Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
24 Ocak 2012 Salı - 11:46

Felçli kardeşi için gönüllü olarak cezaevinde yatıyor

İşlediği bir suçtan dolayı çarptırıldığı 17 yıl hapis cezasını çekmek üzerine konulduğu Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde geçen yıl Haziran ayında merdiven boşluğuna düşmesi sonucu felç olan ve nefes alma dışında hiçbir işini kendisi yapamayan hükümlü 24 yaşındaki Özgür Uygun'a, üç ay önce cezaevine gönüllü olarak izinli giren ağabeyi 26 yaşındaki Soner Uygun bakıyor.

Felçli kardeşi için gönüllü olarak cezaevinde yatıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uygun kardeşlerin en büyüğü olan 41 yaşındaki Birol Uygun, felçli kardeşinin tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi ve iyileşinceye kadar cezasının ertelenmesini istedi.

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde polise mukavemet ve ağır ceza hakimliğine hakaret gibi suçlarla 17 yıl hapis cezası alan Özgür Uygun'un cezaevinde başına gelenler, ailenin diğer fertlerini de etkiledi. Cezasının 5 yılını Manisa'da tamamlayan Özgür Uygun, geçen yılın Nisan ayında Isparta Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Aynı yılın 14 Haziran gecesi kavga ettiği 3 mahkum tarafından merdiven boşluğundan atıldığı iddia edilen Özgür Uygun, Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Uygun, art arda iki beyin ameliyatı geçirdi, ancak felç oldu. Cezaevinde yapılan inceleme sonucu, Özgür Uygun'un intihar girişiminde bulunduğu yolunda rapor düzenlendi. Ailesi ise Özgür Uygun'un üç mahkum tarafından merdiven boşluğuna atıldığını iddia etti.

3 AYDIR KARDEŞİ İÇİN CEZAEVİNDE
Yalnızca nefes alabilen, vücudunun hiçbir uzvu tutmayan Özgür Uygun'un bakımı da sorun oldu. Özgür Uygun'un bakımını savcılıktan izin alarak cezaevine refakatçi olarak giren ağabeyi Soner Uygun üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası Soner Uygun, kardeşine bakabilmek için yaklaşık 3 aydır gönüllü olarak girdiği cezaevinde kalıyor. Büyük ağabey Birol Uygun, kardeşi Özgür Uygun'un sağlık durumuyla ilgili raporlarının bulunduğunu, kardeşinin tedavisine devam edilmesini için cezasının ertelenmesini istedi.
Ağabey Birol Uygun, şöyle konuştu:
"Kardeşim Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5 yıl kaldıktan sonra geçen yıl Nisan ayında Isparta Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. 14 Haziran gecesi aynı koğuşta kaldığı üç mahkum tarafından merdiven boşluğundan atıldı. Hastaneye kaldırılan kardeşimin kafatasının yarıldığı belirlendi. Isparta Devlet Hastanesi'nde Beyin Cerrahı Halit Demiralay 2 ayrı ameliyat yaparak, kardeşimi hayata döndürdü. Ancak kardeşimin tüm vücudu felç oldu. Cezaevi yetkilileri bize kardeşimin intihar girişiminde bulunduğunü söyledi. Ancak, kardeşimin 3 mahkum tarafından merdiven boşluğundan atıldığını, kardeşimin el işaretleriyle yaptığı anlatımından öğrendik."
ÇOCUKLARINA HASRET KALDI
Geçirdiği iki beyin ameliyatı sonrası Isparta ve İzmir'deki Yoğun Bakım Servisi'nde şuuru kapalı olarak makinelere bağlı halde 4 aya yakın süre yatan Özgür Uygun, bilinci açıldıktan sonra yeniden Isparta Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Ağabey Birol Uygun, şöyle devam etti:
"Ağız yoluyla beslenmeye başlanan kardeşim tekrar cezaevine gönderildi ama nefes almak dışında hiçbir işini kendi yapamıyor. Vücudunun tamamı felçli. Savcılıktan özel izin alarak, benim küçüğüm, Özgür'ün büyüğü olan Soner Uygun cezaevine refakatçi olarak girdi. Soner, kardeşimin yemeğini yediriyor, altını değiştiriyor ve diğer ihtiyaçlarını gideriyor. Cezaevi yönetimi, kardeşlerim için ayrı bir koğuş açmışlar, orada kalıyorlar. Refakatçi olarak içeri giren kardeşim evli ve 2 çocuğu var. Kardeşlerimle birlikte Salihli'deki simitçi fırınımızda çalışıyorduk. Şimdi ben tek başıma kaldım. Kardeşim Soner'in ailesine de ben bakıyorum. 3 aydır çocukları babalarını görmedi. Felçli kardeşimi cezaevinde yalnız bırakmayalım istedik, şimdi bizim ailelerimiz de rezil oluyor."
'TEDAVİSİNİN HASTANEDE SÜRMESİNİ İSTİYORUZ'
Uygun, kardeşinin cezaevinde kendi başına kalabilecek durumda olmadığına dair rapor alınması gerektiğini, ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan raporun henüz gelmediğini kaydetti. Uygun, "Kardeşim 7 aydır yatakta. Diğer kardeşim de 3 aydır cezaevinde başında beklemek zorunda kaldı. Kardeşimi felçli olarak cezaevinde yatırmak yerine, iyileşinceye ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir hale gelinceye kadar tedavisinin tam teşekkülü bir hastanede devam ettirilmesini ve cezasının iyileşinceye kadar ertelenmesini istiyoruz" isteğinde bulundu.
 

Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, (DHA)-

 
Yeniden yargılanacak
 
Antalya iş dünyasından yüz nakli şükranı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Ocak 2012 Salı 22:06

katilleri canileri serbest bırakan adalet polise mukavemet yüzünden felçli insanı hapiste tutuyor inanamıyorum biz hangi ülkede yaşıyoruz

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cizre'de KCK operasyonu
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya ...
İlişkiye girdiği kadını, ‘Fazla para isteyince’ öldürdü.
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi'nde tek başına oturduğu evin yatak odasında çıplak ...
SGK'dan 50 soruya yanıt
Sosyal Güvenlik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası'yla ilgili merak edilenlere 50 soruda yanıt verdi.
 
Depremden korkmadı yobazdan korktuğu kadar
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk Kızılayı arasında afet zararlarını ...
Hakan Şükür şikayetçi oldu
AK Parti İstanbul Milletvekili eski futbolcu Hakan Şükür, Şike davasının ...
Sarkozy'e Kayseri işi uyarılar
Kayserili esnaf, Fransa’da 'Soykırımı İnkar Tasarısı'nı, protesto etmek ...
 
Pulluğa Bizans mezarı takıldı
Adana’da traktörle tarlasını süren çiftçi Ahlat Gezer, tarihi mezarı ortaya ...
Kardak kayalıkları yine ısındı
Muğla 'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük beldesi açıklarındaki Kardak kayalıklarında ...
Sokakta snowboard keyfi
Yoğun kar yağışı Gaziantep'te hayat olumsuz etkilenirken, gençler bir ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva