AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
19 Ocak 2011 Çarşamba - 13:44

Fidanlar toprağa

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2011 yılında 9 bin 300 hektar alanda yapacakları ağaçlandırma çalışmasında 7.5 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Fidanlar toprağa
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakan Eroğlu, Antalya'nın Serik İlçesi ve bağlı 6 beldeyi ilgilendiren içme suyu projesi için Serik Karalar Düğün Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak ve Abdurrahman Arıcı'nın eşlik ettiği Bakan Eroğlu, 70 milyon TL proje bedeli olan içme suyu projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirildiğini belirterek, "Serik ve civarı için helal olsun. Ne yapılsa azdır" dedi.

69 YILLIK PROJE

Serik ve beldelerini ilgilendiren içme suyu projesinin 1942 yılında gündeme geldiğini fakat aradan geçen onlarca yıla rağmen hayata geçirilemediğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Meselenin kangren olduğunu gördüm. Milli park falan deniyor. Hakikaten oturdum bir mühendis gibi gelen debiler ne kadar, değişim ne kadar, ne kadar su ihtiyacı var? Hesap ettim, gözden geçirdim. Beldelerimiz dahil olmak üzere 1024 litre saniyelik bir ihtiyaç var. Kaynağın debisi 20'de, 30'da biri. Niye verilemedi diye şaşırdım. Milli Park olduğu için üstün kamu yararı gerekiyormuş, bundan daha üstün kamu yararı mı olur?" diyerek konuşmasına devam etti. Söz konusu projenin hayata geçirilmesi için yatırım programında yayınlamasının beklendiğini belirten Bakan Eroğlu, ardından ihale sürecinin başlayacağını söyledi. Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Serik ve civarı bu suya layıktır. Aslında kolay ama kangren olmuş meselenin çözümünden dolayı fevkalade memnumum. Bir bakanın su için 2 gün vaktini ayırması mümkün değil ama vekillerimiz bunu sağladılar. Bu müjdeyi vermek bizi mutlu kıldı. Antalya için devasa yatırımlar yapıyoruz. Bizim gözbebeğimiz Antalya'yı dünyanın en önemli kongre merkezi haline getirmek istiyoruz. Kış aylarında da çalışma yapılması gerekir. Bakanlığımıza bağlı kamu kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla devasa yatırımlar yaptık. Sadece bizim yaptığımız yatırımlar son 8 yılda 900 milyonu aşıyor. Sadece Devlet Su İşleri (DSİ) 542 milyon TL yatırım yapmış."

7.5 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Antalya'daki yatırımlarını kalem kalem anlatan Bakan Eroğlu, Mart ve Nisan aylarında Dim Barajı sulama hattı ve Gazipaşa Gökçeler Barajı'nın temellerinin atılacağını açıkladı. Antalya'nın mavi bayrak sayısı bakımından dünyada ilk 4 içinde bir şehir haline geldiğini belirten Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, "Turizm deyince akla Antalya geliyor. Ağaçlandırma konusunda da Türkiye'de en önemli ağaçlandırma çalışmasını yaptık. 2011 yılında 9 bin 300 hektar alanda 7.5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Antalya'nın havası temiz, denizi temiz ve suyu da tertemiz olup etrafı da yeşillik olunca turist mecburen burayı tercih ediyor" diye konuştu.

ANTALYA İÇİN YARIŞIYORUZ

Türkiye geleninde, 6 farklı bölgeye yapılacak meteoroloji radarlarından birinin de Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne yapılacağını belirten Bakan Veysel Eroğlu, Belek, Patara gibi Özel Çevre Koruma alanlarında yaptıkları kıyı düzenlemeleriyle Antalya'yı bambaşka bir güzelliğe kavuşturduklarını söyledi. Antalya'ya farklı bakanlıkların yaptıkları yatırımları da anlatan Bakan Eroğlu, "Ulaştırma Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı yarışıyor. Ulaştırma Bakanlığı 8 yılda 1.1 milyar TL'lik yatırım yapmış. 267 kilometre bölünmüş yolu tamamlamış. Kısa zamanda hızla tren gelecek. TOKİ'nin çalışmaları destansı. 3 bin 22 konut inşa ediliyor" diye konuştu.

'KÜRESEL GÜÇ HALİNE GELDİK'

Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından toplantıdan ayrılarak AK Parti Serik İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Yalnız sizden bir talebimiz var. Bakın genç ve dinamik bir teşkilat. Hem ilimiz hem de ilçemiz için seçimler çok önemli. Ülkemiz için çok önemli. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı sağlıyor. Eğer siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrarın sağlanması mümkün değil. Türkiye'nin gidişatı fevkalade iyidir. Şu anda küresel bir güç haline gelmeye başlıyor. Bu iyi gidişi mutlaka devam ettirmek için sizlerin seçimlerde iyi çalışması hatta şu andan itibaren çalışmaları fevkalade önemlidir. Biz Antalya ve ilçelerinde büyük bir başarı bekliyoruz. İnşallah 12 Haziran'da bir değişiklik olmazsa Antalya, inşallah AK Parti'nin yüzünü ak edecektir. Bu ülkeye hizmet etmez için gece gündüz mesai yapacağız, çalışmak boynumuzun borcudur."

ANTALYA İÇİN HEDEF 15 MİLYON

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Serik'teki temaslarının ardından Antalya Expo Center'de gerçekleştirilen ANFAŞ Hotel Equipment 22. Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyonu İhtisas Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Üç gün devam edecek ve 2 milyar dolar iş hacmi yaratması beklenen ihtisas fuarının açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, fuara 345 firmanın katıldığını ve 30 bin ziyaretçi hedeflendiğini belirterek, "Bu rakamlar fuarını ne derece önemli olduğunun çök önemli bir göstergesi" dedi.

Antalya'yı dünyada turizmin başkenti ilan etmek için çalıştıklarının dile getiren Bakan Eroğlu, "Antalya herşeyi ile buna layıktır" dedi ve Antalya için turist sayısı hedefinin 15 milyon olması gerektiğini kaydetti. Bakan Eroğlu, "Antalya'yı 15 milyona çekelim diye düşünüyorum. Türkiye'de 45 milyon turizm potansiyelini en azından 2012 yılına kadar hayata geçirmeliyiz" dedi.

Bakan Eroğlu, Antalya'nın 2010 yılında yakaladığı 10 milyon turist hedefinin kentin potansiyeli açısında düşük bir rakam olduğunu söyledi. Hükümet olarak aldıkları karar uyarınca sempozyum ve kongre tipi etkinlikleri kış aylarında Antalya'ya kaydırarak kenti desteklemeyi benimsediklerini kaydeden Bakan Eroğlu, "Artık Antalya tanınıyor. İstanbul yanında Antalya da deniyor. Bu bakımdan Antalya ile gurur duyuyoruz. Sizlerde birlikte Antalya için büyük bir hedef koyalım. 15 milyon turist iç turizmde canlanma, spor, kongre ve yayla turizmiyle gelişim. Bunun için eylem planı hazırlayım. Var mısınız? Antalya ile ayrı gönül bağım var. Mühendislikte ilk stajımı burada yapmıştım. Ben Antalya'nın bakanı olarak değil hizmetkarı olarak üzerime düşeni yapmaya hazırım" diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, beraberindekilerle birlikte fuarın açılışının gerçekleştirdikten sonra firmaların standlarını gezdi.

NARAS BARAJI'NIN TEMELİ ATILDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Manavgat Irmağı'nın Naras kolu üzerinde inşa edilecek Naras Barajı'nın temel atma törenine katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Bakan Eroğlu, bakanlığının Türkiye'nin 116 noktasına yerleştirdiği hava kalitesi ölçüm istasyonlarıyla hava kirlilik oranları takip ettiklerini söyledi. Bakan Eroğlu, "İstanbul'da 1990'lı yıllarda gazeteler promosyon olarak gaz maskesi dağıtıyordu. Şimdi İstanbul, en temiz şehirlerden birisi. 116 noktada 81 ilimizde hava kalitesini otomatik olarak ölçüyoruz. Çevrede nereden nereye geldik. Altını çizerek söylüyorum, gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci hükümet bizim hükümetimizdir. Halep oradaysa arşın Antalya'da" diye konuştu.

'KORUYUCU HEKİM GİBİYİZ'

Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün sadece Antalya'ya değil bütün Türkiye'ye önemli hizmetler yaptığını belirten Bakan Eroğlu, "900'den fazla tesisi tamamladık. Bu tesislerden 190 civarındaki baraj ve gölet. Geriye kalanı içme suyu, taşkın projeleri. Yaptığımız çalışmalarla 1 milyon hektardan fazla alanı sulamaya açtık. 30 şehrimize içme suyu götürdük. 2030 yılına kadar içme suyunu sorunun kökünden çözdük" dedi.

Çevre koruma çalışmaları kapsamında katı atık bertaraf tesislerinin yapımına hız verdiklerini anlatan Bakan Eroğlu, 41 milyon vatandaşın katı atıklarının toplanarak bertaraf edildiğini söyledi.

Yine ayrı kapsamda atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon çalışmalarında atılım yaptıklarını belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Çevreye bir kuruşluk yatırım, sağlık masraflarında 10 misli tasarruf sağlıyor. Bizim yaptığımız her yatırım sağlık bakamından çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı'nın koruyucu hekimliğini yapıyoruz" sözleriyle konuşmasına devam etti. Hopa Limanı'ndan İskenderun Limanı'na kadar tüm limanlarda 198 atık kabul tesisi kurduklarını belirten Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, "Sintine atıkları falan artık denizlere atılamıyor. Antalya niye mavi bayrakta dünyada 4'üncü? Sebebi bu" dedi.

SIKI PAZARLIK YAPTI

Temeli atılan Naras Barajı'nın silindirle sıkıştırılmış betondan yapılan özel bir baraj olduğunu belirten Bakan Eroğlu, 78 metre yüksekliğe ulaşacak barajda 104 milyon metreküp su biriktirileceğini söyledi. Bakan Eroğlu, 70 bin 750 dekarlık alanda cazibeli sulama yapacak Naras Barajı'nın bölgeye bereket getireceğini dile getirirek, "Şu toprakları görüyoruz 'Adam ekseniz biter' denir, bunlar böyle topraklar" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, ihale şartnamesinde barajın bitiş tarihi olarak belirtilen 23 Mayıs 2014 tarihinin çok uzun olduğunu belirterek yüklenici firma NVS İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Gürsesli'yi platforma çağırdı. Bakan Eroğlu, töreni izlemeye gelen Manavgatlılara, "23 Mayıs 2014 tarihinde barajın bitmesine razı oluyor musunuz?" diye sordu. Bakan Veysel Eroğlu, aldığı "Hayır" cevabıyla Gürsesli'ye dönerek, "Gece gündüz çalışacaksın. Paraya sıkıldığın zaman telefon edersin, para göndeririz artık. Diyorum ki, bir yıl öne çeksek" dedi. Gürsesli, Bakan Eroğlu'nun bu talebini geri çeviremedi ve 2013 yılının Temmuz ayının 23'ünde barajı tamamlama sözü verdi.

BARAJDA OLTA BALIKÇILIĞI

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, sözle de yetinmedi, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker'in de imzasının alarak bu taahhüdü kağıt üzerinde resmiyete döktü. 23 Temmuz 2013 günü saat 12.59'da Naras Barajı'nın açılışının yapılacağını ilan eden Bakan Eroğlu, yüklenici firmadan olta balıkçılığı için barajda özel bir alan ayrılmasını istedi. Ardından töreni izleyen kadınlara dönerek, "Biz geldiğimizde buranın balıklarından ikram edersiniz?" diye seslenen Bakan Eroğlu, kadınlardan ses çıkmayınca, "Hiç oralı olmuyorlar" dedi.

Konuşmasının ardından köylülerin petek bal hediye ettiği Bakan Eroğlu, Naras Barajı'nın temelini atmak için platforma yerleştirilen düğmeye bastı. Temel atma töreninin ardından Bakan Eroğlu hatıra ağacı dikti

 
Balbay'a destek
 
Şoförün talihsiz sonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay'a destek
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Adalet ve Demokrasi Haftası ...
Moral abla
Antalya’da kalp yetmezliği nedeniyle ölümü beklerken, beyin ölümü gerçekleşen ...
Üniversite kredisine af
YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, geçmişte ...
 
Antalya'da yangın paniği
ANTALYA Konyaaltı'nda lüks rezidanstta, dış izolasyonun tamiratı sırasında ...
Küçük aşık adliyede
Antalya'nın Alanya ilçesinde, komşu köyde oturan kız arkadaşı nüfus kayıtlarında ...
Anneden en güzel doğum günü hediyesi
48 yaşındaki Havva Çimen, 5 yıldır diyalize giren 26 yaşındaki kızı Seçil ...
 
Kredi ve Yurtlar yurt dışına açılıyor
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurt ...
Gazetecilere çamur atmayın
Antalya’da bir belediye başkanı, bir otelde iki kadınla birlikte görüntülenmişti. ...
AKP'nin MHP'li başkan sevgisi
Antalya’nın Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile transfer görüşmelerini ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva