Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
2 Şubat 2018 Cuma - 18:42

Finike ASMEK hizmete açıldı

TÜRKİYE'nin en büyük eğitim kurumlarından biri haline gelen ASMEK'in Finike Kurs Merkezi'ni hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “ASMEK benim göz bebeğim projem" dedi.

Finike ASMEK hizmete açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte Finike ASMEK Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'nin Finike'ye yaptığı yatırımları hatırlatan Türel, “Mezbaha bitti. 74 kilometrelik hatla Yeşilköy, Çamlıbel, Dağbağ, Çağman, Çobanlar, Belören mahallelerinin içme suyu sorunu çözüldü. Arif, Yalnız Gökbük, Gökçeyaka mahalleleri sulama suyu yatırımımız hizmette. Eskiden bu hizmetleri DSİ yapardı, şimdi Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Tarım sektörüne verdiğimiz destek 200 milyon lirayı geçmiş. Sulama birlikleri ve kooperatiflerine artık enerjimizi güneşten elde ederek elektriği bedavadan sağlıyoruz" dedi.

ASMEK BENİM GÖZBEBEĞİM

“ASMEK benim göz bebeğim bir projedir" diyen Başkan Türel, “Bugüne kadar 212 bin vatandaşımız ASMEK'lerde eğitim almış. Ve her sene yaklaşık 25 bin kişi ASMEK'lerde eğitim alıyor. Şimdi bütün ilçelerimize ASMEK'leri yayıyoruz. Ben bu vesile ile hala bu projenin fevkalade başarılı bir şekilde yürümesini sağlayan ve kurulmasına katkı sağlayan kıymetli eşim Ebru Hanım'a teşekkürü bir borç biliyorum" ifadesini kullandı.

ANNELER KURSTAYKEN ÇOCUKLAR KREŞE

ASMEK'te gençlere ve yetişkinlere eğitim imkanı sağladıklarını, mesleki kurslarla kollarına altın bilezik taktıklarını kaydeden Türel, şöyle konuştu:

“Finike ASMEK kurs merkezimize toplamda 222 kursiyer başvuruda bulunmuş. İlk aşamada 26 kişiyle diksiyon kursuyla başladık, devamında bilgisayar işletmenliği 15 kişi, pilates eğitimi 60 kişi, İngilizce A1 kursu 29 kişi şeklinde talepler alındı. Bu kurslar 9 Şubat'tan itibaren açılmaya başlayacak. Yani hem meslek eğitimi hem de spor eğitimi vereceğiz. İlerleyen zamanlarda Rusça, resim gibi takı yapımı gibi kursları da talebi karşılamak adına yenilerini ekleyeceğiz. Kurs merkezimize gelen anne kursiyerler çocuklarını çocuk etkinlik odalarımıza bırakabilir. İş sahibi olmayan gençler gelsin burada mesleki kurslara katılsın. Bizim kurslarımız aynı zamanda altın bilezik dediğimiz meslek veren iş kapısı açan kurslardır."

Başkan Türel açılışın ardından eşi Ebru Türel ile birlikte Finike ASMEK binasını gezerek, kursiyerlerle ve kreşteki çocuklarla bir araya geldi. Başkan Türel, ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Finike Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi inşaatını inceledi.

FİNİKE'YE 201 MİLYONLUK YATIRIM

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike'ye 3.5 yılda 201 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Finike ilçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin Finike'deki yatırımlarını denetleyen Türel'in ilk durağı, Ak Parti İlçe Teşkilatı oldu. Hizmetlerini anlatan Türel, “Finike'nin kronikleşen sorunları vardı ve senelerdir bunlar konuşulurdu. Finike adliyesi, Finike hastanesi, Finike toptancı hali, Ernez yolu, yurt sorunu, alt yapı, kanalizasyon, mezbaha problemi, senelerdir her Finike'ye gelişimde bu problemler dile getirilir ama bir arpa boyu yol alınmazdı. Şimdi ne mutlu ki artık bu kronikleşen sorunların önemli bölümünü çözmüşüz, bir kısmı da çözülmek üzere. Büyükşehir Belediyesi olarak Finike'mize gösterdiğimiz değerin en önemli göstergesi bu hizmetler" diye konuştu.

Finike'ye 15 km'si sıcak asfalt olmak üzere 100 km'nin üzerinde asfalt hizmeti getirdiklerini belirten Başkan Türel, “2013 senesinde İl Özel İdaresi'nin Antalya'nın tüm köylerine yaptığı toplam yatırım 10 milyon lira iken biz bugün sadece Finike'mize 15 milyon sadece yol yatırımı yapmışız, helali hoş olsun daha da iyisini yapacağız" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin Finike'ye bugüne kadar 201 milyon liralık yatırım yaptığını açıklayan Türel, bu rakamın yeni başlayan yatırımlarla 255 milyon liraya ulaşacağını kaydetti. Türel, Finike'de yaklaşık 300 vatandaşa Sosyal Kart verdiklerini söyledi.

AĞAÇ KESİLİYOR SÖYLEMLERİNE TEPKİ

Finike'nin sosyal yapısını da güçlendirecek adımları attıklarını ifade eden Başkan Türel, “Bunların içinde en önemlisi bu yaz hizmete açacağımız kadınlar plajı. Kadınlar plajı açıyoruz diye birtakım kesimlerin ortaya koymuş olduğu tepkileri gülerek izliyorum. Diyorlar ki orada ağaç kesiyormuşuz. Oraya gidip o diktiğimiz ağaçları görseler, orada bir çevre katliamı yaptığımızı inanın söylemeye dilleri varmaz. Biz oradaki mevcuttaki yapıyı korurken üzerine daha da ağaç ekerek yeşillendirme çalışmasını yürütüyoruz. Yolun kenarındaki ağaçlar da görünmez mi?" ifadelerini kullandı.

Kadınlar plajına girişin ücretsiz olduğunu hatırlatan Türel, “Sadece Finike'ye hizmet etmeyecek, ücretsiz koyacağımız servisle Elmalılı kadınlarımız da gelecek, denizden faydalanacak. Elmalı'ya deniz götürüyoruz diyemeyiz ama Elmalı'yı denize getiriyoruz"! dedi.

ESNAF VE HALİ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha sonra Finike'de esnaf ziyaretinde bulunarak, bol kazanç dileklerini iletti. Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan Finike Toptancı Hali'ne giderek, incelemelerde bulundu. Hal esnafını ziyaret eden Türel, sorunlarını dinledi, fikir alışverişinde bulundu.




 

 
Macera dolu Antalya...
 
Sosyal medya mesajcıları ile ilgili karar çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Validen öğretmenlere kontrol emri
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, okul kantinleri ve servislerinde her isteyenin ...
Çeşitli suçlardan aranan 90 kişi yakalandı
ANTALYA'da polisin sabaha karşı düzenlediği operasyonda, aranması bulunan ...
Taksi altında ölümle ilgili 4 sanığa hapis cezası
ANTALYA'da tartıştığı kişiler tarafından dövüldükten sonra yığılıp kaldığı ...
 
Antalya Büyükşehir'den 86 milyonluk satış
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez İlçesi Kütükçü Mahallesi, 8 taşınmazını ...
Patara, Londra'da tanıtılıyor
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Patara, 'Londra ...
Kızıltoprak'ın caddeleri sil baştan
MURATPAŞA Belediyesi, yeni yılda asfalt ve kaldırım yenileme çalışmalarına ...
 
Muratpaşa'da 'İlk iş babalık'
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'yla (AÇEV) ...
Başkan Özbek güven tazeledi
KORKUTELİ Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Olağan genel kurulunda mevcut ...
Geri dönüşümle gelen sanat
ANTALYA'da, geri dönüşüm (driftwood) sanatçışı Adnan Ceylan, doğadan kopup, ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva