ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
13 Mart 2014 Perşembe - 21:47

Fettah Tamince; Bu haber beni çok yaraladı

Rixos Oteller zincirinin patronu Fettah Tamince ile tanışıklığım uzun yıllara dayanıyor. Hayatının ilk röportajını benimle yapmıştı.

Fettah Tamince; Bu haber beni çok yaraladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

Kendisiyle uzun bir aradan sonra, geçtiğimiz günlerde gazeteci arkadaşlarımla ITB Fuarı için gittiğimiz Berlin’de karşılaştık. Büyükelçilikte ayaküstü biraz sohbet ettik. Sonra Antalya’da uzun uzun sohbet ederiz dileğiyle vedalaştık.

Ve, bugün ben dahil 5 gazeteci arkadaşla kent merkezindeki Rixos’ta buluştu.

Daha sohbetin başında, gazeteci arkadaşlara beni işaret ederek,  “Benim için Fettullahçı diye yazan ilk kişidir” dedi.

Bizimle buluşma meselesini danışmanlarına açtığını, onlardan ‘Olmaz’ yanıtını aldığını samimi bir şekilde paylaştı ve şöyle dedi; “Ama sizler benim dostlarımsınız. Sizlerle geçmişim var.”

Cemaat, hükümet konularına pek girmek istemedi, sınırlı konuştu.  Berkin Elvan’ın cenaze törenini kastederek,  “Bakın bir cenaze defnederken iki cenaze daha çıktı. Makul olmak lazım” dedi. ‘Bireyi’ ön planla tutan toplumların refaha ve başarıya ulaştığından söz etti.
Turizm meselelerine girdik. Hem kendisi, hem bizim için sıcak bir gündem maddesi olan Faselis Antik Kenti’ne getirdik konuyu. Yapılan haberler çok yaralamış. “Burası bana peşkeş çekilmiş bir alan değil” diyerek girdi söze ve şunları söyledi;

AHLAKSIZLIKTIR

“Buraya değerler katmaya çalışan, yeni ürünler getirmeye çalışan bir adamım. Fettah Tamince Antalya’daki fiyatların artmasına katkı sağlamıştır. Tesislerin kalitesinin artmasına katkı sağlamıştır, turizmin önüne vizyon getirmiştir. Doğa ile ahlaken bağdaşmayacak bir şeyin önüne markamı koyar mıyım?.. Negatif bir haber dünyada haber olur, markama zarar verir. Ben niye böyle bir şey yapayım? Hukuk devletinde ne yaparsın, gider mahkemeye verirsin. Bana göre doğru olan size göre yanlış olabilir. Bazıları bunu doğru da bulmayabilir. Fotoşopla antik kentin üstüne bir beş yıldızlı bina koyup ‘Fettah, bu sana yakışıyor mu?’ diye haber yaptırmakta ahlaksızlıktır.  Böyle bir iftira da doğru değildir. Benim projem antik kente 2 kilometre…  SİT alanına komşuyuz. Ne SİT alanı ile ne antik kentle ilgili olan bir yer burası… Denizden de uzak. Ben doğaya uygun bir tesis yapacağım. Antalya’nın aleyhine, doğanın aleyhine bir şey olsun elimi uzatmam. Tahsis bana da yapılmış değil.  Neymiş, Fettah bey Ak Parti’nin sevilen çocuğu vs... Öyle değil. Bu beni de, Ak Parti’yi de yaralıyor inanın. Ak Parti döneminde bana yapılmış hiçbir tahsis yok.”
Tamince, ailesini de alıp Dubai’ye yerleşti bir ara… Sorduk, ‘Hala Dubai’de misiniz? diye... 7 yıl kalıp sonra İstanbul’a dönüş yapmışlar. Kendisi iş dolayısıyla dünyayı sık dolaşıyor ve en çok da Antalya’ya geliyor. Burada da şehir merkezindeki Rixos Downtown’un bir katında kalıyor. Bir ara bizi terasa çıkarıyor ve Antalya Körfezi’ni gösteriyor. Pırıl pırıl bir güneş ve masmavi bir deniz var. ‘Dünyayı gezdim, böyle güzel bir kent yok. Antalya’yı çok seviyorum” diyor.

Ancak, bizim gibi onu da mutsuz eden, kıyılarında 5 yıldızlı otellerin bulunduğu Antalya’nın çarpık kentleşmesi… “Bu şehir yan gelip yatma şehri değil. Günde 50 proje tartışılmalı. Antalya’nın buna ihtiyacı var. Eğer böyle olursa Antalya turizmde daha da büyür” deyince, “Siyasete girip belediye başkanı olmayı düşünüyor musunuz?” diye soruyor bir gazeteci arkadaş, o da, “Siyasetle işim olmaz” diye kestirip atıyor.

TANITIMA YENİ BİR MODEL

Tamince, Antalya’da turizm ticaret pazarlama birimi veya konseyi kurulmasını öneriyor. ‘Antalya Tanıtım A.Ş’ var’ diyoruz… Ama onun kafasındaki farklı. Her turizmcinin katkı koyacağı yasal bir zorunluluktan bahsediyor.  Ve, şu örneği veriyor;

“Örneğin Las-Vegas’ta dat.com ‘da göreceksiniz, 1500 adet organizasyon var ve bu organizasyonlarla on milyonlarca ziyaretçi getiriyor. Elektronik fuarı düzenlediğinde firmaları getiriyorsun, otellere 3 kat para ödüyorsun. Dubai en büyük at yarışını düzenliyor, o hafta  250-300 bin kişiyi topluyor. Büyük paralar dönüyor. Bu organizasyonları otel ya da şahıs yapmıyor, kurum yapıyor.  Antalya’da da turizm ticaret pazarlama birimi veya konseyi olmalı. Tanıtım A.Ş’nin bütçesi yeterli değil. Güçlü bir kurum olması gerekiyor. Dünya çapında organizasyon yapmak gerekiyor. “


 
 

 
Xanadu artık OTİ'nin
 
'Çıkmış oradan şerefsiz'
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahir 16 Mart 2014 Pazar 16:48

sn fettah bey benim ismim mahir rixos premium belek te 3 sene çalıstım çok guzel bir otel ancak haddime degil ama o kadar çok adamcılık var kı inanın gecenin saat 5 in de degeri 700 milyar olan pırlanta kolyeyi guvenlige teslim ettim bir kimsede cagırıpta tesekkur etmedi efendim calıstıgım surede bir kurusunuza dokun madım rixos amblemli logolar yere dustugunde kımsenın ayaklarının altında gezmesın dıye kalabalıgın ıcıne gırıp kaldırdım esımle beraber calısıoduk mudurumuzun bıtanesı esıme nını etek gıyıp partıde calısacaksın dedı bende ona gerekenı yaptım pısman da degılım ama ınanın ne mudur ne amır kımse pozizyonunu hak etmıyor efendım diyecegim bunlar efendim insallah yazdıklarım size ulasır ALLAHA emanet olun

Yorumu oyla      4      4  
Çağla 15 Mart 2014 Cumartesi 12:43

Sn Fettah Bey örnek bir patron. Rixos da çalışmaktan gurur duyuyorum...

Yorumu oyla      5      4  
mehmet çetin 15 Mart 2014 Cumartesi 11:46

Kim ne derse desin Fettah Tamimce Antalya'ya ve bir çok ülkeye iş kapısı açmış ve birçok insanın evine ekmek götürmesine vesile olmuştur.Fettah bey'in oteller zincirinde 8 yil gibi bir sure calistim çalıştığım zaman zarfinda sadece gununde maasimi aldim demek haksızlık olur, bunun yaninda sosyal davranislar semineri, yöneticilerin egitimi, egiticilerin eğitimi, bütçe planlama eğitimi, Rusça dil egitimi vs.bircok egitim aldim ve hayata bakis acim degisti.Zaten Fetteh Tamimce'de elinden kitap düşmeyen kültürlü biri.Antalya'ya ve dünya ya bu kadar + sı on birl bence eleştiri degil taktiri hakeder.Soruyorum hangimiz onun ulkeye ve dis ulkere sagladigi + larin yüzde birini yaptık?

Yorumu oyla      7      5  
fatih şenhanlı 15 Mart 2014 Cumartesi 11:25

2002 yılında tekirova rixos un daha inşaat aşamasında ağaçlık bir alanda çalışan bir kepçe operatörü yanlışlıkla bir çam ağacının dalını kırdı ve o sırada orda olan Fettah beyin verdiği tepkiyi gözümle gördüm... allah yolunuzu açık etsin..

Yorumu oyla      7      5  
levent yilmaz 14 Mart 2014 Cuma 21:41

Ben daha once bir rixos gurubu calisani olarak Sn Fettah beyin yaptigi ve yapacagi tüm yeniliklerin turizm geleceği için çok faydali olacagina inanıyorum,insanlar bu ve bunun gibi tesislerin kiymetini bilmeli,sahip cikmali.

Yorumu oyla      5      4  
DENİZ CAN 14 Mart 2014 Cuma 16:51

Adını taşıyan Denizcilik meslek lisesine katkılarının devamını diliyorum.Lisenin önüne stadyum yapılıncaya kadar o arsaya Yurt yapılsa daha çok faydalı olurdu.

Yorumu oyla      4      4  
Salih 14 Mart 2014 Cuma 13:40

Bünyenizde bir şirkette çalışmaktan gurur duyuyorum. Ornek bir patron ve işadamı

Yorumu oyla      10      7  
deterjan 14 Mart 2014 Cuma 11:11

kim nederse desin fettah tamince gercekten harika bir insan... Ben ne onun otelinde calıstım nede bir menfaat beklemedim.. sahsen tanımamda .. ama yaptıkları ortada... Aynen ümit beye katılıyorum... Mİami olur burası...

Yorumu oyla      11      7  
ümit okur 13 Mart 2014 Perşembe 22:46

Sayın Fettah Tamince gibi vizyonu ve girişimci ruhu olan Antalya sevdalısı 15-20 işadamı olsa, bu şehir Miami olur.. ama gel görki olan yatırımcılarıda küstürmekte üstümüze yok.. sadece eleştiri yaparız kötüleriz ama birimizde çıkıp arkadaş senin projeyi şöyle yaparsan bizde arkandayız demeyiz.. çünki yıkmak veya olduğu gibi çürümeye bırakmak daha kolay.. @umitokur

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Xanadu artık OTİ'nin
Aydıner Şirketler Grubu ve OTI Şirketler Grubu Türkiye'nin konaklama sektöründeki ...
Türel'den turizm çalışanlarına ev müjdesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan ...
Savaş ve Antalya
TÜRKİYE'nin turizmdeki büyük pazarı Rusya ve Ukrayna'da yaşananlar ve ...
 
Bakan yok Adana’sı var
BERLİN- Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) açıldı.
ATSO-Pera işbirliği
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 40 yılı aşkın süre kullanılan ...
Vural Öger'in muhteşem dönüşü
ALMANYA’nın Hamburg kentindeki 'Öger Türk Tur Şirketi’nin kurucusu Vural ...
 
Turizm geliri ne kadar oldu?
TÜRKİYE'nin 2013'teki turizm geliri, bir önceki yıla göre yüzde 11.4 artarak ...
Side'de 4 otele kapatma cezası
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'nde, jandarma ekiplerinin ...
Diren Olimpos
Antalya'nın dünyaca ünlü tarihi kenti Olimpos, yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya.
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva