Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
27 Ocak 2015 Salı - 13:15

Ferrarili müteahhitin hakimden isteği

ANTALYA'da 500'e yakın kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla 14 ay tutuklu kalan, geçen Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ferrarili müteahhit Ahmet S.'nin strese girdiği öne sürerek elektronik kelepçenin çıkarılmasını istedi.

Ferrarili müteahhitin hakimden isteği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya şikayetçiler ile elektronik kelepçe takılarak tutuksuz yargılanan müteahhit Ahmet S. ile diğer 21 sanıktan 17'si katıldı. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, şikayetçi sayısı fazla olduğu için her duruşmada 40-50 kişinin ifadesinin alınabildiğini söyledi. İfadeye çağrılmayan 150 şikayetçi daha olduğunu anlatan Altuğ, önümüzdeki duruşmalarda da ifade alınmasına devam edileceğini söyledi. Sanıklar hakkında örgütsel faaliyet kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açıldığını belirten Altuğ kimlik tespitinden sonra 32 müştekinin ifadesini aldı.

"ŞEHİT EŞİMİN KAN PARASIYDI"
Şehit eşi olduğunu anlatan şikayetçilerden Mihdiye Ekici, 13 yıl önce polis memuru eşi Muzaffer Ekici'nin Kemer'de görevi sırasında geçirdiği trafik kazası ardından kendilerine 25 bin lira kan parası verildiğini anlattı. Parayı bir ev almak için sakladığını belirten Ekici, "2013 yılında bir arsa gösterdiler. Bu arsanın önünde tabelası vardı. Kısa sürede inşaatı bitireceklerini söylediler. Ben şehit eşi olduğumu söyleyince 50 bin liralık dairede 5 bin lira indirim yapacaklarını söylediler. 45 bin liraya anlaştık. Bankadaki 25 bin lirayı inşaat firmasının hesabına yatırdım. Kalanını da evi teslim alınca verecektik" dedi. Kendilerine satılan hayali dairenin üç kişiye daha satıldığını öğrenince üzüntüsü daha da katlanan Mihdiye Ekici şikayetçi olduğunu söyledi.

"BAŞIMA GELMEYEN KALMADI"
27 yıl hemşirelik yaptıktan sonra ev sahibi olma hayaliyle başvurduğu firma tarafından dolandırıldığını anlatan Gülşen Doğan, şöyle dedi:

"Bana Zeytinköy semtinde kabası bitmiş bir binayı gösterdiler. Dairenin inşaatını iki ayda bitirip tapuyu vereceklerini, bitmezse her ay kira ödeyeceklerini söyleyip ikna ettiler. Bu sözlere aldanıp 85 bin TL'ye daireyi almaya karar verdim. 2012 model bir otomobilimi 35 bin lira saydık. 20 bin lira da kredi çekip nakit verdim. Kalan 30 bin lirayı inşaat tamamlanınca verecektim. İnşaat öylece ortada kaldı. Ben elektriksiz, susuz, kapısız, penceresiz olan eve taşındım. Çünkü kredi çektiğim için taksit ödüyordum. Benim üniversitede okuyan iki kızım var. Uyuşturucu madde bağımlıları şantiye halindeki bu binaya da dadanmışlardı."

Başına gelmeyen olay kalmadığını söyleyen Doğan, "İskanı olmadığı için ikametgahımı da burada gösteremiyordum. Yıllar önce geçirdiğim bir trafik kazasından dolayı hakkımda tazminat davası açılmış. Buna dair karar da elime geçmedi. 58 bin lira tazminata mahkum edilmişim, tebligat elime ulaşmadığı için haberim olmadı. Bu yüzden itiraz da edemedim ve karar kesinleşti. Taksitlendireyim dedim ancak 3 bin liralık taksitleri de ödeyemiyorum" dedi.

Duruşmada fenalaşan Gülşen Doğan, "Ahmet S. tutuklandığında tahliye edilmesi için dualar etmiştim. Belki cezaevinden çıkınca bizim binalarımızı tamamlar diye düşünmüştüm. Ama tahliye olduktan sonra da bir gelişme yaşanmadı" dedi. 

Duruşmada dinlenen 5 çocuk annesi Ayşe Aslan, Fransa'da yaşayan Kezban Havutçu, hemşire Seda Aygüler başlarından geçeni anlatarak müteahhitten şikayetçi oldu.

"KELEPÇE PSİKOLOJİMİ BOZDU"
Duruşmaya elektronik kelepçeyle katılan müteahhit Ahmet S., zararları gidermek için kendisinin 2 yıl kadar bir süreye ihtiyacının olduğunu söyledi. Bu süreçte 144 dairelik bir projeyle ve başka projelerle ilgili çalışmaları tamamlamayı planladıklarını anlatan Ahmet S., projeyle ilgili İstanbul'daki iki şirketle görüşmeler yaptıklarını anlattı. Şehir dışına çıkma yasağı ile elektronik kelepçenin kendisini kısıtladığını söyleyen Ahmet S., "Elektronik kelepçeden rahatsızım. Üzerimde bulunması beni strese sokuyor. Adli kontrol kararının kaldırılmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, bunun üzerine "Bizi gelecekteki projeleriniz ilgilendirmiyor. Biz geleceğe değil geçmişe bakıyoruz" dedi ve Ahmet S.'nin elektronik kelepçenin çıkarılması istemini reddetti.

Bugüne kadar 350 şikayetçinin ifadesini alan mahkeme kalan 150 şikayetçinin de ifadelerinin alınabilmesi için duruşmayı Nisan ayına erteledi. Duruşmanın ardından sanık avukatları ve şikayetçiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. 

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9-13 ve 15 Nisan'da yapılacak duruşmalarda kalan 150 kişinin ifadesinin alınıp savcının mütaalasını vermesiyle davayı karara bağlayacak.

OPERASYON NASIL BAŞLADI?
Antalya'da proje üzerinden maket ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda Ferrari marka lüks otomobillerle poz veren müteahhit Ahmet S. ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı. 500'ün üzerinde kişinin dolandırıldığı iddiasıyla müteahhit Ahmet S. ve şirket çalışanı 21 kişi hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak' suçlarından dava açıldı.

İlk duruşmada tutuklanan müteahhit Ahmet S. ve çalışanlar 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Müteahhit Ahmet S.'ye elektronik kelepçe ve şehir dışına çıkış yasağı getirildi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -


 

 
EPDK'dan çok önemli uyarı
 
CHP 64 ilde ön seçim yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zabıtadan çiçekli özür
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürlüğü, Mevlana Kavşağı'ndaki ...
Kepez'den engellilere özel hizmet
KEPEZ Belediyesi, Kepez İlçe Müftülüğü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...
İskandinav emeklileri Antalya'da yaşayacak
ALARKO Holding, Antalya'daki 1000 dönümlük arazide İsveç, Norveç, Danimarka, ...
 
Dansın kalbi Antalya'da atacak
DÜNYANIN prestiji en yüksek dans yarışmalarından biri olan 'Dünya Dans ...
Muratpaşa'daki uygulamaya ilgi çok büyük
MURATPAŞA Belediyesi'nin, ilçe sakinlerinin şikayet, öneri ve taleplerini ...
Demre'de iş güvenliği kursu
ANTALYA Demre'de Halk Eğitim Merkezi tarafından 'iş güvenliğine giriş' ...
 
ATSO Başkanı Budak: Antalya markası için çalışıyoruz
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, üretilen ...
Babasının gözyaşını silen Tuana'ya bir koli oyuncak
ANTALYA'da yılbaşı gecesi 200 arkadaşıyla birlikte işten çıkartılan Murat ...
Antalya için yağmur uyarısı
Antalya'nın 6 ilçesi için yağmur uyarısı yapıldı. Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle:
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva