TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
6 Haziran 2022 Pazartesi - 10:29

Film gibi olay! Yaşlı adamın 200 milyonluk arazisine kondular

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hiç evlilik yapmadan yaşayan 78 yaşındaki Erdal Yenisoy'un ölümü filmlere konu olacak bir olayın ortaya çıkmasına neden oldu.

Film gibi olay! Yaşlı adamın 200 milyonluk arazisine kondular
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yenisoy, Ankara'ya getirilerek bir evde ölecek hale gelene kadar tutuldu. Bilincini kaybettiğinde hastaneye götürülerek yoğun bakıma alınan Yenisoy, ertesi gün, 8 Mayıs 2021'de Covid-19 teşhisiyle hayatını kaybetti.

Yenisoy'un ölümünü tek akrabası olan amcasının çocukları 6 ay sonra duydu. Amca çocukları, yaptıkları araştırmalar sonucunda yaşlı adamın bir şebeke tarafından öldürüldüğünü ortaya çıkarmaya çalışıp, suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçeye göre, Yenisoy'un Fethiye'nin Faralya Mahallesinde deniz kenarındaki 200 milyonluk arazisi, noterden satış vekaletnamesi aldığını ileri süren bir kişi tarafından yeni kurulan bir şirkete 20 milyon liraya satıldı.

Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre evlenmeyen ve hiç çocuğu olmayan 78 yaşındaki Erdal Yenisoy, İsviçre'de çevre ve insan sağlığı konusunda yüksek lisans eğitimini yaptıktan sonra 1976 yılında Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yaşamaya başladı. O dönem köy olan ve sarp olması nedeniyle kimsenin yerleşmediği Faralya Mahallesinde araziler satın alan Yenisoy, yerli ve yabancı turistlere rehberlik, sağlıklı beslenme uzmanlığı, yoga ve enerji danışmanlığı yaptı. 5 kuzeni dışında başkaca akrabası olmayan Yenisoy, o akrabalarıyla da Ankara'ya geldiğinde zamanlarda görüştü.

Yenisoy'un yakınlarına, geçen yıl Kasım ayında Fethiye Vergi Dairesinden Yenisoy'un varisleri olduğu için vergi borcu ödenmesi yapmaları konusunda bildirim geldi. Yenisoy'a uzun süredir ulaşamayan yakınları, yaptıkları araştırmada, Yenisoy'un 8 Mayıs 2021'de öldüğünü, kimsesizler mezarlığına defnedildiğini, 200 milyonluk arazisinin de bir vekaletname ile satıldığını öğrendi. Yenisoy'un Fethiye'deki bir bankadan açılan hesabında 10 milyon bulunduğu öğrenen yakınları asıl şoku, Yenisoy'un ölmeden bir gün önce yoğun bakımda yatarken, öldüğü gün ve sonrasında yapılan para transferlerini görünce yaşadı.

200 MİLYONLUK ARAZİ 20 MİLYONA SATILDI, HESABA 10 MİLYON GELDİ

Erdal Yenisoy'un yakınlarının yaşadığı şok bununla da kalmadı. Yenisoy'un Fethiye'de Faralya Mahallesindeki deniz kenarında bulunan yaklaşık 200 milyon değerindeki arazisinin tapuda değeri 20 milyon gösterilerek 21 Ocak 2021'de Yenisoy'un noterden vekalet aldığı anlaşılan Haydar Y. tarafından Necati E.'ye satışının yapıldığı görüldü. Necati E.'nin ise satıştan bir ay önce Ankara merkezli bir şirket kurduğu, tapunun bu şirket adına alındığı ortaya çıktı.

FAİZE YATIRDIKLARI PARADAN 1 MİLYON DAHA ÇALDILAR

Araştırmalara devam eden ailenin Erdal Yenisoy'un Ankara'da Aydınlar mahallesindeki bir eve getirilerek burada tutulduğu, Erdal Yenisoy adına değerli arazinin satışından önce bir bankada hesap açıldığı, Haydar Y.'nin bu hesaba arsanın satış bedeli kısmi ödeme açıklamasıyla 10 milyon lira gönderdiği belirlendi. Arsa satışının ardından vadeli hesaba geçirilen paradan Erdal Yenisoy ve yakınlarının irtibatı bulunmayan kişilere her ay internet bankacılığı üzerinden 1 milyon para havale edildiği, son olarak hesapta 9,5 milyon kaldığı görüldü.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNETMİŞLER

Erdal Yenisoy'un Ankara'da kim tarafından ve neden yerleştirildiği bilinmediği evden sahibi tespit edilemeyen bir cep telefonu tarafından 112 Acil yardım servisi aranılarak 7 Mayıs 2021'de Ankara Şehir Hastanesine "karın ağrısı ve mide bulantısı" şikayetiyle kaldırıldığı, Yenisoy'un hastaneye gittiği gün yoğun bakıma alındığı, bir gün sonra da Kovid-19 teşhisiyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Yakınları bu bilgiyi aldıktan sonra Yenisoy'un cenazesinin nerede olduğunu araştırdıklarında ise bir şok daha yaşadı. 

Cenazenin kim tarafından nasıl götürüldüğü sır gibi kalırken, Yenisoy'un Ankara Şehir Hastanesinden alınarak Fethiye'de kimsesizler Mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı.

ÖLDÜĞÜ GÜN VE SONRASINDA PARA TRANSFERİ YAPILMIŞ

Erdal Yenisoy'un hesaplarında yapılan incelemelerde, Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakımına yatırıldığı gün hesabının internet şubesinden 250 bin lira, öldüğü gün 250 bin lira, öldükten sonra 2 gün sonra da 79 bin lira para transferi yapıldığı görüldü. Yenisoy'un kuzenleri Fethiye'ye gittiklerinde bir kişinin kendilerini arayarak Erdal Yenisoy'un arsalarının satışının nasıl yapıldığı, organize bir örgüt tarafından bütün mal varlığının bitirildiğini kendilerine anlatacağını ancak bunun karşılığında para vermeleri gerektiğini söyledi. Bu emlakçının da örgüt içerisinde bulunduğunu düşünen kuzenler, 16 kişi hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Tasarlayarak adam öldürme", "Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

"KOVİD OLDUĞUMDA YANINA GİTTİM"

Erdal Yenisoy'un kardeşleri Fethiye'de yaptıkları araştırmaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusunda detaylandırdı. Yenisoy'un ölmeden önce emlakçı Mustafa Ş. ile çok sık görüştüğünü öğrenen yakınları Mustafa Ş.'nin işyerine gidip yaşadıklarını şikayet dilekçesinde şöyle anlattı:

"Fethiye'de yaptığımız araştırmalara göre, Mustafa Ş.'nin son dönemlerde mal varlığı artmış. Mustafa Ş.'nin yanına gittiğimizde son derece telaşlı ve panik haldeydi. Mustafa Ş. bize, 'Erdal ağabeyin akrabalarının olduğunu bilmiyordum. Kendisini 15 yıldır tanıyorum. Bana arsasını satacağını söyledi. Ben Kovid-19 olduğum dönem yanına birkaç kez gittim. Ankara'da bodrum katta bir evde yaşıyordu. Ev çok kötü olduğu için bir üst kata taşıdım. Hayatını kaybettiğini duyunca özel bir cenaze aracılığıyla Fethiye'ye getirdik. Fethiye Kimsesizler Mezarlığı 1770 nolu mezara defnettik" dedi.

Biz yakınları olarak Erdal Yenisoy'a Kovid virüsünün sanıklar tarafından bilinçli bulaştırılarak ya da bulaştırılmasa da kovid olmasına rağmen tedavi ettirilmeden ölmesinin sağlanmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Suç işlemek amacıyla kurulan bu örgütün çökertilmesini istiyoruz."

 
Kepez sutopu oyuncusu fabrikası oldu
 
Ünlü iş insanına şantaj şoku! 30 bin dolar vermezsen...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serinlemek için girdiği baraj gölünde boğuldu
AĞRI'nın Patnos ilçesinde, serinlemek için baraj gölüne giren Mustafa Özer (14) boğuldu.
Afgan Milat, boğazından ve göğsünden vuruldu
KONYA'nın Ereğli ilçesinde Afganistan uyruklu Milat Fetrat (28), tartıştığı ...
Doktorların 'yaşamaz' dediği Ayaz, imkansızı başardı
MANİSA'da 18 aylıkken yüksek ateşle hastaneye kaldırılan Ayaz Ağralı, ...
 
Bıçaklı ve silahlı komşu kavgası: 2 yaralı
KİLİS’te, aralarında husumet bulunan komşular arasında çıkan bıçaklı ve ...
Demir hırsızları esnafı isyan ettirdi
ESENLER'de iç giyim mağazası sahibi Hasan Uygun, iş yeri önündeki demir ...
Korkutan teras yangını
RİZE’nin Çayeli ilçesinde bir binada teras yangını çıktı. Yangına, Rize-Artvin ...
 
Sahiplenilen sokak köpeği 'Helly' ABD’de
SİNOP’ta öğretmen Kübra Baykal (30), yolda gördüğü bitkin yavru köpeği, ...
Dalgıçlardan Van Gölü'nde dip temizliği
VAN Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği '5 Haziran Dünya Çevre Günü’ ...
Bakan Koca'dan, doktora şiddet olayına ilişkin açıklama
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Kurtalan'daki şiddet olayı sebebiyle Cumhuriyet ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva