Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
28 Şubat 2016 Pazar - 11:49

Finike’nin yeni simgesi olacak

Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ile birlikte Finike’ye cami yapacak. Yapımında Finike’ye özgü Limra (Limyra) Taşı kullanılacak olan cami, karadan ve denizden görülebilen, şehrin simge yapılarından biri olacak.

Finike’nin yeni simgesi olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Antalya İl Müftülüğü arasında Finike’ye cami yapımına yönelik protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Antalya AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Müftüsü Osman Artan, Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci katıldı.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu güzel bir hizmet gerçekleştireceklerinin altını çizerek, Menderes Türel’in belediyecilik anlamında farklı bir portre çizdiğini ifade etti.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in sosyal, kültürel, halkla iletişim, alt yapı, üst yapı çalışmaları açısından tırnak içerisinde örnek gösterilen bir belediyecilik hizmeti verdiğini belirten Uslu, “Ben bunu Antalya’nın her sahasında görüyorum” dedi.
Uslu, Başkan Türel’in Antalya’nın marka değerini arttırmak, kimlik ve kişilik kazandırmak gibi önemli çalışmaları olduğunu ifade ederek, “Cami projesinin de bu anlamda önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Burada insanlar namaz kılacak. İbadet edecek. Bir taraftan da bu şehre damga vuracak. Küçük olmasına rağmen yüzyıllarca etki bırakacak” diye konuştu.

FİNİKE’NİN LİMRA TAŞI KULLANILACAK

AK Parti Milletvekili Atay Uslu’nun Finike’ye cami projesini seçilmeden önce kendisine getirdiğini hatırlatan Başkan Menderes Türel, “Seçimleri atlatalım nasip olursa Finike’ye biz camiyi kazandırırız, demiştik. Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Antalya Müftülüğü’ne işbirliği ve alan tahsisiyle ilgili gereken adımları attıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Camilerin şehirlerin siluetlerindeki en önemli güzellik olduğunun altını çizen Türel, şunları söyledi: “Çok güzel bir proje. Finike siluetine yansıyan, ilçeye müthiş bir görsel zenginlik kazandıracak bir eser. 500 kişilik bir cami olacak. Finike’nin Limra Taşı ile kaplanmış, Finike’nin de özelliklerini taşıyan bir cami olacak. İnşaatına başladıktan sonra kısa sürede Allah’ın izniyle hizmete açacağız. Camimizin inşaatı noktasında Finike Kaymakamlığımız, Finike Belediye Başkanlığımızla el ele, bir dayanışma içinde bu projeyi Antalya’mıza kazandıracağız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

TARİHTEKİ YERİNİ ALACAK BİR ESER

Antalya Müftüsü Osman Artan, Büyükşehir Belediyesi’nin şehri güzelleştirmek için büyük gayret gösterdiğine değinerek, şöyle konuştu: “Sadece binaların yolların, parkların yapılması yeterli değil, camilerin yapılması da önemli. Menderes Başkanımız, Antalya ve ilçelerinde camilerle ilgili her hangi bir ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızda. Denizden gemiler geçerken görülebilecek şekilde Finikemize de bir güzel eser kazandırılacak. Evlatlarımıza gururla bırakabileceğimiz, tarihteki yerini alacak bir eser olacak.”

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Yaklaşık iki yıl önce yapılacak camiinin hayal aşamasındaki toplantısına katıldığını belirten Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, çok kısa bir sürede temel atma aşamasında geldiklerini belirtti. Yakuta, hayal kurup mevcut aşamaya getiren herkese teşekkür etti. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da, her şeyden önce manzarası çok güzel bir yapı olacağını vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi’nin Finikelilere yapmış olduğu yatırımların yanı sıra değerli bir hediye olacağını ifade etti.




 

 
Motosikletin çarptığı köpeğinin başında ağladı
 
Erdoğan'dan AYM kararına eleştiri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut Mutlu 29 Şubat 2016 Pazartesi 17:19

Denize sıfır caminin bakımı zor, çürümesi kolay olur. Bunu düşünerek yapsalar, şaşaa için değil ibadet için yapsalar, Allah (cc) katında daha fazla sevap alırlar diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mada Adası'na iskele yapılacak
DOĞA Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Beyşehir Gölü'nde 150 yılı ...
Antalya Liseliler buluştu
ANTALYA Lisesi mezunları, bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel mezunlar ...
Bu kızlara yazık
Antalya'da 200 öğrencinin eylem yaptığı öğrenci yurdundan 8'i atıldı
 
Otomobilin içinde hareketsiz yatıyordu
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otomobilinde kalp krizi geçiren 62 yaşındaki ...
Kaş-Kalkan yolunda bir hayat söndü
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde babasına ait motosikletle kaza yapan lise öğrencisi ...
İşyerini basıp çalışanını vurdular
ANTALYA'da bir kuyumcuyu silahla basan 3 kişi, işyerinde çalışan Mehmet ...
 
Takla atan aracı bırakıp kaçtı
ANTALYA'da aşırı hız nedeniyle takla atan panelvan tipi aracın sürücüsü, olay yerinden kaçtı.
Serik'te bir haller oluyor
Geçtiğimiz hafta bir fuhuş operasyonuna sahne olan Antalya'nın Serik İlçesi'nde ...
Çalılık alanda öğrenci avı
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva