı yaşıyor. Benim de onlar gibi bütün günüm ve hayatım bu odada geçiyor. Hiçbir yere gitmiyorum. Sosyal hayatım yok. Bazen 1 ay geçiyor kapının önüne çıkmıyorum. Tamamen onlara bağlıyım. 'Aman kusar boğazına kaçar' diye bırakamıyorum" dedi. Onlara bir bebek gibi bakan ve sevgisini hiç eksik etmeyen anne, oğullarının bu sevgiye karşılık verdiğini belirterek, "Bence her şeyi anlıyorlar. Sevdiğim zaman bana tebessüm ediyorlar ama verebildikleri fazla tepki yok. Her gün onlar için ekmeği sıcak suyla eziyor, yoğurt ya da çorba gibi gıdalarla besliyorum. Özel mamaları da var. Ama Ahmet 19 yaşında olduğu için ona artık mama vermiyorlar. Devlet karşılamadığı için 1 yıldır ona mama alamıyorum. Mamanın bir kutusu 13 lira. Küçüğe her gün 4 şişe içiriyorum. Aile hekimi ayda bir eve gelip muayene ediyor, ilaç yazıyor. Onlar için elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

'SÜRÜNSEM BİLE ONLARA BAKARIM'

Eşinin geçici olarak inşaatlarda çalıştığını anlatan Sadiye Candemir, ev kiralarının 750 lira olduğunu söyleyerek, maddi imkansızlıklar içinde yaşadıklarını dile getirdi. SP'li iki oğlunun tamamen ona muhtaç olduğunu belirten Candemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Hiçbir komşum bana gelmez. Ben gidemediğim için onlar da gelmiyor. Bir destekçim yok. Gönül ister bazen dışarı çıkıp hava alayım. Bazen 'kapımı biri çalsa da biraz onlara baksa' diyorum. İkizler için olan engelli arabalarından olsa onları alır dışarı çıkarırım. Benim durumum yok ki alayım. Bazen vücudum yorgun düşüyor ama sürünsem bile onlara bakarım. Onlar benim canım ciğerim. Nasıl bakmam? Onları çok seviyorum. Onların eli kolu benim. Ben evlatlarım için yorulmam. Sağlığım yerinde olduğu sürece onlar için hizmetimi eksik etmem."

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE YASAYAN 3 COCUK ANNESI SADIYE CANDEMIR (FOTOGRAFTA) TUM HAYATINI ENGELLI IKI OGLUNA ADADI. DOGUSTAN YUZDE 99 ENGELLI IKI OGLUNUN HEM ELI AYAGI HEM DE HAYAT ENERJISI OLAN CANDEMIR, "BAZEN VUCUDUM YORGUN DUSUYOR. AMA SURUNSEM BILE ONLARA BAKARIM. ONLAR BENIM CANIM CIGERIM" DEDI. ILK OGLU AHMET CANDEMIR (SAGDA) ILE KUCUK OGLU YUNUS EMRE CANDEMIR (SOLDA) (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR,DHA)

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE YASAYAN 3 COCUK ANNESI SADIYE CANDEMIR TUM HAYATINI ENGELLI IKI OGLUNA ADADI. DOGUSTAN YUZDE 99 ENGELLI IKI OGLUNUN HEM ELI AYAGI HEM DE HAYAT ENERJISI OLAN CANDEMIR, "BAZEN VUCUDUM YORGUN DUSUYOR. AMA SURUNSEM BILE ONLARA BAKARIM. ONLAR BENIM CANIM CIGERIM" DEDI. ILK OGLU AHMET CANDEMIR (SAGDA) ILE KUCUK OGLU YUNUS EMRE CANDEMIR (SOLDA) (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR,DHA)

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE YASAYAN 3 COCUK ANNESI SADIYE CANDEMIR (FOTOGRAFTA) TUM HAYATINI ENGELLI IKI OGLUNA ADADI. DOGUSTAN YUZDE 99 ENGELLI IKI OGLUNUN HEM ELI AYAGI HEM DE HAYAT ENERJISI OLAN CANDEMIR, "BAZEN VUCUDUM YORGUN DUSUYOR. AMA SURUNSEM BILE ONLARA BAKARIM. ONLAR BENIM CANIM CIGERIM" DEDI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR,DHA)

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE YASAYAN 3 COCUK ANNESI SADIYE CANDEMIR (FOTOGRAFTA) TUM HAYATINI ENGELLI IKI OGLUNA ADADI. DOGUSTAN YUZDE 99 ENGELLI IKI OGLUNUN HEM ELI AYAGI HEM DE HAYAT ENERJISI OLAN CANDEMIR, "BAZEN VUCUDUM YORGUN DUSUYOR. AMA SURUNSEM BILE ONLARA BAKARIM. ONLAR BENIM CANIM CIGERIM" DEDI. AYDA BIR EVE KONTROLE GELEN AILE HEKIMLERI, COCUKLARI MUAYENE EDIYOR. (FOTOGRAFTA) (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR,DHA)

IZMIR'IN GAZIEMIR ILCESINDE YASAYAN 3 COCUK ANNESI SADIYE CANDEMIR TUM HAYATINI ENGELLI IKI OGLUNA ADADI. DOGUSTAN YUZDE 99 ENGELLI IKI OGLUNUN HEM ELI AYAGI HEM DE HAYAT ENERJISI OLAN CANDEMIR, "BAZEN VUCUDUM YORGUN DUSUYOR. AMA SURUNSEM BILE ONLARA BAKARIM. ONLAR BENIM CANIM CIGERIM" DEDI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR,DHA)

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Rusya'da çığ düştü: 7 turist hayatını kaybetti
 
Enkaz altında kalan Karabaş'ın 2 bacağı kırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tılsımları takıya dönüştürüyor
BURSA'da yaşayan Zafer Karazeybek (59), karanfil, hayvan kemiği, deniz ...
Otomobil, motosiklete çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
TOKAT'ın Erbaa ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Orman yangını, 15,5 saat sonra kendiliğinden söndü
GİRESUN’un Espiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan, arazinin sarp olması ...
 
Skandal paylaşım
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iptal etmesi ...
Yangında ölen yaşlı çift toprağa verildi
ORDU'nun Altınordu ilçesinde önceki gün tek katlı betonarme evde çıkan ...
24. Dönem POMEM Kadın Aday Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Geçtiğimiz günlerde 24. Dönem POMEM kadın aday başvurusu duyurusunda bulunmuştuk.
 
İnşaatın temelindeki taşı kesmeye çalışırken öldü
BEBEK'te bir inşaatın temelinde bulunan taşı spiral taşlama makinesiyle ...
Motosiklet sürücüsüne sopayla vurmaya çalıştı
ANKARA'da kamyonet sürücüsünün, trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsüne ...
Uygulama noktasında 6 yavru köpeğe bakıyor
ADIYAMAN’da polis memuru Mehmet Yılmaz (44), görevli olduğu uygulama noktasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva