Çocuklar ilk kulacını Muratpaşa’da attı
Çocuklar ilk kulacını Muratpaşa’da attı
Sanatçı Can Kolukısa'ya veda
Sanatçı Can Kolukısa'ya veda
Haftalardır kayıp olan kadının bedeni bavuldan çıktı
Haftalardır kayıp olan kadının bedeni bavuldan çıktı
19 yıl sonra çözülen cinayette ağırlaştırılmış müebbet talebi
19 yıl sonra çözülen cinayette ağırlaştırılmış müebbet talebi
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:48

Fethiye'de sakız üretimi için 198 ağaç dikildi

Trüf Mantarı, lavanta bahçeleri, koku vadisi projeleri ile ses getiren Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticileri sakız ağacı ile tanıştırıyor. Pilot bölge olarak Fethiye Karakeçililer Mahallesi'nde 6 dönümlük Sakız Deneme Bahçesi arazisine 198 sakız ağacı dikimi yapıldı.

Fethiye de sakız üretimi için 198 ağaç dikildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sakız Deneme Bahçesi'nde hem bu konuda üretim yapmak isteyen üreticiler için eğitim alanı, hem de üretime başlamak isteyen üreticiler için fidan üretiminin yapılabildiği bir anaç fidanlığı bulunuyor. Menengiç sakızı üretimi yapılan Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerini pilot bölge olarak seçen belediye 2017 yılında 198 sakız ağacını toprakla buluşturdu. Sakız Ağacı'nın 5- 6 yaşından itibaren sakız vermeye başlayacağını söyleyen yetkililer, bu ağaçların tam verimine 12-15 yaşlarında ulaşacağını belirterek tam verimde bir ağacın yaklaşık 320 gram sakız verdiğini söyledi. Sakız ağacının 100 yaşına kadar yaşayabildiğine dikkat çeken yetkililer, köklerinin 20- 25 metre derinliğe inebildiği için kuraklığa çok dayanıklı bir ağaç türü olduğunu ifade etti. Yunanistan'ın Sakız Adası'nda üretimi yapılan sakızın Türkiye'de sadece İzmir'e bağlı Çeşme-Karaburun ilçeleri arasındaki bölgede mevcut olan 200- 300 ağaç ile amatör olarak yapıldığını vurgulayan yetkililer Yunanistan'ın Sakız Adası'nda yıllık üretim miktarının 100- 110 ton civarında iken Türkiye'de sadece 5-10 kilogramlık bir üretimin olduğunu belirtti. Ayrıca tıpta ve gıda sektöründe kullanılan sakızın kalitesine bağlı olarak değişmekle birlikte kilogram satış fiyatının 120- 180 Euro civarında olduğunu söyleyen yetkililer, Yunanistan'da sakız üretiminin yıllık getirisinin 12 milyon dolar civarında olduğuna dikkat çekti.

TRUF MANTARI, LAVANTA BAHCELERI, KOKU VADISI PROJELERI ILE SES GETIREN MUGLA BUYUKSEHIR BELEDIYESI URETICILERI SAKIZ AGACI ILE TANISTIRIYOR. PILOT BOLGE OLARAK FETHIYE KARAKECILILER MAHALLESI'NDE 6 DONUMLUK SAKIZ DENEME BAHCESI ARAZISINE 198 SAKIZ AGACI DIKIMI YAPILDI. (FOTO:IZMIR DHA)

TRUF MANTARI, LAVANTA BAHCELERI, KOKU VADISI PROJELERI ILE SES GETIREN MUGLA BUYUKSEHIR BELEDIYESI URETICILERI SAKIZ AGACI ILE TANISTIRIYOR. PILOT BOLGE OLARAK FETHIYE KARAKECILILER MAHALLESI'NDE 6 DONUMLUK SAKIZ DENEME BAHCESI ARAZISINE 198 SAKIZ AGACI DIKIMI YAPILDI. (FOTO:IZMIR DHA=

TRUF MANTARI, LAVANTA BAHCELERI, KOKU VADISI PROJELERI ILE SES GETIREN MUGLA BUYUKSEHIR BELEDIYESI URETICILERI SAKIZ AGACI ILE TANISTIRIYOR. PILOT BOLGE OLARAK FETHIYE KARAKECILILER MAHALLESI'NDE 6 DONUMLUK SAKIZ DENEME BAHCESI ARAZISINE 198 SAKIZ AGACI DIKIMI YAPILDI. (FOTO:IZMIR DHA)

TRUF MANTARI, LAVANTA BAHCELERI, KOKU VADISI PROJELERI ILE SES GETIREN MUGLA BUYUKSEHIR BELEDIYESI URETICILERI SAKIZ AGACI ILE TANISTIRIYOR. PILOT BOLGE OLARAK FETHIYE KARAKECILILER MAHALLESI'NDE 6 DONUMLUK SAKIZ DENEME BAHCESI ARAZISINE 198 SAKIZ AGACI DIKIMI YAPILDI. (FOTO:IZMIR DHA)

İZMİR, (DHA)

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Damada düğünde takı yerine egzoz ve çelik jantlı tekerlek
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, otomobil tutkunu damat Erkan Karakeçi'ye ...
Lastik botlarda 65 kaçak göçmen yakalandı
EDİRNE'nin Enez ilçesinde, lastik botta yasa dışı yollardan Yunanistan'a ...
Yasak yola girince faciaya neden oluyordu
İZMİT'te yüzde 18 eğime sahip, kamyon ve kamyonetlerin girmesinin yasak ...
 
Su ve mama kaplarını molozla doldurmuşlar
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde yaşayan Özen Özkaya (50), sokak hayvanları ...
Soğukkanlı abla kardeşini ölümden böyle kurtardı
BAŞAKŞEHİR'de oyun oynadığı ipi boynundan çıkarmayan çocuk asansörde dehşeti ...
Kaza sonrası kullandığı çam kozalağı reçelinin üretimine başladı
AFYONKARAHİSAR'da üniversitede okuduğu 2013'te trafik kazası geçiren ve ...
 
Sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu kokteyl
GAZİANTEP'te, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ...
Getirisi en yüksek alternatif ürün, bamya
OSMANİYE Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, üretimi ve hasadı zahmetli ...
20 yıldır yaşadığı minibüste ölü bulundu
ANKARA'da Cafer Kılıç (73), 20 yıldır içinde yaşadığı otogardaki terk ...
 
Dursun Gündoğdu
Sen, 'Örtmenim çişim geldi' derken bak o neler yaptı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ormanları koruyalım
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
İsa Altun
İsa Altun
Bilişim güvenlik farkındalığı
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva