TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
10 Aralık 2018 Pazartesi - 13:32

Finike'de Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı

ANTALYA'nın Finike ilçesinde, merkezi İzmir'de bulunan Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür-Sanat ve Eğitim Derneği tarafından, 'Atatürk Çocukları Kütüphanesi' açıldı.

Finike de Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gökbük Mahalle Muhtarlığı alt katındaki kütüphanenin açılışına Kaymakam Ergün Baysal, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Alper Yalçın, CHP Antalya 26. dönem Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, MHP İlçe Başkanı Hakan Türksoy Akpınar, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür- Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim, Gökbük Mahalle Muhtarı İsmail Aydıntaş ve çok sayıda davetli katıldı.

'YAKLAŞIK 4 BİN KİTAP GETİRİLDİ'

Kaymakam Ergün Baysal, "Burada yaşayan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ve her yaştaki vatandaş grubumuzun böylesine güzel eserlerle donatılmış kütüphaneden yaralanması emeği geçenler açısından ne kadar memnuniyet vericiyse bizler için de büyük anlam ifade etmektedir. Yaklaşık 4 bin kitabın getirildiği söylendi. İçlerinde dünya ve Türk edebiyatından sosyolojiden, psikolojiden bahseden çok kıymetli eserler var. Aynı zamanda gençlere yönelik kitaplar da bulunuyor. Çeşitli meslek guruplarından vatandaşlarımız var. Okuma ve düşünce faaliyetlerine ağırlık vermek öncelikle kendimiz, milletimiz ve toplumumuz için önem arz etmektedir. Umarız ki genç kuşaklarda okumayı hayatlarının bir parçası haline getirir" dedi.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Gökbük Mahallesi ile ilgili projeleri hakkında bilgi aktardı. Akdeniz Üniversitesi ile yapmış oldukları protokolle Gökbük Mahallesi'nde belediyeye ait olan bir yeri yaşlılar rehabilitasyon merkezi yapılması için tahsis ettiklerini söyleyen Başkan Sarıoğlu, "Bu projenin Türkiye'nin bir örneği olacağını inanıyorum ve destekliyorum. Yine tarımsal ve kırsal turizm projemiz var. O projede de yine Gökbük var. Gökbük, Arif ve Yazır mahallelerinin de içinde olacağı kırsal turizm projesi dahilinde evlerin restorasyonu yapılacak. Yerli ve yabancı turistlerin faydalanmasını sağlayacağımız bu projeyi hayata geçirmek için Turizm Bakanlığımıza gönderiyoruz. Burada bir binamız daha var. Gökbük Mahallesi'ni kısa metrajlı filmler için sinema platosu haline getirmek adına bir adımımız oldu. Oraya da bir sinema kütüphanesi düşünüyoruz. Sinema ile ilgili Türkiye'de ne varsa Yeşilçam'da gördüklerimiz, özlediklerimiz, sevdiklerimiz, kızdıklarımız. Ne kadar bilgi, belge varsa tedarik edip kuracağız. Kısa metrajlı film çekmek isteyen sinema ve sanatseverlerin Gökbük Mahallesi'ne gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.

'7 BİN 500 KÖYE ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ'

Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür- Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim de dernek faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Gökbük Mahallesi'ne açılan kütüphanenin Türkiye'deki 33'üncü yer olduğunu ve 4 bin kitap getirildiğini söyleyen Tim, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023 tarihine kadar 7 bin 500 köye Atatürk Çocukları Kütüphanesi açmayı hedeflediklerini kaydetti. Açılış konuşmalarının ardından programa İzmir'den katılan şair- yazar Huriye Saraç, Ferzan Sarpkaya, Tahir Eker ile Antalya'dan gelen Nilüfer Açılan Yıldız, kendi şiirlerinden okudu. Finike Ziraat Odası Koro üyelerinden Fatma Tezel Toker de Atatürk'ün sevdiği bir parçayı seslendirdi. Programda ayrıca dernek gönüllüsü hukukçu Azizi Şenel, Senem Açıkgöz ile CHP Finike Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Geyikçi'ye, Gökbük Mahallesi Muhtarı İsmail Aydıntaş'a kütüphane açılışına sağladıkları katkı dolayısıyla plaket verildi. Programın sonunda kütüphane açılışı yapıldı.

ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE, MERKEZI IZMIR'DE BULUNAN KOY KUTUPHANELERI OLUSTURMA KULTUR-SANAT VE EGITIM DERNEGI TARAFINDAN, 'ATATURK COCUKLARI KUTUPHANESI' ACILDI. (FOTO:FINIKE-DHA)                                           ANTALYA'NIN FINIKE ILCESINDE, MERKEZI IZMIR'DE BULUNAN KOY KUTUPHANELERI OLUSTURMA KULTUR-SANAT VE EGITIM DERNEGI TARAFINDAN, 'ATATURK COCUKLARI KUTUPHANESI' ACILDI. (FOTO:FINIKE-DHA)

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) 

Etiketler:
 
'Equality' talasemi semineri Antalya'da
 
Antalya'da icradan satılık otel
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğullarına kızdı, 39 yıl önce garaja kilitledi
TRABZON'un Şalpazarı ilçesinde Muhammet Gören (81), 1975 yılında satın ...
Erzurum'dan sevgilisi ile kaçtığı Antalya'da intihar etti
ERZURUM'da 8 ay önce internet üzerinden tanışıp, aşık olduğu F.T. ile ...
Antalya'da 6 ilçe için saat verildi
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bugün (pazartesi) saat 16.00'da başlayıp ...
 
Misinaya takılan caretta caretta ölümden kurtarıldı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Kaymakam Ulaş Akhan ve beraberindeki heyet, ...
Türel:Gazeteci olmaktan onur duyuyorum
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel ödül törenine katılan Büyükşehir ...
Başkan Türel CNN Türk’ün konuğu oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın marka ...
 
Gazipaşa'da ASMEK kayıtları başladı
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından halkın mesleki, sanatsal, kültürel, kentsel ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yerli ve yabancı turistlere uyuşturucu ...
İdil Biret, Antalya'yı büyüledi
MURATPAŞA Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesi, İdil Biret'i ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva